Van Hanegem: ‘De club die Ziyech binnenhaalt, wordt kampioen’

Zondag, 28 augustus 2016 om

Ajax maakt in de slotfase van de transferperiode nog serieus werk van de komst van Hakim Ziyech en heeft goede hoop dat de middenvelder in een van de aankomende dagen kan worden overgenomen van FC Twente. Daar is Willem van Hanegem niet blij mee; hij voorspelt dat Ajax met de Marokkaans international in huis kampioen van Nederland zal worden.

/

Volgens Van Hanegem is Ziyech een unieke speler. “Het is vrij snel om te zeggen, maar de club die hem binnenhaalt wordt kampioen", voorspelt Van Hanegem in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. "Het zou geweldig zijn als dat Feyenoord zou zijn. Hij is een speler die veel mogelijkheden heeft om te scoren en doelpunten zelf voor te bereiden. Ik heb in Nederland niet één zo'n speler gezien."

Ziyech is nog niet binnen, maar Davy Klaassen kijkt alvast uit naar de naderende komst van de technicus. “Mensen hebben het over paniekvoetbal, maar Ziyech is een fantastische speler die we goed kunnen gebruiken”, zei Klaassen tegen Metro. “Ik weet niet of mijn rol anders wordt met de komst van Ziyech. Ik kan als verdedigende middenvelder spelen, maar Jairo Riedewald doet het op die positie uitstekend. Hoe meer goede spelers, des te beter.”


Poll

Willem van Hanegem heeft gelijk


Gerelateerd

100 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Dus wij (Ajax) worden kampioen Willem?

28 augustus 2016 om 21:08

Heb altijd al gezegd dat de Kromme er verstand van heeft.

Maar denk wel dat hij gelijk heeft, je hoeft alleen maar de statistieken er op na te kijken.

Heeft lang geduurd, maar het lijkt er echt van te komen.

Ook mooi voor Nouri, die kan rustig in de schaduw rijpen en volgroeien.

Denk dat Nouri uiteindelijk nog Ziyech de loef gaat afsteken, zijn twee uitstekende voetballers waarvan Ziyech er al staat.

Heeft Marc toch nog zijn twee kanonnen( Traore en Ziyech) binnengehaald, waarbij ik ook blij ben met Cassiera en Sanchez die nog moeten groeien.

28 augustus 2016 om 21:27

Van Hanegem gaat gelijk krijgen, omdat de statistieken hetzelfde zeggen? Als jij mij een statistiek kunt laten zien van de behaalde kampioenschappen van Ziyech vind ik dat knap...

28 augustus 2016 om 21:36

Janwander,

De Kromme doelt op de statistieken van Ziyech met het door hem gemaakte aantal doelpunten het het aantal gegevenassists waardoor een medespeler een doelpunt kon maken.

Maar ik denk dat jij dat ook wel weet.

28 augustus 2016 om 21:43

Het is eigenlijk zo jammer dat ajax zo lang wacht deze speler had je gewoon moeten voor de voorrondes van de CL zo dat je team op orde had en kunnen voorbereiden met trainen. Dan hadden jullie 3 miljoen tv geld gekregen en 12 voor de plaatsing. Dat is gewoon een gratis speler die je er bij krijgt. Maar goed ik hoop dat het nog gaat lukken succes

28 augustus 2016 om 21:55

Kan je alleen maar gelijk geven, neem aan dat Ziyech aldoor al als nummer één op het lijstje stond.

Er moest echter één of twee middenvelders verkocht worden, om het mogelijk te maken.
Je zou ook kunnen proberen om zo snel als mogelijk na einde competitie die middenvelders die je wil slijten ook te verkopen.

Scheelt een hoop spanning en betaald zich ook mogelijk sneller terug.

29 augustus 2016 om 09:07

@janwander

Ik vind het wel kort door de bocht omdat het statistieken zijn van zijn periode bij Twente. Daar was hij de man waar alles omdraaide en werd iedere bal bij hem ingeleverd. Dat zal bij Ajax heel anders zijn. Daar wordt hij gewoon één van de elf, zal hij minder ballen krijgen en dus ook minder kansen. Zijn statistieken zullen bij Ajax daarom heel anders zijn. Daar komt nog bij dat hij bij Ajax heel anders zal worden benaderd door de tegenstander. Zoveel ruimte als hij bij Twente kreeg, zal hij als Ajaxspeler niet krijgen. Hij heeft kwaliteiten genoeg om daar mee om te gaan en ook betere spelers om zich heen dan bij Twente, waar hij weer van kan profiteren. Maar om op basis van zijn statistieken bij Twente zijn (eventuele) toekomst bij Ajax te voorspellen, is wat mij betreft veel te kort door de bocht.

28 augustus 2016 om 23:17

Nou PSV! Binnenhalen en op de tribune ermee. Goedkopere garantie op het kampioenschap is er niet!

Psv wordt kampioen. Feyenoord 2, Ajax 3 en AZ 4. Ado verrassend 5!

28 augustus 2016 om 20:36

En toen werd je opgenomen

28 augustus 2016 om 20:37

Psv gaat door heel veel clubs gepakt worden met gelijk spelletjes. Ik gok dat een paar goeie oorwassingen in de Champions League ook kan doordreunen naar competitie wedstrijden.

28 augustus 2016 om 20:45

Waar kan ik zo een glazen bol kopen? Na een gelijkspelletje na 3/4 winstpartijen gaan veel clubs en gelijkspelletje halen tegen psv?

28 augustus 2016 om 20:49

Ik denk dat psv zijn borst nat kan maken, vind ze tot nu toe zwak ,als ze dit vaker doen zoals tegen Groningen verzuimen te scoren dat kan het zomaar zijn dat ze straks 5e ofzo eindigen, ze hebben heel wat kwaliteiten ingeleverd ,en dat zie je op het veld terug

28 augustus 2016 om 20:53

@ gatusso ... wie zijn ze dan kwijt geraakt die voor de goals zorgde?

28 augustus 2016 om 20:54

Hahahaha serieus Gattuso sorry jongen maar jouw kan ik verreweg van serieus nemen FC Utrecht speelde tactisch gewoon heel erg sterk. AZ was nou ook niet heel erg moeilijk ookal leek de eindstand wel erop. Zwolle was gewoon heel erg goed van PSV zijn kant. En FC Groningen is wat mij betreft nual Koning Tijdrekken en dan ook nog is met 10 man in eigen zestien blijven hangen ik heb me vooral dood geirriteerd aan Padt die jongen blijft eerst 5 seconde liggen op de grond en duurt er vervolgens ook nog is 5 seconde over om die bal naar voren te schieten..

28 augustus 2016 om 20:57

Ik denk dat hij doelt op v.Ginkel maar volgesmij is hij niet helemaal op de hoogtte van de ingaande transfers..

28 augustus 2016 om 21:13

PSV heeft ook gewoon het lastigste programma gehad met o.a. Utrecht uit en AZ.

28 augustus 2016 om 21:14

PSV heeft ook gewoon het lastigste programma gehad met o.a. Utrecht uit en AZ.

28 augustus 2016 om 21:21

Als je padt al erg vindt, probeer dan eens je tv niet stuk te slaan als lamprou een minuut lang op de grond ligt met de bal na iedere redding

28 augustus 2016 om 20:39

Dat baseer je op 4 wedstrijden, ado zakt gewoon weg naar de 10e,11e plek en de top 3 is naar mijn mening nog lang niet beslist

28 augustus 2016 om 21:13

Ajax en PSV gaan weer samen strijden ok de titel, op een straatlengte afstand van nummer 3 Feyenoord 4 az en 5 vitesse. Bovenaan wordt het net als dit jaar

28 augustus 2016 om 21:13

Ajax en PSV gaan weer samen strijden ok de titel, op een straatlengte afstand van nummer 3 Feyenoord 4 az en 5 vitesse. Bovenaan wordt het net als dit jaar

29 augustus 2016 om 08:10

Nou het seizoen is nog veel te lang om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen.. Ajax werd een paar jaar geleden nog kampioen toen ze met de winterstop 15 punten op PSV achter stonden.. Ieder team kan een ontzettende dip krijgen of juist een flow waarin alles lekker loopt..

29 augustus 2016 om 12:55

Psv moet eerst een spits kopen

oh? dan zou twente vorig seizoen kampioen moeten worden toch?

Het is nog maar de vraag of Ziyech bij Ajax past. Bij Twente speelt iedereen in dienst van hem dat is in A'dam wel anders. Daar lopen wat meer van die 'meneertjes' rond.

28 augustus 2016 om 23:11

Ik vind Ziyech een goede speler, maar ook één met een gebruiksaanwijzing. Een jongen met een groot ego. Bij een topclub zal hij zich aan de meerderheid moet aanpassen en de meerderheid niet aan Ziyech. Op tactisch en sociaal gebied.

Bij het uitblijven van een telefoontje uit Zeist nadat hij daarvoor slechts één keer in de voorselectie zat en daarna zich afmeldde wegens een blessure, leek hij ook al snel op zijn tenen getrapt. Die overgevoelige trots zal hij inderdaad van zich af moeten zetten.

Hopelijk gaat dat lukken, ik moet zeggen dat ik van de Ziyech van Heerenveen een fan was, maar daarna wat ging irriteren aan zijn verongelijkte trekjes. Bij Andy in de auto kwam hij mij ook niet echt over als een vrolijke noot.

Ik hoop dat ik ernaast zit en hij naast de goede voetballer die hij is, ook een prettige jongen zal blijken in de selectie van Ajax, zodat ik mijn eerdere gevoel als fan van Ziyech weer terug krijg. Verder ken ik hem natuurlijk niet in echt.

Ik ben het er niet mee eens. Kampioen wordt je met een team, niet met een speler. Ajax heeft een minder team dan psv en feyenoord, dus ik gok eerder die 2 dan ajax met ziyech

28 augustus 2016 om 20:42

Minder dan feyenoord? Alleen om dat het nu nog even niet draait?

28 augustus 2016 om 21:17

Zlaten maakt united kampioen ...dussss.....1 speler maakt t verschil

29 augustus 2016 om 00:02

Je wordt inderdaad kampioen met het team, maar 1 speler kan wel het verschil maken voor een team.

Jij vindt PSV en Feyenoord betere teams, maar als we inmiddels 1 ding hebben geleerd over de teams van Peter Bosz is het dat ze in de eerste competitiehelft vaak veel punten laten liggen en in de 2e helft van de competitie als team zo gegroeid zijn dat ze leuk voetbal spelen en veel punten pakken. Als dit nu weer het geval is, dan moeten ze proberen de achterstand in de 1e competitiehelft te beperken en dan in de 2e helft van de competitie toeslaan. Ziyech is wel degelijk een speler die Ajax met zijn individuele acties over het huidige dooie punt heen kan helpen.

Dit is natuurlijk onzin. Als er nou stond als ajax psv of feijenoord ziyech binnenhalen worden ze kampioen. Anders zou elke willekeurige ploeg hem binnenhalen. Denk aan borrusia dortmund etc.

28 augustus 2016 om 20:43

Maar hij bedoelt ook binnen Nederland. Het staat er niet maar bijna iedereen weet dat hij dat bedoelt

28 augustus 2016 om 20:48

Dan moet hij nog steeds specifieker zijn. Wanneer elke willekeurige club buiten de top 3 hem haalt worden ze geen kampioen.

28 augustus 2016 om 22:10

want jij denkt dat een club buiten de top 3 ziyech kan betalen? Feyenoord kan dat geeneens

28 augustus 2016 om 20:49

No way dat dit gaat gebeuren.

Laten we maar hopen dat Willem gelijk heeft. Ik zie dit namelijk niet meer fout gaan voor Ajax. Er wordt alleen nog onderhandeld over de prijs, maar daar zullen ze wel uitkomen. Feyenoord kan hem gewoon niet betalen, dus daar gaat hij zeker niet heen. PSV lijkt klaar te zijn.

28 augustus 2016 om 20:44

Extra spits voor ons in eindhoven is geen overbodoge luxe! (Of een penalty specialist)

Ik moet het nog maar zien. Vindt ziyech vrij onzichtbaar spelen tegen de top ploegen in nederland. Ook krijgt hij bij twente alle vrijheid op t veld iets wat je minder krijgt bij de traditionele top 3 teams. Ook verdedigend doet hij vrijwel niets en weet niet of ajax daar een extra mannetje voor wilt opofferen. Is een goede speler en ben erg benieuwd of hij de volgende stap kan maken. Snap alleen niet wat je ajax met nog een middenvelder moet, helemaal zo laat voor het sluiten neigt het als een paniek aankoop die niet nodig is met al 7/8 middenvelders.

dus als everton ziyech zou halen worden ze ook kampioen?

28 augustus 2016 om 20:47

@fctwenteynwa, er wordt gefluisterd dat het Everton van Ronald Koeman een bod van € 18,5 miljoen heeft uitgebracht op Hakim Ziyech. Doel je daar wellicht op?

28 augustus 2016 om 21:07

Ik zou die aankoop niet begrijpen. Ze hebben barkley en anderen al.

28 augustus 2016 om 21:19

@ljax, ik zou het ook niet direct snappen. Feit is wel dat de meeste clubs uit de Premier League behalve veel spelers ook heel veel geld hebben.

Nee Willem, het wordt bovenin gewoon ontzettend spannend. Ajax met of zonder Ziyech, zal wel wat realistischer moeten gaan spelen. Het is allemaal veel te veel risico in de thuiswedstrijden. Als je iets minder risico neemt en Ziyech komt erbij kunnen ze ver komen.

Of ajax dan meteen ook kampioen wordt weet ik niet...ze moeten voor alsnog 5 punten goed zien te maken op Feyenoord en het is nog niet eens september. Ajax zelf gaat ook nog meer dan genoeg punten verspelen. Net als Psv en Feyenoord overigens. Spannend wordt het met 100% zekerheid.

28 augustus 2016 om 20:51

@ Kalou2005

Ik ben vooral benieuwd hoe ver Feyenoord gaat komen. Ajax heeft met Ziyech erbij een beter elftal dan vorig seizoen en PSV is ongeveer even sterk als vorig seizoen. Feyenoord is ook sterker dan vorig seizoen met die nieuwe spits erbij en Berghuis, maar of dat genoeg zal zijn om met Ajax en PSV tot het einde mee te doen om het kampioenschap... Ik zou het toejuichen.

28 augustus 2016 om 21:29

Je doe net alsof we nog 3 wedstrijden te gaan hebben en het bijna onmogelijk is voor Ajax om de 5 punten in te halen. Iedereen in Rotterdam loopt alweer de polonaise omdat we de eerste paar wedstrijden hebben gewonnen, maar we missen nog steeds een speler zoals Ziyech op het middenveld. Het voetbal is nog steeds matig, creativiteit is er op het middenveld nog steeds niet en dat gaat ons zoals gewoonlijk weer punten kosten dit seizoen. En Ajax met of zonder Ziyech zal een wereld van verschil zijn mits hij goed gebruikt wordt. Ajax mist gewoon een creatief brein op het middenveld. En zoals Willem zegt, ben ik ook bang dat als Ajax deze topper binnen haalt, ze een hele grote kans maken om kampioen te worden.

Dit is dus echt bull-shit met Ziyech word je niet kampioen, voetbal is en blijft een teamsport als Ronaldo naar Excelsior zou gaan worden ze ook geen kampioen... pfff... En ik moet het nog maar is zien Ziyech heeft zich nog geeneens op hoog niveau bewezen en de stap van Twente naar Ajax is gewoon groot (even ervan uit gaan dat hij naar Ajax gaat) Wij dachten ook allemaal dat Maher, Sulejmani, Sinkgraven enzevoort, zouden gaan slagen not happend.. Ik moet het nog maar is zien.

28 augustus 2016 om 21:00

Ik begrijp je wel, maar we kunnen toch wel concluderen dat Ziyech al langer en met een hoger niveau speelt dan Maher, Sinkgraven en Sulejmani voordat ze de stap gingen maken? Tuurlijk is het altijd afwachten, maar ik heb er wel vertrouwen in dat Ziyech Ajax sterker gaat maken met zijn kwaliteiten.

28 augustus 2016 om 21:01

Het is nog maar de vraag of Ziyech bij Ajax past. Bij Twente speelt iedereen in dienst van hem dat is in A'dam wel anders. Daar lopen wat meer van die 'meneertjes' rond.

Ik zie ajax niet het team laten aanpassen op Ziyech, en dat moet je wel doen wil je hem halen.
Je moet een team bouwen om Ziyech.

28 augustus 2016 om 21:27

Welnee, je kan hem gewoon als vrije rechts buiten zetten. El Ghazi is ook niet zo van het mee verdedigen. Kan hij gewoon lekker doen wat hij wil, hij bindt toch minimaal een tegenstander. Genoeg dreiging waarvan de andere weer kunnen profiteren.

28 augustus 2016 om 21:27

Hoezo een team bouwen om Ziyech? Zet hem gewoon op de rechterflank en alles komt goed.

Lekker kort door de bocht Willem. Dus met Ziyech is ineens de wisselvalligheid voorin opgelost? En ineens zijn de doorsneeverdedigers van Ajax allemaal zekerheidses? Hou toch op man! Tuurlijk gaat Ajax erop vooruit. Maar meer omdat het nu wel het vernuft en de techniek heeft op het middenveld die het zo ontzettend miste. Dat wil alleen niet zeggen dat er nu ook een gebalanceerd elftal als bijvoorbeeld PSV en Feyenoord staat; zeker ten opzichte van de klasse die PSV zowel in de basis als in de breedte heeft trekt de komst van Ziyech de verhoudingen heus niet in een keer recht.

28 augustus 2016 om 20:58

@ gomes1psv

Ajax heeft voor in de Eredivisie met Ziyech erbij wel degelijk een elftal dat meer in balans is dan vorig seizoen. Voor in Europa missen we gewoon een aantal sturende spelers tussen de 25-30. Het blijft ongelooflijk dat Ajax in die categorie niet één of twee versterkingen heeft gehaald, dan had je in de voorronde Champions League ook niet zo'n flater hoven slaan.

Ajax krijgt met Ziyech echter de meest creatieve aanval van de Eredivisie. Ziyech, Traoré en Younes zijn alle drie spelers die wat bijzonders kunnen. Daarbij is Klaassen als middenvelder goed voor veel goals. Achterin moet Bosz het gaan neerzetten en dat lukte De Boer met dezelfde spelers ook. Het heeft wat tijd nodig, maar voor in de Eredivisie heeft Ajax straks een alleraardigst elftal. Geen topelftal, maar dat hebben PSV en Feyenoord net zo min. PSV heeft wel een basiselftal dat meer in balans is qua ervaring-talent. Ik denk dat het dus spannender gaat worden dan vorig jaar. Zowel Ajax en Feyenoord vind ik betere spelers in de basis hebben staan terwijl het bij PSV hetzelfde is gebleven.

28 augustus 2016 om 21:04

Zinchenko is nog niet aangesloten en Siem is nog niet wedstrijd fit hoe kan jij nual weten dat het het zelfde is gebleven als vorig jaar?

28 augustus 2016 om 21:07

@ Brumatio

Omdat Siem en Van Ginkel wat mij betreft om het even zijn. Het zijn ook dezelfde type spelers. Slimme en hard werkende spelers, geen super techniek maar wel goed voor veel goals. Zinchenko is volgens mij duidelijk een speler voor de breedte. Niettemin kun je dit ook bij Ajax aanvoeren. Cassierra heeft duidelijk talent net zoals Sanchez, maar wat ze allebei echt kunnen moeten ze nog laten zien.

29 augustus 2016 om 14:40

Uiteraard geeft Ziyech Ajax meer balans, ik ben al langer van mening dat Ziyech meerwaarde biedt voor Ajax. Hij brengt vernuft, een uitmuntende techniek en het vermogen om slimme steekpasses te geven; zo'n speler ontbreekt momenteel bij Ajax? Maar concluderen dat Ajax als gevolg even kampioen gaat veel te ver. Daarvoor zijn er teveel spelers van middelmaat bij Ajax. Ik ben het dan ook totaal niet met je eens dat Ajax en Feyenoord betere spelers in de basis heeft dan Psv, verre van zelfs.

Luuk de Jong wint eenvoudig van Nicolai Jorgensen en ik denk ook Bertrand Traore, omdat deze eigenlijk geen nummer 9 is bijvoorbeeld. Davy Proepper is een betere speler adan zijn naamgenoot Klaassen, terwijl hij ook meer diepgang brengt dan Feyenordroutinier Kuyt. Bazoer is een groot talent, maar kan net als Vilhena niet tippen aan Guardado, dat lijkt me zonneklaar. En Hendrix, de laatste tijd Psv's beste man in de basis, brengt meer Gudelj, die voorop loopt in de malaise bij Ajax.

We hebben het toch over Ziyech?? Niet over Maradona... Moet nog alles bewijzen want scoren tegen Excelsior of Feyenoord en PSV of evt een buitenlandse club is net wat anders...

28 augustus 2016 om 21:25

Net wat anders dan wat?

Afgelopen seizoen speelde de club waar Ziyech speelde nog degradatievoetbal. Ziyech is een prima voetballer maar het moet natuurlijk niet overdreven worden. Ziyech is nog nooit kampioen geworden dus statistisch gezien is de kans dat de club waar Ziyech speelt kampioen wordt uiterst klein.

Dit soort artikelen moeten naar boven gehaald worden wanneer het met Ziyech een periode wat minder gaat.

Talenten zoals Ziyech hebben altijd een terugval en worden dan altijd genadeloos kapot gemaakt. Dan is iedereen zijn mening van een paar maanden geleden ineens vergeten. Dan kan die speler er ineens niets meer van. Zie El Ghazi of Sinkgraven bijvoorbeeld. Tijdje terug werden ze beide enorm opgehyped. El Ghazi werd zelfs vergeleken met C.ronaldo.

Iedere keer hetzelfde verhaaltje.

Ik begin me dodelijk te irriteren aan mensen als (Van Hanegem, Johan Derksen) dit soort gasten overhypen Ziyech zo erg en het begint gewoon heel erg irritant te worden hij heeft nog niks bewezen en wordt behandeld als Maradona.

28 augustus 2016 om 21:08

34 goals en 30 assists in 2 seizoenen. Zelfs spelers bij ajax fey en psv die vaak op de helft van de tegenstander spelen komen bij lange na niet in de buurt.

Natuurlijk het moet nog blijken of hij het goed gaat doen in 020 maar dat hij nog niets heeft bewezen is natuurlijk flauwekul.

28 augustus 2016 om 21:18

Je weet wel dat het verschil tussen Twente en de traditionele top 3 groot is he? Ik noem even een paar voorbeelden op van spelers die keihard gefaald zijn Maher, Sinkgraven, Sulejmani, komen alle 3 van subtoppers/middenmoters. Op dit niveau heeft Ziyech dus nog niks bewezen bij Twente is hij de leider bij Ajax gaat hij dat zeker niet zijn.

28 augustus 2016 om 21:29

De cijfers van een Milik waren al beter afgelopen jaar. Dit jaar zijn de cijfers van Klaassen beter. Het is een goede voetballer maar je moet ook niet overdrijven.

28 augustus 2016 om 21:40

Brumatio scoorde sinkgraven en maher ook 34 goals in 2 seizoenen dan?
Nee toch dus je kan die vergelijking nieteens maken. Ziyech heeft veel meer bewezen dan de spelers die jij opnoemt toen ze vertrokken.

28 augustus 2016 om 21:51

Oh dus je moet doelpunten maken om je te bewijzen? Dan ben ik het daar totaal niet mee eens. Dan zouden spelers als Ozil en Iniesta volgens jouw ook nog niet zoveel bewezen hebben want dat zeg je toch?

28 augustus 2016 om 23:57

Tuurlijk bewijs je je door goals te maken! Het allerbelangrijkste zijn toch dat goals gemaakt worden om te winnen..

Ronald de Boer had dus toch gelijk woensdag. Supporters vergeten heel snel... Feit is dat Ajax nu al vanaf de voorbereiding bijzonder matig speelt en presteert. Bedenk ook dat de eventuele komst van Ziyech ten koste gaat van een andere speler. Bijvoorbeeld van Bazoer, die ruim een half jaar geleden door de meeste Ajacieden als een 'toekomstige wereldtopper' werd gezien...

28 augustus 2016 om 21:27

@ Totalbb

Bazoer is 19 en nog steeds een toptalent. Hij is even uit vorm en dat is heel normaal voor zulke jonge jongens. Het probleem bij Ajax is dat er te weinig en eigenlijk geen één speler is die dit soort jongens in mindere tijden in het veld bij kunnen sturen. Als er dan een paar jonge spelers uit vorm zijn dan krijg je dus wedstrijden zoals tegen Rostov waarin je jezelf lachwekkend te kijk zet. Echt ongelooflijk dat Ajax hier niets aan gedaan heeft deze zomer.

Ik denk dat als Bazoer weer zijn vorm herpakt dat hij samen met Klaassen en Ziyech het middenveld gaat vormen. Riedewald doet het eigenlijk heel goed als controleur op het middenveld, maar die hebben we links centraal achterin gewoon nodig. Ik denk dus dat de komst van Ziyech uiteindelijk ten koste gaat van Gudelj. Maar je hebt nu eenmaal minimaal 4 middenvelders nodig die heel erg aan elkaar gewaagd zijn om een gezonde concurrentie te hebben. Siem's komst naar PSV gaat dadelijk namelijk ook ten koste van Hendrix.

28 augustus 2016 om 21:40

@ hen_nie
Ik ben het in grote lijnen wel met je eens (al denk ik niet dat Hendrix uit de basis wordt verdrongen door Siem de Jong). Alleen denk ik niet dat Ziyech de speler is die dit Ajax nodig heeft. Begrijp me goed: ik vind het een fantastische voetballer om naar te kijken, maar het is weer een technisch onderlegde en vrij jonge speler die voornamelijk naar voren rent en relatief veel balverlies lijdt. Waar Ajax volgens mij veel meer behoefte aan heeft, is een ervaren jongen uit de zo belangrijke leeftijdscategorie 25-30, die de ploeg bij de hand neemt als het nodig is en de organisatie bewaakt. Dat was volgens mij ook precies de opzet van het nieuwe beleid van Ajax: uitgaan van eigen jeugd en dat aanvullen met ervaren krachten van buitenaf. Vorige week zei Overmars zelfs nog dat Ziyech geen optie was, mede omdat hij eigen jonge talenten in de weg zou staan. Want jullie hebben toch Nouri die de rol van Ziyech kan invullen? En waar is Frenkie de Jong ineens gebleven? Dat was toch zo'n beetje de Iniesta van de lage landen? Het spijt me, maar aan het spelersbeleid van Ajax is in elk geval voor de buitenstaander geen touw vast te knopen.

28 augustus 2016 om 22:02

@ Totalbb

Ik ben het met je eens dat het voor het elftal van Ajax veel belangrijker was geweest als er één of twee stabiele spelers van 25-30 waren aangetrokken die sturing aan de rest kunnen geven. Dan had je ook voor in Europa een sterker/stabieler/weerbaarder elftal gehad en had je ook niet zo af hoeven gaan tegen dat Rostov.

Niettemin denk ik dat Ziyech Ajax juist wel een nieuwe dimensie kan geven. We hebben een schakeling tussen het middenveld en de aanval dat wel wat creativiteit mist. Ik vind Klaassen een goede speler, maar dat is hij vooral in het tussen de linies lopen en op de juist plek staan. Ziyech is een speler die je altijd in kunt spelen en die met de bal aan de voet verrassende dingen doet. Dat is wel wat er bij Ajax aan ontbreekt. En met Ziyech en Klaassen achter de aanval Traore, Dolberg en Younes heb je in ieder geval genoeg creativiteit en diepgang.

Dat er aan het aankoopbeleid van Ajax geen touw is vast te knopen klopt. Het is te eentonig. Alles is gericht op het binnenhalen van spelers van maximaal 22 jaar oud. En daarin scout Ajax over het algemeen goed hoor, maar ik heb het al vaker gezegd hier dat je toch een balans zult moeten gaan vinden tussen potentie(talent) en stabiliteit (ervaren spelers die kwalitatief goed genoeg zijn, dus geen spelers als Westermann). De grootste taak voor Ajax is dan ook de scouting anders in te richten of als er wel degelijk in die categorie gescout wordt, degene die uiteindelijk de beslissingen neemt over het wel/niet aankopen van spelers. Ajax had met Ziyech en twee stabiele/ervaren spelers gewoon een heel goed basiselftal gehad dat waarschijnlijk ook de vloer had aangeveegd met Rostov en dus Champions League had gespeeld. Nu alsnog Ziyech halen is wel erg laat. Overigens moet Ajax jonge spelers die nog niet klaar zijn of in Jong laten spelen of verhuren aan een Eredivisionist waar ze in de basis kunnen spelen. Als Nouri nu al zo goed is dan had Bosz hem al vaker opgesteld.

De club die Ziyech binnen haalt wordt kampioen??? Gelukkig zijn het in ieder geval geen PSV en Feyenoord.

Dus als Ziyech blijft word twente kampioen?

Hoewel ik hoop dat Willem hiermee gelijk krijgt vind ik wel dat hij een mediaverbod moet krijgen. Zeer vermoeiend zijn gekleurde mening elke keer.

Gae, Willem II, NEC sla je slag! haha

Wat een overdreven dom gezwets. Ja hij is goed, maar dat waren wel meer spelers waarvan we nauwelijks meer wat hebben gehoord als ze een stap hoger maakten.
Laten we eerst maar ff afwachten meneer van Hanegem..vroeger hebben we veel betere spelers gezien die het wel gemaakt hebben, ook in de wereldtop.
Dat zie ik met deze jongen niet zo snel gebeuren.

28 augustus 2016 om 21:39

Waarom zie je dat met Ziyech niet zo snel gebeuren? Hij heeft vorig seizoen Twente in zijn eentje gered. Dat vind ik ontzettend knap omdat veel spelers, vooral die nog jong zijn, vaak meegaan in het niveau van de medespelers. Ziyech heeft daar geen last van.

28 augustus 2016 om 22:08

Ook dat is natuurlijk grote onzin..dat hij Twente in zijn eentje gered heeft?! Hij was inderdaad de beste bij Twente..maar het is niet zo dat hij het ff in zijn eentje heeft gedaan.
We zullen het zien, laat hem eerst maar de stap hoger maken in Nederland en dan kijken hoe hij het oppakt.

28 augustus 2016 om 22:11

Agree to disagree. En we gaan het zien inderdaad. Ik ben heel benieuwd. Mocht hij naar Ajax gaan, dan zou hij zomaar de missing link kunnen zijn. Vooral als je ziet wat voor types er voorin bij Ajax spelen. Snelle spelers die gelanceerd moeten worden.

Ach ach. Ziyech is een leuke speler maar bij een grote club moet ik het maar eerst zien. Vind die hype een beetje overslaan.

Ziyech blijft een paniekaankoop die 3 weken geleden nog volledig overbodig was volgens Overmars omdat Ajax genoeg spelers had voor die positie. Ziyech heeft altijd vrijblijvend kunnen voetballen bij Ajax zijn de verwachtingen veel hoger eerst maar eens zien of Ziyech die hogere druk aankan.

Ben ik niet mee eens. Ziyech is een fantastische speler, ongelooflijk, vele klassen beter dan Klaassen of Guardado. Maar het is nog maar zeer de vraag of hij ook zo uit de verf komt als hij niet dé man van de ploeg is. Bij Ajax zal hij moeten leren omschakelen. Bij Twente hoefde hij dat niet. Hij had 9 man die voor hem het vuile werk opknapten, hij hoefde geen verdedigende arbeid te leveren. Bij Ajax zal dat wel moeten, omdat er met Klaassen, Gudelj en Younes meer kapiteins op het schip zijn.

28 augustus 2016 om 23:27

Vele klasse beter hahah dream on.. heeft hij al ooit bij Valencia of Bayer Leverkusen gespeeld dan..nee..niet eens in de Nederlandse top..alleen bij Twente..nou dan ben je wat..als hij echt zo goed was.. speelde hij allang ergens in de buitenlandse top.. bij Twente is het niet zo moeilijk om de beste/uitblinker te zijn.. laat hem dat eerst maar eens een heel jaar in de Nederlandse top laten zien..dan kun je dat misschien al iets meer zeggen.. en zelfs dan is het nog maar afwachten als ook hij ooit nogeens bij Valencia ofzo mag voetballen.. hij is amper een International.. terwijl Guardado al meer dan 100 interlands en zoveel Wks enz achter zijn naam heeft staan.. daar komt Ziyech nog niet eens bij in de buurt en zal hij waarschijnlijk ook nooit komen....dat zou jij toch moeten weten als je jezelf Hector Moreno noemt..

29 augustus 2016 om 08:23

Ik ben ook PSV-fan, maar zoals ik gisteren Guardado zag spelen, hij vertraagt het spel van Psv. Als hij de bal heeft moet hij die elke keer 5 keer aanraken. En dan noemen ze dat "het tempo bepalen". Ziyech is voetbaltechnisch beter dan Guardado, dat is vooral wat ik bedoel. Zo'n goal die Ziyech maakte tegen Sparta (de laatste), zie ik Guardado niet doen.
Inderdaad, Guardado heeft veel meer ervaring en heeft al een mooie carriere achter de rug. Hij is de leider van PSV en hij houdt de ploeg bij elkaar in lastige Champions League wedstrijden. Maar voetbaltechnisch is Ziyech veel beter.

Ik blijf het een vreemd verhaal vinden. Het ene moment staat een komst van Ziyech de ontwikkeling van twee of drie jeugdspelers in de weg en dat zou danetegen het beleid zijn, maar na een nare week kan het beleid klaarblijkelijk de prullenbak in. Overigens denk ik niet dat Ziyech degene is die Ajax nodig heeft, want volgens mij heeft Ajax een leider nodig met meer ervaring dan Klaassen die het team de weg wijst, waar Ziyech meer op mij overkomt als een speler die voor zichzelf speelt. Overigens weet ik ook niet hoe hij om zal gaan met een team waarin hij niet meer onbetwist de ster is. Daarom lijkt me deze uitspraak van Van Hanegem vrij voorbarig. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat Feyenoord hem vastlegt, want die zullen niet zo snel zo'n transfersom betalen. Lijkt me trouwens ook sterk dat Ajax dat zou doen, maar we zullen zien. Met 100 miljoen op de bank zou je hem wel moeten kunnen betalen, zou je denken

Als je Zlatan haalt, dan word je pas kampioen !!

Hahaha wat een onzin.. alsof Ziyech een Messi of Ronaldo is.. en zelfs als Messi of Ronaldo met alle respect bij Zwolle ofzo gaat voetballen word Zwolle ook nog geen kampioen.. grootste onzin ever.. wat een gezwets toch over die Ziyech alsof ie de beste speler ter wereld is en in zn eentje een club kampioen kan en zal gaan maken.. denk dat hij het in de top niet eens waar kan maken.. iedereen riep hetzelfde over Maher bijv. en waar speelt die nou..die speelt niet eens meer..van Hanegem kan beter gaan golfen ofzo ipv onzin uitkramen..

28 augustus 2016 om 23:44

Ik snap de vergelijking van maher en ziyech niet .. Had maher evenveel als ziyech gescoord dan ? Had maher evenveel assist ? Waarom praat je poep man.. Als ziyech niet zoveel gescoord had en zoveel assist had gegeven was twente allang gedegradeerd ! En ziyech gaat niet 1 van de mannen zijn bij ajax , hij gaat nog steeds de man zijn want hij zit op een veel hoger niveau als iedereen wat bij ajax zit...En druk ? Wat praten mensen over druk .. Is er geen druk dan als je tegen degradatie vecht ? Deze jongen voelt geen druk en is eigenlijk gewoon de eredivisie ontgroeid. Ja zo goed is hij

28 augustus 2016 om 23:53

Hij moet nog masr brwijzen of hij bij een topclub in Nederland kan slagen. Bij een topclub worden hele anderr dingen van je verwacht en wordt verwacht dat je je taken uitvoerd en in team belang speelt. Het is een prima speler die toe is aan een volgende stap, nu is het aan hem om te laten zien of hij daadwerkelijk de eredivisie ontgroeid is.

29 augustus 2016 om 00:02

Gast lees eens man.. over Maher werd wel degelijk hetzelfde geroepen.. dus kom niet met praat geen poep..en kom niet doen alsof Ziyech de beste speler ooit is..want hij is nog helemaal niks..gewoon een spelertje van Twente en niet meer of minder..

Hahah grappemaker zo goed is hij.. hahah dat blijkt ja..daarom komt ook Ajax en geen Man utd ofzo..omdat hij ozo geweldig is ja..

En kun je hem hebben voor 12 miljoen wow dan ben je wel echt de beste speler ja.. hahah.. kan er zo 30 uit de Nederlandse competitie opnoemen waar ze veel meer voor zouden betalen..en waar wel andere prijskaartjes aanhangen.. dus zo goed is hij niet..

Die jongen voelt geen druk? nee met de mond niet nee.. bij Twente heb je ook geen druk..dat is wel anders bij een top club.. daar moet je.. en is het niet meer daar mag je..

Alsof hij in zn eentje Twente heeft gered.. ga toch weg man..alleen kan hij helemaal niks..

29 augustus 2016 om 00:03

Ik wist niet dat je bij een topclub in Nederland betere tegenstanders tegenkomt want naar mijn weten speel je gewoon tegen dezelfde ploegen als waar twente tegen speelt.. En ook nog in een veel mindere ploeg zo uitblinken wilt toch iets zeggen niet ? .. Ja hij is duidelijk de eredivisie ontgroeid en moet gewoon naar het buitenland om zich verder te ontwikkelen ipv in deze micky mouse competitie te blijven en nog een jaar of 2 te verspillen

29 augustus 2016 om 00:17

@ n da costa... Waar heb ik gezegd dat hij de beste ooit is ? .. En kom met feiten aub , niet zomaar roepen. Leg statistieken voor van maher en dan kunnen we vergelijken toch ? Dus ik wacht op je .. En Heb ik ooit gezegd dat Man U moet komen voor hem dan ? De eredivisie ontgroeid zijn wil toch niet zeggen dat je direct naar een topclub moet of wel soms ? Het kan toch een roma zijn of een dortmund , is altijd beter dan ajax in ieder geval. En ik wist niet dat als je tegen degradatie vocht dat het nog altijd van mogen was ipv moeten.. Klinkt niet echt logisch vind je niet ? Volgende keer met betere argumenten komen want je maakt jezelf eigenlijk een beetje belachelijk

29 augustus 2016 om 00:46

Nee dat heb je niet in die woorden gezegd nee..maar daar komt het wel op neer.. je zwetst iets teveel over hem zoals al die mensen zoals Van Hanegem en op tv Johan Derksen enz die geen verstand van voetbal hebben ook doen.. daar gaat het om.. laat hem dat eerst maar eens bewijzen dat hij zo goed is..

En kom je weer met die statistieken aan.. Maher speelde bij Az dat is nog altijd iets anders dan bij Twente.. en daar was hij ook de man zoals Ziyech dat nu bij Twente is.. jij hebt het over statistieken ik heb het over het algemeen.. je kunt wel proberen te ontkennen dat da over Maher nooit is gezegd of geroepen enz.. maar iedereen weet dat.. alleen jij niet..dat zegt dus ook weer genoeg over hoeveel kennis jij hebt..

Nee je hebt dat niet gezegd.. je roept wel over zijn statistieken en hoe goed hij wel niet is.. nou dan is hij dus blijkbaar niet zo goed he.. dat Ajax hem wel wil..en de Europese top niet.. gaf gewoon een voorbeeld.. met Man utd.. maar ook voor Dortmund of Roma zoals jij zegt.. is hij blijkbaar niet goed genoeg..dat die clubs niet voor hem komen zegt meer dan zat..

Aha je bedoeld met de eredivisie ontgroeid..dat hij nu wel naar de Jupiler league kan.. zeg dat dan.. en Roma en Dortmund zijn geen topclubs in jou ogen?..

Je doet alsof alleen hij tegen degredatie vocht.. en dat is niet zo..dat deden ze allemaal bij Twente.. dacht je nou echt dat als hij in zn eentje tegen 11 andere zou moeten spelen..dat zou winnen?.. daarom dus.. denk dat jij je meer belachelijk maakt netals van Hanegem etc.. over iemand die totaal nog niks heeft bewezen.. ja oke bij Twente..wow bij Twente..dan ben je echt een baas idd.. poe poe..Kampioen worden weet ik niet, maar het is zeker dat die club (ajax) er wel flink op vooruit gaat. Ziyech is een speler die andere spelers om hem heen beter laat functioneren. Traore, Younes, en El Ghazi zullen flink profiteren van zijn snelle inzicht en techniek.

Scoort wel makkelijk heeft wel rare uitstraling echt blij kijk hij niet tweede goal was een vreemde goal keeper ging veel te vroeg naar rechts was een cadeautje vond ik .

"het zou geweldig zijn als dat Feyenoord zou zijn"

Is toch niet realistisch? Feyenoord is er net financieel weer bovenop... dan ga je geen 14 miljoen voor een speler betalen... zeker niet als je ziet dat Toornstra het nu ook gewoon goed doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

219 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 18 12 1 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Benzema prijst Ajacied: ‘Hij heeft een geweldige manier van spelen’

Karim Benzema is onder de indruk geraakt van Hakim Ziyech. De twee aanvallend ingestelde spelers kwamen elkaar afgelopen woensdag tegen in de Johan Cruijff ArenA, waar Real Madrid met 1-2 wist...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren