Witsel wachtte in Turijn tevergeefs dertien uur op transfer naar Juventus

Donderdag, 1 september 2016 om 07:37Daniel Cabot Kerkdijk

/

Axel Witsel liep ook woensdag een vertrek naar Juventus mis. Een deal tussen Zenit Sint-Petersburg en Juventus liep in de uiterste slotfase van de transfermarkt spaak. De middenvelder was sinds woensdagochtend in Turijn en wachtte liefst dertien uur op een miljoenenoverstap die uiteindelijk niet kon worden afgerond.

Juventus en Zenit kwamen tot een vergelijk over een transfersom van achttien miljoen euro, exclusief een variabel bedrag van drie miljoen euro aan bonussen. De enige voorwaarde was dat Zenit een capabele opvolger voor de 27-jarige Belgisch international kon halen. De Russische club had Andreas Samaris van Benfica op het oog, maar diens komst ging niet door en zodoende bleef coach Mircea Lucescu de transfer tegenhouden.

/

Zenit ging na enkele nieuwe gesprekken uiteindelijk overstag met het vertrek van Witsel, ook al had men geen vervanger kunnen aantrekken, maar het was nog te laat om het papierwerk van de transfer in orde te maken. Zodoende ziet de middenvelder voor de tweede keer een transfer naar Juventus spaak lopen. De Turijnse club is niet te spreken over de gang van zaken, omdat ook het vertrek van Hernanes naar Genoa daardoor niet doorging.

Witsel heeft nog een contract tot medio 2017 met Zenit. Het is dus aannemelijk dat de Belgisch international in januari een transfer gaat maken. De middenvelder werd immers in de zomer van 2012 voor veertig miljoen euro van Benfica overgenomen. Met een winterse transfer zal hooguit een bedrag van 'slechts' vijf miljoen euro gemoeid zijn, maar Zenit wil voorkomen dat de middenvelder voor niets de deur uitloopt.


Poll

Denkjij dat Axel Witsel in januari naar Juventus gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door ramos_4)

Tja, maar Witsel moet niet mokken, hij heeft zelf met zijn volle verstand een contract bij Zenith getekend... het is uiteraard wel lullig voor hem.

1 september 2016 om 07:54

Boehoe inderdaad, ook van Juve-kant. Dan maak je die transfers maar een week eerder in orde.

1 september 2016 om 07:58

Reuser

Zo werkt dat niet en dat weet jij ook, de markt is open tot 12.00 op de laatste dag van augustus en tot dan mogen er zaken gedaan worden, het is ook vaak door situaties dat clubs zo laat nog onderhandelen, bovendien was deze transfer makkelijk rond gekomen, moest Zenit niet tot twee maal toe hun woord breken. Blijkbaar is voor die Russen een woord niets.

1 september 2016 om 10:35

@alexdelpiero: als je iemand graag wilt hebben dan wacht je niet tot het allerlaatste moment. Dan neem je een risico en dat heeft juventus gedaan. De supermarkt is ook open tot 22u dan wacht je toch ook niet tot 21.45 om je weekboodschappen te doen?

1 september 2016 om 10:58

Nadat er weken lang is onderhandeld met psg over matuidi. Is juve meteen overgestapt naar witsel. Deze deal is ruim op tijd rond gekomen. Alleen zenit zat de hele tijd te kloten. Het is zenit zijn fout juve was gewoon op tijd. Erg jammer want het middenveld van juve is niet echt sterk.

1 september 2016 om 11:45

Rolo1984

Slechte vergelijking. De zaak is nochtans vrij simpel.

Witsel heeft nog maar 1 jaar contract dus als Zenit nog centen wou zien, moest het hem verkopen. Alleen vroegen ze eerst, zoals Zenit altijd doet, een onredelijk hoog bedrag van 30 miljoen. Dan wacht je als kopende club inderdaad zo lang mogelijk omdat de prijs elke dag zakt.

Ze hebben ook niet tot het allerlaatste moment gewacht, hij was al lang medisch getest en alles was eergisteren al in orde, maar Zenit deed gisteren weer eens moeilijk.

1 september 2016 om 12:57

in Italië was de markt open tot 23u

1 september 2016 om 08:40

Ik vind dat Witsel wel degelijk recht heeft om te mokken. Als Zenit eerst akkoord gaat en de speler naar Turijn stuurt om vervolgens nog meer eisen op de plank te leggen, ben je als club respectloos bezig richting Juve en vooral richting Witsel.
Gevolg, ze hadden 20 miljoen kunnen krijgen en nu gaat Witsel gewoon gratis weg.

Ik noem dit oerdom beleid.

Lekker is dat, nu loopt Zenit miljoenen mis en wandelt Witsel transfervrij de deur uit. Het lijkt sowieso niet helemaal lekker te lopen met de faxmachines in Rusland, want ook Buttner heeft uiteindelijk geen transfer gemaakt ondanks dat Dinamo hard van hem af wil.

1 september 2016 om 08:39

Ach ze hebben al flink verdiend aan Hulk en Garay en bovendien hebben ze met Giuliano een geweldige opvolger voor weinig miljoenen gehaald. Ik heb er wel vertrouwen in dat Lucescu van dit Zenit een geoliede machine kan maken zoals hij dat ook al bij Shakhtar deed. Ik heb alleen mijn twijfels over Novoseltsev, die gehaald is als de opvolger van Garay. In een driemans defensie verdedigt hij ontzettend sterk, maar als individu naast Neto wordt dat nog een zware opgave om goed te presteren.

Ook al heb ik een hekel aan Witsel, beetje lullig is dit wel. Zenit heeft trouwens aardig wat kwaliteit ingeboet.

Nee zo was het niet, Witsel was akkoord met Juve, en Juve was al rond met Zenit, plots moest Zenit uit het niks meer bonussen hebben, waarmee Juve nog instemde ook, toen begon de coach te zaniken over een vervangen, ja hallo dat wist je toch al van in het begin toen de onderhandelingen bezig waren? Een ja woord is een ja woord en daar hoor je je aan te houden. Juve is razend op Zenit, en terecht, amateurs. Ik hoop dat Witsel volgend jaar gratis komt, maar sowieso is dit erg voor hem, dat verdient deze kerel niet.

1 september 2016 om 07:54

Witsel zal wellicht ook niet erg happy zijn.

1 september 2016 om 07:56

Levski

Neen, eerst geven ze hun ja woord en dan verbreken ze dat doodleuk, dat doe je gewoon niet, en ze doen het tot tweemaal toe, eerst voor meer bonussen en daarna moesten ze plots een vervanger hebben.

1 september 2016 om 07:57

Niemand is happy met deze situatie.

1 september 2016 om 08:00

Je kunt je ook hardop afvragen waarom Juve wederom tot het allerlaatste moment wacht met het concetiseren van hun interesse in Witsel... Had ook anders gekund. Neemt niet weg dat Zenit er slecht opstaat momenteel!

1 september 2016 om 08:01

Generik

Omdat Matuidi, de eerste optie, ook vrij laat afhaakte. Clubs moeten nu eenmaal vaak noodgedwongen last minute zaken doen.

1 september 2016 om 07:58

Wat je noemt staat toch allemaal in het artikel? Hoezo was het dan zo niet? Je hebt verder gelijk, komt heel amateuristisch over en ik denk niet dat Witsel nog heel veel zin heeft om zijn best voor die club te doen.

1 september 2016 om 08:01

Inke

Neen er staat dat de enige voorwaarde was dat Zenit nog tijdig een vervanger zou vinden, maar dat was helemaal geen voorwaarde want daar werd volgens de Italiaanse kranten eerst met geen woord over gerept, aangezien de drie partijen al rond waren met elkaar, maar toen de deal rond was (bijna) kwam Zenit eerst met meer geld eisen, en
lucescu moest plots nog last minute een vervanger hebben.

1 september 2016 om 08:35

Ik snap wel dat je een vervanger wil hebben als coach. Alleen is in Rusland niet de window langer open? Konden ze toch nog iemand uit eigen competitie halen. Jammer voor Witsel. Altijd zonde gevonden dat hij voor het geld koos. Verder heeft Juve wel genoeg opties. Niet zo dat dit ze het kampioenschap gaat kosten ofzo haha!

1 september 2016 om 09:54

Alex

Ik begrijp je frustratie, maar denk niet dat je alles weet. Zeker omdat je beroept op de Italiaanse kranten, is het niet heel erg betrouwbaar.
Je weet niet hoe het gegaan is. Juve zal het ook niet handig aangepakt hebben.
Hoe je het went of keert, zij waren ook gewoon te laat. Zenit is niet verplicht om te verkopen.

1 september 2016 om 12:34

3 verschillende italiaanse kranten hebben al deze feiten genoemd. Zenit heeft gewoon zitten kloten. Iedereen was al rond het moest alleen afgehandeld worden. Daarna heeft zenit 2 keer hun woord verbroken. Dan ligt het zeker weten wel aan zenit.

1 september 2016 om 08:30

Het ja woord is verbroken omdat een van de voorwaarden niet is gelukt: Zenit haalt een vervanger. Hadden ze maar eerder die transfer moeten afronden. Je hebt twee maanden de tijd en dan pas op de laatste dag proberen rond te maken. Dan loop je zo'n risico natuurlijk.

1 september 2016 om 12:08

Nec

Neen die voorwaarde was er niet, Zenit - Juve en Witsel waren rond, pas nadat Lucescu plots over een vervanger begon, trokken ze hun ja woord in. Bovendien, als je weet dat je nog een vervanger moet zoeken moet je je Ja woord niet geven, dan zeg je neen, enkel als we een vervanger vinden, ronden we het nog af. Zenit gaf een ja met in het achterhoofd, als het niet lukt breken we ons woord gewoon. En waarom belande Juve nu pas bij Witsel denk je, omdat opties a zoals Matuidi ook last minute afhaakte, daar kan Juventus niks aan doen.

Oh yeah hernanes blijft get is zoiezo wel beter zo him heeft tog al een akkoord met juve en waarom zou je 18M betalen als je gewoon een goed team hebt waar je de serie a makkelijk kan winnen en de groepsfase van de UCL ook makkelijk door komt hij is pas rond de kerst nodig dus dan koop je hem toch voor 13M.

1 september 2016 om 08:09

Minder

Zo enorm jammer dat het niet op tijd afgerond. Had al zo een gevoel dat dat zou gebeuren maar dan van Juve kant maar lees nu dat Zenit ineens roet in het eten gooide. Wat mij betreft de beste opvolger voor Pogba betere optie dan Matuidi. Hoop dan eventueel in januari want we hebben het nodig

Dat zoiets nog mag voorkomen in het huidige professionele voetbal zucht. Gewoon zeer amateuristisch van die Russen. Je geeft een speler groen licht voor een transfer, geeft je woord aan de tegenpartij en laat je speler een halve dag in een hotel zitten met de technisch directeur van de andere ploeg. Dan begin je eerst te zaniken over meer geld en krijg je dat. Dan begin je over het afwachten van een vervanger en dan begint de coach van Zenit ook nog eens moeilijk te doen. Als je een speler groen licht geeft dan weet je toch dat hij vertrekt? Zeer zuur voor Witsel en mocht ik van hem zijn, ik zou niet alleen woest zijn. Ik zou gewoon de komende drie a vier maanden weigeren te spelen en dan zo in januari mijn transfer forceren. Betalen moeten ze hem toch sowieso.

En dat van die vervanger vind ik maar onzin. Ik geloof dat de transfermarkt in Rusland nog een kleine week open is, eigenlijk hadden ze tijd zat. Komt precies over alsof ze gewoon willen dwarsbomen, zowel Juventus als Witsel. Nu mist die jongen ook nog eens een leuke interland, al is dat het minste van zijn zorgen. Ik hoop dat Juventus in Januari een bod doet van een miljoen of zeven. Er gaan drie middenvelders naar de Afrika Cup (asamoah, Lemina en Benatia) + Marchisio en Sturaro moeten nog hun niveau halen na een lange tijd van blessures.

1 september 2016 om 08:56

als hij weigert te spelen, hoeven ze hem echt niet te betalen.

En waarom wacht juve zo lang met de transfer? Ze hadden het toch ook gewoon in juni of juli kunnen doen?

1 september 2016 om 09:22

Denk dat Zenit weinig kan doen als hij weigert hoor, want hij heeft gewoon een contract. Juventus had in het verleden ook problemen met bepaalde spelers en die moesten ze ook gewoon doorbetalen. Witsel kan natuurlijk ook gewoon voor expres slecht spelen, zeggen dat hij last heeft en dergelijke.

En Witsel was niet de eerste keus van Juventus, daarom kwam deze transfer er pas op het laatste. Maar ook al komt deze transfer op het laatste. Waarom geef je de spelers groen licht voor een medische keuring, laat je hem die ondergaan en laat je die speler + de andere club meer als een halve dag wachten? Echt schandalig gehandeld noem ik dat.

1 september 2016 om 09:32

Ach Witsel zal balen inderdaad, maar ten laatste volgende zomer heeft hij zijn grote transfer wel te pakken. Als Juventus hem zo graag wou hebben, hadden ze wel vroeger bij Zenit aangeklopt, en anders halen ze hem volgend jaar wel binnen. Maar het is duidelijk dat hij niet hun eerste keuze was, terwijl hij voor Zenit nog steeds een van de belangrijkste spelers is (dat laat de trainer hier mee ook blijken).

Om nu te spreken van een wraakactie gaat volgens mij iets te ver, Witsel heeft tijdens de zomer nog laten weten dat hij het niet erg vindt om nog een jaartje in Rusland te spelen en ik zie daar nu weinig aan veranderen. Maar voor Juventus begrijp ik de frustratie.
De manier waarop valt zeker te betreuren, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal en als speler moet je je daarbij neerleggen. Slecht heeft hij het in elk geval niet in Sint-Petersburg.

"de Turijnse club is niet te spreken over de gang van zaken"

tja...misschien een idee voor juve om al vast in juni of juli de boel in orde te maken?
Hun andere transfers hebben ze mooi op tijd afgerond, waarom dan met deze wachten tot de laatste dag?

1 september 2016 om 10:29

Omdat Pogba pas in Augustus vertrok. Daarna hebben ze het geprobeerd bij Matuidi die pas laatst afhaakt. Ze hadden al eerder onderhandeld over Witsel, maar dat leidde tot niks. Nu uiteindelijk 1 dag voor deadline day een akkoord bereikt en dan worden de eisen op deadline day veranderd terwijl er al een akkoord was.

Erg jammer voor Witsel dit. Deze transfer was hem echt gegund. Die jongen hoort gewoon minstens bij een Europese subtopper te spelen. Raakt nagenoeg nooit een bal kwijt. Naja hopen dat het er in de winter van komt en anders kan ie volgende zomer gewoon lekker een mooie club uitkiezen

Tja, dan moeten ze maar niet wachten tot deadline day...
De interesse was er volgens mij al eerder, Zenit had ook langer de tijd om een opvolger aan te stellen en Juventus had meer druk moeten uitoefenen.
Lullig voor Witsel, maar hadden gewoon eerder en sneller moeten handelen.

1 september 2016 om 10:31

De interesse was er al eerder, maar de eisen waren te hoog. Juventus probeerde het daarna bij andere spelers en uiteindelijk Matuidi, dat ging uiteindelijk niet door. Toen kwam Witsel weer in beeld.

Erg onprofesioneel van Zenit als je het mij vraagt, als je hem niet wil verkopen moet je gelijk zeggen nee niet de een medische keuring laten ondergaan en dan van gedachten veranderen. Als ze vanaf het begin duidelijk waren had Juventus misschien een andere speler kunnen aantrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan4320
3.Napoli3424
4.AS Roma348
5.Juventus3317
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder141
Cristiano RonaldoAanvaller1415
F. BernardeschiAanvaller130
F. ChiesaAanvaller134
MorataAanvaller134
W. SzczęsnyKeeper130
L. BonucciVerdediger152
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

51 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren