Update: VfB Stuttgart bevestigt einde samenwerking met Luhukay

Donderdag, 15 september 2016 om

Jos Luhukay is sinds medio mei de trainer bij VfB Stutgart en ligt nu al overhoop met het bestuur van de huidige negen van de 2. Bundesliga. De 53-jarige Nederlander is namelijk ontevreden over het transferbeleid van sportief directeur Jan Schindelmeiser.

/

Luhukay zei vrijdag na het met 1-2 verloren thuisduel met FC Heidenheim dat zijn band met Schindelmeiser ‘weinig harmonieus’ is. De coach kreeg er onder anderen Takuma Asano, Carlos Mané en Benjamin Pavar bij, maar had liever wat meer ervaring aan zijn selectie toegevoegd zien worden. Schindelmeiser liet daarop in de pers weten dat de selectie van Stuttgart genoeg ervaring herbergt.

Wilfried Porth, de voorzitter van de Raad van Toezicht, baalt van de situatie: “Ik maak me zorgen dat dit verder escaleert. Dat geldt met name voor de trainer. Het is belangrijk dat conflicten intern worden opgelost”, aldus Porth, die eraan toevoegt dat Luhukay niet moet klagen dat hij met vijftien verschillende nationaliteiten moet werken. “We werken in Sindelfingen met 145 nationaliteiten en bouwen desondanks de beste auto’s”, aldus Porth, die tevens de baas is van het autobedrijf Daimler AG.

Update 15 september 12.34 uur - Ruziënde Nederlander weg bij Stuttgart
Jos Luhukay is volgens BILD weg bij VfB Stuttgart. Hij stond pas sinds mei aan het roer bij de club uit de 2. Bundesliga, maar lag al snel overhoop met het bestuur. Het is vooralsnog onbekend of Luhukay zelf is opgestapt, of dat hij de zak heeft gekregen.

Update 15 september 13.32 uur - VfB Stuttgart bevestigt einde samenwerking met Luhukay
De samenwerking tussen VfB Stuttgart en hoofdcoach Jos Luhukay is voorbij. Die Schwaben laten op de clubsite weten dat beide partijen met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan, na vier maanden. Ook Luhukays assistent Remy Reijnierse vertrekt bij de Duitse club. Verdere details en een toelichting geeft Stuttgart op dit moment nog niet.


Poll

Denk jij dat VfB Stuttgart dit seizoen gaat promoveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door rjckoempel)

Dat kan nooit lang goed gaan.

Ik snap Luhukay hier wel in. VfB heeft veel geld binnen gekregen deze zomer van oa Kostic, Werner etc. Dit geld is erg matig geïnvesteerd, terwijl iedereen eist dat VfB in de top twee gaat eindigen. Acht dat met deze selectie een helse klus. Ze hebben brede concurrentie van clubs als Braunschweig, Hannover, Nürnberg, Bochum, 1860 en Dynamo Dresden die allemaal niets of weinig onder doen voor Stuttgart.

Jos, met de kerst in Limburg zijn, is een geel-zwart trainerloos cluppie uit regio Parkstad rond die tijd..

15 september 2016 om 13:56

Als dat zo doorgaat wel ja! Er moet toch meer uit gehaald kunnen worden!

Ja laten we alsjeblieft een automontage fabriek met een voetbalclub gaan vergelijken, totaal geen andere werkomstandigheden en variabelen die daar bij spelen.

15 september 2016 om 12:47

Dit soort vergelijkingen hoor je wel vaker van directeuren en/of voorzitters die geen enkel verstand van voetbalzaken hebben. Inderdaad een zeer scheve vergelijking.

Die haalt de kerst dus niet..

Wel een man met veel ervaring als hoofdcoach, en heeft het niet slecht gedaan over de jaren heen. Wellicht een aanvulling voor Danny Blind?

15 september 2016 om 12:49

Je was me net voor! Uitstekend idee inderdaad.

En gelijk heeft hij, wat een armoedig beleid daar bij de voormalige Duitse topclub.

Erg triest dat deze mooie Duitse zo is afgezakt. Het is nog niet eens zeker dat ze gaan promoveren en dat de coach nu al weggaat zegt genoeg

15 september 2016 om 13:27

Duitse club

15 september 2016 om 13:31

Het was de laatste jaren toch al uitstel van executie. De laatste vier jaar alleen tegen degradatie gevoetbald. Good old Huub Stevens heeft ze er vorig jaar nog voor moeten behoeden. Wel erg zonde inderdaad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfB Stuttgart

Actuele wedstrijden

0 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Manchester United heeft nul op het rekest gekregen van RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren