Bacca evenaart Trézéguet; Donnarumma pakt strafschop in slotseconde

AC Milan heeft in de eerste speelronde van de Serie A geen fout gemaakt. Het team van trainer Vincenzo Montella was op eigen veld met 3-2 te sterk voor Torino en Carlos Bacca maakte een hattrick. De laatste speler die in de eerste speelronde van de Italiaanse competitie drie keer scoorde, was David Trézéguet in het seizoen 2007/08. Milan kwam wel met de schrik vrij, want in de absolute slotseconde miste Torino een strafschop.

/

Bacca flirtte deze zomer met een transfer, maar zag af van onder meer West Ham United en was zondagavond dus belangrijk voor i Rossoneri. Hij opende na 38 minuten de score in het San Siro door na een voorzet van Ignazio Abate raak te koppen: 1-0. Milan had al eerder toe kunnen slaan, ware het niet dat Bacca met een volley het aluminium raakte en Suso over schoot. Aan de andere kant mikte Adem Ljajic, die later geblesseerd uitviel, rakelings naast.

Torino, dat in maart 1985 voor het laatst bij Milan won, knokte zich na de verplichte onderbreking binnen drie minuten terug. Andrea Belotti stuurde de bal na een afgemeten voorzet van Cristian Molinaro naar de verre hoek en liet Gianluigi Donnarumma kansloos: 1-1. Milan had hierna echter niet lang nodig om de voorsprong te herstellen: Bacca controleerde na vijftig minuten een voorzet van M’Baye Niang en drukte goed af.

Sinisa Mihajlovic bracht Maxi López in om wat aan de achterstand te doen en de Argentijn werd direct gevaarlijk: zijn schot ging voorlangs. Milan gooide het duel hierna op slot: Bacca mocht na een overtreding op Giacomo Bonaventura aanleggen vanaf elf meter en hamerde het speeltuig door het midden tegen de touwen. De Colombiaan had er hierna ook nog 4-1 van kunnen maken, maar stuitte op de voeten van doelman Daniele Padelli. In de blessuretijd deed Daniele Baselli nog wat terug: 3-2.

Montella had Bacca daarvoor al een publiekswissel gegund en leek al rekening te houden met een driepunter, maar Torino gaf niet op en kreeg in de vijfde minuut van de blessuretijd nog een penalty van scheidsrechter Antonio Damato. Gabriel Paletta greep Belotti bij het shirt en werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Diezelfde Belotti had Torino vervolgens met zijn tweede treffer naar een gelijkspel kunnen schieten, maar Donnarumma dook de inzet stijlvol uit de hoek.

🇮󾓩 WAT. EEN. HELD. A.C. Milan staat met 3-2 voor als Torino Football Club in de 95e minuut een strafschop krijgt. Maar de 17-jarige Gigio Donnarumma pakt 'm! 󾮖󾮖󾮖