‘Als we Neymar niet respecteren, wil hij misschien niet meer voor ons spelen’

Woensdag, 10 augustus 2016 om

Brazilië kwam tijdens de Olympische Spelen in eigen land tegen Zuid-Afrika en Irak nog niet verder dan twee doelpuntloze gelijke spelen, al heeft de ploeg kwalificatie voor de volgende ronde nog wel in eigen hand als het van Denemarken weet te winnen. De twee openingswedstrijden hebben echter al tot veel binnenlandse kritiek op sterspeler Neymar geleid, waarbij de fans zelfs al riepen om hem te vervangen door Marta, de aanvoerder van het vrouwenelftal.

/

De Olympische bondscoach Rogério Micale waarschuwt de fans echter: “Neymar zal de beste speler ter wereld worden, dus we moeten meer respect voor hem tonen. Hij is nog jong. Ik weet dat er momenten zijn geweest dat hij zich niet zo gedroeg zoals we zouden willen, maar, op zijn leeftijd, zouden we dat allemaal niet doen? Als we alles zouden hebben wat hij heeft? Als we onze beste spelers niet respecteren willen ze misschien niet meer voor ons spelen.”

“Hoe oud is Marta? 31? Ze is natuurlijk een geweldige speler, en ze krijgt terecht alle lof toegezwaaid, maar Neymar is een toekomstige wereldster”, gaat Micale verder tijdens een perspraatje. “Marta en Neymar zijn beiden geweldige Braziliaanse voetballers. Maar Neymar is pas 24 en is nog steeds niet op zijn top. Een speler piekt meestal rond zijn 28e, zowel fysiek als mentaal. Neymar moet al sinds zijn zeventiende met de druk van het leiderschap leven.”


Poll

Denk jij dat Brazilië de Olympische titel gaat pakken?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door e7cantona)

Kortom, als de salarissen uitbetaald zijn willen ze wereldtop zijn, als de prijzen uitgedeeld worden staan ze vooraan, als de marketingmachine van Nike langskomt willen zij het gezicht zijn, maar als er gepresteerd moet worden zijn het nog jonkies die fouten mogen maken. Waar kan ik tekenen?

10 augustus 2016 om 13:04

top gezegd, is niet meer normaal meer. Ik teken er ook voor.

10 augustus 2016 om 13:07

Dat lijkt me vrij begrijpelijk. Een speler van wereldtop betekend niet dat je geen fouten mag maken of dat je perfect moet zijn. Ik denk overigens niet dat zij al die zaken die jij aanhaalt actief najagen maar juist de bedrijven en clubs dergelijke spelers, en daar gaat natuurlijk geen nee tegen worden gezegd. Dat zou geen voetballer doen denk ik.

Ik snap best dat sommige spelers soms in bescherming moeten worden genomen, in dit geval bij Neymar ook. Hij is ook nog relatief jong en je kunt niet verwachten dat hij alles alleen doet in het Braziliaanse team, zelfde met andere spelers. Natuurlijk komt er dan kritiek als het niet lukt, dat mag ook en dat is begrijpelijk, maar daar mogen mensen om een speler heen dan ook weer wat tegenwind aan bieden om zo'n speler in bescherming te nemen.

10 augustus 2016 om 13:23

Je hebt een punt, maar heel eerlijk is het niet.

Neymar zal zelf dondersgoed weten dat hij niet best speelt, maar ze verwachten van dit soort spelers direct wereldwonderen als ze mee doen. Realistische kritiek is wat anders dan rondrennen met je armen in de lucht en roepen dat hij eruit moet.

Je ziet hetzelfde bij spelers die "de beste" zijn. Al speel je niet, dan krijg je nog de lof of het kritiek over je heen. Wat zij ontvangen aan salaris etc is niet normaal, maar ik zie af en toe reacties voorbij komen (goed en kwaad), bijvoorbeeld bij EK over Ronaldo, Copa America over Messi, Bale bij Wales en nu over Neymar, die hebben ook niks met realiteit te maken. Nutteloos boe-geroep mag dan natuurlijk ook gestopt worden door iemand. Of in ieder geval besproken worden. Het zijn geen goden, maar zo worden ze wel behandeld en dus ook bekritiseerd.

10 augustus 2016 om 14:36

Geweldige reactie, zo is het ook. Dat slachtoffergedrag in de voetbalwereld is echt belachelijk, zowel van spelers als van coaches.

Marta is een speler? Dacht dat ze een speelster was. Volgens mij is dit een indirecte sneer naar de Argentijnen. Neymar focust zich om de randzaken terwijl hij zijn voetbalkwaliteiten in de steek laat jammer! Maar goed niet iedereen heeft het uitzonderlijke talent als Cristiano Ronaldo en Messi

10 augustus 2016 om 13:26

"ze is een speler".. of "het is een speelster". Is niet fout volgens mij, 'speler' bij een vrouw zie je vaak zat. En van wie is wat een sneer naar Argentijnen, ik zie hem niet of begrijp hem niet.

10 augustus 2016 om 13:31

De sneer is dat Messi ook niet de waardering krijgt bij Argentinië en je kent de rivaliteit tussen Brazilië en Argentinië.

10 augustus 2016 om 13:47

Hij zegt dat de eigen fans iets fout doen. Dan is dat toch geen sneer. Enige link naar Argentinie is dat ze precies hetzelfde doen als Brazilie zijnde. Klinkt niet echt als een sneer naar hun, maar gewoon naar de eigen fans dat ze normaal moeten doen. Het zou een sneer zijn als zij Neymar juist op handen blijven dragen, maar dat is verre van het geval.

10 augustus 2016 om 13:41

Hij heeft het afgelopen jaar 24 keer gescoord in 34 wedstrijden in La Liga, dan vind ik niet dat je kan zeggen dat hij zijn voetbalkwaliteiten in de steek laat, daarnaast heeft hij ook nog Messi en Suarez daar staan die er af en toe een balletje inschieten, dus dit zijn prima cijfers.

Het Braziliaanse team is gewoon niet zo sterk, je merkt ook dat je tegenwoordig steeds minder Brazilianen in de basis ziet staan bij de echte top t.o.v. 10 of 20 jaar geleden.

Daarnaast is speler gewoon correct, ook voor een vrouw.

10 augustus 2016 om 13:46

24 goals is prima maar kijk naar Higuaín 36 goals in de Serie A met Napoli

10 augustus 2016 om 13:53

36 goals en 2 assist als spits, is 38 totaal.
24 goals en 18 assist als linksbuiten. 42 totaal.

Beetje vreemde vergelijking lijkt me.

10 augustus 2016 om 14:01

Spitsen zijn er om te scoren niet om assists te geven

10 augustus 2016 om 14:11

Daarom dat neymar ook geen spits is hha.

10 augustus 2016 om 15:32

Luuk de Jong scoorde er 26, dat maakt hem toch ook geen betere spits? Heel ander team, andere competitie en spelers etc., dus zoals Jdg84 al aangeeft is het gewoon een heel aparte vergelijking.

Neymar is gewoon een prima speler die de komende 6 jaar ofzo nog minstens bij de beste spelers ter wereld zal horen.

10 augustus 2016 om 15:36

@toptalent Waarom praat jij onzin Als je niks zinnig te zegen hebt ben dan stil en als je niet weet wie martha is zou ik zeggen kijk op youtube hoe kom je bij argentie in je verhaaltje

Slim om te blijven roepen dat hij de allerbeste wordt. Op het moment valt hij gewoon tegen. Ook bij Barca heeft hij agelopen jaar zeer veel wedstrijden ondermaats gespeeld. 24jaar is niet zo jong voor een aanvaller, en zeker niet als je zoveel topwedstrijden hebt gespeeld als hij. Laat hem een keer bezig zijn met voetbal i.p.v. randzaken. Vind zelfs dat hij harder gestraft mag worden voor het bezighouden met de scheidsrechter.

Ik sluit me helemaal aan bij de opmerking van Ypuh!!

Hij heeft de kwaliteiten om een top speler te worden. Maar of dat het gaat lukken is het 2e. In barcalona speelt hij soms de sterren van de hemel net 23 goals volgens mijn. Maar dat moet je ook voor je vaderland strijden dat laat hij nog na. Ik hoop dat hij in de toekomst van.een.andere kant laat zie voor brazilie

10 augustus 2016 om 13:57

Dat is dus een verwachting die niet reeel is. Kijk naar zijn cijfers bij Brazilie. Hij kan het elftal niet in zijn eentje naar elke prijs schieten. WK 5 gespeeld, 4 goals 1 assist. Copa 6 gespeeld 3 goals en 1 assist.confed 5 gespeeld, 4 goals 4 assist. Oefen 51 gespeeld, 35 goals en 21 assist.

Dat zijn belachelijke cijfers, maar zodra je Neymar in je team hebt, verwacht iedereen dat de rest ook ineens van wereldklasse is. Dat is geen realistische verwachting vind ik persoonlijk.
Zo'n Dunga stelt 8 verdedigers op, 1 middenvelder en 1 spits en dan verwacht hij dat Neymar het even gaat doen. Kansloos verhaal.

10 augustus 2016 om 14:19

Je kan ook kijken hoe messi bij argentinie het doet hij tilt ook in zijn eentje het team. Dat verwacht ik ook van hem dat is meer dan normaal als ik kijk naar die wedstijden van brazilie, is hij soms totaal afwezig hoe kan dat gewoon

10 augustus 2016 om 14:28

ja, maar nog niks gewonnen. Messi wordt ook belachelijk aangevallen als ze niet winnen. Als het even niet loopt, dan is hij degene die de sjaak is. Als hij tijdens een wedstrijd 3 keer een speler 1 op 1 zet, maar die scoort niet, heeft Messi het gedaan.

Je kan niet in je eentje prijzen winnen, de verwachting daarvan is er wel.
Bij Brazilie moet hij het doen, bij Barcelona lopen er nog 2 die goed zijn voor een goal of 100 in een jaargang. Dat is niet te vergelijken.

10 augustus 2016 om 14:36

Alleen is er een groot kwaliteitsverschil met selectie van Brazilie en Argentinië.
Qua namen ziet Brazilie er misschien leuk uit, maar het is veelal middelmaat(die denken dat ze wereldsterren zijn) en de echte wereldsterren. Daarnaast hebben ze ook nog eens een probleem qua trainers.....

10 augustus 2016 om 14:43

Brazilie kan toch een briljant elftal opstellen.
Daar zit vrij weinig middelmaat tussen volgens mij.

Enige nadeel is dat die coaches vaak een Europese stijl willen hanteren, maar een verdedigend blok. Ik zou zelfs misschien eerder voor een 352 gaan.

10 augustus 2016 om 14:53

@jdg84 Als je er zo na kijkt lijkt me voor brazilie het beste om 3-5-2 te spelen. Kijk maar na nederland ze hadden daar ook succes mee. Maar ik blijf bij mening dat bij top speler als neymar gewoon druk erbij komt kijken en niet totaal afwezig in de wedstrijd bent. Maar bij messi, is het gewoon een ander verhaal hij heeft laten zien dat hij met druk weet om te gaan. En daar tegen heeft neymar gewoon niets laten zien tja, bij zo top team als barca daar kan iedereen wel scoren

10 augustus 2016 om 15:07

Messi in z'n eentje? Vergeet je di Maria aguero higuain (tevez) pastore otamendi dybala en meer? Ben je gek.

nee ik ben niet overtuigd dat Brazilië goud gaat pakken, ik denk zelf dat Portugal dat gaat worden... ik heb ze nu twee keer zien spelen en waren echt heel goed.

10 augustus 2016 om 13:55

Worden deze wedstrijden ook ergens uitgezonden?

10 augustus 2016 om 20:58

Ja op RTP maar niet te zien via ziggo of kpn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1271 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 11 10 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

Hoe zit het met de interlandloopbaan van Lionel Messi en keert hij nog terug?

Lionel Messi heeft na het WK geen wedstrijd meer voor de nationale ploeg van Argentinië gespeeld. De aanvaller van Barcelona heeft nog geen punt achter zijn interlandloopbaan gezet, maar door zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Real Madrid hoopt Christian Eriksen met een bod van 45 miljoen euro los te kunnen weken bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren