Atlético geeft voorsprong na 93 minuten in 95e minuut uit handen

Maandag, 22 augustus 2016 om 00:14Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:32

/

Atlético Madrid heeft in de nacht van zondag op maandag op zeer frusterende wijze punten laten liggen. In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoem kwam de ploeg van Diego Simeone niet verder dan een gelijkspel tegen Alavés: 1-1. De Madrilenen kregen pas in de 93e minuut hun verdiende doelpunt, maar tot verbazing van alles en iedereen slaagden de bezoekers er daarna nog in om te scoren.

Het was veelzeggend dat Alavés in de eerste helft niet één keer gericht op het doel van Jan Oblak schoot. Atlético domineerde de eerste 45 minuten volledig, maar slaagde niet door de muur van de Basken te komen. Het ontbrak aan iets extra's om voor het verschil te zorgen. Een inzet van Yannick Ferreira Carrasco ging tegen de paal en een schot van Kévin Gameiro ging over het doel van de bezoekers heen.

/

Na de onderbreking kwam Fernando Torres binnen de lijnen. Atlético zette meer druk op de helft van Alavés en was via een kopbal van Diego Godín dicht bij de 1-0. Simeone koos er met de invalbeurt van Nicolás Gaitan ervoor om met drie aanvallers te spelen, maar het zat los Colchoneros niet bepaald mee.

Een poging van Torres eindigde uiteindelijk op de paal en Gameiro had zelfs aan twee kansen binnen enkele seconden niet voldoende om voor de 1-0 te zorgen. Alavés, met invaller Christian Santos, leek zodoende als morele winnaar van het veld te stappen, maar in de extra tijd ging het alsnog mis voor de bezoekers. Victor Laguardia hield Torres vast in het strafschopgebied, waarna Gameiro de elfmetertrap benutte; 1-0.

Hoewel de blessuretijd drie minuten bedroeg en het Vicente Calderón in extase was, slaagde Alavés er toch in om in de 94e minuut een punt uit Madrid mee te nemen. Een ziedend schot van Manu García, het eerste gerichte schot op doel van de bezoekers, was te machtig voor de kansloze Oblak en liet Simeone verbouwereerd achter; 1-1.


Poll

De derde plaats is het hoogst haalbare voor Atlético Madrid


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door cr7beast993)

Wat een wedstrijd! Atletico was heer en meester in deze wedstrijd, waar ze niet hun kansen konden afmaken in de 1e helft en begin 2e helft, deden ze dat wel in de slotfase. Gameiro speelde als een natte krant, had op 3 goals moeten staan na deze wedstrijd. Gelukkig schoot hij de pingel binnen maar niet veel later scoren ze na speeltijd met hun enige schot op doel(moet tegeven dat het een mooie goal was). Man man man, dit voelde zowat nog erger dan de CL finale.

22 augustus 2016 om 00:21

Inderdaad vreselijke missers, beetje zoals het bij Vietto altijd ging goed spelen maar niet kunnen afwerken. Torres oogde enorm fris en gretig vond ik, Correa ook weer geweldig maar das niets nieuws. Zijn techniek is hemels

22 augustus 2016 om 00:27

Inderdaad. Hoe Correa kan dribbelen ook met de bal aan zn voet is niet normaal. Het spel is goed, nu moeten de kansen er nog in maar ik heb nog altijd goede hoop voor de rest van het seizoen. Kwestie van kansen maken.

22 augustus 2016 om 00:24

Leuk, heer en meester zijn tegen Alaves... Maar niemand had anders verwacht. Het is frustrerend om tegen 11 man die in hun eigen 16 staan te spelen maar dat is een koekje van eigen deeg tegen Atletico. En dan zie je ook maar weer hoe beperkt Atletico is met het afmaken van kansen. Jeetje wat een kansen, 20 corners! Belachelijk...

22 augustus 2016 om 00:46

Dat is dus de reden waarom we een topspits nodig hadden, de kansen zijn er maar er is iemand nodig naast griezmann die ook gewoon zijn kansen kan afmaken. Torres speelde goed vandaag, hetzelfde voor correa. Hopen dat we er alsnog een goed seizoen van kunnen maken na deze slechte start!

22 augustus 2016 om 08:44

Dbccv

Dit is ongelofelijk. Niet te begrijpen. Atletico met superveel aanvallende mensen aan het spelen het laatste deel van de wedstrijd, heel veel kansen, maar telkens een blok een been de paal of iets anders in de weg. Iedereen speelde goed, Gaitan mag wel voor andere schoenen kijken gleed vaak weg. Dan scoor je dikverdiend de 1-0 en dan scoort Alaves met hun eerste schot op doel 1-1 echt ongelofelijk niet eens een kans gewoon een schot van ver echt onbegrijpelijk dit voor een keer dat Atletico de tegenstander echt wegspeelt krijg je dit.. Dan heb ik liever die wedstrijden met 45 procent balbezit en een lelijke 1-0. Heel spijtig, volgende week Griezmann er weer bij die zal wel voor het afwerken zorgen.

22 augustus 2016 om 00:57

Nou ja aanvallend, de opstelling was misschien wel aanvallend maar de spelopvatting van Simeone blijft toch triest met Atletico in de wedstrijden tegen de kleintjes. Simeone moet dat verdedigende voetbal voor de iets grotere wedstrijden laten. Vorig seizoen is hij ook vaak ontsnapt aan puntverlies maar dit kan niet langer goed gaan. Hij moet zijn ploeg tegen de kleintjes maar net als zijn collega Sampaoli laten spelen. Dan maar met 6-4 winnen dat is ten minste beter dan deze hartverzwakkende thuiswedstrijden.

Wat een pot zeg. Ze doen zo hard hun best om die pot te winnen. Krijgen ze een pingel met alle geluk mee. 1-0! Denk je alleen nog een aftrap te hoeven nemen en het is afgelopen gaat die bal er alsnog in. En dat notabene tegen Alaves. Dit is toch het verschil tussen Real Madrid en Atletico. Real Madrid speelt hun van het kastje tot de muur en maakt er 5-6. Atletico maakt er met moeite een en krijgt hem alsnog tegen al is dat meer geluk dan wijsheid.

Ik loop toevallig in Barcelona en hoorde hard geschreeuw uit een sportcafé. Ik ging kijken en zag dat Atletico had gescoord, gelukkig alsnog punten verspeeld.

Tot verbazing ipv toch vz OT: heb de wedstrijd niet gezien helaas, was het wat? Mijn gevoel zegt dat atletico venzelf weer gaat draaien

22 augustus 2016 om 00:30

Atleti heeft zn kansen niet gemaakt. Maar het spel zag er zeker wel goed uit! Het was gewoon heel veel pech. Uiteindelijk krijg je een penalty mee en weet je zeker dat je wint. En dan toch nog uit handen gegeven.

22 augustus 2016 om 00:33

Ik zelf vond het een saaie pot, maar dat vind ik eigenlijk altijd als ik naar Atleti kijk... Maar ik keek omdat mijn 500 € op het spel lag en dan dit... Tsja je moet er maar mee leven... Ik denk dat atletico het weer aan Real en Barca gaat overlaten om het kampioenschap, atletico heeft gewoon een te matig elftal als het op afmaken komt en wanneer de tegenstanders defensief speelt weet atletico geen raad mee

22 augustus 2016 om 00:45

Wel grappig dat dit uit de mond van een chelseafan komt

22 augustus 2016 om 00:47

Vergeet niet dat griezmann er niet in stond die toch echt een stuk betere afmaker is dan wat er vandaag stond

22 augustus 2016 om 01:13

@StamFordBridge, Heb jij de wedstrijd gezien? Alle kansen kwamen van atletico, al was het op de lat, paal of net naast...Ze wisten keer op keer door de muur van verdedigers te breken. Trouwens, als atleti zo'n matig team heeft als jij denkt, hoe halen ze dan even 2 keer de CL finale in 3 jaar. Plus het feit dat jij ons spel saai vondt terwijl jij een chelsea fan bent. Waarom zou je 500 euro gokken op een team die je heel matig vindt, logica is ver te zoeken.

22 augustus 2016 om 03:18

Chelsea speelt vele malen aantrekkelijker voetbal dan hetgeen dat atletico wekelijks laat zien, zelfs tegen de kleintjes. Ik moet toegeven dat er weinig verschil zit in de spelopvatting, maar de bevliegingen van Hazard, Willian e.d. zorgen voor prachtige goals. Daarnaast is het vaak zo dat atletico uit de kluts weet te scoren

22 augustus 2016 om 04:56

Ach, atletico fans, logica zit er wel. Want het is best logisch dat ik mijn toto op Atletico zet. Omdat zij normaalgesproken puur voor resultaat voetballen. Aantrekkelijk voetbal is een ander ding. Dat verklaart ook dat ze elk jaar zo'n beetje top 3 zitten. En als je wilt zeggen dat Chelsea geen aantrekkelijk voetbal speelt zitten je ogen echt in je broekzak. Zeker weer zo iemand die onder het Mourinho tijdperk de mainstream volgt en Chelsea meteen een defensief team vindt, en dat puur om het tweede deel van het 14/15 seizoen. Hartstikke leuk dat Atletico 2 keer in de CL finale hebben gestaan! Tof. Maar dat is dan ook metteen de reden voor mijn toto op Atletico. Zou best raar zijn als ik alleen mijn toto zou moeten zetten op teams die aantrekkelijk voetbal speelt maar geen resultaat haalt, toch?

22 augustus 2016 om 13:10

Je zegt letterlijk in je vorige reactie dat jij vindt dat atleti een matige selectie heeft, maar toch haal je het in je hoofd om 500 euro te gokken in de wedstrijdsopening, waar de spelers na een ruime tijd weer moeten beginnen aan de competitie. Het gemis van onze spits griezmann was ook heel groot aangezien hij wel zowat al zijn kansen afmaakt

22 augustus 2016 om 15:43

Ik bedoelde daar eigenlijk mee, een matige selectie in de vorm van afmaken. En daarmee bedoel ik niet dat Atletico nooit kan afmaken, maar deze wedstrijd. En daarmee bedoel ik ook niet iedereen, want griezzman kan dat fantastisch. Daarnaast heb ik niet 500 euro erop gegokt, maar ik kon 500 euro winnen! Had maat een tientje gegokt, want ik had ook op burnley gezet en Marco Asenio to score, helaasch...

22 augustus 2016 om 19:56

Excuses, misschien verkeerd gelezen. Ik ben het er zeker mee eens dat atletico dit soort poten vaak wel wint doordat griezmann wel gewoon zijn kansen kan afmaken. Atletico was vanwege dit probleem ook op zoek naar een goede nummer 9 naast griezmann die ook zijn kansen kan afmaken. Inplaats van dat ze costa halen, halen ze nu gameiro(28jaar!) voor 30 miljoen. Gameiro hoorde een hattrick op zijn naam te hebben na die wedstrijd, hopelijk kan hij zijn vorm herpakken van vorig jaar.

Dit komt wel als een verassing aan zeg. Dat atletico nu al punten verspilt tegen een promovendus. Mij hoor je niet klagen

22 augustus 2016 om 01:13

Mij hoor je inderdaad ook niet klagen, maar ook wel verrast aangezien het een promovendus is. Doet me gelijk denken aan vorige seizoen toen Real geen raad wist met Sporting Gijon die destijds ook net waren gepromoveerd. Later bleek Sporting Gijon toch een stugge team te worden voor sommige clubs dus wie weet misschien heeft deze club ook wel wat toe te voegen aan La Liga.

Na de eerste match staat Real er beste voor met een 3-0 zege op een van de moeilijkste uitwedstrijden. Niet dat Real vaak moeite heeft uit tegen Sociedad, maar toch knap 3-0.

Gameiro, arrogante voetballer die te veel kansen nodig heeft om tot een doelpunt te komen. Handgebaren bij schoten van Torres(paal) en Godin(over) omdat hij de bal zou moeten krijgen, terwijl die al eerder grote kansen onbenut liet. Miskoop, al is het wat voorbarig.

Zo he dat is dikke pech, Atletico had veel kansen zag ik maar maken er maar 1, Maar nooit verwacht dat die gelijkmaker nog zou vallen

Aaah neeee balen zeg... Zonde altijd bij atleti in begin van het seizoen altijd wat minder. Verschil met barca dat gelijk weer verder gaat met veel doelpunten.

23 augustus 2016 om 00:33

vier dingen

1. leuke profielfoto

2.mee eens(ook al ben ik voor Real)

3.maar kijk tegen wie Barca Real Atleti moeten
Barca-Real Betis 6-2
Real M-Real S 3-0
Atletico-alaves 1-1

4. komt terug op drie
Barca het meest door Suarez en Messi
Real door Asenio en Bale
Atleti door godin en Manu

5.atleti heeft gewoon ongeluk dat de scheids niet ging afluiten

Heerlijk. Had in de 2de helft 50€ gezet op Both teams to score. Weekend veel gewonnen, dus ik dacht laat me even iets geks zetten. Bij benfica hetzelfde verhaal dus ook bij Atletico gedaan en pfoe niet te geloven xD. De enige schot op doel en dat terwijl het al over de extra tijd was. Boooooooom

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7647
4.Sevilla7122
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller357
L. SuárezAanvaller2919
J. OblakKeeper350
João FélixAanvaller287
L. TorreiraMiddenvelder191
FelipeVerdediger280
J. GiménezVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

382 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren