Wenger kan spits niet inzetten: ‘Want hij kostte geen vijftig miljoen pond’

Zondag, 21 augustus 2016 om

Arsenal verzekerde zich begin juli van de diensten van Takuma Asano, maar de 21-jarige aanvaller kan voorlopig niet in actie komen voor de Londenaren omdat hij niet in aanmerking komt voor een werkvergunning. Dat zei Arsène Wenger op de persconferentie na het duel met Leicester City.

/

“Hij heeft geen werkvergunning gekregen omdat hij geen vijftig miljoen pond heeft gekost. Dat is een van de regels namelijk in Engeland, dat moet je begrijpen”, was de manager cynisch. “Hij moet daarom eerst ergens anders gaan spelen en ik hoop in Frankrijk of Duitsland. Hij is een speler in wie ik geloof en ik zal zorgen dat hij op de juiste plek terechtkomt.”

Asano maakte in januari 2013 de overstap van Yokkaichi CT HS naar Sanfrecce en kwam daar tot 27 doelpunten en 13 assists in 93 officiële wedstrijden. Arsenal, dat ongeveer drie miljoen euro betaalde voor de vijfvoudig international van Japan, gaat Asano naar alle waarschijnlijkheid verhuren aan FC Augsburg.

Takuma Asano vertrekt naar Arsenal en speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor Sanfrecce Hiroshima. Daar had de jonge Japanner het best moeilijk mee.

Geplaatst door voetbalzone op zondag 17 juli 2016Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Je doet al bijna niks op de transfermarkt en dan koop je een keer een speler en dan onderzoek je onvoldoende of hij wel een werkvergunning krijgt. Lachwekkend beleid van meneer Wenger.

21 augustus 2016 om 11:29

Hij wist al dat hij geen werkvergunning zou krijgen. Hij is niet gekocht om nu te gaan spelen

21 augustus 2016 om 11:30

Volgens mij is dat van de werkvergunning cynisch bedoeld.

21 augustus 2016 om 11:57

Dat is onwaar, volgens mij.

Ik weet het ook niet precies maar niet EU spelers moeten een bepaald percentage interlands hebben gespeeld in de laatste 2 jaar, afhankelijk van de Fifa rank in moet je bijv. 60 pct van alle interlands hebben gespeeld en dan krijg je een werkvergunning.

De regels zijn objectief en hebben niets te maken met de transfersom maar laat Wenger maar lekke3 klagen over de exuberante bedragen in het hedendaagse voetbal terwijl hij zelf 10 miljoen per jaar opstrijkt en 1 van de best betaalde coaches is terwijl hij qua prestaties zo ongeveer de 95e beste coach ter wereld is.

Niet dat dat laatste er toe doet maar het is vrij hypocriet om constant te klagen over de walgekijke bedragen in het voetbal als je zelf 10 miljoen verdient.

21 augustus 2016 om 12:18

Ik zie jou hier de afgelopen dagen non stop haten op Wenger, we weten inmiddels dat je zijn beleid niet steunt. Ik vind dat Wenger hier best een punt heeft, als hij 20m pond had betaald was er waarschijnlijk geen probleem geweest. Oh, en het is 'exorbitant'.

21 augustus 2016 om 12:26

Arseballer

Exuberant = overdadig, overstelpend.

En moest Allegri zo'n beleid voeren zou ik hem ook elke dag bekritiseren hier, je moet dat ergens kwijt, zeker wanneer je coach/manager er alles aan doet om de supporters op stang te jagen. Wenger is een grootheid, geweest, nu is hij gedateerd en remt hij Arsenal, terwijl Arsenal het potentieel van een absolute topclub heeft.

21 augustus 2016 om 12:32

Ik vind het bizar dat er mensen zijn die opkijken van de woede die mensen hebben inzake Wenger. Je hoeft er niet in mee te gaan natuurlijk, maar doe nou niet alsofhet volkomen uit de lucht komt vallen of dat het onterecht is.

21 augustus 2016 om 12:43

Exuberant is ook een woord.

En non stop haten? Ik kom met feiten en ja, na Wenger jarenlang gesteund te hebben, val ik hem nu af. En terecht. Ik ben het een beetje beu, net als 95 procent van de supporters.

Mag ik mijn mening niet meer geven en zeggen dat zijn redenering nergens op slaat? Want Asano is geen Japanse basisspeler en heeft nog niet in andere Europese competities gespeeld en als ie 15 keer meer had gekost en bekender was geweest, zou ie dus nog geen werkvergunning krijgen.

Dit zijn feiten.

21 augustus 2016 om 13:09

Bon Jovi, niet helemaal waar. Voorwaarden voor werkvergunning: Ofwel 75 procent van de interlands van een land wat in de top 100 van de Fifa ranking staat in het laatste jaar gespeeld hebben, of een uitzonderlijk talent of speler die een toegevoegde waarde heeft aan het spel in Engeland. Daarom kan een Gabriel Jesus ook komen, want die heeft volgens mij niet genoeg wedstrijden gespeeld. En ook in het geval van Fernandinho was dat zo, die had ook niet genoeg interlands om te mogen komen, en zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Blijf geloven. Je bent geen vertrouwenspersoon of zorgvader. Je hebt mensen nodig die nog vandaag kunnen presteren.

21 augustus 2016 om 11:53

Wenger is een lachwekkende en zielige man. Hij doet nu alsof aankopen van vijftig miljoen belachelijk zijn, maar meneer mag zich ook wel eens realiseren dat zijn twee beste spelers allebei zo'n bedrag hebben gekost. Door dat soort aankopen zijn Manchester United, Manchester City en Chelsea nu zo veel beter dan Arsenal dat het weer tijd is voor Wenger om te "blijven geloven" in losers als Walcott en Japanners die 1 op 5 lopen in de J-League. Grappig dat de Invincibles-generatie een voor een werd weggestuurd omdat meneer Wenger geen oude spelers wilde. Na twintig jaar is deze seniele oude man echter nog niet tot de conclusie gekomen dat het misschien ook tijd is voor hem om te gaan. Wenger out.

21 augustus 2016 om 12:37

Inzaghi, ben het zeker met je eens. Hij dekt zijn onkunde en tegenvallende prestaties door "goodwill" te creëren via verantwoord inkopen. Ik keek eventjes tegen City. Je concurrenten zetten aan met Pogba, Ibrahimovic, Kante, Stones enzovoort. Kom je met een Japanse spits zonder werkvergunning. Wat een faalhaas.

21 augustus 2016 om 12:41

Leicester.

21 augustus 2016 om 12:45

Hoezo is Man United beter? Het zijn 2 wedstrijden maar, jullie hebben al 2 lastige wedstrijden gehad, wacht het eens af.

21 augustus 2016 om 12:52

AjaxCunian, als je mij bedoelt. Ik ben niet voor Arsenal. Maar even erop ingaan. Tegen Liverpool en Leicester City 1 punt. Hier moet je minimaal 3 punten verzamelen om meteen al een statement te maken. Als je dat niet kan klaarspelen, wordt je weer 4e of dit seizoen zelfs lager. En over Man Utd. Utd pakt meteen 6 punten uit 2 wedstrijden. Daar maak je een punt. Zo van "ik ben terug van weggeweest!". Arsenal zal een flutseizoen meemaken.

Ik had in het verleden altijd een hekel aan de calimero Wenger maar in zijn crusade tegen het moderne voetbal begin ik hem steeds meer te mogen!

21 augustus 2016 om 11:30

Tegen het moderne voetbal? Arsenal legt ook gewoon 50 miljoen neer voor Özil, hij doet er ook aan mee, maar wilt niet volledig ervoor gaan, en dat is prima, als je West Ham of Spurs coached, niet bij Arsenal. Best hypocriet dit van Wenger, en dat calimero gedrag is ook van de zotte, deze man begint meer en meer een karikatuur van zichzelf te worden.

21 augustus 2016 om 11:48

Ozil is dan ook 50m waard. Hij haalt spelers voor prima prijzen, het grote nadeel is dat alle anderen veel teveel vragen (en meestal ook krijgen) voor hun spelers. Natuurlijk zou hij wat meer mee moeten gaan met de tijd, maar ik ben nog altijd blij dat Arsenal niet iedere window 3 spelers haalt voor totaal 100m waarvan er de volgende window weer 1 of 2 verkocht worden.

21 augustus 2016 om 12:24

Kan best, maar 50 is 50, en das veel geld. Bovendien is Wenger een hypocriet, zeuren over het moderne voetbal en de prijzen, maar zelf wel een "modern voetbal loon" opstrijken aan 8 miljoen per jaar.

21 augustus 2016 om 12:44

Maar zijn groot salaris gebruikt hij voor de vele aanvragen op het gebied van werkvergunning van jonge spelers buiten Engeland. Dus dat investeert hiij weer!

21 augustus 2016 om 12:46

Zijn salaris is een non-argument. Als jij 20 jaar ergens werkt in een topfunctie en prestaties levert/hebt geleverd word je daar ook naar betaald.

21 augustus 2016 om 12:59

Samcro, als jij elke week overal en nergens roept dat geld de branche waarin jij actief bent kapot maakt, dan breng je een non-materialistisch punt over. Vervolgens tel je die 8 miljoentjes in je werkkamer. Dat is tegenstrijd op het hoogste niveau. Alsof je een felle voorstander bent voor vegetarisme (daarin bijeenkomsten verzorgt, boeken schrijft etc.), maar achter de schermen grote aandelen hebt in vleesindustrie.

21 augustus 2016 om 13:15

Daar sla je dus de plank mis. Welke topclub waardige prestaties heeft hij de laatste tijd geleverd? FA cups waren mooi, maar daar is niet op voortgeborduurd. Tot eigenlijk begin vorig seizoen heeft hij een fantastische prestatie neergezet door structureel Arsenal erbij te houden, maar, een grote maar... Hij weigert om het laatste stapje te wagen door de nodige aankopen te doen. En ja de markt is veranderd, maar weet je wat niet is veranderd? De argumenten die hij nog steeds uitspreekt inzake transers en sommen. Tien jaar lang dezelfde uitspraken, terwijl we nu zogenaamd tussen de creme de la creme geschaart zouden worden. Leugens.

21 augustus 2016 om 14:20

Kijk dan ook naar wanneer hij dat salaris heeft gekregen en hoeveel verlengingen hij zonder salarisverhoging heeft getekend. Er roept iemand dat hij 8m verdient en niets presteert en voor iedereen is het een stok om mee te slaan, maar mensen kijken vervolgens niet verder dan hun neus lang is. Lekker makkelijk altijd.

21 augustus 2016 om 15:33

Sorry, maar ik vind dat jij heel vaak niet verder kijkt en in mijn ogen ben je Wenger bij elk punt aan het verdedigen. Je goed recht, maar ik krijg de indruk dat jij het wel prima vind zo. Heel veel supporter, waaronder ik, zijn het zat!

21 augustus 2016 om 11:33

De regel omtrent werkvergunningen heeft toch niks met het moderne voetbal te maken?

21 augustus 2016 om 11:34

Hij is sarcastisch met die opmerking van 50m pond, je werkvergunning hangt uiteraard niet af van de hoogte van de transfersom.

21 augustus 2016 om 11:56

Dat hangt het dus wel. Wanneer een speler veel geld heeft gekost, en dus een uithangbord voor de PL kan zijn, doet de FA veel meer moeite dan voor een dertien-in-een-dozijn voetballer die voor enkele miljoenen is gekocht. Wenger heeft gewoon gelijk en wijst op de scheve maten van de FA.. (wat eigenlijk een soort van competitievervalsing is..)

21 augustus 2016 om 12:22

een speler die niet uit de Europese unie komt moet ofwel al jaren een staat van verdienste hebben opgebouwd, op een degelijk niveau, ofwel een behoorlijk aantal interlands hebben gespeeld voor zijn land ...

er zijn nog andere modaliteiten ook maar hetgeen hierboven staat is zeker belangrijk in heel het verhaal en net dat ontbreekt bij deze speler en de prijs zou nooit rond de 50 miljoen hebben kunnen liggen voor deze speler omdat dit totaal niet marktconform zou zijn geweest ....

de betaalde prijs is een correcte marktconforme prijs voor een jonge speler die nog niet veel bewezen heeft en dat weet Wenger natuurlijk ook wel , daarom is zijn uitleg hieromtrent totaal fout en geeft hij een foute weergave weliswaar op cynische wijze maar dat neemt niet weg dat Wenger zichzelf te kijk stelt hiermee .... niet echt slim van hem !

21 augustus 2016 om 12:15

Lekkere crusade wanneer je manager bent van een club dat met afstand de hoogste prijzen heeft in het Engels voetbal en zelf ook nog eens 8 miljoen per jaar opstrijkt, een van de hoogste salarissen van een manager in het hedendaagse voetbal. Maar geen spelers halen, want die zijn te duur en niet "juist" om een hoog bedrag te rechtvaardigen.

Oke. Nu word ik echt misselijk van die smoesjes. Het is iedereens schuld, behalve die van Wenger.

21 augustus 2016 om 11:59

Hier heeft Wenger wel degelijk een punt hoor... lees mijn reactie hierboven en dan snap je Wenger wat beter inzake werkvergunningen.

21 augustus 2016 om 12:21

Wat voor een punt zie jij. Hij wilt hiermee zeggen dat het allesbehalve zijn schuld is dat hij geen nieuwe spits tot zijn beschikking heeft.

Engeland heeft daar wel een handicap mee met die strenge regels, ze kunnen beter een voorbeeld nemen aan Spanje waar al die Zuidamerikanen niet alleen direct een werkvergunning krijgen maak vaak ook versneld een Spaans paspoort.

Wenger is nu heel erg bezig zijn eigen graf te graven. Het aantal fans die hem weg wilt hebben groeit met elke wedstrijd, elke interview. Dus op dit moment denk ik blijf vooral praten blijf vooral domme reacties geven op vragen des te eerder hij vertrekt bij arsenal.

dit zijn dus echt nonsens wat Wenger daar vertelt .....
deze speler zou nooit een werkvergunning krijgen in het UK omdat hij niet over de nodige modaliteiten beschikt , dat wist Wenger al lang vooraf en zelfs de cynische ondertoon van Wenger maakt dat zijn inbreng hieromtrent totaal onnodig en naast de kwestie is en vooral belachelijk !
wenger maakt een karikatuur van zichzelf.....

Op dit soort momenten, wanneer de pers ook voor de verandering durft om kritische vragen te stellen, zie je de echte Wenger. Een arrogant, naar mannetje die heel gemeen en cynisch uit de hoek kan komen. Op vragen van andere journalisten speelde hij ook op de man. Ik vind het leuk om te zien, maar mensen moeten niet doen alsof hij een perfecte gentleman is.

Verder zijn dit soort opmerkingen ook belachelijk. Ryo Miyaichi kreeg wel een werkvergunning en die kostte geen 50 miljoen. Weet je waarom Miyaichi een werkvergunning kreeg? Omdat Ryo op zijn 18e de Eredivisie kapot speelde in een Feyenoord dat tegen degradatie vocht. En Takuma Asano? Die is bijna 22 en stond niet eens rotsvast in de basis bij dat Japanse clubje waar je hem vandaan haalde. Is ook alles behalve een gevestigde Japans international. Dat is het verschil.

21 augustus 2016 om 13:19

Dan vraag ik me toch af hoe bijvoorbeeld Fernandinho of Gabriel Jesus wel mag komen. Die voldoen allebei niet aan de eisen wat betreft interlands toen ze gekocht werden. Maar die transfers mogen wel.

Het begrip: "groot talent of speler die een toegevoegde waarde heeft voor het Engelse voetbal" is natuurlijk enorm subjectief, dat is waar Wenger hier op doelt, en ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat onderdeel niet begrijpen.

Om verder te gaan: Wenger had, als je nu terugkijkt, een tijd terug al moeten stoppen. Aan de andere kant heb ik totaal geen idee wie hem op zou moeten volgen, Simeone of Valverde zouden kunnen, net zoals Marcelinho, maar verder? Over een paar jaar misschien een Eddie Howe, maar voor de korte termijn heb ik zwaar mijn twijfels.

22 augustus 2016 om 00:47

Fernandinho lijkt me vanzelfsprekend. 6 landstitels, 1 Uefa Cup, 72 Europese wedstrijden voor Shakhtar. Natuurlijk mocht die transfer door, zelfs in Engeland zijn ze niet dom genoeg om te zeggen dat Fernandinho geen uitzonderlijk talent is die een plek verdient in het Engels voetbal.

Gabriel Jesus heeft een duidelijke reputatie als 19-jarige, zat in de Olympische selectie van Brazilië en is iemand voor wie een grote toekomst is voorspeld. En die werkvergunning is nog steeds niet zeker.

Het punt is dat het duidelijk voor mij is dat Wenger klaagt over de subjectiviteit van het toekennen van zo'n werkvergunning en dan nog heeft hij geen recht van spreken, want elke idioot zag het aankomen dat Asano het niet zou krijgen. Hij is bijna 22, heeft nooit meer dan 10 doelpunten in 1 seizoen gemaakt in de J-League en was niet eens een onbetwiste basisspeler bij Sanfrecce Hiroshima. Asano heeft geen reputatie. Dus op basis waarvan zou hij een werkvergunning moeten krijgen? Daarom kwam ik met het Miyaichi-voorbeeld, die had tenminste nog zijn leeftijd mee en een uitzonderlijke 6 maanden in een Europese competitie achter de rug. Asano heeft niets behalve een onwaarschijnlijke transfer naar een topclub waar hij waarschijnlijk nooit voor gaat spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
David de Gea gaat definitief een nieuw en verbeterd contract ondertekenen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren