Trotse Huntelaar ziet neef debuteren: ‘Wees klaar voor een nieuwe episode’

Dinsdag, 23 augustus 2016 om 09:11Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:46

De Graafschap hield maandagavond een onverdiend punt over aan de wedstrijd tegen SC Cambuur in Leeuwarden. De Doetinchemmers hadden de hele wedstrijd lang niks in te brengen, maar vertrokken uiteindelijk met een punt uit Friesland: 1-1. In de tweede helft maakte Koen Huntelaar zijn officiële debuut voor De Graafschap.

Koen Huntelaar is het neefje van Klaas-Jan Huntelaar, die het debuut van zijn familielid live op televisie zag. "Wees klaar voor een nieuwe episode", zo verzekerde Huntelaar in een tweet, waaraan hij beelden van het debuut van Koen toevoegde.

Huntelaar voegde tevens hashtags als #trots, #Superboeren en #wijzijvanhuntelaar aan zijn tweet toe. Koen Huntelaar, een middenvelder van achttien jaar, kwam binnen de lijnen voor Aleksandar Jankovic, die zelf was ingevallen en geblesseerd raakte.

Huntelaar is al de vijfde speler uit het beloftenteam die dit seizoen zijn debuut heeft gemaakt in het elftal van Jan Vreman. Eerder maakten Marlon Versteeg, Jurre Vreman, Aron de Koning en Jankovic al hun eerste minuten.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door fcbayer33)

Die staat daar ook alleen maar door de connecties van Klaas Jan.

Tegenwoordig spelen alle zoons van (ex) profvoetballers of neefjes bij bvo's Als ze maar een beetje tegen de bal kunnen schieten is het meteen een talent. Vindt je het logisch dat het niveau daalt in Nederland..

23 augustus 2016 om 09:45

Dat idee heb ik ook..helaas is dat met alles zo, werk, sport etc.

Hoop voor hem dat ie het maakt overigens.

23 augustus 2016 om 09:51

Dat is niet alleen in de sport het geval. Zo werkt het in alle branches en bedrijven etc. Weet iemand of ie een beetje talent heeft of heeft KJ het over een episode van Barbie en Michael

23 augustus 2016 om 09:47

Misschien kan die wel voetballen. Bij de Graafschap zijn wel meer talenten die momenteel international zijn doorgebroken of opleiding genoten. 2x De Jong, KJ zelf en ook nog een kans hebber er ooit te komen, Jurrius. Tevens is het geen zoon, of broer, maar slechts een neef. Die zal toch echt op kwaliteit zijn gescout.

23 augustus 2016 om 09:51

Klopt helemaal, maar ontkennen dat connecties werkt en altijd een bepaalde voorsprong geeft kan je niet doen.

23 augustus 2016 om 09:56

Klopt, maar komt ook, doordat die kinderen vaak mee gaan naar trainingen kijken en op een bijveldje voetballen. Of zoals bij JC de ballen terug trapten. Dat gebeurd vaak met zonen, maar neven worden toch vaak gewoon gescout. Ja de naam, heeft hij voordeel mee, helemaal waar. Zal licht in zijn voordeel zijn.

23 augustus 2016 om 10:51

maar is dat verkeerd? als familie van klaas-jan die onder andere bij ajax en real madrid heeft gespeeld, groei je op met een geweldige voetbal cultuur. dat heeft uiteindelijk ook een effect op je prestaties als voetballer

23 augustus 2016 om 11:30

Hij speelde er al voor dat huntelaar doorbrak....

23 augustus 2016 om 13:13

Op zijn zesde?!

23 augustus 2016 om 13:31

Onzin Bartivo, Huntelaar ging na de betreffende zomer waar Koen werd gescout namelijk naar Real Madrid

23 augustus 2016 om 10:00

Kan je dat ook hardmaken of roep je nu gewoon maar wat?

Wat wint de Graafschap er precies mee om een speler die, als ik jou moet geloven, geen noemenswaardige kwaliteit heeft te laten spelen, puur om het feit dat het een neefje is van een bekendere voetballer?

23 augustus 2016 om 11:23

Paar voorbeeldjes: Schaken zijn twee zonen, ene speelt bij Feyenoord en de andere bij Ajax. Allebei nog F-jes.

Lex Immers zijn zoontje speelt/speelde bij de jeugd van Den Haag.

Zoon van vd Sar speelt bij Ajax in de jeugd.

Maurice Steijn zijn zoon speelt in de jeugd van Den Haag. Wel allemaal heel toevallig toch? Precies allemaal talenten die een voor een voortkomen uit een voetbalfamilie. Kijk al mogen ze spelen is het puur door de naam. Meer niet. Dit is mijn mening en die zal voorlopig ook niet veranderen..

23 augustus 2016 om 11:36

Maar heb je die kids ook daadwerkelijk zien spelen?

23 augustus 2016 om 11:37

Dat een 'zoontje van' mee mag hobbelen in de jeugd van een BVO is altijd nog heel wat anders dan een 'neefje van' laten debuteren in het eerste elftal op prof niveau.

Het is sowieso niet zo bijzonder raar dat zoons van profspelers met enige regelmaat bij een BVO terecht komen. Voetbal wordt die jongens vaak met de paplepel ingegoten en ze hebben natuurlijk vaak de goede genen van hun vader meegekregen.

Ik neem aan dat je zelf ook wel inziet dat de onderbouwing die je geeft echt ontzettend zwak is inzake het debuut van een neefje van Huntelaar. Omdat er wat zoontjes van (ex) profs in de jeugd spelen van Bvo's, moet het wel zo zijn dat Koen Huntelaar alleen maar prof is dankzij de connecties van Klaas-Jan?

Echt een schrijnend geval van puur op vooroordelen een conclusie trekken.

23 augustus 2016 om 11:57

Joh als die jongetjes ouder worden komen ze ook wel in het eerste van die clubs terecht.

En dat van die genen slaat ook nergens op. Voetballen krijg je niet aangeboren. Iedereen moet het leren om tegen een bal aan te trappen. Mijn argumenten zijn dan ook helemaal niet zwak. Leuk dat die Huntelaar mag debuteren maar ik zie hem echt niet schitteren. De tijd zal ons het antwoord geven.

23 augustus 2016 om 11:59

Ik hoef niet die kids zien te spelen om te oordelen of ze nou echt talent hebben. Bij elke club lopen er zonen en neefjes bij van oud spelers of van actieve profs. Dat is echt niet allemaal op basis van scouting. Dat is gewoon hey! Ik wil dat mijn kinderen een goede opleiding krijgen en ik wil ze dus hier laten spelen kan dat? Oh ja hoor! En dan trots vertellen dat ze bij een bvo spelen. Neem mij aub niet in de maling.

23 augustus 2016 om 12:34

Het is toch echt zo dat een bepaald talent aangeboren is, je kan iemand die geen aanleg heeft nooit leren om een topvoetballer te worden.

En wanneer je dan in je vroege jeugd al heel veel met topsport te maken krijgt, zal je wanneer de interesse er is sneller je balvaardigheid ontwikkelen.

Ik geloof wel dat een naam je kan helpen, maar nooit tot het eerste aan toe dan geeft kwaliteit heus de doorslag.

23 augustus 2016 om 12:58

Weer een hoop gezwam maar je kan inhoudelijk echt helemaal niets fatsoenlijks aangaande het debuut van Koen Huntelaar brengen.
Geen probleem natuurlijk, maar ga dan ook niet roepen dat hij puur vanwege connecties van zijn grote neef heeft mogen debuteren.

Je staat 0,0 open voor argumenten die jou niet aanstaan en wuift ze bij voorbaat weg. Het is gewoon een feit dat genen van grote invloed kunnen zijn op zaken als motoriek en bijvoorbeeld bovengemiddeld talent voor balsporten.

23 augustus 2016 om 14:20

Heb je zelf überhaupt door dat je geen één argument geeft? Je kan niet een feit (kinderen van profvoetballers worden onevenredig vaak in jeugdopleidingen gezet, omdat ze het kind van een profvoetballer zijn) neerzetten en dan zeggen dat het jouw mening is.
Sommige mensen zijn beter in voetbal dan anderen, dus er moet een reden zijn dat dat zo is. Er zijn twee opties: 1. Het is aangeboren of 2. Het is aangeleerd. 1. Als het aangeboren is, is het voor een groot deel genetisch. Profvoetballers zouden dan dus door hun genen profvoetballer zijn en aangezien hun zonen hun genen meekrijgen hebben zij een grotere kans profvoetballer te kunnen worden. 2. Kinderen van Profvoetballers groeien op in een voetbalfamilie. Hierdoor komen ze al vroeg in aanraking met voetbal en hebben ze dus meer oefening gehad dan een gemiddeld kind en zijn ze dus beter. In beide gevallen heeft het kind dus een grotere kans om beter te zijn, ergo het is logisch dat kinderen van profvoetballers relatief meer voorkomen in jeugdopleidingen.

24 augustus 2016 om 00:48

Justin kluivert kan er ook niks van zeker? Naam helpt een klein beetje maar zonder talent zal je niet in de hoogste elftallen spelen en al helemaal niet in het 1ste mee mogen spelen. Het is nou eenmaal erfelijk sport talent en met training van de bekende voetbal papa ontwikkeld het talent zich beter.

23 augustus 2016 om 10:09

Heb je hem zien spelen? Hoe weet je nou of die jongen niet gewoon lekker kan ballen?
Het is wel erg makkelijk om nu al direct te zeggen dat hij er alleen door Huntelaar zit.

Zijn toch ook beste wat spelers die nu op hoogste niveau spelen en ook een vader hadden in de voetballerij.

23 augustus 2016 om 10:09

Wat een onzin, als je niet kunt voetballen val je echt niet bij het eerste in omdat je het neefje bent van..........

23 augustus 2016 om 10:27

Zou het ook niet iets met genetische aanleg te maken kunnen hebben? Er zijn in het lange historie van het voetbal wel meer voorbeelden te noemen van families die generaties goede voetballers (en sporters) voortbrachten. Als voorbeeld de familie Van der Gijp?

Daarnaast kan een topsportklimaat binnen de familie natuurlijk een belangrijke trigger en drijfveer zijn om als sporter het hoogste te willen bereiken.

En zoals Tosno ook al opmerkt wordt je vooral geselecteerd omdat je over voldoende kwaliteiten bezit, al is naamsbekendheid niet ongunstig om op te vallen.

23 augustus 2016 om 10:45

Logisch dat het niveau daalt? Tuurlijk is deze Koen niet net zo getalenteerd, maar hij is één van de stuk of vijf á zes man die in de afgelopen competitiewedatrijden zijn debuut heeft gemaakt. Graafschap kampt met erg veel blessures waardoor veel achttienjarige jongens hebben moeten debuteren. Onder andere Jurre Vreman, zoon van d trainer, maakte zijn debuut vorige week.

23 augustus 2016 om 10:50

Graafschap moet door de vele blessures wel. Zij zijn wellicht nu nog lang niet van niveau. Drie vierde deel van de hudige selectie vaan Graafschap bestaat uit zelfopgeleide jongens, spelers uit andere jeugdopleidingen die daar niet door konden breken, of jonge jongens die te weinig kansen gehad hebben bij hun vorige clubs. Dat zijn erg veel spelers en dat beleid maakt de Graafschap ook zo mooi. Misschien dat het nu nog niks is, maar op de lange termijn is dit alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Want er zullen er heus wel een paar doorbrekenen die bij verschillende clubs in de Eredivisie aan de slag kunnen en anderen zullen mislukken waarop ze onderin het betaalde voetbal aan de slag kunnen. Lijkt me alleen maar een goede zaak op de lange termijn.

23 augustus 2016 om 10:57

Dit beleid heeft de Graafschap al heel lang. Hebben goeie scouts op jeugd gebied. Eigenlijk is er sinds KJ een mooie periode aangebroken bij de Graafschap. Er komen internationals uit de opleiding, wat aangeeft dat ze er goed bezig zijn. Ook zijn ze niet gefuseerd met een andere BVO en hun werk gebied is vrij beperkt, met ene kant Vitesse, GAE en andere kant Heracles/ Twente. Werk gebied van Twente zit al nagenoeg in Doetinchem, dus flinke concurrentie, des te knappe is hoe ze het doen. Zoals je zegt, veelal eigen jeugd in de basis van het eerste.

23 augustus 2016 om 11:26

of talent zit gewoon in de familie , je ziet wel vaker ook bij amateurs dat bepaalde families enorm veel talent bezitten.

23 augustus 2016 om 12:29

Nou...dat gastje van kluivert kan toch aardig ballen..

23 augustus 2016 om 15:00

Laten we het inderdaad ook maar niet hebben over een familie Koeman! Daar bleken beide zoons toch aardig een balletje te trappen. Of over neerlans beste voetballer Johan en Jordi Cruijff, of Danny en Daley Blind.

Of Jerry en Nigel de Jong, Eidur en Arnor Gudjohsen, Wlodi en Ebi Smolarek, Jan en Youri Mulder, Frank, Steven en Tristan Berghuis, Wim en Renee vd Gijp,

Denk je werkelijk dat clubs deze jongens in het eerste zouden laten spelen als ze er niet de kwaliteiten voor hadden?

23 augustus 2016 om 13:27

In dit geval inderdaad helemaal juist. Heb zelf nog met hem gevoetbald op een talentendag. Jongen kon er eigenlijk niks van destijds, maar het was iedere training 'koen dit, Koen dat', puur vanwege zijn naam natuurlijk. Hij zal ongetwijfeld beter geworden zijn, maar zonder zijn naam had hij hier absoluut nooit gestaan.

23 augustus 2016 om 13:35

En jij zelf kwam niet verder dan die ene talentendag waar je niet goed werd bevonden? Je weet zeker dat er niet wat afgunst of jaloezie meespeelt? Als jij Huntelaar had geheten dat stond jij nu op zijn plek? Blijkbaar was jij ook nogal onder de indruk dat je hem nu nog voor de geest kan halen. Hijzal best wat positiefs hebben laten zien die dag en aardig een balletje kunnen trappen, anders hadden ze 'm waarschijnlijk niet genomen.

23 augustus 2016 om 14:52

Ik kwam nog wel een stukje verder, maar daar gaat het niet om. Is uiteindelijk niks geworden en dat vond ik helemaal prima. Afgunst is het helemaal niet, want ik gun het hem echt wel, ik hoop zelfs dat hij zich spectaculair ontwikkeld heeft zodat de Graafschap er nog wat aan kan verdienen. Ik zeg alleen dat hij met een 'onbekende' naam nooit uitverkoren zou zijn destijds, omdat het nou eenmaal niet bepaald een bijzondere voetballer was. Oftewel, met mij heeft het niets van doen, het gaat alleen om hem.

23 augustus 2016 om 14:45

Helemaal meen eens. .

De zoon van onze technisch directeur (marco boogers) - - guincy boogers die kan er letterlijk helemaal niets van. Dat zag men in de jeugd al. Maar zit nu welnbij de selectie wat dus echt om te njanken is. Die gozer voegt alleen wat toe bij een vierde klasser.
n

23 augustus 2016 om 15:38

Koen is de zoon van Cor Huntelaar oud directeur van de Graafschap. Overleden in 2008...

Is Jurre Vreman toevallig familie van?

23 augustus 2016 om 10:18

Bij De Graafschap spelen de zoon van Jan Vreman, de zoon van Jurrie Koolhof en het neefje van Klaas-Jan Huntelaar.

23 augustus 2016 om 11:07

Maar de zoon van Nathaniel Will niet...

Dat het niveau daalt vind ik vooral te wijten aan het feit dat keepers als Marsman in het profvoetbal terecht kunnen komen. Na jaren scouting en training en alle beschikbare techniek en statistieken; hoe is dit in hemelsnaam dan mogelijk? Vroeger zelf een keeper in m'n team gehad (regio Twente) die ook constant gescout werd. Jaren bij de KNVB, interregionaal, gezetten met een aantal van ons team waaronder ikzelf, en daar was 'ie echt de beste. Maar, hij was ook de kleinste. Maar dan zie ik nu die Lamprou ook weer. Echt, hoe is het toch mogelijk die huidige keepers in de ED, en daar tegenover het aantal talentvollere jongens (niet alleen keepers maar in dit voorbeeld wel) in het amateur-/semiprofvoetbal. Zoveel geld gaat er in op, maar soms denk je echt; zal het dan zo'n lieve jongen zijn geweest, die Nick?

23 augustus 2016 om 11:16

Ik vermoed dat er sinds jaren 90 te weinig aandacht is gegeven aan keepers. We hadden toen echt goed getalenteerde keepers rondlopen in de eredivisie. Noem vd Sar, de Goeij, Zoetebier, Boscker, Westerveld, Waterreus en een Hesp enz.... Dit zijn allemaal keepers, die international of top Nederland hebben gespeeld. Nu zijn het vooral aankopen uit het buitenland, die echt niet altijd meerwaarde hebben. Als ik eerlijk ben, ken ik er maar 2 echt opnoemen met meerwaarde, dat waren Gomes en Michaylov, voor de rest zijn het keepers die we gewoon konden opleiden. Ik denk zelfs dat het grote gros van nu in de eredivisie , toen net eerste divisie zou hebben gekeept.

23 augustus 2016 om 11:39

Dudek

23 augustus 2016 om 11:42

Oke was ik vergeten. Maar het blijft bij een klein handje vol.

23 augustus 2016 om 12:46

Romero van AZ?

23 augustus 2016 om 12:51

Die vind ik in de categorie standaard vallen. Niet bijster bijzonder. Maar oke, kan er wel bij

Tsja, what's in a name. De zoon van Johan Cruyff, ik heb het dan over Jordi, heeft helaas bewezen dat het zoon of neef zijn van een groot voetballer nog geen garantie is op een even roemruchte voetballoopbaan. Uiteindelijk moet Koen Huntelaar zelf laten zien wat hij als voetballer in zijn mars heeft. Dat de Graafschap een goede opleidingsschool is, geloof ik graag. En met zijn 18 jaren heeft Koen Huntelaar daar nog voldoende tijd voor.

Funny dat men gelijk zo redeneert: omdat hij een neef van is speelt hij profvoetbal.
Dus met andere woorden hij kan het niet uit zichzelf gedaan hebben. Wel jammer dat mensen er gelijk zo over denken.
En ja ik weet dat ook dat er vaak ook die methode gehandhaafd word met familieleden. Alleen jammer dat er gelijk zo over iedereen gedacht word.

denk dat meeste fout hebben en geen verstand hebben van voetbal graafschap heeft die luxe niet moet alles doen om te overleven .knvb heeft de graafschap al onrecht gedaan doe jullie dat ook niet .lappenmand zit vol en vreeman had geen ander keus om huntelaar op te stellen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Jong Ajax6319
8.NAC Breda5915
10.VVV-Venlo48-14
11.FC Den Bosch47-19
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper
G. VaagsKeeper
R. BaasVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

Nederland
1 fan
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren