‘Roma moet Totti’s rugnummer nooit meer vergeven als hij stopt’

Donderdag, 8 september 2016 om 13:38Yanick Vos • Laatste update: 13:50

/

Als Francesco Totti stopt met voetballen, dan moet AS Roma het rugnummer 10 door niemand meer laten dragen. Dat vindt Antonio Di Natale, de 38-jarige aanvaller die vorig seizoen na twaalf jaar afscheid nam van Udinese.

Di Natale droeg hetzelfde rugnummer jarenlang bij Udinese. “Het is een heel zwaar shirt om te dragen”, zegt hij in La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaan moet Roma Totti na zijn carrière eren door het rugnummer van de clublegende nooit meer door een andere speler te laten dragen. “Het is gedragen door iemand die iets buitengewoons heeft gedaan, door iemand die belangrijke dingen voor de club heeft betekend.”

“Totti is een vriend van me, een prachtig persoon en een buitengewone speler. Ik heb zijn shirt en daar ben ik trots op. Het is natuurlijk aan de club wat zij doen met het rugnummer, maar als ik het voor het zeggen had, dan zou ik het niet meer vergeven als hij stopt”, aldus Di Natale, die sinds 2004 voor Udinese speelde. Hij zit nog altijd zonder club en mogelijk blijft dat zo. Zijn afscheid als voetballer heeft hij tot op heden nog niet aangekondigd. Totti daarentegen verlengde onlangs zijn contract bij AS Roma met één seizoen.


Poll

Ben jij het eens met Antonio Di Natale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door timoooow)

Ik denk dat ik niet eens zoiets heel vreemds zeg, wanneer ik stel dat een dergelijke honkvaste speler naar alle waarschijnlijkheid niet meer bij AS Roma iets soortgelijks zal presteren. Of je daarom zijn nummer zou moeten reserveren voor de eeuwigheid, dat weet ik niet - een memorabel en blijvend eerbetoon is echter wel op zijn plaats.

Ja, laten we het mooiste nummer nooit meer aan iemand geven. Goed idee

8 september 2016 om 14:50

Persoonlijk vind ik 11 en 7 mooier. 10 heeft wel meer magie ja.

8 september 2016 om 19:26

26 is voor mij speciaal! Maar dat komt natuurlijk door een bepaalde speler.

8 september 2016 om 21:46

Wie zou dat nou zijn hehehe.. :P

Dat lijkt me logisch. Er zal zelden een clubvoetballer zijn zoals hij.

8 september 2016 om 15:28

Dit vind ik toch altijd zo'n onzin. Totti is een grootheid bij Roma en verdient een groots afscheid en moet meteen een functie aangeboden krijgen binnen de club. Koester hem, hemel hem op of doe wat dan ook. Maar een nummer tien moet gewoon altijd op het veld staan.
En trouwens, wanneer voer je het nummer weer in. Is het echt nooit is nooit, of pas na het overlijden van Totti? Wat als er in de toekomst iets gebeurd en beide partijen gebrouilleerd raken?

Deze man verdient wel een heel groot afscheid bij Roma en bovendien een aandenken dat permanent is. Ik weet niet of het shirtnummer nu meteen het eerste is wat bij mij op zou komen, aangezien hij nummer 10 heeft. Je zou het ook niet meer zomaar weg kunnen geven, maar alleen aan een superspeler die hierna gaat volgen. Bij United is dat ook geweest met het rugnummer van Depay toch?

8 september 2016 om 14:53

Nee, toen cr weg ging kreeg Valencia hem, daarna di Maria.

8 september 2016 om 14:56

En zelfs owen heeft hem tussen cr en Valencia nog gehad trouwens

Ik kan het hiermee alleen maar mee eens zijn. Sieraad voor de sport. Terry, Maldini, Totti, Gerrard het is een uitstervend ras helaas, maar om ze te eren doormiddel van het rugnummer uit het rooster te halen is toch wel een fantastische manier om ze nooit meer te vergeten.

8 september 2016 om 14:26

Iniesta en messi ook aardig op weg bijvoorbeeld

8 september 2016 om 14:49

Tel je hun echt mee? Hun zitten al bij de beste ploeg van de wereld. Als hun bij een Roma, Udinese, Milan of Liverpool zouden spelen hadden zij allang al een transfer gemaakt.

8 september 2016 om 14:51

Milan was slecht in de tijd van Maldini? En Gerrard heeft ook gewoon cl-finales gespeeld. Van vooral Di Natale vind ik het wel echt prachtig.

Kijk internationals van België; zo kan het ook!
Een van de weinige voetballers die het woord 'clubliefde' nog kent en (niet meer) voor het geld voetbalt. Heerlijke speler die successen heeft mogen vieren, maar ook mindere tijden heeft gekend. Een voorbeeld voor velen en toekomstig coach van AS Roma

8 september 2016 om 14:09

Wat heeft dit eigenlijk met de belgische Internationals te maken?

8 september 2016 om 14:15

Liefde voor je land/club, belgen zijn over het algemeen niet bepaald patriotten. Dat krijg je met zo'n verdeeld land. Laat de Vlamingen maar bij ons komen. En neem de goede voetballers maar mee.

8 september 2016 om 14:23

Gaat erover dat de Belgische internationals nogal hoge premies krijgen voor hun prestaties en de Kbvb wil/kan dit niet meer ophoesten dus hebben ze gevraagd alles met 50% te laten zakken. In eerste instantie hebben de spelers geweigerd maar in oktober zullen ze verder onderhandelen.

Ik zou eerder een mooi standbeeld of deel van het stadion gepaster vinden. Nummer 10 is een te mooi nummer om op te offeren. Anderzijds moet je het maar aandurven om 10 bij AS Roma te aanvaarden. Alleen Memphis en Lord Bendtner zie ik dit doen.

9 september 2016 om 23:49

Dat dacht ik er ook van. Als club zeggen dat dit nummer niet meer gekozen mag worden vind ik er over.
Totti zal zeker op genoeg andere manieren een aandenken krijgen.
Maar wie zal bij as roma de nummer 10 nog durven nemen is eerder de vraag? De kans is groot dat het een nobody wordt die na twee jaar op de bank de club alweer verlaat..

In de fotosessie over de salarissen van roma zag ik dat Totti nog niet de helft van anderen verdient. De Rossi verdient zo'n 5x zoveel zelfs... Is dit waar? En waarom? Insiders, kom er maar in. Ikzelf vind het bijna schandalig mocht het waar zijn, al is het mooi dat hij het accepteert. En nee, we hoeven geen medelijden te hebben natuurlijk maar die verhouding klopt niet. Totti is Roma en vice versa..

8 september 2016 om 14:31

Het is inderdaad waar. Maar dat was zijn eigen inbreng in de onderhandelingen zodat hij nog een jaar door kon.

8 september 2016 om 15:00

Dat de rossi de best betaalde speler is, is natuurlijk logisch aangezien hij zonder twijfel de beste en belangrijkste speler is. Totti verdient zo weinig op basis van het aantal wedstrijden dat hij per jaar speelt, waarbij hij naar alle waarschijnlijkheid niet eens de dubbele cijfers gaat halen. Echter heeft Totti ook nog een grote rol in de kleedkamer en verder buiten het veld als een soort mentor, dus wat dat betreft is zijn salaris erg karig.

8 september 2016 om 15:05

Totti wilde dit zelf, heeft jaren wel gewoon ook een mega salaris ontvangen. Zelfs het hoogste van de club ooit.
Maar hij speelt gewoonniet veel meer, en heeft daarom hier zelf mee ingestemd. Hij had zelfs voor niks willen blijven zei hij.

Je kan iemand die misschien max 100minuten gaat maken dit jaar niet een top salaris bieden meer.

Gewoon 10 jaar in de koelkast steken en dan terug gebruiken voor zijn zoontje of een andere jeugdspeler. Of vijf jaar en dan aan een volgend clubicoon geven, Alessandro Florenzi, de "capitan Futuro Futuro". Dat levenslang bevriezen van een belangrijk nummer vind ik niets, tenzij het om een overledene gaat zoals #23 bij Club Brugge, #4 bij Utrecht enz. Cruijff's 14 bij Ajax en de Maldini's die elkaars nummer overnemen bij Milan zijn mooie uitzonderingen. Gewoon zoals Maldini doen, die 10 is voor Totti jr. en anders voor een andere jeugdspeler/clubicoon.

8 september 2016 om 14:52

Wie is dat bij Club dan?

8 september 2016 om 15:03

Florenzi zou inderdaad als enige de nummer 10 van totti over kunnen nemen, moet hij misschien wel meer een rol in het veld als nummer 10 krijgen, wat hij zeker kan

Ik vind dat gewoon onzin. Misschien bestaat voetbal nog wel tienduizenden jaren, dan houd je geen shirtnummer meer over op den duur. Een eerbetoon op een andere manier is veel mooier. En zeg nou zelf, het is toch leuk om andere met dat shirt te vergelijken met hun voorganger. Mooi voorbeeld idd Man U 7 Best, Cantona, Beckham, Ronaldo. En af en toe kan het niet goed gaan haha

8 september 2016 om 14:53

Spelers kunnen er kapot aangaan die druk.

Een rugnummer is maar een rugnummer. Eer ze ergens anders mee joh...

fantastische speler! maar een rugnummer is ook maar een nummer. dus gewoon aan de volgende geven. bovendien laten de regels van de fifa dat niet toe. dacht ik...

Jammer dat Di Natale niet naar Empoli is gegaan haha, samen met Maccarone in de spits. On: dit moet Roma inderdaad doen, heeft veel betekend voor die club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli94
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
IbañezVerdediger40
R. KarsdorpVerdediger40
G. ManciniVerdediger40
B. CristanteMiddenvelder41
H. MkhitaryanMiddenvelder41
L. PellegriniMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

442 fans
Aanvaller, 44 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren