Neymar slaat terug: ‘Nu moeten mijn criticasters wel hun mond houden’

Zondag, 21 augustus 2016 om

Brazilië sleepte in de nacht van zaterdag op zondag de olympische titel in de wacht. Het team van bondscoach Rogério Micale was na strafschoppen te sterk voor Duitsland en na afloop was de ontlading groot, met name bij aanvaller annex aanvoerder Neymar.

/

“Dit is een van de beste dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt. That’s it. Nu zullen mijn criticasters hun mond wel moeten houden. Ik kan mijn gevoelens nu nauwelijks onder woorden brengen. Ik heb een droom waargemaakt en heb dat gedaan in mijn thuisland. Dat maakt mij erg trots”, zei Neymar.

De 24-jarige contractspeler van Barcelona kreeg ook nog de complimenten van doelman Weverton: “Ik heb Neymar verteld dat God hem een tweede kans zou geven. God houdt ervan dat Neymar van zijn team houdt”, besluit de 28-jarige keeper van Atlético Paranaense.

󾓪󾓮 Brazilië won vannacht de olympische voetbaltitel. De foto's van de feestende Brazilianen zijn in deze special te zien! 󾔗󾔗

Geplaatst door voetbalzone op zondag 21 augustus 2016


Poll

Denk jij dat Neymar ooit de FIFA Ballon d'Or wint?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door filipmich)

jammer dat ik zelf voetbal op de olympische spelen niet serieus neem, maar eerlijkheid zelfde voetbal is een B sport op the olympics.

21 augustus 2016 om 12:06

Het is gewoon heel jammer dat het ook op even jaren gehouden wordt net als bijv de Copa en het EK. dat maakt de OS voetbal qua kwaliteit niet top maar een medaille niet minder waard. Als Honduras voor de 3e plek speelt weet je eigenlijk al voldoende

21 augustus 2016 om 12:17

Copa america wordt niet op de evenjaren gehouden, tenminste niet altijd. Hoe het verloop wordt bepaald is mij niet helemaal duidelijk, maar er was in 2915 ook een Copa en de volgende is in 2019. Niveau wordt natuurlijk door de spelers bepaald. Het is nu alleen voor de jeugdige talenten plus een paar dispensatiespelers. Dat blijft ook zo denk ik. Voetbal is de meest grote sport van de wereld en de kans is groot dat het de spelen compleet overneemt wanneer alle topspelers gaan mee doen. Nu is de 100 m sprint het koningsnummer, maar dat wordt het voetbal als dat hetzelfde toernooi wordt als het wk.

21 augustus 2016 om 12:33

Bedankt voor het melden. Zie het inderdaad dat de laatste 10 jaar voornamelijk oneven was en dit een uitzondering. Wel aparte regeling om er geen vaste jaren op te zetten maar dat is mijn mening. Voor zoveel sport is de OS het hoogtepunt en wij doen het grootste evenement ter wereld met jeugdteams wat ontzettend jammer is. Maar zoals je al zegt zal dat niet snel veranderen

21 augustus 2016 om 12:46

Dit jaar was een jubileum editie van de copa i.v.m. 100 jarig bestaan van de Zuid Amerikaanse voetbalbond.

21 augustus 2016 om 14:21

De bondscoach van Portugal heeft 57 spelers op moeten roepen. De meeste clubs lieten hun spelers niet gaan muv Duitsland en .... Brazilië dus verdiend gewonnen ja maar het is een totaal oninteressante en wel te verwachten prestatie sorry. Als de beste u23 selecties hadden gespeeld dan was Zweden er beter afgekomen net aks Portugal en Argentinië.

21 augustus 2016 om 18:13

Ik vind het eigenlijk wel prettig dat het niet de grootste sport is op de OS. Ookal ben in een groot fan van voetbal, andere sporten mogen ook wel eens in de shijnwerpers staan.

Matige potjes, en dan met penalties de hoofdprijs in de wacht slepen.

Heel indrukwekkend Neymar!!

*edit typo

21 augustus 2016 om 12:08

Hij heeft in ieder geval de gouden plak binnen gesleept. Liever dat dan 3 wedstrijden goed en dan in de kwartfinale eruit vliegen. Ook wel een heerlijke vrije trap gemaakt gisteren natuurlijk

21 augustus 2016 om 12:10

Ik heb iedereen heeeeel anders zien zeggen toen Ronaldo het EK won.

21 augustus 2016 om 12:27

Haha dat zeg je dan net tegen de verkeerde want daar ben ik er niet een van. Ik gun de grootsten ook de grootste prijzen. Ronaldo het EK, Messi de Copa(helaas weer niet) en Neymar de OS. Ben niet zo jaloers ingesteld om pertinent tegen vedettes te zijn

21 augustus 2016 om 12:42

Op de wedstrijd tegen ZA na heeft Brazilie gewoon goed gespeeld. Alleen de beste landen van elk continent deden mee en tegen Duitsland was er maar 1 die voor de overwinning speelde. Daarbij heeft Brazilie 13 goals gemaakt en niet tegen landen als Fiji moeten spelen.

Ik vond het dus weldegelijk indrukwekkend want voor jou is het misschien niet bijzonder om een gouden medaille op de spelen te winnen, voor veel sporters is dat het hoogsthaalbare. Tel daar bij op dat Brazilie als een van de drie grootste voetballanden ter wereld nog nooit zo'n prijs gewonnen had, lag er toch redelijk wat druk op zijn schouders. Ronaldo speelde persoonlijk niet zo goed als hij zou kunnen (leek niet fit) op het EK maar kreeg wel terecht alle kudo's. Ik snap niet dat het iemand als Neymar dan niet gegund wordt, die notabene juist wel heel beslissend was voor Brazilie. Alle kritiek weegt heel zwaar, want die komt uit Brazilie zelf... Kijk naar Messi, die kapte er zelfs even mee bij Argentinie omdat het altijd zijn schuld was er niet gewonnen werd.

Dit is geen WK, dat begrijp ik wel. Maar na die vernedering op het WK (waar hij niet meedeed) en het algemene dieptepunt van het Braziliaanse voetbal is dit toch wel een hele grote overwinning. Als je de wedstrijden gezien had, dan zag je dat ze in elke wedstrijd de overhand hadden en op een leuke manier probeerde te spelen. Er liepen geen David Luiz figuren op de 16 van de tegenstander, en iedereen speelde voor het team.

Het olympische elftal miste best een hoop belangrijke talenten, maar hebben het toch voor elkaar gekregen. Het kan alleen maar beter gaan vanaf hier en hopelijk hebben we over twee jaar weer een respectabele ploeg in op het WK staan.

Ik kan deze uitspraken wel enigszins begrijpen. Er is natuurlijk al jarenlang een enorme druk op de schouders van Neymar gelegd, hij moet het allemaal maar even doen terwijl kwalitatief Brazilie een hele matige periode doormaakt. Naast Neymar kun je eigenlijk geen andere speler opnoemen die echte wereldtop is. Tel daarbij op dat Neymar nog een relatief jonge speler is.

Uiteraard is de Olympische Spelen betreft voetbal niet het hoogst haalbare, maar voor de Brazilianen zal dit wel even zo voelen en dat is goed te begrijpen na het desastreuze WK van twee jaar terug. Het is ze gegund en ik hoop voor Neymar en het land zelf dat de nationale ploeg ook op grote voetbaltoernooien snel weer mooie dingen kan laten zien al vrees ik in principe dat dat voorlopig nog niet het geval zal zijn. Het gebrek aan kwaliteit is helaas te groot.

Want winnen van Duitsland waar de beste spelers wisselspelers zijn bij Engelse en Duitse clubs is echt een prestatie? Nee, dit is een leuke prijs, dat zeker, maar geen WK of Copa America. Dit is dus niet echt een prijs die echt enorm meetelt in de voetbalwereld, ik denk dat zelfs de Afrika cup een belangrijker toernooi is. Ja, leuk dat je gewonnen hebt, maar dit is niet een van de belangrijkste prijzen is in de sport, en dat de CL en Copa Libertadores allebei ook hoger aangeslagen worden.

Dit was duitsland B waar hij tegen speelde...

21 augustus 2016 om 12:18

nee braziel was A team zeker hun speelde ook met B team dus ja
winnen is winnen dat neemt niemand hem meer af.

21 augustus 2016 om 12:28

Ja en als brazilie met A team speelt en duitsland met een A team krijgen ze weer een dik pak slaag. Belachelijk dit. Dit is totaal niet serieus te nemen. Neymar snoert niemand de mond..

21 augustus 2016 om 13:00

Echter speelde Brazilië ook met een wereldtopper(neymar) en Duitsland niet

21 augustus 2016 om 16:36

Deze prijs was juist wel heel belangrijk voor Brazilie. Ze hadden deze nog nooit gewonnen en het was in Brazilie zelf. Dat jij het niet belangrijk vindt doet er helemaal niet aan toe. Neymar snoert daarom wel de critici de mond.

Dus omdat Neymar een absoluut C-toernooi wint mag er geen kritiek meer komen? Vervelend mannetje is het toch.

21 augustus 2016 om 13:36

Nee, omdat er vooraf veel kritiek was (op t uitgaan). Na de eerste matches ook. En uiteindelijk heeft ie de titel binnengesleept, daarom.

Het viel nogal tegen dat Brazilië zoveel moeite had met een Duits B team. Dit is toch een devaluatie van zo'n groot toernooi. Misschien een idee om 1x per vier jaar WK in te passen in Olymp.spelen.

21 augustus 2016 om 12:38

Gewoon geen voetbal op OS, lijkt me beter plan!

21 augustus 2016 om 12:41

Zal de Fifa nooit akkoord mee gaan. Financieel en commercieel gezien ligt het WK niet zoveel achter op de OS. Die zijn er juist bij gebaat om ver bij elkaar uit de buurt te blijven om zoveel mogelijk sponsorgelden op te zuigen.

21 augustus 2016 om 13:09

Dit was zelfs geen Duits B-team hoor.

21 augustus 2016 om 13:15

Door de manier waarop je je eerste zin schrijft wek je de indruk dat het grote A-elftal van Brazilië van een B-elftal van Duitsland heeft gewonnen. Maar vergeet niet dat de regels voor iedereen hetzelfde zijn, U23 spelers met drie dispensatiespelers. In feite keek je dus ook naar een Braziliaans B-team.

Stil eens Neymar joh. Het Olympisch voetbaltoernooi voor mannen is een C-toernooi. De beste spelers zijn niet aanwezig. Het staat niet op de FIFA kalender en clubs mogen zelfs weigeren. Neymar je had er moeten staan tijdens de Copa Centenario. Toen had Brazilië je nodig. Maar nee jij moest zo nodig feesten met Justin Bieber, terwijl je ploeggenoten Suarez en Messi vochten voor hun vaderland. Matenaaier!

21 augustus 2016 om 13:37

Hij mocht van baca maar 1 toernooi spelen en hij en de bond hebben voor de os gekozen. Dus klopt niet echt wat je zegt

21 augustus 2016 om 13:41

Plus het gaat om kritiek voor en tijdens toernooi, uit eigen land. Dus mag hij dit best even zeggen

Sinds de dramatische uitschakelingen in 1982 en 1986 is Brazilië helaas zichzelf niet meer en heeft het zijn speelstijl verloochend. Heel jammer dat de spontaniteit verdwenen is maar wel begrijpelijk gezien de enorme druk en belangen.

Heeft iemand uberhaupt wedstrijden gekeken van de OS dit jaar? Dan bedoel ik niet via teletekst de uitslagen opzoeken, maar meerdere keren 90 minuten voetbal gekeken? Dit toernooi kan mij nog minder boeien dan de Copa of gemiddelde oefenwedstrijd van het NL Elftal (en laat ik duidelijk zijn, dat vind ik puur tijdverdrijf).

voor de gemiddelde fan is voetbal op de OS niet echt een competitie die veel belangstelling krijgt want uiteindelijk gaat het om spelers die zich nog moeten bewijzen maar als Neymar dit zo belangrijk vind dat moet je het hem gunnen, nu nog Messi met Argentinie.

21 augustus 2016 om 14:50

Messi heeft de os al gewonnen met argentinie.

21 augustus 2016 om 19:59

Ja, ook toen ie nog maar 21 was geloof ik toch?

21 augustus 2016 om 20:16

Jep samen met aguero.

Wat een gezeik op deze site. Mag hij niet gewoon blij zijn? Is gewoon een mooie prijs. Misgunners alom

Ik snap Neymar wel. Dit is pure frustratie die eruit komt na die 7-1 nederlaag van twee jaar geleden. Voor Neymar is het natuurlijk extra speciaal omdat hij toen vanwege zijn rugblessure geen invloed had op het resultaat, en hier gewoon in eigen land een hoofdprijs pakt. Ja, het zijn de Olympische Spelen en daarmee een wat minder hoog aangeschreven toernooi dan een EK, WK of Copa America, maar daar gaat het niet om. Dit gaat puur om alle losgekomen emotie en het eerherstel van het Braziliaanse voetbal.

Heel triest hoe de mensen reageren op neymar. Hij neemr zn team op sleeptouw. Hij is blij dat hij een prijs wint. Waarom daj al die haat reacties. Os is natuurlijk geen wk maar alsnog een grote prijs. De blijdschap van neymar is zeer terecht aangezien hij de halve finale van het wk had gemist en ook nog een pakslaag kreeg. Dus stkp met haten en geniet van een van de beste speler. Trouwens heerlijke vrije trap

21 augustus 2016 om 13:40

Eens! En t was belangrijk v brazilie. 100k mensen daar en zo penaltyserie, petje af

Nou nou, relatief makkelijke tegenstanders geloot zonder sterspelers van iedere land dan zou ik dit niet serieus neem, hoewel het leuk is voor Brazilië maar echt concurrentie is er enigzins geen sprake van.

21 augustus 2016 om 16:39

Voor elk land gelden dezelfde regels bij het samenstellen van hun selecties.

De Olympische Spelen waren nog geweldiger geweest als het voetbal serieus genomen werd.

Ook grappig hoe de NOS alleen de extra tijd van deze wedstrijd heeft uitgezonden omdat zij bezig waren met NOS Praatzomer.

Zon goede voetballer maar moet altijd in de spotlights staan, waarom doet hij in vredesnaam een bandje met 100% jezus op. Dat is gewoon weer aandacht zoeken. Doe je sport gewoon en hou het daarbij

Deze prijs is voor Brazilië echter van heel groot belang. Voetbal was juist hetgeen waar ze altijd trots op konden zijn, maar na de blamage tegen Duitsland in eigen huis waren ze dat helemaal kwijtgeraakt. Dus dat ze nu in eigen land en uitgerekend tegen Duitsland de titel pakken met grote aanvallende talenten, heeft een grote symbolische waarde. Vanuit ons perspectief is het niet groots, maar hier voelt het voor de Brazilianen alsof ze hun gezicht weer terug hebben teruggekregen. Daarnaast was het voor Neymar natuurlijk een grote opluchting. Als grote man werd elke tegenvallende prestatie hem aangerekend. En om als 24 jarig mannetje de druk van 200 miljoen mensen op je schouders te dragen is nogal wat. Ik snap daarom deze snauw naar de criticasters wel.

Deze prijs is voor Brazilië echter van heel groot belang. Voetbal was juist hetgeen waar ze altijd trots op konden zijn, maar na de blamage tegen Duitsland in eigen huis waren ze dat helemaal kwijtgeraakt. Dus dat ze nu in eigen land en uitgerekend tegen Duitsland de titel pakken met grote aanvallende talenten, heeft een grote symbolische waarde. Vanuit ons perspectief is het niet groots, maar hier voelt het voor de Brazilianen alsof ze hun gezicht weer terug hebben teruggekregen. Daarnaast was het voor Neymar natuurlijk een grote opluchting. Als grote man werd elke tegenvallende prestatie hem aangerekend. En om als 24 jarig mannetje de druk van 200 miljoen mensen op je schouders te dragen is nogal wat. Ik snap daarom deze snauw naar de criticasters wel.

Brazilië deed helaas weer hetzelfde als tijdens het wk. Ze wilden zo ontzettend graag in hun eigen land laten zien wat ze konden dat ze hee roekeloos speelden. De druk van het spelen in eigen land zorgde ervoor dat vooral veel rare beslissingen namen en het ze soms verlamde ipv gewoon hun eigen spel te spelen. Tegen Honduras zag je soms weer het oude 'jogo bonito', maar in de finale stagneerde het weer. Gelukkig lukte het alsnog en is het trauma van 2 jaar geleden een beetje weggespoeld.

Deze prijs is voor Brazilië echter van heel groot belang. Voetbal was juist hetgeen waar ze altijd trots op konden zijn, maar na de blamage tegen Duitsland in eigen huis waren ze dat helemaal kwijtgeraakt. Dus dat ze nu in eigen land en uitgerekend tegen Duitsland de titel pakken met grote aanvallende talenten, heeft een grote symbolische waarde. Vanuit ons perspectief is het niet groots, maar hier voelt het voor de Brazilianen alsof ze hun gezicht weer terug hebben teruggekregen. Daarnaast was het voor Neymar natuurlijk een grote opluchting. Als grote man werd elke tegenvallende prestatie hem aangerekend. En om als 24 jarig mannetje de druk van 200 miljoen mensen op je schouders te dragen is nogal wat. Ik snap daarom deze snauw naar de criticasters wel.

Deze prijs is voor Brazilië echter van heel groot belang. Voetbal was juist hetgeen waar ze altijd trots op konden zijn, maar na de blamage tegen Duitsland in eigen huis waren ze dat helemaal kwijtgeraakt. Dus dat ze nu in eigen land en uitgerekend tegen Duitsland de titel pakken met grote aanvallende talenten, heeft een grote symbolische waarde. Vanuit ons perspectief is het niet groots, maar hier voelt het voor de Brazilianen alsof ze hun gezicht weer terug hebben teruggekregen. Daarnaast was het voor Neymar natuurlijk een grote opluchting. Als grote man werd elke tegenvallende prestatie hem aangerekend. En om als 24 jarig mannetje de druk van 200 miljoen mensen op je schouders te dragen is nogal wat. Ik snap daarom deze snauw naar de criticasters wel.

Je moet ook kijken naar de druk waar neymar onder stond - in eigen land geen goud halen met Marquinhos en de gabriels stond bijna gelijk met zelfmoord. Onder die druk zo een vrije trap maken en de beslissende erin schieten tegen je zwart beest Duitsland...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1271 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 11 10 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

Seedorf en Kluivert kunnen na uitvallen Neymar niet stunten tegen Brazilië

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert zijn er met Kameroen niet in geslaagd te stunten tegen Brazilië. Het Afrikaanse land verweerde zich dinsdagavond kranig in een oefenduel met de Goddelijke Kanaries,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren