Neymar verlost Brazilië eindelijk van voetbaltrauma

Zondag, 21 augustus 2016 om 06:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:00

Brazilië heeft voor het eerst de olympische voetbaltitel gewonnen. De Zuid-Amerikanen versloegen zaterdagavond in Rio de Janeiro Duitsland na strafschoppen met 5-4, nadat 120 minuten voetbal in 1-1 waren geëindigd. Neymar verzilverde de beslissende penalty in het Maracaná. Nils Petersen miste namens die Mannschaft als enige in de serie; doelman Weverton raadde zijn intenties.

/

Brazilië completeerde zaterdag niet alleen de erelijst, maar nam tegelijkertijd ook revanche voor de vernedering twee jaar geleden op het WK in eigen land. Toen moest de vijfvoudig wereldkampioen zonder de geblesseerde Neymar in de halve finale met 7-1 buigen voor Duitsland, de latere wereldkampioen.

Voor rust was de hoofdrol weggelegd voor de lat; die stond liefst drie keer Duits succes in de weg Neymar krulde in de 26e minuut een vrije trap via de onderkant van de lat achter Timo Horn: 1-0. Duitsland kwam na een uur langszij via Maximilian Meyer. De captain schoof een voorzet vanaf de rechterkant in een beweging in de verre hoek.

In de slotfase drong Brazilië aan, maar de verlenging was onafwendbaar. Ook daarin was de gastheer het gevaarlijkst, maar strafschoppen bleken onontkoombaar. Het verhaal was compleet toen Neymar zijn land eindelijk verloste van een voetbaltrauma.


Poll

Een terechte overwinning


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door siepie)

Leuk voor Brazilië dat ze deze prijs ook binnen hebben. Geloof echter dat ik niet alleen ben als ik zeg dat Olympisch voetbal&pre season voetbal me vrij weinig kunnen boeien. Daarnaast zou het op de OS interessanter zijn als niet onder 23 (?) was. Dan zie je alle sterren tenminste, veel interessanter

21 augustus 2016 om 08:00

Valt altijd in hetzelfde jaar als EK, dus dan krijg je de spelers maar aan één toernooi mogen deelnemen vd clubs. Bovendien loop je de eerste 2 a 3 wedstrijden (normaal, dit jaar begint alles erg laat) van je club mis en evt. Europese voorrondes. Nee, gaat er nooit komen.

21 augustus 2016 om 11:30

Maar dan krijg je wel een leukere competitie in de OS en meer marketing en geld uiteindelijk

21 augustus 2016 om 11:42

Geld voor wie? Het olympisch comité? Wat kan dat de voetbalclubs interesseren? Die hebben echt geen zin om spelers 3 wedstrijden te missen voor een toernooi waarbij ze zelf geen baat hebben.

Non prijs. Laat de spelen lekker voor de andere sporten. Het wk voetbal is al net zo groot.

21 augustus 2016 om 07:50

WK voetbal is groter en belangrijker dan de olympische spelen. Het is wel een goede zet dat ze de jeugd teams laten spelen. Anders had je alleen maar afzeggingen denk ik.

21 augustus 2016 om 07:54

Voor het voetbal misschien ja, maar niet in het algemeen. De Olympics zijn zo groot en zo oud, daar kan geen voetbalkampioenschap tegen op.

21 augustus 2016 om 08:11

Ik hoop dat je niet serieus bent. Qua naamsbekendheid, grootheid, prestige, aantrekkekheid (de prijs zelf, niet de sport) is het WK veel groter. Ik bedoel kijk alleen maar naar hoeveel mensen het WK volgend wanneer Nederland speelt vergeleken met de Olympische spelen. Niet alleen in Nederland. In bijna alle landen ter wereld is het WK veel groter. Vraag het publiek wereldwijd maar wat ze liever hebben, dat hun land het WK wint of nummer 1 eindigt in de medaillespiegel. Ik denk dat een ruime, ruime meederheid liever een WK wint.

21 augustus 2016 om 08:16

Heb het ook niet in het algemeen. Maat puur en alleen over voetbal. Dan is het WK wel degelijk belangrijker dan de olympische spelen. Het olympisch toernooi is een jeugd toernooi met 3 dispensatie spelers. Dus niet de beste ploegen staan er alleen maar de jeugdteams. Niet heel erg interresant lijkt me.

21 augustus 2016 om 08:19

In Europa en Zuid-Amerika misschien wel, maar in andere delen van de wereld vraag ik me dat af. Juist qua naamsbekendheid denk ik dat de spelen groter zijn. Bovendien worden ze door de meeste Nederlanders ook redelijk gevolgd.

21 augustus 2016 om 08:22

Er is geen 1 sport die zo'n groot toernooi heeft met dezelfde impact als de olympische spelen. Dus haal het voetbal van de olympische kalender en geef de aandacht 1x in de 4 jaar aan de andere sporten. De voetbalmedaille heeft geen enkele waarde ivm andere voetbalprijzen.

21 augustus 2016 om 08:31

Als die 23 grens er niet was dan was de OS groter en belangrijker dan het WK geweest maar de FIFA heeft dat goed tegen gewerkt.

21 augustus 2016 om 11:06

Onder welke steen leef jij? WK voetbal wordt meer bekeken dan OS voetbal en is er meer aandacht voor het WK dan OS voetbal. Altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Vindt het ook overbodig om zo'n toernooi met belachelijke kwalificatie methodes te houden naast een WK voetbal. Zijn altijd dezelfde teams die mee mogen doen t/m 23 jaar met 3 dispensatiespelers? Daar heb je toch ook in elke leeftijdsgrenzen wk of ek's? En nu? Gaat Neymar nou zeggen dat dit de mooiste prijs is omdat hij nog geen Wereldkampioen is? OS is leuk voor atleten maar voor voetballers zijn er meer dan genoeg toernooien.

21 augustus 2016 om 13:04

Tijdens het WK is alles oranje. Wedstrijden zijn te zien in cafe's, op pleinen en zelfs op festivals. Het WK is veel groter. 2 miljard mensen kijken naar de finale alleen.

Na de wedstrijd Ajax - Willem 2, naar Brazilie - Duitsland gekeken.
maar dat was qua niveau niet zo een groot verschil hahahahahahahhah

Als dit nou de wk finale was, of olympische finale met beste hoofdteams oké... maarja
zuid Amerikaanse landen zijn haast zowat de enige die het echt serieus nemen volgens mij.

21 augustus 2016 om 09:54

Ja dat -21 maakt het allemaal niet boeiend meer. Maar met de A selecties aantreden lukt niet ivm de competitiestart en het overvolle programma in het voetbal.

Wat mij betreft wordt voetbal ook geschrapt uit de Olympische agenda en wordt het zaalvoetbal geïntroduceerd. Veel spectaculairder ook om naar te kijken; geen tijdrekken mogelijk door de exacte speeltijd, sneller technisch spel, meer doelpunten en bovendien speelbaar in de hal waar ook het handbal plaatsvind. Hoeft dus weinig extra te kosten, in tegendeel; een voetbalstadion wordt overbodig.

21 augustus 2016 om 11:06

Helemaal mee eens!

Wel leuk voor Brazilië dit. Toch een goede revanche voor de pijnlijke vernedering tegen de Duitsers op het Wk2014 en de daaropvolgende wedstrijd tegen Nederland. Nu dan toch de winst voor eigen publiek.

21 augustus 2016 om 09:58

Ik snap niet dat iedereen over revanche praat. Dit Duits elftal is niet te vergelijken met het huidige Duitse elftal. Het zegt toch al genoeg dat een Nigeria het brons pakt. Die zijn normaal al blij als zij zich plaatsen voor het WK. Vond de reacties in Brazilië ook zwaar overtrokken.

21 augustus 2016 om 10:16

Zo lastig is het anders niet hoor. Het gaat namelijk totaal niet om het elftal, al staan er 26 andere spelers denk je dat het volk dat iets interesseert? Revanche is iets voor de fans, veel minder voor de selecties omdat die zoals je aangeeft, aan verandering onderhevig zijn.

21 augustus 2016 om 11:19

Jij vind het toch een goede revanche? Tenminste dat lees ik bij jou.

Vind het nogal een schril contrast namelijk 7-1 afgedroogd worden op een Wk of ternauwernood het goud pakken op de spelen door penaltys. Ik zie dat niet echt als een revanche.

Hoe Nederland het Spaans elftal pakte in 2014 dat was een goede revanche.

21 augustus 2016 om 11:48

Zo'n revanche vond ik die 5-1 tegen Spanje ook niet. Spanje was wereldkampioen in 2010 na gewonnen te hebben van Nederland, Nederland had in 2014 alleen een grote stap gezet richting de volgende ronde door met overtuiging te winnen van wat op dat moment als de grootste tegenstander werd gezien. Uiteindelijk heeft Nederland er alleen een derde plaats aan overgehouden.

21 augustus 2016 om 13:21

Jeetje ga je nu echt lopen muggenziften over het woord revanche? De een wint van de ander waarna de ander de een terug verslaat een jaar of wat later. Dat noemt men revanche.

Als het aan sommige ligt moet je elk woord afwegen of ontleden voor je het kunt gebruiken hier, wat een gelul zeg. Het gaat zich erom wat de fans ervan vinden en neem nu maar van mij aan dat de Brazilianen hier dol gelukkig mee zijn. Dat jij het geen revanche noemt kan hun geen drol schelen en is weer van dat typische Hollandse gebral.

21 augustus 2016 om 11:14

Revanche? 7-1 verliezen is heel wat anders dan met moeite 1-1 gelijkspelen en met geluk de penalty's winnen. Die dreun komt Brazilie nooit te boven. En we hebben het trouwens hier over onder 23 dus geen Brazilie-Duitsland van toen. Denk dat Duitsland van nu Brazilie weer opvreet.

Wat ben ik ongelovelijk trots zeg. Op de eerste wedstrijd tegen ZA na, heel georganiseerd gevoetbald met vleugjes samba van de talenten in de ploeg. 1 goal maar tegen gehad in het hele toernooi, tegen een goed Duitsland is heel acceptabel. Zeca en Douglas hebben een fantastische toekomst voor zich en ook het centrum en Weverton hebben nagenoeg foutloos gespeeld. Zo volwassen heb ik Brazilie voor het laatst zien spelen bij de con fed cup, dus misschien ben ik na al die tegenslagen wel snel tevreden. Evengoed ben ik enorm blij dat ze dit hebben kunnen bereiken, jjop de manier van Kamicale (micale's bijnaam vanwege zijn aanvallende speelstijl). Neymar heeft zich opgegooid als echte leider en stond er toen hij moest. Iedereen heeft gezien hoe moeilijk dat is als de druk van een natie op je schouders ligt. Zeker na het trauma van het WK waar hij niet aan de start kon verschijnen vanwege een blessure. Het is voor sommigen hier 'maar' Olympisch goud, mar het is de enige prijs die Brazilie nog nooit gewonnen had dus mijn avond kan niet meer stuk. Ook al hadden Luan en Barbosa een mindere avond vanavond, ben ik er van overtuigd dat we in elk geval weer goede talenten hebben die met trots het shirt van Brazilie dragen. Tot slot is dit misschien wel het laatste toernooi voor Renato Augusto en was hij belangrijker dan ooit. The future is bright!

21 augustus 2016 om 13:45

+1 orgulhoso!!

Brazilië deed helaas weer hetzelfde als tijdens het wk. Ze wilden zo ontzettend graag in hun eigen land laten zien wat ze konden dat ze hee roekeloos speelden. De druk van het spelen in eigen land zorgde ervoor dat vooral veel rare beslissingen namen en het ze soms verlamde ipv gewoon hun eigen spel te spelen. Tegen Honduras zag je soms weer het oude 'jogo bonito', maar in de finale stagneerde het weer. Gelukkig lukte het alsnog en is het trauma van 2 jaar geleden een beetje weggespoeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
DaniloVerdediger20
Éder MilitãoVerdediger20
Alex SandroVerdediger21
Renan LodiVerdediger20
Éverton RibeiroMiddenvelder21
FredMiddenvelder20
FabinhoMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar kan tranen niet bedwingen na klinkende zege Brazilië

Brazilië heeft vannacht niets heel gelaten van Peru. Nadat het team van bondscoach Tite de eerste groepswedstrijd in de Copa América met 3-0 van Venezuela won, was het deze keer met...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren