De Jong in Istanbul; ook Fenerbahce en Besiktas verwelkomen grote namen

Woensdag, 31 augustus 2016 om 08:50Gijs Freriks

Nigel de Jong heeft in de nacht van dinsdag op woensdag voet op Turkse bodem gezet. De 31-jarige middenvelder wordt woensdag medisch gekeurd en tekent aansluitend een meerjarig contract bij Galatasaray, zo schrijven de meeste Turkse media.

/

De Jong, die 81 interlands achter zijn naam heeft staan, speelt sinds februari voor Los Angeles Galaxy en kwam daarvoor uit voor AC Milan, Manchester City, Hamburger SV en Ajax. Hij kwam bij Galatasaray in beeld nadat de transfer van Cheick Tioté afketste; het is onduidelijk of de Ivoriaan medisch is afgekeurd of vanwege de restricties van de Financial Fair Play gewoonweg onhaalbaar bleek te zijn.

Galatasaray is niet de enige club uit Istanbul die zich woensdag gaat versterken, want Besiktas heeft via de officiële kanalen laten weten dat de onderhandelingen over Leicester City-middenvelder Gökhan Inler en RasenballSport Leipzig-verdediger Atinc Nukan zijn begonnen. Beide spelers zijn reeds in Turkije. Datzelfde geldt voor Moussa Sow van Al-Ahli, die op het punt staat om terug te keren bij Fenerbahçe.

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) opGerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door ykelbyter)

Dit is nu echt een van de weinige spelers die ik graag nog een paar jaar bij Ajax had willen zien spelen, exact de speler die we nodig hebben op het middenveld.

Jammer dat hij nu naar Turkije gaat, maar hoop dat hij het goed gaat doen daar, zo komt hij hopelijk ook weer terug bij NL

31 augustus 2016 om 08:59

Klopt. Bij Ajax hebben we namelijk een schrijnend tekort aan middenvelders.............

qua type speler (goede mentaliteit, ervaring) geef ik je gelijk. Alleen het is een middenvelder.

Ik dacht trouwens dat Nigel naar Amerika wilde omdat hij daar ook na zijn loopbaan als voetballer wilde gaan wonen.

31 augustus 2016 om 09:09

Hij is inderdaad wel heel erg kort in de states geweest nu. Paar goede overtredingen gemaakt daar en zijn naam weer eer aan gedaan, en nu weer terug naar europa. Nee ik heb nigel altijd een topkracht voor oranje gevonden. Maar vroeg me wel af of USA hem niet is bevallen...?

31 augustus 2016 om 09:18

Precies, ik vroeg me ook al af waarom hij nu alweer weg gaat.
Zal toch niet een heel gelukkig huwelijk geweest zijn, of Gala legt een aardig bedrag neer. Dat laatste kan ik me overigens niet voorstellen.

31 augustus 2016 om 09:46

@ Filip

Geen schrijnend te kort aan middenvelders in het algemeen. Maar wel voor de CVM positie. Tenslotte zijn Sinkgraven, Klaassen, Ziyech, Nouri, De Jong, VD Beek, Bazoer allemaal voor de aanvallende twee posities.

Voor de CVm heb je Gudelj, Serero en Riedewald. Waarvan Serero mag/gaat vertrekken.

De Jong had voor mij, ipv Westermann, de perfecte speler geweest. Hij speelt voornamelijk op CVM maar zet hem maar eens op de CV positie neer. Vinden spitsen ala Jorgensen/luuk de Jong niet leuk om tegen te spelen gok ik.

31 augustus 2016 om 09:55

@d-bergkamp;

ja daar kan ik mij ergens wel in vinden. Voor de centrale verdediging zou hij ook uit de voeten kunnen. En ervaring en een bikkel heeft dit team ook nodig.

De andere kant is dat hij nu een bak salaris gaat krijgen in Turkije (wat men in Nederland niet biedt). En laten we eerlijk zijn, gezien hoe de scheidsrechters in Nederland fluiten (zondag was daarvan een mooi voorbeeld, scheidsrechters vergeten dat het een fysieke sport is) dan zouden we toch de Jong de helft van het seizoen missen door schorsingen.

Door FFP mogen deze clubs geen grote transferuitgaven meer doen, en dan kom je idd bij (bijna) transfervrije spelers als VD Wiel, Vagner Love en De Jong uit. Aan de FFP eisen qua salaris valt dan te voldoen door het clubsalaris van die spelers relatief laag te houden, en een bevriend bedrijf een stevig bedrag te laten betalen bv voor optreden van de speler in een tv reclame ofzo.

Galatasaray maakt momenteel de meest gerichte aankopen. Riekerink doop ik om tot Riekebink want ik vind dat hij echt goed werk levert tot nu toe. Besiktas heeft alleen de backs flink versterkt naar mijn mening. Nukan is nog te licht en hun keepers zijn ook niet om van naar huis te schrijven. Van Inler ben ik ook niet overtuigd. En Ebubekir is al tijdens de eerste training geblesseerd geraakt? Fenerbahce maakt de slechtste transferperiode door en de fans zijn daar ook het dupe van. 6 Miljoen voor een Skrtel terwijl er nog steeds geen 10 is gehaald. Romero gaat ook niet komen waarschijnlijk. Ik voorspel een leuke Europa League seizoen voor mijn club en ik denk dat we blij mogen wezen als we in de top 4 eindigen.

31 augustus 2016 om 09:21

Ben het met je eens over GS dat we gerichte aankopen hebben gedaan en dat FB een slechte aankoopseizoen heeft beleefd. Echter ben ik wel van mening dat fener gewoon voor de titel gaat meestrijden. Doordat ze meteen punten hebben laten liggen zegt nog niks, wij zullen ook veel punten verspelen en BJK ook. Zie wel besiktas weer kampioen worden trouwens, denk toch meest stabiele team op dit moment

31 augustus 2016 om 09:32

Ik denk niet dat Besiktas, maar Galatasaray kampioen gaat worden. En ik heb het gevoel dat ze het ook gaan worden met ruime voorsprong. De spelers van Galatasaray zijn af en toe lomp en dik maar de ervaring en wil die er nodig zijn voor een titelgevecht, hebben ze als geen ander. Ik heb er als rivaal wel respect voor dat Galatasaray zelfs in haar slechtste tijden gewoon prijzen pakt. Dat doe je niet zomaar. Daar heb je vechtlust voor nodig. Iets wat er bij Fener niet is. Besiktas heeft het ook niet echt naar mijn mening. Die spelen gewoon het beste voetbal nu al een tijdje. Maar als je op oorlogspad bent heb je toch het liefst de mentaliteit van Sneijder en co.

31 augustus 2016 om 10:37

Ik denk dat de kampioen in de laatste weken bekend zal worden. Dit jaar hebben de drie grote clubs uit Turkije een goed elftal samengesteld met bijzondere transfers.

Ik verwacht dat GS kampioen gaat worden. Voornaamste reden hiervoor is dat ze geen Europa League spelen. Fener heeft een nieuwe coach en Bjk wordt nooit 2x achter elkaar kampioen hehe.

31 augustus 2016 om 16:40

Ben het met ForzaFener eens dat Galatasaray het meeste aanspraak maakt op de kampioenschap dit seizoen. Met name dankzij de gerichte aankopen die direct hun waarde bewezen (Derdiyok en Cigerci). Daarnaast denk ik dat Galatasaray juist de meest stabiele selectie heeft, in tegenstelling tot Besiktas heeft Galatasaray een ideale mix van ervaring en talent. Besiktas komt met name te kort in ervaring en selectie stabiliteit (elk seizoen weer nieuwe spelers) en is naar mijn mening kampioen geworden in het voorgaande seizoen door misstappen van de concurrenten.

31 augustus 2016 om 09:31

Gelijk heb je! GS heeft deze transferperiode gerichte aankopen gedaan zonder daarbij veel geld aan uit te geven. Jammer dat Diarra niet is gekomen, maar Nigel is ook een hele sterke middenvelder.

Fenerbahce heeft met Lens, Skrtel en van der Wiel goede transfers gedaan. Naar mijn mening zijn dit ook gerichte aankopen. Daarnaast is Sow ook nog eens terug, waardoor FB nu 4 spitsen heeft. Vandaag is het de laatste dag en ik denk niet dat Fener nog een nummer 10 kan halen. Maher waarschijnlijk naar Osmanlispor hehe, wie blijft er nog over? Ik zou Van Persie op 10 zetten en Sow in de spits. Het probleem bij Fenerbahce is dat ze geen creatieve spelers hebben ala Sneijder of een Oguzhan Ozyakup die met steekpassen kan strooien.

31 augustus 2016 om 09:44

Het duo Skrtel - Kjaer heeft ons afgelopen zondag 1 doelpunt opgeleverd, 3 tegendoelpunten en een rode kaart. En dat nog maar tegen Kayserispor met alle respect. Wij gaan echt een zwaar seizoen tegemoet. De druk in Turkije zal veel hoger zijn dan de druk in Europa. Daarom verwacht ik dat we in Europa een paar leuke wedstrijden tevoorschijn kunnen toveren maar in de competitie gaan we sowieso moeite hebben.

31 augustus 2016 om 09:38

Besiktas haalt nog een CV. Nukan is gehaald voor de CL regel. Ook al halen we Neuer vandaag zal Zengin weer in de Goal staan. Inler heeft inderdaad niks gedaan vorig jaar, maar omdat Kavlak Weer geblesseerd is hebben we een reserve nodig op het middenveld. En ik hoor dat we nog Etoó halen vandaag. Je grote vriend Gonul stond op de been van Ebubekir en was licht geblesseerd. Er is niks ergs aan de hand.

Als een BJK fan heb ik nog nooit zo'n stress gehad als deze transferperiode. Wat ben ik blij dat we morgen klaar zijn.

Ik denk dat FB zich gaat herpakken na weekje 4 en dan is het belangrijk voor jullie dat jullie een serie gaan maken. GS weet ik niet wat ze gaan doen, ze spelen heel erg onstabiel. 1 wedstrijd goed andere weer slecht. En bij BJK kan alles gebeuren zolang meneer Rijk onder de lat staat.

31 augustus 2016 om 09:48

Gokhan die op Ebubekir gaat staan en Caner die gerust een rode kaartje of 3 pakt per seizoen. We hebben jullie selectie gewoon besmet met een virus hehehe. Nee maar serieus, welke keeper of cv kan jullie nu nog redden? Zoals ik al zei, alleen de backs zijn flink versterkt, maar niet meer dan dat.

31 augustus 2016 om 10:28

Mjah, als je 2 jaar over doet om een CV te halen dan gebeurt er dit. We hebben nu Rhodolfo, marcelo, atinc en Tosic(slecht voor een linksback maar goed als een cv). Voor de superlig is dit meer dan genoeg. Vergeet niet dat we vorig jaar met Marcelo en necip speelden. Maar voor champions league heb je minimaal nog 1 nodig. Mesias van Cruzeiro heb ik gehoord.

En keeper..... We hebben toch Tolga?? Beste keeper ooit!

31 augustus 2016 om 11:00

Forza

Mijn complimenten voor de mooie woorden over mijn club. Echter, de eerste weken zijn altijd aftast weken. Met de 'gaz' van de eerste weken zie je vaak doorsnee clubs 4,5 wedstrijden achter elkaar winnen. Kijk een Ado. Daarna verliezen ze een keer en dat is dan meestal de inleiding op het verval. Nu kan je Galatasaray niet vergelijken met een Ado, maar ik ben wel benieuwd naar de mentale weerbaarheid na een verliespartij. Riekerink heeft een Gs overgenomen met lage verwachtingen. Dat is makkelijk werken. Maar dadelijk komt de druk erop, wat gaat onze Riekie dan doen ?

31 augustus 2016 om 15:39

Galatasaray is Galatasaray broer. Die gaan goed om met de druk. Ik voorspel een mooi uiteinde voor jullie maar hopelijk zit ik er naast met mijn voorspellingen.

Galatasaray miste vorig seizoen een spits en een verdedigende middenvelder en met Eren Derdiyok/sigthorsson en Nigel/tolga hebben we die 2 posities goed versterkt. Nu is het aan Riekerink om er een machine van te maken.

Besiktas heeft goede spelers gehaald, maar ze zijn met Sosa en Gomez ook belangrijke spelers kwijtgeraakt. De backs zijn heel goed versterkt en met Aboubakar hebben ze een andere type, maar wel een goede spits gehuurd. Over de verdediging heb ik nog mijn twijfels en ik zie Atinc dan ook meer als back-up. Marcelo en Rhodolfo zullen waarschijnlijk het centrum gaan vormen. Voor de moeilijkere wedstrijden hebben ze met Gokhan een goede controlerende middenvelder gehaald.

Fenerbahce miste wat mij betreft een creatieve middenvelder en ze hebben daar nog steeds behoefte aan. Je kunt niet een heel seizoen rekenen op Salih Ucan. Met Sow hebben ze een goede spits in huis, die wat mij betreft de nummer 1 zal zijn voor de spitspositie. Tot slot vind ik Skrtel een goede/harde verdediger die een goed koppel kan vormen met Kjaer. Waarom ze Neustadter hebben gehaald is me nog steeds niet duidelijk. Daarnaast is Van der Wiel een leuke speler, maar hij zal niet het verschil voor ze gaan maken.

31 augustus 2016 om 09:54

Neustadter is gehaald voor de breedte. En om domme selfies te nemen op social media om de vrouwelijke fans tevreden te houden. Die arme jongen heeft nog niet door dat hij met de grond gelijk zal worden gemaakt als zijn prestaties straks even tegenvallen. Voor de rest ben ik van mening dat Skrtel de competitie nog niet echt serieus neemt. Thuis tegen Monaco speelde hij echt sterk. Tegen Kayserispor heel nonchalant af en toe. Dan denk ik bij mezelf: ballen terugspelen met je borst terwijl er nog een spits rondloopt die er bijna van profiteerde, dat doe je in de Premier League toch ook niet?

Even reageren op alle 3 de clubs.

Om te beginnen met mijn cluppie. Ik ben eerlijk gezegd meer dan tevreden met de spelers die zijn aangetrokken. Maar mis nog steeds een laatste man ( deze verwacht ik nog wel) en een linksbuiten/nummer 10. We waren al helemaal akkoord met city en Nasri, vraag me echt af waar het mis is gegaan. We zijn Gomez,sosa,tore en Ismail kwijt geraakt. Tore heeft het 2e seizoenshelft amper gespeeld, dus was niet direct een basisspeler. De overige 3 zeer zeker wel.
Ismail is vertrokken naar FB, maar laten we eerlijk zijn wij zijn er gigantisch op vooruit gegaan! Adriano & Caner. Ik kan me haast geen bjk en gs supporter bedenken die Niet zei, hadden wij GG en Caner maar op de back posities. En nu hebben wij ze allebei. Gokhan Gonul, Caner Erkin & Adriano zijn in mijn ogen hele sterke aankopen. OP die 2 posities zijn we zeker de beste van Turkije.
Voor de laatste man positie hebben we nu Atinc gehaald, maar wat heel veel vergeten is, is dat wij door een afspraak maar 23 spelers mogen door geven voor CL. Daarnaast 4 uit de jeugd en 4 uit Turkije opgegroeit. Atinc is juist gehaald om dat stukje uit de jeugd te kunnen invullen. Er gaat namelijk sowieso een verdediger niet mee! Hij is heus niet gehaald om direct basis te spelen.

Middenveld ben ik serieus erg blij met Inler!! Waarom?? Nu zijn we eindelijk verlost van Necip die er na 70 minuten altijd in kwam. Nu komt Gokhan Inler er in, hij moet alleen nog wel echt fit worden denk ik. Maar als die fit is hebben we wel een hele ervaren kracht erbij en een jongen met een besiktas hart! Talisca verwacht ik ontzettend veel van! Zoals Demirkol al zei, denk ik dat we na 2 jaar heel verdrietig worden wanneer we hem niet kunnen behouden! Aboubakar idem dito, op zijn salaris na, denk ik dat ook hij erg nuttig gaat worden! Sowieso moet elke spits van Besiktas de 20 wel halen! Cenk staat al op 3 na 2 wedstrijden. Er wordt nog gesproken over Eto'0 dus ben heel benieuwd! Ik zeg er gelijk bij mocht Nasri ook gekomen zijn, dan was deze competitie al in Maart afgelopen! Wij zijn nog steeds topfavoriet, tegen GS, Alanyaspor(was heel matig) en Konyaspor hebben we serieus zonder al onze transfers laten zien, dat we in Turkije met die selecties iedereen al aankunnen! Competitie zie ik wel goed komen, maar ik wil eens succes in Europa! Groep moeten we sowieso overleven!!

Over Fener, zou je zeggen dat ze goeie centrale verdedigers hebben aangetrokken, maar tot nu toe werkt het nog niet heel goed. Het werkt daar sowieso nog niet echt. Trainer die wisselt constant met spelers etc. Neustader is in mijn ogen totaal niet nodig. Ipv hem moesten ze echt een nummer 10 halen! Ismail is nu ze caner kwijt zijn wel een versterking voor hun.
Van Lens verwacht ik wel heel veel, weet alleen niet of hij op 10 of linksbuiten gaat spelen? OP 10 vraag k me af of hij wel mee verdedigt.
En dan Mousa Sow, oke Fener supporters houden van hem etc etc. Maar wat moet je met hem? Je hebt Emenike,robin & Fernandao, het zijn ook nog eens allemaal verschillende type spitsen. Weer zeg ik, haal dan een nummer 10! Speel je met Lens en Stoch/volkan Sen op de flanken! Fener heeft nog wat tijd nodig, maar hoop niet voor ze ( hoop ik wel haha) dat ze dan al qua punten ver achter liggen!

Tot slot Galatasaray.
Cavanda hebben ze gekocht maar hem heb ik nog niet zien spelen dus kan daar niks over zeggen. Maar Linnes en Sabri gezien te hebben moet dat wel een vooruitgang zijn. Serdar Aziz is op dit moment vaste wissel, of die er in komt vraag ik me ook af! Chedjou Balta krijgen de voorkeur! Verdediging is niet veel veranderd, maar GS kreeg vorig jaar toch ook wel heel veel goals tegen, dus ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Alleen hebben zijn Muslera en wij Tolga.
De Jong vind ik wel een sterke transfer, maar vraag ik me af of ze Selcuk Inan er uit durven te halen.
Met Nigel & Tolga geef je Sneijder wel heel veel vrijheid om zijn ding te doen namelijk. Joseu zie ik meer als een back up voor Sneijder, maar zal me niks verbazen als die gewoon op links of rechts komt te spelen. Eren Derdiyok heeft zich al bewezen in Turkije, die zal de nodige goals vast wel maken. Alleen vind ik de transfer van Sigi echt dom en onnodig! Tuurlijk als de rest niet wilt komen moet je wel wat maar een type niasse was veel beter geweest denk ik! 2 verschillende type spitsen. Gs heeft zich goed versterkt, maar het spel op akhisar 1e helft na, is nog niet denderend ofzo. Ze hebben wel het geluk dat ze niet actief zijn in Europa. Nu Kunnen ze opbouwen naar succes om het zo maar te zeggen. Maar eerst moeten ze nog plaats geven aan Besiktas denk ik dit seizoen.

31 augustus 2016 om 12:35

Dat jullie met die selecties in Turkije iedereen aankunnen? Met wat geluk verlies je daar niet bij Konyaspor en dan zeg je dit. Verder uitgezonderd van de backs en Oguzhan, vind ik dat GS toch wel een sterker elftal heeft en dat jullie de gene zijn die voorrang moeten verlenen aan ons Aboubakar is miss wel een grotere naam dan Derdiyok, maar Eren kent de competitie en zoveel heeft Abou niet bewezen vorig seizoen is 28 matches 13 goals en keertje bij Lorient 35 matches 16 goals dus. Verder keeper hoef ik niks over te zeggen natuurlijk dankzij Muslera en ook onze centrale defensie vind ik vele malen sterker met een Balta/Aziz en Chedjou tegen een Marcelo/Atinc en Rhodolfo. Flanken Bruma en Sinan/Podolski? Tegen Q7 en Olcay/Frei, moet ik eerlijk zeggen dat meningen kunnen verschillen maar naar mijn mening gaat Bruma knallen dit jaar vandaar dat ik m boven Q7 zou verkiezen en natuurlijk ook liever Sinan of Panzer dan Olcay of Frei. Middenveld ik hoop en denk dat 't de Jong en Tolga word met ervoor Sneijder, tegen Tolgay?/Inler en Atiba met ervoor Oguzhan denk ik. Ook hier zou je natuurlijk voor de GS spelers gaan. Word sowieso een mooie seizoen kleinere teams hebben zich ook goed versterkt. Hopen op een mooi seizoen, ook voor de Turkse clubs in Europa (Konya en Osmanli) en aant einde van de rit zoals het hoort insallah Gala kampioen😃

31 augustus 2016 om 14:00

Wij van Wc eend....

Uitgerangeerde op geld beluste voetballers zijn de enige die richting Bjk, FB of GS afreizen. En FB zal heus wel kampioen worden met de nodige hulp van extra 8, 9, minuten, tff, de scheidsrechters en yildirim die vooral de politieke situatie uitbuit en de bal bij GS legt zodat hij er met zijn corruptie tussenuit knijpt, maar hij vergeet TS, die zullen Nooit Loslaten en doorgaan tot de cup van 2010- 2011 staat waar hij moet staan, nl in Trabzon, je kunt je corrupte mannetjes wel bij tff , scheidsrechters of justitie zetten maar een LAZ krijgen die sike FB ler er Nooit onder.....

Wat een transfers! Het wordt een heel erg leuk jaar in de Süper Lig, zo te zien. Ik ben nog steeds van mening dat Nigel een derde van het seizoen een schorsing gaat uitzitten wegens een highkick aan het adres van iemand die stoer tegen hem gaat doen. Een broodnodige, maar oerdomme speler als ik zo naar zijn overtredingen kijk. Sigi moet met zijn IJslandse mentaliteit onze voorhoede van extra body en 'ruh' voorzien. Stiekem hoop ik nog dat we Chedjou kunnen verkopen en Denayer kunnen binnenhalen. Tolga Cigerci doet het heel goed, Derdiyok idem dito.

Leuke namen in Turkije; Vd Wiel, Skrtel, Adriano, Sneijder, Nigel de Jong, van Persie, Muslera, Podolski, Eto'o, Quaresma..wie nog eigenlijk? Zo'n 15 jaar terug was ik al blij dat als er één grote naam zich aanslot bij GS/FB. Nu is het aantal flink opgelopen. Helaas..

Mooie, gerichte aankoop van mijn cluppie. De jong is wel een tikkende tijdbom. Hij doet soms de bizarste dingen, maar dat deed Melo ook. Dus we zijn het een beetje gewend, als hij maar met strijdlust speelt. Dan zal de aanhang het niet heel erg vinden. De competitie is op zich wel sterk geworden. Niet alleen de top 3, maar de kleinere clubs zijn ook aardig versterkt. Verwacht veel van konya en osmanlispor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7237
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder304
A. TuranMiddenvelder273
R. BabelAanvaller264
O. ÇağlayanAanvaller163
F. MusleraKeeper160
R. FalcaoAanvaller148
Ö. BayramVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

Nederland
175 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren