Anderlecht liep vijftien miljoen euro mis door 'pet en afgescheurde broek'

Zaterdag, 20 augustus 2016 om 10:00Daniel Cabot Kerkdijk

Anderlecht gaf deze zomer veertien miljoen euro uit aan inkomende transfers, maar het vertrek van onder meer Steven Defour, Sebastian De Maio, en waarschijnlijk Dennis Praet en Idrissa Sylla zal de Brusselaars ongeveer 26 miljoen euro opleveren. Daar had echter nog vijftien miljoen euro bij kunnen komen, zo verzekert Het Laatste Nieuws zaterdag.

/

Volgens de zaterdageditie van de Belgische krant reisde directeur Herman Van Holsbeeck eind juni met Stefano Okaka naar Milaan om een deal met Jiangsu Suning te beklinken. De Chinese club was bereid om vijftien miljoen euro voor de 27-jarige aanvaller te betalen én de Italiaan een jaarsalaris van maximaal vijf miljoen euro uit te keren, gedurende vier jaar.

De delegatie van Jiangsu Suning wilde Okaka echter nog even de hand schudden, alvorens de deal zou worden beklonken. Volgens Het Laatste Nieuws verprutste de aanvaller op dat moment zijn transfer. Hij zat onderuitgezakt in een stoel, met een pet op en hij droeg een gescheurde broek. De Chinese onderhandelaars deden prompt een jaar van het contract af. Okaka reageerde fel en dat viel niet in goede aarde; de deal werd meteen afgeblazen. Van Holsbeeck en Okaka konden onverrichter zake naar Brussel terugkeren, zo klinkt het.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door juventuspuglia)

Hahahaha wat een giller dit maar wel gewoon de normale wereld. Als je er als een zak aardappelen erbij gaat zitten op een sollicitatie moet je niet raar kijken dat je niet wordt aangenomen. Iets met eerste indruk...

20 augustus 2016 om 13:32

Tegenwoordig zijn broeken met gaten en scheuren erin in de mode. Zouden ze in China toch moeten weten, aangezien de broeken door Chinezen gemaakt worden. Daarnaast keur je een voetballer normaliter niet af wegens zijn kledingstijl. Kijk naar jongens als Depay, Pogba en blijkbaar ook deze Okaka; iedereen kleed zich hoe hij wilt, maar in China hebben ze daar weer problemen mee. Ik zou niet eens meer voor zo'n club willen spelen als ze me daarop zouden afwijzen.

20 augustus 2016 om 14:08

In China willen ze ook gewoon een profesionele houding

20 augustus 2016 om 22:27

Ja normaal gesproken keur je een potentiele werknemer ook niet af op zijn kledingstijl maar als hij er al tijdens de interview onprofessioneel uitziet dan houd het meteen op. In het voetbal hoort dat ook zo te zijn. Sterker nog die Chinezen hebben gelijk. Dit soort types wilt niemand.

Haha volgens mij is het niet zo erg als je met dat soort kleding aankomt maar als je dan ook nog zo fel reageert verpest je het echt enorm voor jezelf. .

20 augustus 2016 om 10:16

De Chinese zakenlui zijn mensen die daar niet echt gecharmeerd van zijn (ze vinden respect en netheid belangrijk).De Europese zou het geen hol uitmaken bij onderhandelingen. Maarja wel een grappig verhaal.

het is raar dat er alleen door zijn kleding salaris wordt afgehaald. voor een voetballer gelden de prestaties op het veld. en als het echt een issue was kon je dat in het contract opnemen voor de toekomst. om gepaste kleding te dragen. maar om gelijk acties te ondernemen vind ik raar. ik kan met de reactie wel voorstellen.

20 augustus 2016 om 10:30

Als je in een andere cultuur gaat voetballen moet je je wel verdiepen in de normen en waarden van die cultuur. In China verwachten ze gewoon een goed voorkomen en voetballers in nette kleding. Als je er dan als een zoutzak bijzit en je bent ook nog eens niet zo netjes gekleed, ja dan kan het zijn dat ze niet meer zo gecharmeerd van je zijn. Niet alles is vast te leggen in een contract!

20 augustus 2016 om 13:46

Natuurlijk is dat zo, je past je aan aan het land waar je gaat werken en wonen maar dit is nog voor die jongen zelfs maar een voet in hetzelfde continent heeft gezet. Om hem dan zo scheef aan te kijken op zijn kleding grenst aan de discriminatie. Natuurlijk mogen die Chinezen contracteren wie ze willen en dat mogen ze ook besluiten op basis van kledingdracht als ze dat graag willen. Maar nou niet doen alsof deze situatie (als het daadwerkelijk zo is gegaan) de normaalste zaak van de wereld is. het is gewoon een beetje knullig en lachwekkend. Ronaldo draagt ook wel eens petjes en zo'n dure, gescheurde designer jeans... ga je hem ook niet contracteren dan?

20 augustus 2016 om 22:30

In de tekst staat dat het meer ging om zijn gehele houding. Na zijn felle reactie kaatste de transfer pas af.

Lol wat een verhaal van Hln. Dan klinkt de andere versie toch waarschijnlijker, eerst was hem een jaarsalaris van 4 miljoen beloofd en uiteindelijk bedroeg het contractvoorstel slechts 3 miljoen per jaar waarna hij fel reageerde en de Chinezen de deal af bliezen. En begin juli klonk het gerucht dat de nieuwe trainer van Jiangsu hem niet nodig had en de deal daarom explodeerde.

Daar hebben ze wel de jackpot gemist zeg, vorig jaar 3 miljoen betaald en nu 15 misgelopen voor een spits die nooit echt kon overtuigen. Zegt ook wat over Jiangsu, gekke Chinezen.

Zijn toch wel een paar basis spelers hoewel De Maio raar is gegaan, En Praet zou dicht bij een overgang naar Sampdoria zijn

21 augustus 2016 om 01:44

Weet ik niet, Schijnt dat het bijna rond is, Maar het is nog niet bevestigd i.i.g

Oud nieuws is op een belgische site al weken geleden bekend gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller154
J. ZirkzeeAanvaller146
C. KouaméAanvaller103
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

1 fan
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren