‘Het spijt mij dat hij geen 55 miljoen heeft gekost, wees toch blij!’

Zondag, 21 augustus 2016 om

Arsenal speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen Leicester City en Arsène Wenger moest na afloop opnieuw uitleggen waarom zijn club zo weinig slagvaardig is op de transfermarkt. De manager heeft er echter weinig zin in om zich steeds te moeten verdedigen, zo vertelde de Fransman.

/

“Het gaat niet alleen om het uitgeven van geld. We zijn bereid om geld uit te geven, maar we moeten de spelers vinden die ons team beter maken. Niemand heeft het over de prestatie van Rob Holding vandaag. Hij is Engels, twintig jaar oud. Je zou juist blij met hem moeten zijn, maar het spijt mij dat hij geen 55 miljoen pond heeft gekost”, was Wenger in gesprek met BT Sport cynisch.

“We hebben het op deze manier niet meer over de prestaties en dat hoort niet. Als ik de juiste speler vind, geef ik 300 miljoen pond uit. Maar ik zal nooit vergeten dat we zeshonderd mensen in dienst hebben en we ook een verantwoordelijkheid naar hen toe hebben”, aldus Wenger, die de fans ‘spend some money!’ hoorde zingen. “Ze worden beïnvloed door de media. Wij proberen de juiste beslissingen te nemen, zo simpel is het.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door a.t.)

Ik vind ( iedereen ) lacazette echt de perfecte speler voor arsenal. Geef dan het geld er voor uit!

21 augustus 2016 om 00:25

Wenger zal wel zijn redenen hebben waarom hij niet voor Lacazette gaat. Ik volg Frankrijk niet, maar ondank zijn 21 goals hoor ik steeds dat hij vorig jaar niet zo goed presteerde. Zat er ook niet bij bij het EK.

21 augustus 2016 om 00:46

Hij presteerde gewoon prima na een stroeve strat afgelopen seizoen en dat hij niet meeging naar het EK heeft te maken met de bondscoach en zijn rare keuzes, want elke andere coach had gekozen voor Lacazette boven Gignac. Wenger graaft rustig zijn eigen graf en die van Arsenal door niet te inversteren in kwaliteit en aan het eind van het seizoen wanneer spelers als Ozil, Sanchez, Carzola, Kosielny bijvoorbeeld vertrekken heb je alleen nog maar middelmaat en dan pas gaan ze beseffen dat winst niet het belangrijkste is. Lacazette en Mustafi hadden er al moeten zijn en als Arsenal ze niet kan strikken, dan is dat gewoon een grote fout aangezien en verder geen fatsoenlijke spits en CV beschikbaar zijn voor betaalbare prijzen

21 augustus 2016 om 01:49

Inderdaad, die coach van Frankrijk moet je niet serieus nemen met zijn Gignac ipv Lacazette en verder ook geen Ben Arfa(vorig seizoen samen met Ibra beste van Ligue 1).

21 augustus 2016 om 02:25

Ben arfa zat er ook niet bij.. Dus dat zegt mij niet zo veel

21 augustus 2016 om 02:30

@Koekoek! en @Joey 91

Elke keer dat gezeik over Gignac. Als Gignac die bal had ingeschoten in de EK finale, dan had je niemand horen klagen (belandde op de paal). Gignac is echt geen slechte spits en Deschamps zou echt zijn redenen hebben. Deschamps heeft hem zelfs nog onder zijn hoede gehad bij Marseille. Daarnaast was Gignac samen met Ayew en Payet echt 1 van de gevaarlijkste trio's van Europa en had bijna PSG van de troon afgestoten. Ben Arfa is wel een rare keus, maar Frankrijk heeft het goed gedaan en uiteindelijk de finale gehaald via de lastige route.

21 augustus 2016 om 06:53

Gignac vind ik ook een geweldige speler. Voetbalt nu in Mexico met als reden dat de stadions altijd vol zitten. Maar we moeten toch wel eerlijk zijn en toegeven dat Lacazette nu gewoon veel beter is en ook nog is in een betere competitie speelt..

21 augustus 2016 om 09:50

Inderdaad Gignac is een prima spits had hem graag weer naar Marseille zien komen, vind Giroud bijvoorbeeld een veel mindere spits

21 augustus 2016 om 13:35

Ja zoals ik al zei, ik volg Frankrijk niet. Dan moet er al een heel speciale reden zijn voor Wenger. Top vier wordt heel moeilijk met deze groep.

21 augustus 2016 om 00:50

Dat iedereen is onzin want ik vind hem dus niet die geweldige speler voor Arsenal en ben er niet van overtuigd dat hij er meer dan Giroud zou maken. Je kan Wenger gek noemen maar misschien is hij wel de enige met nog een beetje gezond verstand en zelfrespect in deze knotsgekke voetbalwereld! Voor het zelfde geld dat hij destijds spelers als Overmars Bergkamp Henrys haalde moet hij nu uitgeven voor El Ghazi Milik en dat soort spelertjes...

21 augustus 2016 om 02:29

Hoe kan een wanyama binnen de bpl van club wisselen voor 15 mil? Als je geen 50 voor lacazette wilt betalen begrijp ik.. maar dan wel 40 voor xakha? Hoe kan t dat ashley Williams voor zo weinig van club wisselt? Dit zijn toch vraagtekens die wenger ook als vraagtekens zou moeten beoordelen. Dan zal je net zien dat wenger op het laatste moment een of andere 2e rang speler haalt voor 30 mil

21 augustus 2016 om 08:05

Wanyama en Williams, wat een toppers....

21 augustus 2016 om 11:56

Xhaka, wat een geweldenaar.............

23 augustus 2016 om 15:03

Fcalkis, goede reactie. Gelukkig beginner er wat meer met een gezond verstand hier te reageren!

Word wel moe van deze mannetje. Elke dag komt die met hezelfde verhaaltje en dat is we moeten zorgvuldig gaan kijken. Dan denk ik echt bij mezelf hoe lang dat duurt. En geloof me dat die vast niks meer gaat halen.

21 augustus 2016 om 00:09

Overmars zou perfect bij arsenal passen!

21 augustus 2016 om 00:09

Hij heeft het van Wenger, die haalde hem tenslotte naar Arsenal vroeger.

21 augustus 2016 om 01:16

Voor tientallen miljoenen dus hij kan t wel

21 augustus 2016 om 00:23

En het erge is ook nog dat spelers als Özil en Sanchez vast geen zin meer krijgen hebben bij Arsenal (omdat we dit seizoen toch geen prijs gaan pakken) weg willen gaan en dan zitten we weer met een zwak elftal.

21 augustus 2016 om 00:26

En niet alleen Özil en Sanchez maar ook nog Bellerin en Cech.

Ontsla een aantal van die zeshonderd mensen in dienst dan, begin bijvoorbeeld bij Theo Walcott.

We want Wenger out, say 'We want Wenger out'!!!!
We want Wenger out, say 'We want Wenger out'!!!!
We want Wenger out, say 'We want Wenger out'!!!!

21 augustus 2016 om 00:15

begrijp me niet verkeerd, ik draag arsenal ook een warm hart toe, maar dit vind ik een beetje respectloos voor de man die de club grootgemaakt heeft

21 augustus 2016 om 00:21

En gelijk erna weer de afgrond in helpt...

21 augustus 2016 om 00:23

Dus? Wenger heeft jaren gezegd niet te kunnen presteren omdat het geld er niet was, vanaf 2013 heeft hij dat wel maar toch haalt hij nooit echt veel grote spelers (elk jaar 1 Ozil, Xhaka en Sanchez). Arsenal heeft al 11 of 12 jaar geen grote prijs meer gewonnen (ja 2 FA Cuppies). Dat is gewoon belachelijk slecht van Wenger. Niemand is groter dan de club!

21 augustus 2016 om 00:25

Wenger heeft Arsenal zeker niet groot gemaakt, wat een onzin. Voor Wenger hadden ze qua hoofdprijzen al tien kampioenschappen en een Europa Cup II, na zijn komst zijn daar in iets van 18 jaar nog maar drie kampioenschappen bij gekomen.

21 augustus 2016 om 00:42

Grootgemaakt, ja, een beetje.

Maar nu gedraagt Wenger zich als de King van Arsenal en niemand is groter dan de club.

21 augustus 2016 om 00:48

@daniel040

Wenger heeft de club absoluut niet groot gemaakt. Wenger heeft deel uit gemaakt van het Arsenal dat zo onderhand de meest walgelijke club ter wereld aan het worden is. Ze zijn puur uit op winst maken, totaal geen ambitie om kampioen te worden en ze vragen ook nog de hoogste bedragen van de fans. De club wordt echt gerund als een business, en de fans worden eigenlijk gewoon belazerd. Wenger is een trainer die leuk binnen het plaatje past dat als product verkocht wordt aan de fans die toch wel tickets en shirts blijven kopen, maar een trainer die weet hoe er gewonnen moet worden... Nou, nee.

Wat is de kwaliteit van Wenger? Wat kan deze man eigenlijk?
- Boekt hij resultaat? Nee.
- Is hij tactisch goed? Absoluut niet.
- Doet hij goede aankopen? Er worden niet eens spelers gekocht als alle spelers op die positie geblesseerd zijn.
- Motiveert hij z'n team? Arsenal laat het altijd afweten als het echt moet gebeuren. 8-2 tegen Man United, 6-0 tegen Chelsea, vorig jaar nog 4-0 tegen Southampton toen ze de koppositie konden pakken, en laten we die wedstrijd tegen Monaco niet vergeten. Elk jaar verliezen bij Stoke en Man United? Nooit gewonnen van Mourinho?
- Is hij goed in het ontwikkelen van spelers? Nee. Zijn hele 'gimmick' is het ontwikkelen van spelers, maar welke spelers heeft hij nou groot gemaakt? Ja ja met exceptionele talenten als Henry en Fabregas lukt dat, maar kijk eens naar Oxlade-Chamberlain, Wilshere, Walcott... Wat is daarvan gekomen? De spelers die momenteel presteren bij Arsenal zijn over het algemeen toch de spelers die het niet onder Wenger hebben geleerd (sanchez, Ozil, Cech)

Wenger verdient 8,5 miljoen per jaar. Hij staat in de top vier bestbetaalde trainers, terwijl hij er eigenlijk niet zo veel van bakt.

21 augustus 2016 om 01:23

Ik ben het met je eens maar im vind clubs zoals juve en bayern vies. Trust me ik hou van hun voetbal maar hoe ze met de concurrenten omgaan vind ik echt goor. O die heeft een goed seizoen gehad laten we hem wven stelen. Eennnn hoppa weer een topspeler van de concurrenten weg

21 augustus 2016 om 02:12

Maar dat resulteert wel in prijzen. Chelsea, United en City kopen ook veel de laatste jaren, maar pakken dan ook prijzen. Ook Atletico, Juventus, PSG, Barca, Real kopen bijna elk jaar gericht nieuwe spelers en proberen zo steeds beter te worden, Arsenal weigert aan te sluiten bij de top door niet te inversteren in bijvoorbeeld een spits, vleugelspeler en CV

21 augustus 2016 om 10:22

Kortzichtigheid heerst hier weer.. Het is nu niet goed, maar hij heeft echt wel spelers "groot" gemaakt. Denk aan Bellerin (onbewezen), Kolcielny (2e divisie geloof ik), Vieira en Bergkamp (beide reserve spelers voor Arsenal), Pires en Henry (talentvol maar pas bij Arsenal top geworden). Denk aan Coquelin, Fabregas, Nasri, Song, Van Persie, Adebayor, Ramsey: allen zijn bij Arsenal gevormd tot key players in de Premier League. Wellicht Holding ook in de toekomst. Wilshere, Walcott, Reyes, Chamberlain.. Ja je moet mentaal en fysiek geweerd zijn om voetbal te spelen. Daarnaast telt talent mee, want zowel Walcott als Chamberlain zijn niet de meest talentvolle spelers

23 augustus 2016 om 15:04

Daniel40 tis niet alleen respectloos, ook nog gewoon heel erg dom. Maar dat zijn we onderhand wel gewend van deze nepsupporter (waar er veel meer van zijn als ik de reacties lees).

21 augustus 2016 om 09:53

Beter dan klakkeloos miljoenen uitgeven zoals Psg, Manchester City. Arsenal heeft gewoon een prima selectie om voor het kampioenschap te spelen, maar ik denk dat ze gewoon aan een nieuwe manager toe zijn

21 augustus 2016 om 09:56

Vind wel dat Lacazette naar Arsenal moet gaan. Is de Ligue 1 gewoon ontgroeit en kan beter naar Engeland gaan dan naar Psg..

Respect voor Wenger en zijn prestaties. Maar hij voert echt zwak beleid... Je begint goed met spelers zoals Sanchez, Ozil en Xhaka te halen. Maar waarom haal je geen topverdediger en topspits erbij? Je moet nou eenmaal investeren wanneer je mee wilt doen om de titel in deze krankzinnige competitie. Maar goed Wenger zal het nooit leren, zelfs ik erger me aan het beleid qua spitsen ze wachten nog steeds op de opvolger van van Persie al bijna 4 jaar...

dit is de realiteit wiener. je moet helaas veel betalen voor een topspeler. kijk naar united, mij club moest zelfs max. 80 miljoen betalen voor martial. als hij niet met die transfergekte mee wil maken, mag die lekker naar nederland komen. misschien samen chillen met overmars.

21 augustus 2016 om 01:24

Is het jou club? Heb je helft van de rechten? No hate maar stop alsjeblieft met 'mijn club'

21 augustus 2016 om 01:32

No hate, maar stop alsjeblieft met de azijnzeiker te zijn. Als iemand zich dusdanig geassocieerd voelt met een club dat die het mijn club noemt is daar niks mis mee. Iedereen begrijpt wel dat het heus niet echt zijn club is als in dat hij eigendomsrechten ervan in bezit heeft oid.

21 augustus 2016 om 01:45

Als je een club support mag je zeker "mijn club" zeggen. Jij plaatst het alleen in een ander context.

21 augustus 2016 om 01:48

geeft niet hoor, maar hoe moest ik dan zeggen volgens jou? ik ben een man united fan, maar ik zeg niet dat het bedrijf van mij is.

21 augustus 2016 om 08:08

Batman

Niets van aantrekken joh, je bent in goede en kwade dagen fan van United? Die club raakt je en ontroert je? Dan ben je net zo goed onderdeel van die club en mag je gerust spreken van mijn club.

21 augustus 2016 om 10:30

Ben ik wel met je eens. Was een beetje boos.

Wenger, the specialist in Failure! Al jaren wil hij maar geen topspits halen, terwijl Engelse clubs genoeg geld hebben. Met Giroud wordt je geen kampioen. Verdediging is ook alles behalve stabiel. Mertesacker is al jaren te min voor Arsenal. Ik heb medelijden met Ozil. Waarom speel je nog bij zo een ambitieloze club als Arsenal?

De beste man verdient 10.5 mln per jaar..de club vraagt het meest voor zijn seizoenskaarten en dan dit natte winden gedrag. Bij Arsenal zitten ze gewoon te wachten tot er wat wordt aangeboden terwijl alle andere topclubs gewoon agressief najagen wat ze willen halen...

Wenger was blijkbaar aan het pitten toen United Zlatan aantrok voor gratis en niets. Die man had Arsenal twee keer zo sterk gemaakt als dat ze nu zijn en hij was transfervrij. Zo kun je nog wel met voorbeelden komen, zoals Higuain. Kostte geen 300.000 pond, maar had van dit Arsenal ook een titelkandidaat kunnen maken. Het kampioenschap kunnen ze iig vergeten met united, city, chelsea en spurs.

21 augustus 2016 om 02:03

Tuurlijk, gratis en voor niets, dat + 20 miljoen tekengeld en een gigantisch hoog salaris waarbij je scheve gezichten krijgt in je selectie ( in het geval van arsenal, untd betaalt sommige spelers al meer).

21 augustus 2016 om 10:09

Dus met zijn shirtverkoop heb je dat zo terugverdiend

21 augustus 2016 om 11:10

scheve gezichten? geloof mij maar, wanneer Zlatan naar je ploeg komt krijgt niemand scheve gezichten. Die man staat garant voor goals en prijzen, dat laatste kan menig arsenal supporter zich niet meer herinneren. Daarbij: als je zo'n wereldklasse speler binnenhaalt zonder transfersom, wat maakt het dan in godsnaam uit dat je hem veel tekengeld geeft.

In bovenstaand artikel staat dat Wenger niet eens de hand op de knip houdt, maar alleen spelers wil halen die het team echt beter maken. Desnoods geef ik 300 miljoen pond, zo wordt hij geciteerd. Als je dan Zlatan binnen kunt halen, dan doe je dat toch gewoon?

Slaat helemaal nergens op. Begin het ook meer dan zat te zijn hoe er met transfers omgegaan wordt. Ze krijgen sowieo al enorm veel inkomsten en daarbij hebben ze ook nog 1 van de duurste seizoenskaarten (als ze niet de duurste hebben) waar gaat al dat geld heen?!! Vorige jaar ook enkel al cech gekocht voor een spotprijsje dus geld is er meer dan zat. Wenger kan wel continu zeggen dat ie het geld wilt besteden aan spelers die een toevoeging geven aan het team. Wat ik voorlopig zie van bijvoorbeeld Ox en vooral Walcott dan zijn dit echt middelmaat spelers. Mahrez is beduidend een aantal klasses beter dan deze 2 spelers. Waarom is hier de portonomee niet voor getrokken als geld geen rol speelt dan? Ik zie Ozil, Sanchez en Koscielny aannhet einde van bet seizoen nog wel vertrekken als er geen actie ondernomen wordt. Ik zou ze geen ongelijk geven. Waarom zouden die met Walcott, Ox en Giroud voor zich willen spelen? Ik zie het somber in.

Wees blij? We zijn pas blij in juli 2017, als wenger eindelijk weg is.
Schandalige trainer, elk jaar de supporters belazeren met zn loze praatjes.
Wanneer moeten ze tegen man u, kan niet wachten als mourinho en zlatan met 8-0 wint.

Deze man gaat totaal niet meer mee met de tijd! Tuurlijk heb ik er ook respect voor dat hij veel jonge jongens de kans geeft, maar het is een beetje het Ajax van de PL aan het worden. Je gaat nooit kampioen worden met alleen maar jonge talentvolle spelers en spelers als Giroud. Je moet ook een aantal toppers in je ploeg hebben en zeker als je kijkt naar United (pogba, Zlatan, Rooney, etc.), Chelsea (hazard, Courtois, Matic, Willian, etc.) en City (De Bruyne, Aguero, Gundogan, etc.).

Hoe gek is het dat United een Mikhytarian haalt voor niet al te veel geld, City haalt Gundogan voor weinig, Chelsea haalt Kante en ga zo maar door. Arsenal tast steeds mis en is iedere keer te laat. Als Wenger iets wil, dan zal het toch echt met een tweetal goede aankopen moeten kopen, want alleen Xhaka is niet voldoende. özil en Sanchez zijn een mooi begin, Xhaka past in het rijtje, Ramsey is een geweldige speler (zoals op het EK dan), er moet echt nog een goede spits bij (ik hoop op Lacazatte) en een goede CV (mustafi). Cech is trouwens ook fantastisch natuurlijk. Arsenal moet nu alleen eens 1 zomer even de portemonnee trekken, dan zijn ze gewoon een titelkandidaat, maar met deze selectie geef ik ze bij voorbaat al geen kans meer...

Eigenlijk vind ik dat Wenger wel een punt heeft. Ik denk ook van dat hij achter het net aan het vissen is, maar zijn uitspraak in bovenstaand artikel over Holding vind ik sterk. De wereld (clubs, fans) stoken elkaar op, en Arsenal gaat daar niet in mee. Knap!

Toch gek, dat hij dan niet ziet dat de juiste spelers een cv en spits zijn, elke andere minkukel ziet het namelijk wel. Overigens te bizar voor woorden dat Wenger met het argument over het personeel bij Arsenal komt...welke andere manager heeft daar ooit iets over gezegd? Zelfs saf heb ik daar nooit over gehoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

376 fans
Coach, 69 jaar
SeizoenClub
1996-2018 Arsenal
1995-1996 Nagoya Grampus
1987-1995 AS Monaco
1984-1987 AS Nancy

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren