Miljoenenaankoop verlaat Anderlecht al 43 dagen na zijn komst

Donderdag, 18 augustus 2016 om 13:14Daniel Cabot Kerkdijk

/

Anderlecht maakte 43 dagen geleden de komst van Sebastian De Maio bekend. De 29-jarige verdediger uit Frankrijk speelde sindsdien vier complete wedstrijden voor de Brusselaars, maar vervolgt nu zijn loopbaan bij Fiorentina.

Fiorentina, de werkgever van Kevin Diks, maakt donderdag de komst van De Maio wereldkundig. De Serie A-club huurt de verdediger van Anderlecht, mét een optie tot koop. Het is niet bekend voor welk bedrag De Maio de definitieve overstap naar Florence kan maken. Anderlecht betaalde zelf 3,5 miljoen euro aan Genoa.

Zaakwaarnemer Diego Tavano verzekerde afgelopen week dat er geen enkel probleem met Anderlecht was. "Het gaat om familiale redenen", legde de belangenbehartiger uit. "Sebastian is voor de tweede keer vader geworden. Hij voelde zich niet erg goed in Brussel en er was de optie om terug te keren naar Italië, waar zijn familie woont. We hebben die kans gegrepen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door timoooow)

Dat hij voor de 2de keer vader werd had hij 43 dagen geleden toch wel moeten zien aankomen 😂

18 augustus 2016 om 13:22

Dat was 1 van zijn familie problemen.

18 augustus 2016 om 13:26

Zeer zeker maar dit artikel klopt niet, De Maio heeft tweemaal fikse ruzie gemaakt met trainer Weiler van Anderlecht, en belde waar iedereen bij stond zijn zaakwaarnemer met de duidelijke boodschap, zoek maar een andere club, ik wil hier weg. De Maio kreeg op zijn donder van Weiler en dat kon hij niet hebben, hij onderbrak de coach en die zei daarop; alleen ik spreek" waarop De Maio antwoorde dat als hij (weiler) zijn spelers niet respecteert, zij hem ook niet respecteerden.

18 augustus 2016 om 14:33

Die weiler heeft het precies al wel met enkele spelers aan de stok gehad, niet?

18 augustus 2016 om 14:40

Te veel spelers zijn bezig met een transfer.. kwaliteit is er maar op het veld is het echt slecht. Hij mag gerust streng zijn, Mourhino doet dat ook niet? Anderlecht is een tussenstap vr velen, en dus denken de meeste dat ze zich wat kunnen permiteren!

18 augustus 2016 om 15:43

Weiler is streng maar rechtvaardig.

Okaka en de Maio zijn 2 diva's zonder een greintje zelfkritiek, de Maio draait als een tractor en ik snap niet wat zo een zwakke verdediger gaat doen bij Fiorentina.

Weiler ziet het belang in van mentaliteit, rotte appels moeten er uit. Als je het met je baas oneens bent, vraag je een persoonlijk onderhoud onder 4 ogen maar je gedraagt je niet als de koning van de kleedkamer en toont respect.

20 augustus 2016 om 20:05

Akkoord dat hij streng maar rechtvaardig is.
Maar hoeveel spelers gaan er op die manier overschieten waar je iets met kunt opbouwen?
Momenteel is het het begin van de competitie en is hun vangnet de Europa league.
Maar zoals de trainer nu bezig is gaat hij voor en tegenstanders hebben, zowel bij het publiek en in club. En vooral geen grijze zone. En zolang er dan resultaten zijn of kunnen zijn kan dat, maar als ik dan de kern van anderlecht bekijk kunnen er toch geen goeie eindresultaten volgen.. En lijkt mij met deze manier van werken, op termijn de trainer aan het kortste eind te trekken.

Misschien heeft het te maken dat hij zich onveilig voelt in Brussel (vanwege de aanslagen). Zijn gezin wou naar verluidt ook niet mee verhuizen naar Brussel dus.
Nu ja, dit zijn toch zaken die je op voorhand ook al weet, dus ik vind het maar een beetje vaag dit.

Anderlecht heeft zo toch nog wat werk voor de boeg.

Dikke nek die niet tegen kritiek kan. Da's de reden van zijn vertrek. Weiler (de coach) wees hem op enkele fouten die hij maakte tijdens een wedstrijd en hij kon hier niet mee om en wou meteen vertrekken. Overigens een verschrikkelijk slechte speler.

Kan hij nu wel in de Europa League meedoen voor Fiore, nu hij al twee matches met Anderlecht in de voorronden van de Champions League heeft gespeeld?

Verder een meer dan degelijke verdediger. Had vorig seizoen een ietwat minder jaar (al herpakte hij zich in de tweede seizoenshelft toch wat), maar de twee seizoenen ervoor een zeer belangrijke speler voor Genoa geweest. Prima stand-in bij Fiorentina dus.

18 augustus 2016 om 13:46

Ja, maar na Fiorentina kan die dat seizoen niet meer europees spelen met een andere ploeg.

18 augustus 2016 om 14:41

Volgens mij is dat alleen mogelijk, indien de ploeg waar hij eerst mee speelde uitgeschakeld wordt in de voorronde. In die geval zou het mogelijk zijn, aangezien Anderlecht (correct me if i'm wrong) geen europees speelt dit jaar.

18 augustus 2016 om 15:27

Ik neem aan dat Anderlecht nu nog gewoon voorronde EL speelt..

18 augustus 2016 om 15:54

Oh ja, ik zie het nu staan. Ik had het idee dat als je de eerste wedstrijden verloor dat je er direct klaar was. Maar dat was een beetje... dom van mijzelf

18 augustus 2016 om 15:09

Was het niet zo dat voorronde wedstrijden niet meetellen?

18 augustus 2016 om 15:37

Je moet een lijst indienen maar kunt na de voorrondes wel nog enkele veranderingen doorvoeren, ik weet niet precies hoeveel maar allicht 2 of 3.

Ik was even verbaasd over de foto met Lestienne, maar die hebben natuurlijk bij elkaar gespeeld bij Genoa. Was ff zoeken voor me :D

Had liever Corluka zien komen maar dei bleek toch iets de duur wat salaris betreft. Maar als stand-in kan het ermee door. Hij kent de kneepjes van de serie A ieder geval vanuit zijn Genoa periode. Dus benvenuto e sempre forza viola.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller154
J. ZirkzeeAanvaller157
C. KouaméAanvaller113
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

6 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren