Cruijff door Van Basten gevraagd

Vrijdag, 30 juni 2006 om 08:42 • Laatste update: 09:37

Als het aan Marco van Basten lag was niet hij, maar Johan Cruijff het wereldkampioenschap in Duitsland de bondscoach van Oranje. Tot tweemaal toe werd Cruijff door San Marco gevraagd, maar deze bedankte. "Ik ben er niet op ingegaan, Ik had er geen zin in. Bovendien is Oranje nu in goede handen."

In het NOS-programma Studio Sportzomer vertelde Cruijff dat hij de eerste keer door Van Basten werd gepolst kort na zijn aanstelling en meteen na de kwalificatie voor het WK, werd Cruijff opnieuw gevraagd. Van Basten wilde tijdens het WK als assistent van Cruijff fungeren, maar dit ging uiteindelijk niet door.

Cruijff vindt het een goed teken dat Van Basten hem tot tweemaal toe vroeg: "Dat geeft aan dat Marco als mens heel groot en heel sterk is. Kijk, als je het vraagt bij je aanstelling is één ding. Maar als je de vraag nog een keer herhaalt na een succesvolle kwalificatie ben je echt een uitstekende coach."

Ook over de uiteindelijke prestatie op het WK is Cruijff tevreden: "Nu hoor je plotseling verhalen over Van Basten dat hij het niet goed zou hebben gedaan bij het WK. Dat hij Van Bommel niet goed liet spelen en dat hij alleen zijn vriendjes opstelde. Daar kan ik niets mee. Hij heeft het juist uitstekend gedaan."103 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 maart
Newcastle United houdt de situatie van Edson Álvarez bij Ajax in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren