Update: Jol leverde contract bij Al-Ahly in vanwege bedreigingen

Vrijdag, 19 augustus 2016 om

Martin Jol is niet langer de trainer van Al-Ahly. De club uit Cairo maakt donderdagavond bekend dat de zestigjarige Hagenaar vanwege de teleurstellende sportieve resultaten zijn ontslag heeft ingediend.

/

Jol had nog een contract tot volgend jaar zomer, maar door de derde plaats van Al-Ahly in de groepsfase van de Afrikaanse Champions League en door de nederlaag in de finale van de nationale beker tegen Zamalek SC begon de positie van de coach al onhoudbaar te worden. Algemeen directeur Osama Oraby neemt de honneurs voorlopig waar.

Afgelopen dinsdag bestormde een groep supporters het trainingsveld om zijn ongenoegen te uiten. De training werd daarop gestaakt. “Ik wil persoonlijk dat Jol blijft, maar de druk van de fans zorgt ervoor dat er geen geschikte werksfeer meer is om tot successen te kunnen komen”, zei voorzitter Mahmoud Taher woensdag al op de Egyptische televisie.

Update 19 augustus 14.25 uur - Jol leverde contract bij Al-Ahly in vanwege bedreigingen
Martin Jol leverde donderdagavond zijn contract in bij Al-Ahly en dat deed hij niet zozeer vanwege de sportieve teleurstellingen. Jol voelde zich namelijk niet langer veilig in Cairo, daar supporters het trainingsveld op waren gekomen en hij via sociale media werd bedreigd. Dat meldt de BBC. Het is onduidelijk waar de toekomst van Jol ligt.Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door mitchm)

Dat heb je in dit soort landen. Eind juni werd ie kampioen met El Ahly en nu bestormen ze het veld omdat de resultaten niet goed genoeg zijn. Wel bijzonder hoe snel schijnbaar al die competities weer hervat worden daar. Is er geen zomerstop?

18 augustus 2016 om 22:41

Is dat iets typisch Egyptisch of komt dit in elk land voor. Afgelopen jaren Feyenoord, Ajax etc etc. Verder presteren ze Gwn matig, kan dit altijd gebeuren.

19 augustus 2016 om 00:54

Afrikaanse CL is elk jaar van februari tot okt/nov. Zomerstop vergelijkbaar met hier.
het probleem voor Jol is dat kampioen worden met Al Ahly de normaalste zaak vd wereld/niet genoeg is in Egypte ook al zijn ze heel blij met een titel, maar het is echt een must. Zeker nu de Egyptische competitie al sinds het aftreden van Mubarak (2011) op zijn gat ligt door de politieke onrust in het land (competitie is geregeld stopgezet) en alleen aartsrivaal Zamalek naast Al Ahly er nog een rol van betekenis speelt.
De Afrikaanse CL winnen wordt nu na de laatste magere jaren waarin Al Ahly ondermaats presteerde geeist. Zeker aangezien Al Ahly de meeste CL heeft gewonnen ( 8 of 9 keer) en voorheen heerste in Afrika. Nu staan ze derde in de groep en wordt plaatsing voor de halve finale een zware klus.
Groepsfase Afrikaanse CL begint pas als er 8 ploegen overblijven na knock-out fase van uit en thuiswedstrijden.

Doet me denken aan Real en Ancelotti. Chelsea en Di Matteo. Die worden door mindere periodes ook afgedankt ookal hadden ze beide de CL gewonnen met Chelsea en Real

18 augustus 2016 om 20:17

Ancelotti was inderdaad een fout van Perez, maae Di Matteo kan je niet vergelijken met hem. Di Matteo's, Chelsea legde gewoon erg slecht voetbal op de mat en dan ook zonder resultaat.

18 augustus 2016 om 20:24

HIj won wel de CL. Maar speelde echt anti voetbal, terecht ontslagen daarna!

18 augustus 2016 om 21:25

Dat deed Mourinho ook

18 augustus 2016 om 22:23

Leg uit? Mourinho werd nergens ontslagen na het winnen van de CL!

18 augustus 2016 om 23:24

Won idd de CL maar jaar der op drama in de competitie en ook bij andere clubs nog niks gepresteerd

19 augustus 2016 om 15:21

met alle respect, maar hij won het cl met een gemiddeld balbezit van 20 ofzo. Zelfs mourinho speelt niet zo verdedigend. Bovendien was dat gewoon een halve seizoen waarin chelsea met veel geluk en werklust een paar europese wedstrijden wist te winnen.
In de competitie kon je pas echt zien hoe slecht di matteo was. Nee chelsea heeft het prima gedaan door hem weg te halen. Wat heeft die man trouwens na chelsea gepresteerd?
Was hij niet naar schalke gegaan en daar ook ontslagen? Of verwar ik hem nu met iemand anders

Misschien is dit de ideale man naast Danny Blind? Heeft in ieder geval genoeg ervaring en heeft t bij al z'n clubs wel goed gedaan, op Fulham na dan.. Mja misschien lag dat ook aan t materiaal

18 augustus 2016 om 21:49

Nou bij Al Ahly heeft hij het blijkbaar ook niet zo best gedaan.

18 augustus 2016 om 21:51

Maat, lees jij t artikel wel ? Hij is zelf opgestapt vanwege fans die op t veld kwamen .. En hij ja daar ook nog kampioen geworden

18 augustus 2016 om 22:47

Was mijn gedachte ook!

Dat krijg je in dat soort labiele landen. Groot gelijk dat ie vertrekt.

18 augustus 2016 om 22:43

Wat een potje arrogant zijn wij Nederlanders. Dus dit gebeurt alleen in dit soort landen. Google eens supporters lopen het "trainingsveld" op zal je nog eens verbazen. Of zijn wij ook labiel. Of alle hooligans in Engeland ook labiel? Grieks competitie uitgesteld angst voor rellen ook labiel? Kortom steek eerst hand in eigen boezem.

19 augustus 2016 om 11:14

Ik snap je reactie en aan de duimpjes te zien zijn in ieder geval een aantal mensen het met je eens. Mijn reactie komt inderdaad arrogant over, maar als je de politieke situaties in de wereld een beetje volgt kun je niet anders dan concluderen dat Egypte momenteel een instabiel en zelfs gevaarlijk land is. Voor het grootste deel van Egypte wordt afgeraden er te reizen. Sla er voor de gein eens de website van de Rijksoverheid op na, dan lees je het onderstaande:

"in het hele land geldt nog steeds een verhoogde kans op politieke onrust en gewelddadige acties. En een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Ook op buitenlanders en buitenlandse doelen. Beperk uw aanwezigheid bij overheidsgebouwen. Vooral die van de veiligheidsdiensten. Vermijd zo mogelijk publieke plaatsen waar veel buitenlanders komen. Wees alert en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het aantal (gewelds)incidenten neemt de laatste tijd toe. Ook in gebieden die voorheen relatief veilig waren."

Vind je me nu nog steeds arrogant?

19 augustus 2016 om 15:24

@mitchm +1

19 augustus 2016 om 14:52

In Cyprus werd de competitie stilgezet omdat mensen bommen plaatsten bij de huizen van scheidsrechters

19 augustus 2016 om 16:36

Ja achterlijk zeg, wij zijn veel beschaafder..wij hangen poppen op van oud spelers..

Grappig Ik kom net uit Egypte, en ik heb een goede leuke veilige vakantie gehad.

19 augustus 2016 om 17:45

Wat een slecht argument.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al-Ahly


7 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Al-Ahly.

Nederland
7 fans
Coach, 63 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren