Spelers El Salvador onthullen: ‘Er zijn ons steekpenningen aangeboden’

Dinsdag, 6 september 2016 om

Honduras kan zich nog plaatsen voor de laatste kwalificatieronde voor het WK in Rusland, maar is daarbij wel afhankelijk van de resultaten van Canada. De Noord-Amerikanen spelen in de nacht van dinsdag op woensdag, Nederlandse tijd, een interland tegen El Salvador en bij een grote overwinning van Canada zouden zij Honduras uit het toernooi stoten.

/

Om dit te voorkomen heeft een Hondurese zakenman het heft in eigen hand genomen. De spelers van El Salvador, dat zelf al uitgespeeld is, hebben tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat hen geld is aangeboden om het resultaat van de wedstrijd te beïnvloeden. De voetballers zouden in het geval van een overwinning zo’n 26 euro per gespeelde minuut tegemoet kunnen zien, terwijl er bij een gelijkspel bijna 18 euro per speler per gespeelde minuut zou worden uitgekeerd. Een bescheiden 1-0 verlies was goed voor bijna 9 euro per minuut.

De spelers lieten tijdens de persconferentie een opname horen en wezen daarna in de richting van Ricardo Padilla, zakenman en voormalig clubeigenaar uit El Salvador, die een niet nader bekend gemaakte Hondurese zakenman zou vertegenwoordigen. “We willen duidelijk maken dat we hier tegen zijn. We willen transparant zijn over alles wat er gebeurt rond het nationale team”, vertelde aanvoerder Nelson Bonilla aan verslaggevers.Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door mobiku)

Dit kan wel eens heel gevaarlijk worden voor het nationale elftal, want ik vind het zeer netjes wat ze doen. Ondanks dat ze profvoetballer zijn zal een 56.000 tot 18.000 euro voor sommige van deze jongens behoorlijk ver gaan.

Het lijkt me dat de Fifa niet blij zal zijn met het smeergeld aanbod, maar ook niet met de manier waarop El Salvador dit bekend maakt.

Nu maar hopen dat er geen al te vreemde uitslag bij Honduras- El Salvador komt, want dan heb je de poppen helemaal aan het dansen.

6 september 2016 om 11:52

Lees de intro nog ff, El Salvador speelt vanavond tegen Canada en Honduras is gebaat bij puntverlies van de Canadezen

6 september 2016 om 12:10

Honduras is niet alleen gebaat bij puntverlies. Canada mag ook winnen, maar niet te ruim.

6 september 2016 om 12:38

Juist. Het is dus een stimuleringspremie, geen omkooppremie om te verliezen.

6 september 2016 om 11:53

Hoe kom je aan dat bedrag van 56000 tot 18000 dan?

6 september 2016 om 12:20

Laat de hele post maar zitten, als ik moet gaan editten ben ik nog morgen bezig

De sommen die Arsenal hieronder neerzet kloppen....
Dan vallen de bedragen wel ontzettend mee

6 september 2016 om 12:02

Als je een hele wedstrijd speelt, en ze met 1-0 zouden verliezen, werd ze 9 x 90 (810 euro beloofd). Ietsje minder dan 18000...

6 september 2016 om 12:34

Honduras speelt tegen Mexico. Ze hebben het gewoon in eigen hand door gelijk te spelen tegen Mexico. Maar er wordt zo te zien alvast rekening gehouden met een nederlaag tegen Mexico. Het doelsaldo van Honduras en Canada is resp. 0 en -5 Canada kan dus bijvoorbeeld bij een 3-0 zege en een 3-0 nederlaag voor Honduras voorbij Honduras gaan.

6 september 2016 om 13:52

Ze krijgen 9 tot 24 euro per gespeelde minuut. Hoe lang duren die voetbalwedstrijden daar dan wel niet als je er over duizenden euro's hebt?

7 september 2016 om 08:42

Wat een onzin, het is een premie om de spelers te motiveren. Werd niet al te lang geleden in de eredivisie ook nog gedaan. Dit is geen omkopen maar stimulans om je best te doen in die wedstrijd

Yes, dit is de manier om het tegen te gaan. Respect voor El Salvador!

Aanmoedigingspremie....tja....het mag niet maar begrijpelijk dat iemand met veel geld zich ertoe laat verleiden. Ik ben er voor alle duidelijkheid op tegen, want sportiviteit en inzet moet altijd winnen!

6 september 2016 om 11:48

Ik denk dat je het niet goed leest, ze krijgen geld om te verliezen

6 september 2016 om 11:48

Sorry laat maar ik geloof dat IK het niet goed lees

6 september 2016 om 11:55

Aanmoedigingspremie mag weldegelijk.

6 september 2016 om 12:09

Bij de Knvb is het verboden en bij de Uefa volgens mij ook. Lijkt me sterk dat het bij de Fifa dan niet zo is.

6 september 2016 om 13:52

Het is alleen verboden als een club geld bied aan een andere club als aanmoedigingspremie. Als particulier mag je mensen geven wat je wil. Zo kregen de spelers van De Graafschap ook allemaal een nieuwe iphone, als Ajax punten zou verspelen tegen ze. Als PSV datzelfde zou hebben aangeboden, dan zou het verboden zijn geweest.

6 september 2016 om 12:04

Hoe komt sportiviteit en inzet in het geding bij deze aanmoedigingspremie? Het team dat niets te winnen heeft kan nu allicht de kracht opbrengen om wel 100% inzet te tonen.

Ik kreeg vroeger in de F-jes ook wel eens een frietje van de trainer als we dan maar wonnen van de nummer 1 in de competitie. Potverdikkie, dan kon ik toch twee keer harder lopen.

Ze worden betaald om harder te lopen. Kun je het mee oneens zijn maar is in mijn ogen lang zo slecht niet als ordinaire omkoping.

Een aanmoedigingspremie vind ik zo erg nog niet. Opzettelijk verliezen is anders dan opzettelijk winnen.

Waarom koopt ie ze eigen spelers niet om?als ze zelfs een goed resultaat halen tegen Mexico zijn ze door?

6 september 2016 om 12:12

Precies honduras is helemaal niet afhankelijk van de uitslag tussen canada en el salvador! Ze kunnen op eigen kracht door maar moeten dan minimaal een punt uit bij mexico halen dat tot nu toe alles gewonnen heeft

Het komt toch op hetzelfde neer met wanneer een eigen voetbalbond premies in het vooruitzicht stelt voor het winnen van wedstrijden. En volgens mij mag dat gewoon.

Waar slaat dit op? Als je moet verliezen om geld te krijgen oke. Maar hier worden ze beloond om hun best te doen. Ik vind dit niet meer dan logisch sorry. Als ik weet dat mijn directe tegenstander tegen een minder team moet (een team wat de wedstrijd kan laten lopen) dan ben ik ook de eerste die er alles aan zou doen om dat mindere team te motiveren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

El Salvador

FIFA ranking: 71
1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. PleitezDoelman
J. BarahonaVerdediger
R. DomínguezVerdediger
X. GarcíaVerdediger
I. ManciaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina El Salvador.

In de wandelgangen

Maandag 27 mei
James Milner is bij Liverpool in het bezit van een contract tot medio 2020 en kan bijtekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren