Napoli legt verdediger van 25 miljoen euro vast zonder medische keuring

Woensdag, 31 augustus 2016 om 23:35Gijs Freriks • Laatste update: 23:35

Nikola Maksimovic ruilt Torino in voor Napoli. De clubs hebben een akkoord bereikt over een huursom van vijf miljoen euro en een verplichte koopoptie van twintig miljoen, al worden die bedragen in de statements van de clubs niet bevestigd. Middenvelder Mirko Valdifiori bewandelt de omgekeerde weg.

/

Het opvallendste van de hele deal is dat de 24-jarige Maksimovic is gepresenteerd zonder dat hij medisch is gekeurd, zo schrijven de Italiaanse media. De elfvoudig international van Servië arriveerde woensdag te laat voor de keuring doordat een deel van de terminal op het vliegveld van Frankfurt vanwege een bomalarm moest worden ontruimd.

Maksimovic was van plan om van Frankfurt naar Italië te vliegen, maar kreeg dus te maken met een flinke vertraging. Voorzitter Aurelio De Laurentiis liet de aanwinst daarom met een privéjet ophalen, maar na de landing in Rome bleek dat er alsnog geen tijd meer was om Maksimovic te keuren om vervolgens de documenten op tijd te kunnen aanleveren.


Poll

Een goede aanwinst voor Napoli?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door debever)

Ik dacht dat een medical verplicht onderdeel van een transfer was?

31 augustus 2016 om 21:11

Dat dacht ik ook. Waarom ketsen transfers anders af enkel op medische keuringen die niet behaald worden? Kan je net zo goed niet keuren als je als club dat risico durft te nemen

31 augustus 2016 om 21:32

Een club is niet verplicht om een te keuren, dat is volledig het risico van de aankopende club. Wel zal bij de onderhandelingen aangegeven worden dat men nog onder een deal vandaan kan komen, als de speler na een keuring gebreken vertoond. Doen ze geen keuring, dan kan de overeenkomst niet om die reden verbroken worden.
In dit geval neemt Napoli dus een risico.

1 september 2016 om 08:30

Inderdaad, dit is puur het risico van de kopende club. In theorie kan Napoli nu een speler gekocht hebben met een hartafwijking of een bloedziekte die zich over een paar maanden bijvoorbeeld kon gaan presenteren, dan heb je een speler met een 5 jarig contract plus een volledige transfersom voor een speler die niks meer waard is....een kat in de zak kopen heet dat.

31 augustus 2016 om 21:12

Dat dacht ik ook. Waarom ketsen transfers anders af enkel op medische keuringen die niet behaald worden? Kan je net zo goed niet keuren als je als club dat risico durft te nemen

31 augustus 2016 om 22:16

Maar hoezo zou je het risico willen lopen om tientallen miljoenen mis te lopen om enkel een medische keuring van een paar uur te schrappen?

31 augustus 2016 om 22:38

Omdat het vanavond deadline is misschien?

Goede aankoop! Samen met Glik vorig jaar een goed duo gevormd. Al vind ik 26 miljoen wel een beetje veel, maar goed sta er niet van te kijken in deze markt.

Snel een clausule in het contract zetten dat het contract nietig verklaard kan worden zodra hij niet door de keuring komt.

1 september 2016 om 01:03

Dit lijkt me meer het probleem van Napoli in plaats van Maksimiovic. Napoli had het zelf maar beter moeten regelen! Zij zijn bereid het risico te nemen deze speler zelf heeft ze niets verplicht. Ik begrijp Napoli wel als je hem er echt nog bij wil dan begrijp ik dat je dit risico durft te nemen omdat een keuring in 9 van de 10 gevallen een formaliteit is. Daarnaast als er a iets ontdekt wordt dan zijn dit problemen die je op kunt lossen voorbeelden hiervan zijn Bruma en Maduro of spelers worden afgekeurd omdat ze er toch van afzien of wat minder willen betalen.

1 september 2016 om 06:54

Dan ben je wel je 26 miljoen kwijt.

Een medische keuring is meestal een formaliteit. Het is begrijpelijk dat je een transfer niet laat afketsen op de laatste dag van de transfermarkt.

Goede verdediger die aan een stap omhoog toe was. Ben blij dat die naar Napoli is

Ach neem 1 risico per dag zal hij gedacht hebben...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2814
2.Napoli2516
4.AS Roma198
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. Di LorenzoVerdediger90
K. KoulibalyVerdediger92
Mário RuiVerdediger90
E. ElmasMiddenvelder91
Fabián RuizMiddenvelder92
L. InsigneAanvaller92
H. LozanoAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

1 fan
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren