Van Aanholt speelde niet vanwege zorgen over hart

Dinsdag, 20 september 2016 om

David Moyes schrapte Patrick van Aanholt zondag op het laatste moment uit zijn basisopstelling voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en liet weten dat hij dat op basis van ‘medische redenen’ had gedaan. De manager heeft nu op een persconferentie meer tekst en uitleg gegeven.

/

De Schot gaf aan dat hij zijn beslissing op advies van voetbalbond FA had genomen, na resultaten van een hartscan. “De FA adviseerde ons erg laat dat hij niet zou mogen spelen totdat er meerdere controles waren uitgevoerd”, zo werd Moyes geciteerd door onder meer the Guardian.

De 26-jarige Van Aanholt werd vervangen door Jason Denayer en daardoor schoof Javier Manquillo op naar de positie van linksachter. De zesvoudig international van het Nederlands elftal speelt sinds de zomer van 2014 voor Sunderland en daarvoor kwam hij uit voor Chelsea, Vitesse, Wigan Athletic, Leicester City, Newcastle United en Coventry City.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door jdg84)

Ik snap alleen niet zo goed waarom Moyes in eerste instantie verwees naar een blessure tijdens de warming up. En waarom moest Demayer het vertellen aan van Aanholt? Lijkt me dat ze daar team-artsen, managers, assistenten etc. voor hebben toch?

20 september 2016 om 11:07

Omdat je niet direct over "hartproblemen" wil gaan praten zonder dat je als trainer daar wat meer informatie over hebt ingewonnen. De wijze van afhandeling met Van Aanholt zelf, dat had naar mijn idee wel anders gekund, maar naar buiten toe vind ik het niet vreemd.

20 september 2016 om 11:13

Dat wil ik best snappen, maar gooi dan ook geen onwaarheden de media in. Zeker de Engelse media houdt er wel van de geloofwaardigheid van trainers aan te tasten (misschien iets te kort door de bocht, maar je snapt hopelijk mijn punt). Dan vind ik het amateuristisch van Moyes dat hij ze daarmee alleen maar leesvoer in de schoot werpt. Hierdoor wordt alles juist smeuïger en komt er des te meer aandacht voor dit probleem.

20 september 2016 om 12:05

Hij zei dat sommige spelers geblesseerd geraken in de warming up. Is daar iets aan gelogen of onwaar ? Volgens mij niet

20 september 2016 om 12:16

Als hij zegt dat hij iets met zijn hart heeft, dan is het media circus nog groter.

Volgens mij mag je, zoveel minuten voor de wedstrijd, niet zomaar meer spelers wisselen op het formulier. Dus je moet iets verzinnen wat een wissel "noodzakelijk" maakt.

De arbitrage hoort het echte verhaal, maar naar buiten toe wil je misschien niet direct een ernstig verhaal krijgen. Nu is Moyes even de bad-guy, maar dat hoort bij zijn baan.

20 september 2016 om 12:33

Hij had het over 'medische redenen'. Dat klopt dan toch ook?

20 september 2016 om 11:10

Ik vind het vooral raar dat zo'n bericht zo laat nog binnen komt bij Sunderland. Alsof er iemand van de FA of van kantoor bij Sunderland van Aanholt ziet lopen en denkt 'verrek, daar had ik van de week een medisch bericht van in de handen. Laat ik dat nog maar even snel melden'.

20 september 2016 om 11:18

Voor zover wij weten hebben Sunderland en de FA een uitvoerige vergadering van enkele uren gehad voorafgaand aan het duel. Dat de conclusie dan pas zo laat getrokken wordt is knullig, maar hoef ik persoonlijk verder niet teveel achter te zoeken. Ik weet verder ook niet op welke frequentie de spelers getest werden en op welke waarden is besloten hem toch van het formulier te schrappen. Maar moge het duidelijk zijn dat dit alles toch zeer ongebruikelijk is.

20 september 2016 om 11:25

Verwees hij wel naar een blessure tijdens de warming up? Hoe ik het begreep was dat hij slechts heeft gezegd: "medische redenen. Meer wil ik er nog niet over zeggen." of iets in die richting. Volgens mij was dat van die blessure een aanname van de media.

20 september 2016 om 11:37

Klopt inderdaad wel dat het is aangedikt, dat ben ik met je eens. Tja om meteen over hartafwijkingen te praten, zeker als dit niet 100% zeker is vastgesteld, dat doe je ook niet. Zeker niet als van Aanholt zelf nieteens weet waar hij aan toe is. Maar door de verwijzing naar een blessure in de warming up ("we hebben de scheidsrechter laat op de hoogte gebracht. Ik heb erg laat iets gehoord. Soms raken mensen geblesseerd in de warming-up.”), juist daardoor komt die hele nasleep en gaat iedereen er met een vergrootglas bij zitten. In mijn ogen dan

20 september 2016 om 11:57

Een speler in de premier league heeft schijnbaar hartproblemen, uiteraard legt de media dat onder een vergrootglas. Wat Moyes ook gezegd heeft en hoe dat ook vertaald is maakt daarin verder weinig uit.

En hier op VZ werd al over doping gesproken.... Hoop dat het niets ernstigs is voor Van Aanholt!

20 september 2016 om 11:06

Misschien ook wat overdreven, er werd slechts door enkele leden (ietwat suggestieve) vragen gesteld waarop anderen antwoorden met speculatie. Daarom ook belangrijk niet zomaar alles wat iedereen roept voor waarheid aan te zien

20 september 2016 om 11:08

Er werd gespeculeerd, aangezien het bericht gewoon geen duidelijkheid gaf. Dan krijg je natuurlijk vanzelf dat mensen hypotheses rond gaan strooien.

Raar verhaal. Lijkt mij dat hij tijdens diverse medische keuringen uitvoerig is gecontroleerd en eventuele hartafwijkingen geconstateerd zouden zijn. Dit is echter niet geconstateerd.

20 september 2016 om 11:09

Het gaat ook noet direct om een hartafwijking of iets dergelijks (is wel mogelijk overigens). Er zijn gewoon wat afwijkende waardes gevonden waarop de FA het advies uitbrengt om eerst alles uit te sluiten, voor ze hem opstellen. Het preventief niet opstellen is dus puur het gevolg dat er iets aan de hand kan (nadruk: kan) zijn. Het blijft echter een vreemd verhaal..

20 september 2016 om 12:19

Een hartafwijking is toch ook niet iets dat je altijd hebt.. afwijkende bloedwaardes kunnen linken aan een bepaalde afwijking. Maar dat hoefde een maand of 3 geleden nog niet zo te zijn.

Een hartafwijking hoeft ook niet blijvend te zijn, hij kan ook een spontane vorm van pericarditis hebben. Dan is intensief sporten gevaarlijk, maar het kan na een maand of 2 gewoon weer volledig weg zijn.

Toen ik gisteren me afvroeg of er misschien iets uit bloedanalyses was gebleken, dachten mensen dat ik iets insinueerde (doping of verdovende middelen), maar Moyes had het over 'medische problemen'. Bij sommige hartproblemen heb je een verhoogde hoeveelheid van bepaalde stoffen in je bloed. Ik neem namelijk niet aan dat ze een ECG hebben genomen vlak voor een wedstrijd.

Hele vervelend voor Van Aanholt, maar dit hoeft geen directe gevolgen voor zijn carrière te hebben. Hopen dat het meevalt.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Sunderland

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. WykeAanvaller124
L. BurgeKeeper100
A. O'BrienAanvaller70
R. MatthewsKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Sunderland.

13 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Crystal Palace 4 0 1 0
2019/2020 Crystal Palace 29 3 0 0
2018/2019 Crystal Palace 36 3 3 0
2017/2018 Crystal Palace 28 5 7 0
2016/2017 Crystal Palace 11 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart baalt van besluit van De Boer: ‘Hij moet fluitend kunnen spelen’

Bij Oranje verschijnen woensdagavond tijdens het laatste groepsduel van de Nations League met Polen vier nieuwe namen ten opzichte van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina van afgelopen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 23 november
Olympique Lyon heeft al vervangers op het oog voor Memphis Depay, mocht de aanvoerder in januari naar Barcelona gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren