Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Update: PEC maakt melding van revalidatieperiode van negen maanden

Laatste update:

Rick Dekker heeft naar alle waarschijnlijkheid een kruisbandblessure opgelopen en Ron Jans legde zondag bij Studio Voetbal een verband met het veld waarop PEC Zwolle speelt. “Dit is in twee jaar tijd wellicht de zesde speler die zijn kruisband scheurt. Dat kan bijna geen toeval zijn. Het veld is misschien toe aan vernieuwing.”

/

Naast de 21-jarige middenvelder Dekker kwamen ook Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis, Max de Boom, Henk Dijkhuizen en Todd Kane in de lappenmand terecht nadat zij in het IJsseldelta Stadion hadden gevoetbald. Technisch directeur Gerard Nijkamp begrijpt de opmerking van trainer Jans, zo vertelt hij in De Telegraaf.

Nijkamp geeft aan dat PEC bezig is met een ‘intern onderzoek’ en dat men ook informeert bij andere clubs. “Hebben zij ook zo veel klachten wat kruisbandletsel betreft? Want volgens medisch onderzoek zou er geen verschil moeten zijn. We onderzoeken of er vanaf volgend seizoen een nieuw kunstgrasveld komt of dat we kunnen overstappen op een hybride grasmat, dat voor negentig procent uit natuurgras bestaat.”

Update 1 september 18.11 uur - PEC maakt melding van revalidatieperiode van negen maanden
Het seizoen van Rick Dekker is nu al voorbij. PEC Zwolle bevestigt donderdag via de officiële kanalen dat de middenvelder de voorste kruisband van zijn knie heeft afgescheurd. De komende week krijgt de knie rust, waarna Dekker geopereerd zal worden. Vervolgens wacht de middenvelder een revalidatieperiode van ongeveer negen maanden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunstgras moeten ze verbieden in het betaald voetbal. Dat amateurs op kunstgras spelen ok, maar professioneel voetbal op kunstgras kun je toch niet serieus nemen.

31 augustus 2016 om 09:43

Ben het eigenlijk wel met je eens, maar bij de amateurs wordt er meer en meer op kunstgras gevoetbald. Zeker in de randstad zijn er jongens die al jaren voetballen en nog nooit op echt gras hebben gevoetbald. Vraag me dus af of het haalbaar is, helaas....

31 augustus 2016 om 12:24

sterker nog, als mijn zoontje moet voetballen en het is op echt gras is ie niet blij :-)

Maar moet wel zeggen dat 'echte' grasvelden bij amateurclubs tegenwoordig ook sluitpost op de begroting zijn...vaak worden de koeien er 's morgens nog afgehaald...wat een knollenvelden zitten er tussen...

31 augustus 2016 om 09:44

Hier ben ik het mee eens. Er zijn nu spelers die niet in Nederland willen voetballen door de vele kunstgras velden. Hierdoor lopen we straks nog verder achter

31 augustus 2016 om 14:44

Kun je wat namen noemen? Ik heb namelijk dit namelijk hier nog nooit voorbij zien komen.

Het lijkt mij uberhaupt een flauwekul argument. Spelers voetballen hier niet omdat ze elders meer geld verdienen, heel veel meer reden hebben zij niet nodig om "nee" te zeggen tegen een Nederlandse club.

31 augustus 2016 om 17:15

Huntelaar in ieder geval. Verder heb ik het wel vaker voorbij zien komen maar kan ik er zo niet op komen wie allemaal. Ik vind het ook een teken van amateurisme, in een BVO moet toch gewoon geld zijn om een grasveld te onderhouden. Clubs onderaan de JL zou ik eigenlijk al slecht vinden, laat staan in de Eredivisie.

31 augustus 2016 om 10:06

kom eens met een gefundeerde mening in plaats van dat gegal op kunstgras . in verhouding is de meerderheid van de zware blessures nog altijd vaker het geval op natuurgras .

31 augustus 2016 om 10:39

"diekertjedap
kom eens met een gefundeerde mening in plaats van dat gegal op kunstgras . in verhouding is de meerderheid van de zware blessures nog altijd vaker het geval op natuurgras ."

Dit artikel lijkt juist te impliceren dat in verhouding dus juist niet de meerderheid van zware blessures op natuurgras ontstaat..

Je roept dat mensen met een gefundeerde mening moeten komen, maar zelf laat je ook na om je stelling te onderbouwen. Ik zeg niet dat je stelling niet waar is, maar ben dan wel benieuwd naar de jou kennelijk bekende onderliggende cijfers van blessures op kunstgras vs. natuurgras.

31 augustus 2016 om 11:08

Als je googlet op Backx en kunstgras dan kan je zijn wetenschappelijk onderzoek vinden waarin hij een analyse heeft gemaakt van de verschillen en tot de conclusie kwam dat er geen tot nauwelijks verschil is in hoe veel en ernstig blessures zijn

31 augustus 2016 om 12:15

Dit lijkt me een duidelijk stuk.

Neemt niet weg dat het een goede zaak is dat PEC eens informeert bij andere clubs met kunstgras om te kijken wat daar de ervaringen zijn.
Het aantal knieblessures bij PEC is inderdaad opvallend groot dus misschien is dit veld wel aan vervanging toe, het is ondertussen ook al 7 jaar oud.
Mocht het veld vervangen worden dan graag de hybride vorm.

1 september 2016 om 12:54

In opdracht van de kunstgras producenten. Hoe objectief kan het zijn.

1 september 2016 om 18:30

Kom op Diekertjedap, dit zeg je alleen omdat Roda kunstgras heeft. De reden waarom spelers soms niet haalbaar zijn en de reden waarom Nederland steeds meer achterloopt heeft gewoon te maken met kunstgras! Iedere profclub zou een hybride grasmat moeten hebben, je kunt toch wel een veld onderhouden waar 1 keer in de twee weken op gespeeld moet worden? Daarbij zijn er helemaal geen feiten dat er op natuurgas meer blessures voorkomen. Ron Jans is wel objectief en kom op, op het veldje in de Goffert is er in 2 jaar geen enkele speler die zijn kruisbanden heeft afgescheurd en er zijn echt zelden spierblessures. Alleen al 6 spelers die hun kruisbanden hebben afgescheurd, dan hebben ze het nog niet eens over al die andere blessures.

31 augustus 2016 om 10:16

Het is heel simpel, in het buitenland hebben alle clubs in serieuze competities echt gras. Iedere speler die niet hierheen wil komen door al het kunstgras is er één teveel. En kunstgras zal ongetwijfeld goedkoper zijn, maar als je als profclub niet eens een echt veld kunt onderhouden, dan heb je wat mij betreft ook geen bestaansrecht in het betaalde voetbal. Ga dan lekker bij de amateurs, waar ik kunstgras weer wel verdedigbaar vind.

31 augustus 2016 om 10:59

Vanaf heden heeft een club geen keuze meer maar promoveert gewoon als ze sportief presteren.

31 augustus 2016 om 10:38

En waarom dan? Het roepen is makkelijk maar kom dan met concrete feiten waarom het een beter is dan het ander. En kom niet met die onzin reden van voetbal hoort op echt gras te zijn want voetbalt ontwikkeld zich ook we blijven toch ook niet roepen laat de video ref maar weg want het is nu eenmaal de charme dat een scheids/grensrechter fout zit.
Kunstgras is goedkoper in onderhoud en heeft altijd een zelfde grashoogte en daar kan als de afwatering goed geregeld is altijd op gespeeld worden en is altijd vlak zijn toch veel voordelen ten opzichte van een echte grasmat.

31 augustus 2016 om 12:56

dan ontwikkeld zich het voetbal alleen in nederland zeker in andere landen lachen ze om kunstgras dat gebeurd alleen in nederland om kosten te drukken een kunstveld is namelijk een paar ton goedkoper dan echt gras.
het is dan ook geen toeval dat alle eredivisie spelers aangeven dat de beste velden in de eredivisie gewoon van gras zijn

31 augustus 2016 om 10:58

En wat te doen met amateurs die promoveren? Meteen op kosten jagen omdat het kunstgras eruit moet? Dan hebben we meteen een einde aan de 'gewilde' doorstroming vanuit de amateurs.

31 augustus 2016 om 14:47

Wat mij betreft gaat een procent van de Europese inkomsten van Nederlands clubs naar de Knvb. Met dit potje kun je clubs subsidie geven om natuurgras aan te leggen. Dat gaat vervolgens rendement opleveren voor alle clubs in het betaald voetbal (als ik althans alle zeikerds op kunstgras moet geloven).

1 september 2016 om 18:56

Niet zo heel lang geleden speelde elke amateurclub op gewoon gras, dus vind ik dit een flauwekul argument.

Gewoon helemaal wegdoen dat plastic! De eredivisie staat echt voor lul met zoveel kunstgrasvelden.

Kunstgras geeft bijna niet mee, remt veel te snel af omdat het zo stug is, wat dus een aanslag op je knieen oplevert als je pech hebt. Heel veel knie blessures zijn er bij de amateurs omdat daar veelal op kunstgras wordt gespeeld.

31 augustus 2016 om 09:46

Toch vreemd dat wetenschappelijk onderzoek anders uitwijst, of het gaat hier om 'wetenschappelijk' onderzoek gefinancierd door kunstgrasproducenten, dat zou een hoop verklaren.

31 augustus 2016 om 09:53

Valt wel mee, als het deugdelijk wetenschappelijk onderzoek is dan zijn de resultaten repliceerbaar en zou de financier niet uit moeten maken.

31 augustus 2016 om 13:10

Ja leuk, ook bij deugdelijk wetenschappelijk onderzoek verschillen de resultaten. Het artikel "risk of injury in elite football played on artificial turf versus natural grass: a prospective two-cohort study" stelt dat er geen verschil is, het artikel "soccer injuries in Iceland" stelt dat er in Ijsland juist significant meer blessures op kunstgras zijn (om nog maar te zwijgen over een aantal onderzoeken bij American Football die andere dingen beweren) en het onderzoek " Is there a relationship between ground and climatic conditions and injuries in football?" zegt dat het vooral met schoeisel te maken heeft of er meer blessures op kunstgras ontstaan.

Dus ja, alles onder de noemer 'als het maar repliceerbaar' gooien werkt ook niet altijd. Overigens heeft Ijsland natuurlijk een heel ander klimaat, maar ook dat kan er weer mee te maken hebben. In Nederland is er geen onderzoek uitgevoerd, heb in ieder geval niets kunnen vinden. Behalve op, jawel, de website van Ten Cate. Met daarin de zeer verrassende conclusie "bij de 1ste elftallen komen minder blessures voor op kunstgras dan op gewoon gras, hoewel het verschil niet statistisch significant is."

Ik ben niet overtuigd.

Dat zou natuurlijk prachtig zijn. De hybride velden liggen er vaak schitterend bij en zijn goed te onderhouden. Kijk maar naar de Kuip en Arsenal. Hopelijk zet Zwolle hiermee ook andere clubs aan tot het veranderen, zeker de clubs die het moeten kunnen betalen. Al denk ik dat Heracles hun kunstgras voordeel niet graag laten varen

31 augustus 2016 om 11:29

Welk voordeel leg uit kom met feiten ipv alleen Heracles te noemen??

31 augustus 2016 om 11:49

Hoe je het ook ziet, kunstgras is gewoon anders dan echt gras. Hoe vaker je erop speelt, des te meer voordeel haal je er uit.

31 augustus 2016 om 12:22

Maar ene keer kunstgras andere keer natuurgras,denk dat Heracles meer moet wisselen van veld dus nogmaals leg uit met feiten....

Laten we hopen dat ze inderdaad overstappen op een hybride grasmat. Dit zijn de perfecte grasmatten die lang mee gaan en bij verschillende topclubs (internationaal) in het stadion ligt. Ook in de eredivisie hebben een paar clubs die (AZ en nu ook Groningen )

31 augustus 2016 om 10:09

Je vergeet de eerste die een dergelijk veld had en dat is Vitesse.

Weg met dat plastic, desnoods een hybride veld maar kunstgras zou verboden moeten worden in het betaalde voetbal.

Zou wel mooi zijn als PEC al begint om kunstgras weg te doen. Misschien zullen dan meer clubs volgen.

Graag, ik zou het toejuichen als Pec supporter. Hybride velden schijnen prima te zijn, dus weg met dat nepgras

31 augustus 2016 om 10:34

Gewoon vanuit de Knvb verplichten dat clubs Hybride matten aanleggen.

Mocht dit kunstgras de oorzaak zijn van de blessuregolf van PEC voorgaande seizoenen, dan hoop ik echt dat ze overgaan op hybride.

Ik juich het toe!

En dan niet wachten tot volgende seizoen, maar gewoon in de winterstop al regelen.

31 augustus 2016 om 09:50

Ja tuurlijk want een gewone grasmat rol je zo even uit en het is top voor elkaar...
Nee jongen, daar zijn weken/maanden voor nodig, dus niet erg slim om dat in de winter te doen

31 augustus 2016 om 12:17

PEC wil het veld ook verhogen dus dan zullen ze er ook wel direct een nieuw veld er in te leggen. Dat kan dus pas in de zomer.

Kruisbandletsel schijnt vaker voor te komen op kunstgrasvelden. Andere blessures (spierblessures) komen daarentegen weer vaker voor op natuurgras dan op kunstgras. Misschien is het handig om ook te kijken naar de methode van trainen? Want dat belangrijke element mis ik in deze tekst.

31 augustus 2016 om 10:43

Ik heb een lange periode met blessures aan de knie gehad, eindigend met meerdere keren mijn knie uit de kom en voor de 2e keer (en nu definitief) moeten stoppen met voetbal. Ik kan je vertellen dat kunstgras altijd meer letsel opleverde. Zelfs zonder geblesseerd van het veld te moeten merkte ik het verschil tussen kunstgras en gewoon gras. De afspraak was ook dat ik niet meer dan een helft speelde op kunstgras, omdat de pijn niet te harden was als ik langer speelde. Doordat kunstgras stroever is (is gewoon een feit), draait je voet minder makkelijk, waardoor het vaker gebeurd dat je voet blijft staan, terwijl je lichaam draait. Dan komt er stress op de banden en soms kunnen ze dat niet houden.

31 augustus 2016 om 11:00

Vooropgesteld: uit medisch onderzoek (er zijn verschillende onderzoeken geweest) is gebleken dat er geen significant verschil is in de hoeveelheid blessures tussen blessures op kunstgras en blessures op natuurgras. Er is zelfs een kleinere (!!) kans op blessures op kunstgras dan op natuurgras. Deze onderzoeken zijn nog eens extra (volgens mij ook kritisch, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen) bekeken door Prof. Dr. Backx (universiteit Utrecht, Sportgeneeskunde) en ook hij kon niet anders concluderen. Ten aanzien van jouw klachten kan dit inderdaad wel. De type blessures verschillen door de kenmerken van natuurgras t.o.v. kunstgras, zoals jij die beschrijft. Knieblessures komen - statistisch gezien - hierdoor vaker voor op kunstgras dan op natuurgras. Daarnaast is een knie nooit honderd procent meer de oude, d.w.z dat hij nooit meer zo goed wordt als dat hij was. Logisch dus dat jij pijntjes blijft ondervinden, maar dat wil niet zeggen dat kunstgras een slecht veld voor blessures hoeft te zijn.

31 augustus 2016 om 11:29

Tja, en mijn ervaringen zijn juist weer precies andersom. 2 knieblessures (kruisbanden, binnenste kniebanden), beide enkels de enkelbanden en een gebroken enkel op gewoon gras. Sinds veel amateurclubs over zijn op kunstgras en ik dus 3 vd 4 wedstrijden op 'plastic' speel ben ik vrijwel blessurevrij gebleven.

31 augustus 2016 om 11:52

Een amateurveld is dan ook niet zo goed onderhouden als dat van een profclub zou moeten zijn. En word ook intensiever gebruikt, een wedstrijd in de 2 weken of 4 wedstrijden op een middag is wel een verschil.

31 augustus 2016 om 20:01

@jorisdijk, op gras zou dat inderdaad een verschil moeten maken dat er meer op wordt gespeeld. Op kunstgras niet, daar wordt mogelijk alleen de leeftijdsduur korter. Overigens trainen veel profclubs ook gewoon op het hoofdveld als ze kunstgras hebben.

@mexicanoo, achteraf is overigens gebleken dat ik direct had moeten stoppen toen ik op mijn 12e voor het eerst geblesseerd raakte aan mijn knie (patellapees die eigenlijk al onderhevig bleek te zijn aan slijtage). Pas afgelopen januari is bij mij een ernstige vorm van hypermobiliteit geconstateerd toen ik tijdens training gedurende een korte pass van een meter ineens het gevoel had dat ik de controle in mijn been kwijtraakte en deze volgens teamgenoten op dat moment ook los leek te hangen. Toen bleek dat het hypermobiliteitsyndroom de reden was van veel van mijn aanhoudende/terugkerende knieproblemen. De therapie had eigenlijk zo weinig nut, omdat de banden niet strakker werden (of strak genoeg werden) om eigenlijk nog mee te sporten. Sindsdien ben ik maar gaan fitnessen, aangezien ik daar toch al veel mee bezig was gedurende elke revalidatie, en fietsen, dit op aanraden van de fysio.

@zwollywood038, er kan ook verschil zitten tussen de soorten grasmat waarop wij speelden. Ik moet zeggen dat hier in de regio zuid-oost Noord-Brabant de grasvelden er over het algemeen goed bijliggen. Natuurlijk zitten er wat velden tussen, waar je je twijfels over hebt, maar over het algemeen zijn de meeste velden goed te bespelen en dan ook zeker als het een hoofdveld betreft. Wat dat betreft moet je voor een profclub ook altijd de vergelijking maken tussen een kunstgrasveld (wat er altijd goed bijligt) en een goede grasmat. Overigens hebben we hier in de regio ook een aantal oude kunstgrasvelden (zeg maar de eerste ontwikkelde kunstgrasvelden), wat eigenlijk meer op basketbalvelden lijken en die eigenlijk alleen maar meer blessures opwekken dan eigenlijk elke andere ondergrond.

31 augustus 2016 om 22:11

Er zit veel verschil in de kunstgrasmatten inderdaad. De oudere of goedkopere matten pik je er zo uit. De oudere lijken gewoon vloerbedekking. Vaak kun je deze matten gewoon omhoogtrekken aan de pluizige vezels die gras voor moeten stellen. De goedkopere zien er uit als van die hele slechte nepkerstbomen. Donkergroene rechthoekige lapjes plastic. Maar er bestaan ook echt hele goede matten in onze regio.

2 september 2016 om 07:36

Nijogeth Heb patellapeesruptuur gehad. Ook op dat afgrijzelijke plastic na een draai in de 2e wedstrijd daarop al. Was het nieuwste van het nieuwste werd gezegd over dat kunstgras. Knieschijf was verdwenen toen ik op de grond lag. Erg pijnlijk, weet ong. hoe je je voelt. Gestopt nu, na nooit een blessure gehad te hebben. Mijn mening is dus niet objectief te noemen, maar ik zeg ook al jaren weg ermee.

Zou een mooi signaal zijn naar andere clubs met kunstgras als Zwolle overstapt op natuurgras of dat Hybride vanwege de vele blessures. Hopelijk gaat kunstgras snel verdwijnen uit de profwereld.

Mooi dat Zwolle dit gaat onderzoeken, vind persoonlijk ook dat profclubs verplicht op echt gras moeten spelen. Misschien kan de Knvb een compensatie voor alle clubs geven om dit te stimuleren.

31 augustus 2016 om 09:57

In europees verband sta je gwn echt hard voor paal meteen verbieden!

31 augustus 2016 om 11:16

Staan Rusland en Oekraïne hard voor paal in Europa? Daar wordt ook veel op kunstgras gespeeld.

Kunstgras is natuurlijk verschrikkelijk in de Eredivisie. Daar hoort gewoon echt gras te liggen.

Laten we hopen dat de profclubs van kunstgras afstappen, als je (financieel) als club niet in staat bent een goede grasmat te verzorgen heb je geen bestaansrecht

En we staan toevallig onderaan, al die jaren ervoor Hossana en nu even niet.

Er zijn diverse onderzoeken geweest, en daar is nooit enig bewijs gevonden van meer blessures , eerder nog minder.
En kunstgras van de profclubs is van een ander beter kwaliteit als van de amateurs.
Die je nooit hoort klagen over blessures met hun veel mindere techniek en conditioneel en fysiek!

Ik kan wel begrijppen dat gras nog altijd voorkeur heeft, als de matten er allemaal zo mooi uit zien in de kuip.
Maar de tuin van De Graafschap is een andere als die van in de kuip.

Blessures is gelul nooit enig bewijs op tafel kunnen leggen

En of er nu meer betere spelers in Nederland komen geloof ik ook niet
Money IS Most Important!
Ook in de Russische competitie hebben ze genoeg kunstvelden

Beter een goed kunstveld dan een plagger echt grasveld

Het is de toekomst , wat jer ook van vind.
En elk keer maken ze het beter, het wachten is op het klonen
Money is important en dan de kunstvelden

Opzouten met dat kunstgras, we maken onszelf belachelijk.

Hybride velden en mee gaan met je tijd!

Zoveel emoties over kunstgras, nergens op gebaseerd of op de velden van 20 jaar geleden. Maarja, emoties zijn sowieso wat het voetbal tegen houd in iedere vooruitgang. En ondertussen wel blijven klagen over allerlei zaken als tijdrekken en oneerlijke kaarten penalties etc. als we niet zo snel zouden schreeuwen tot vernieuwing slecht is zou het spelletje zoveel leuker kunnen worden.

ja bij RKC ook al 2 spelers op de zelfde grasmat met kruisband letsel! in de 2 seizoenen dat het er nu ligt! daarnaast hebben spelers met regelmaat rugklachten door de onnatuurlijke demping van de grasmat! heb ik uit eerste hand van 3 spelers!

Weg met dat pokke plastic!

Natuurlijk is het begrijpelijk dat de club onderzoek doet bij zoveel blessuregevallen. Maar ik heb zo ernstig mijn twijfels of daar het probleem aan te wijten valt. Zit me vaak af te vragen hoe het zit met die plastic voetbalschoentjes. Ik heb het idee dat profs liever een mooie design willen, dan daadwerkelijk ,,goed gereedschap''. Bekijk schoenen maar eens na een paar wedstrijden op kunstgras.
Bovendien speelt half Nederlandse amateurclubs op kunstgras. Zijn blessures daar nu hoger en gecompliceerder dan op gras? Ik betwijfel het. Nog 1 voetbalgeneratie en we zijn van dit soort gezanek en nostalgisch geneuzel af. Gras ruiken, blessuregevoelig, alles wordt uit de losse pols geschud.
Wacht de herfst maar weer eens even af... 2 buitjes, een nachtvorstje, 1 wedstrijdje en.... de velden zijn voor de rest van de herfst/winter naar de kloten en geen ,,kruisband-/enkelband-verwenners''. Zijn alle velden zoals in Engeland of De Kuip of GA Eagles, dan graag. Maar daar hebben we dan weer geen centjes voor over in dit armoedige voetballand. Het is en blijft dus roeien met de riemen die je hebt.

31 augustus 2016 om 11:20

Leuk dat je begint over de voetbalschoenen. Als je kijkt naar het aantal kruisbandblessures neemt die de afgelopen 15 jaar enorm toe, terwijl de keuzes uit schoenen explosief stijgen. Hoe meer keuze hoe verfijnder de keuze uiteindelijk is.
Kunstgras is vragen om blessures, dat roepen we toch al 15 jaar?

31 augustus 2016 om 11:52

Roepen gebeurd op basis van emotie. Als gezegd, van die conservatieve gasten die graag ,,gras willen ruiken''. Als je al 15 jaar dit roept, schaar ik je ook onder deze gasten. Als je weet welke ontwikkeling ,,kunstgras'' heeft ondergaan in de laatste 10 jaar? En jouw mening is dan ook gebaseerd op helemaal niets. Ik ben niet voor en niet tegen. Bij jouw club een fantastisch veld, zou ik toejuichen, maar goed....

Kunstgras in zijn geheel verbieden! de jeugdspelers van nu kunnen niet meer in het buitenland aanhaken omdat ze hier jaren op kunstgras hebben gevoetbald. Voetbal hoort op gras, zodat je na de wedstrijd ook weer hoort te douchen!

Voetbal speel je op GRAS.....simpel! Op deze wijze creëren we meer en meer zaalvoetballers en de scheidsen van deze tijd fluiten daar ook naar.

Ik kan er zelf over meepraten helaas. Heb mijn voorste kruisband afgescheurd, inclusief twee gescheurde meniscussen. Ook dankzij slechte kunstgras ondergronden. Ik ben lichamelijk namelijk in topconditie, geen overwicht of fragiele spieren/gewrichten.

Kunstgras is gewoon een verschrikkelijke ondergrond om op te spelen, zeker in het amateurvoetbal. Daar vliegen de rubberen balletjes om je oren en kan je geen sliding maken zonder compleet open te liggen. Ook sta je regelmatig vast. De reden waardoor er zoveel letsel aan banden ontstaat is het vaststaan. Op normale, flexibele grasmatten is die kans vele malen kleiner.

Wat mij betreft op elk hoogste niveau, geen kunstgras. Dan maar wat extra terreinknechten aan de bak, want met die vele blessures is de besparing op termijn gewoon een kostenpost. Spelers wel betalen, maar niet in kunnen zetten. Inclusief behandelingen en terugval.

we kunnen natuurlijk ook gaan zaalvoetballen het kunstgras en daken die dicht kunnen zijn er al in sommige stadions

Vind dit een van de redenen buiten financiën dat het Nederlandse voetbal kapot maakt.
Vrijwel heel Europa is tegen kunstgras en Nederland laat het toch toe.
Ik weet dat kinderen ermee opgroeien, maar of dit nou goed is weet ik niet, misschien over een jaar of 20 wel.
Er zijn nu zoveel kunstgrasvelden in de eredivisie, echt te veel, heeft invloed op de competitie vind ik en geloof ook best dat dit meer blessures kan opleveren.
Hybride ken ik nog niet, maar misschien een goed alternatief, 90% echt gras spreekt me duidelijk meer aan dan 100% kunstgras.
Zelf ook een aantal knie operaties gehad, kan nog redelijk mee voetballen, maar na een wedstrijd op kunstgras heb ik wel meer last van mijn knieën dan op echt gras.

Begrijpelijke keuze van Pec. Het aantal blessuregevallen van ons is de afgelopen seizoenen tot astronomische hoogtes gestegen. Steevast hebben wij de langste blessurelijst van de eredivisie en dit jaar lijkt het weer die kant op te gaan. Begois was bijvoorbeeld een keeper die voor zijn komst naar Zwolle weinig geblesseerd was en nu scheurt hij zijn enkelbanden af als hij al een sprintje trekt.

Al die positieve onderzoeken over kunstgras worden betaalt door de kunstgras producenten. Mensen die geloven dat kunstgras net zo goed is als een natuurlijk grasveld werken bij de onderzoekersbureaus of kunstgras producenten. En zo niet, dan hebben ze een gigantische plaat voor de kop.

Wat balen voor Dekker,maar ook ik ben geen fan van kunstgras.
Je hebt minder kosten,maar het zorgt voor flinke blessures. Zelf heb ik ooit een scheurtje in mijn gewrichtsband opgelopen,en man dat doet pijn!
Kunstgras is gewoon tricky,en ook bij sliden kan het echt gaan branden...
Grootste voordeel aan kunstgras,is dat je gewoon kan spelen als er sneeuw ligt.

Ik heb mijn kruisband ook gescheurd op kunstgras sindsdien vind ik kunstgras best eng om te spelen dus ik begrijp jans wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren