Haller weigerde transfer van bijna twintig miljoen euro

Zondag, 7 augustus 2016 om 10:35Gijs Freriks • Laatste update: 11:18

FC Utrecht heeft een bod van bijna twintig miljoen euro uit China ontvangen voor Sébastien Haller, zo vertelde algemeen directeur Wilco van Schaik zondagochtend in het FOX Sports-praatprogramma De Tafel van Kees. De 22-jarige aanvaller wilde zelf echter niet naar de Super League verkassen.

/

“Uit China is er een aanbod binnengekomen, het was wat minder dan twintig miljoen. Maar als je dat soort biedingen ontvangt, dan kan je als club een heel grote stap maken. Het was echter binnen één minuut klaar. Dat had Sébastien overigens bij meer clubs. Hij is heel kieskeurig, hij stippelt zijn carrière uit en wil naar een club op een bepaald niveau. En daar paste China niet in. En op dit moment heeft hij het heel erg naar zijn zin bij FC Utrecht”, aldus Van Schaik.

De Fransman stond in februari ook al in de belangstelling van een club uit China, want toen ontving FC Utrecht een voorstel van ‘twaalf, dertien miljoen euro’, zo deed Van Schaik toen uit de doeken. “Dat is voor Utrecht geen verkeerd bod en in mijn hart had ik daar mee akkoord willen gaan. Maar ik vind het ook mooi hoe Haller uitlegt welke stappen hij wil maken. Het is mooi hoe hij zijn vak beleeft.”

Van Schaik voegde er bij FOX Sports aan toe dat Haller inderdaad in beeld is bij Ajax, dat een opvolger zoekt voor de naar Napoli vertrokken Arek Milik: “Ajax heeft zich niet gemeld, we zijn niet serieus in gesprek gegaan met Ajax. Hij staat op een heel lange lijst, met ik meen nu zelfs vijftien namen. Maar hij is daar geen topprioriteit.” Haller heeft in De Galgenwaard nog een contract tot de zomer van 2019.

Wie o wie moet Arek Milik opvolgen bij AFC Ajax? We hebben een aantal kandidaten voor jullie op een rij gezet. Heb je zelf nog suggesties? Laat het weten in de comments! ???

Geplaatst door voetbalzone op donderdag 28 juli 2016


Poll

Denk jij dat Sébastien Haller deze zomer naar Ajax gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door ramonfcu)

Tegen psv viel hij tegen, goede loopacties maar hij rondde de kansen niet af, had minimaal nog 1 moeten scoren.

7 augustus 2016 om 10:50

Hij was weergaloos in de eerste helft en onzichtbaar in de tweede.

7 augustus 2016 om 10:56

dat kwam omdat psv met drie cv ging spelen in de tweede hellft omdat haller en ramselaar er continu doorheen liepen.
verder speelde haller een uitstekende wedstrijd maakte een mooie goal maar had hij ook de 2-2 moeten maken want utrecht verdiende minimaal 1 punt

7 augustus 2016 om 10:53

1e helft speelde hij erg goed vond ik. Goed aanspeelpunt en en vooral sterk in de combinatie. De verdediger van PSV hadden geen grip op hem. Het was ook niet niets voor niets dat Schaab erin werd gebracht. 2e helft was minder van Haller. PSV stond toen goed met Schaab en dat had Cocu toch wel goed gezien.

7 augustus 2016 om 12:23

Viel hij tegen? Haha alles wat hij de eerste helft deed lukte.. mooie passes met het hoofd, goede kopgoal, verdedigers van PSV konden de bal niet van hem afpakken op de momenten dat hij als aanspeelpunt de bal ontving.. Wat een onzin kraam jij uit zeg..

Ja van een Chinese club is dat niet verassend. Die betalen zieke bedragen. Begrijpelijk dat Haller daar niet heen wil, maar voor ons zou 20 miljoen geweldig zijn. Daar zouden we echt grote stappen mee kunnen maken.

7 augustus 2016 om 11:19

Net als met city en chelsea. Op den duur krijgt zon competitie aanzien.

7 augustus 2016 om 11:31

De Premier League had al lang aanzien voor Chelsea en City veel gingen betalen hoor. Liverpool, Arsenal en United waren al Europese topclubs. In China heb je geen enkele club met enig aanzien, dus het wordt een erg lange (en vooral dure) weg voor ze

7 augustus 2016 om 11:43

Misschien doelt Westend specifiek op City en Chelsea. Beide clubs genoten in een recent verleden nog echt niet de aandacht van de absolute toptalenten of topspelers. Daar ging je heen voor de competitie of authenticiteit van de clubs, niet voor het geld of de prijzen.

7 augustus 2016 om 12:05

Exclusies, precies wat ik bedoel. Die eerste aankopen van City (volgens mij) waren bijvoorbeeld spelers als Nigel de Jong. En voor heel veel geld. En langzamerhand kwamen er ook grotere namen (die in de eerste instantie niet wilde komen). Nu is City toch redelijk aantrekkelijk voor spelers.

Hetzelfde kan met de Chinese competitie gebeuren. Nu wil niemand er nog heen. Maar als straks spelers als Messi, Ronaldo, Neymar of Ozil daar heen gaan, kan het snel gaan hoor. Met bedragen van 100 miljoen kan het ook snel gaan.

7 augustus 2016 om 12:24

City is aantrekkelijk voor de spelers, maar vooral de BPL is aantrekkelijk aan competitie. Dit zal in China nooit gebeuren, daar zullen alleen maar spelers heen gaan voor het geld. Die Chinezen maken nu al hun eigen markt kapot als je ziet wat Pelle verdient, wat te denken als je een Neymar bijv. daarheen laat gaan....? Die Chinezen hebben geld, maar het potje raakt een keer op. De Europese competities en clubs zal altijd aantrekkelijker blijven... hier heb je de CL en EL, waar het niveau van andere Aziatische landen bedroevend laag is. Het zou alleen kunnen werken als andere landen ook gaan investeren om tegenstand te kunnen bieden aan Chinese koopclubs.

7 augustus 2016 om 12:29

Dan leef je in mijn ogen een beetje in de ontkenning. City en Chelsea waren ook geen clubs waar je als grootheid heen zou gaan. Italie was ook ooit het mekka van voetbal. Tijden veranderen. En ik sluit niet uit dat China (met een puist geld) kan gaan groeien. De Premier League gaat, nu ze uit de EU zijn gestapt, ook achteruit qua aanzien.

7 augustus 2016 om 12:54

De vergelijking met Chelsea en City slaat kant noch wal. Speelden allebei al in een hoog aangeschreven Europese competitie en Chelsea had zelfs al Champions League-voetbal.

China is op een ander continent, zonder CL-voetbal. Het hoogste waar ze op mogen rekenen, is dat ze het niveau van de Saudi's ontstijgen, wat zelfs de Qatari niet lukten, maar puur door hun ligging zullen ze altijd tegen een bepaald plafond aanlopen.

7 augustus 2016 om 14:29

A. Er is nog niemand uit de EU gestapt.
B. De premier league zou er dan op achter uit gaan? Leg uit.

Van mij mag Haller wel komen maar wel voor een realistisch bedrag ! Hij is groot,sterk en maakt zijn doelpunten. Is tevens ook een goed aan speelpunt. Ajax verdiend zijn geld weer dubbel en dwars terug !

7 augustus 2016 om 10:51

Net zo realistisch als Milik zeker? Geen dubbeltje op de eerste rang, opzouten nou!

7 augustus 2016 om 11:03

Lekkere volwassen reactie....

On: Als ze bijna 20 miljoen voor Haller kunnen krijgen wat moet hij dan nu kosten wil Ajax hem kopen? Hij mag van mij komen, maar voor een som van boven de 10 miljoen heb ik liever dat ze verder kijken.

7 augustus 2016 om 11:38

@jovo

Doe eens niet zo stoer. Als Ajax hem echt zou halen dan wordt er een marktconformbedrag betaald maar wel volgens de eredivisiestandaarden.

Napoli is dom geweest om 1/3de van wat ze binnen kregen uit te geven aan Milik. Moet Ajax nu (waarschijnlijk meer dan) 1/3de uitgeven van die 33 miljoen? Dat slaat nergens op.

7 augustus 2016 om 11:45

10 miljoen voor Haller zou al extreem veel zijn. Die jongen heeft geen denderende statistieken en tot nu toe alleen in de ED bewezen.
Dat China 20 miljoen bied is prima, maar geen enkele Europese club zal dat op dit moment neerleggen voor Haller. Ik vind hem eerder 7 a 8 miljoen waard. We moeten ook niet vergeten dat een groot deel van zijn goals pingels zijn. Dat was destijds bij Guidetti ook en die heeft zich daarna ook nergens meer kunnen bewijzen.

7 augustus 2016 om 13:37

geen denderende statistieken haha 38 goals in 50 wedstrijden en 11 assisten nee die statistieken zien er idd niet uit zeker als je die 6 strafschoppen eraf haalt.
en 7a8 miljoen nou alleen als vseumeren daarmee accoord gaat maar ik verwacht dat ajax als ze hem willen 10 miljoen moet meenemen want anders blijft hij gewoon bij utrecht of gaat hij na het buitenland.
fcutrecht hoeft niet meer te verkopen fc utrecht kan verkopen maar dan wel voor onze prijs of ajax dat leuk vind of niet anders gaat hij gewoon na het buitenland interesse genoeg.

8 augustus 2016 om 00:45

Jullie mogen Haller lijken houden, geen bijzondere spits die Ajax sterker maakt. Bovendien komen veel van zijn goals, uit penalties en dode spel momenten. Bovendien moet je Utrecht geen 8 a 10 miljoen gunnen, en bovendien zie ik dan liever Ziyech. Gewoon lekker een spits in het buitenland zoeken.

Hij voegde er toe dat 'hij inderdaad in beeld is bij Ajax'. Het laatste nieuws was juist dat hij niet in beeld is bij Ajax. Die lijst van 15 namen zou Haller al niet eens op staan werd er toen door Verweij gezegd. Ajax heeft zich niet gemeld, zijn nooit in gesprek gegaan. Maar er is vanuit Ajax wel interesse? Juist ja...

7 augustus 2016 om 10:59

misschien je club wat beter volgen dan weet je dat er continu scouts van ajax bij de training zijn in utrecht en al min 6 mnd

7 augustus 2016 om 11:03

Haller is niet in beeld, vrijdag nog bevestigd door Ajax. Dus wie moet er zijn club beter volgen? En terecht ook, Ajax moet een ervaren spits halen voor 1-2 jaar, die de jonkies wat bij kan brengen, en van de 3, Zivko, Dolberg en Casierra zal er dan vast wel 1 klaar zijn om het over te nemen.

7 augustus 2016 om 11:10

we zullen zien ajax gaat nu nog voor onhaalbare namen maar zodra het einde vd transferwindow in zicht komt verwacht ik dat ze haller ophalen al hoop ik van niet natuurlijk.
en die ajax scouts op het trainingscomplex lopen er voor de lol waarschijnlijk.

7 augustus 2016 om 12:28

Tsja, je gaat volgens mij scouten om te kijken of iemand goed genoeg is om over te gaan op praten. Die scouts lopen er ook bij Twente, maar verregaande interesse in Ziyech is er ook niet (helaas). Hij zal best in de gaten worden gehouden (zijn statistieken zijn natuurlijk prima), maar blijkbaar hebben die scouts dan ook gezien dat hij niet goed genoeg is om verregaande interesse in te hebben.

7 augustus 2016 om 13:41

hij is beter dan millik die ajax heeft verkocht voor dik 30 miljoen en dan zou utrecht de hoofdprijs niet mogen vragen.
neem van mij nou maar aan dat ajax wel degelijk interesse heeft zou ook gek zijn als dat niet zo zou zijn haller is een klasse speler met heel veel potentie want hij is nog jong.

7 augustus 2016 om 18:00

Waar heb jij het nou weer over? Ik heb het niet over Milik gehad & niet over de prijs. En je begint daar ineens op te hameren?

Overigens is Haller natuurlijk niet beter dan Milik. Maar ik denk dat dat een moeilijke discussie gaat worden om te voeren gezien je overtuiging daarin en voor Utrecht.

8 augustus 2016 om 01:09

dat klopt ik vind haller beter dan millik en dat is niet zo raar hoor millik heeft een gouden linkerbeen maar verder kan hij niet veel haller daarintegen kan mee verdedigen een bal vast houden en is veel balvaster dan millik

naar word idd een moeilijke discussie aangezien wij beide er anders over denken.

7 augustus 2016 om 11:04

Dus iemand die direct betrokken is geloof je niet maar een journalist van een glossy die niet direct betrokken is geloof je wel? Waarom zou Utrecht hierover liegen?

7 augustus 2016 om 11:28

Zoals de betrokkende zelf meldt, Ajax heeft zich nimmer gemeldt bij Utrecht. Het gerucht gaat dat hij op een lijstje met vijftien namen staat als vervanger voor Milik.

Geen kwestie van liegen, kwestie van interpretaties. Zolang Ajax zich niet meldt bij Utrecht, is er geen concrete interesse.

7 augustus 2016 om 12:22

Prithender. Als je even leest zie je dat Ajax zich nooit gemeld heeft en er nooit gesprekken zijn geweest, volgens de betrokkene. Hoe komt die betrokkene er dan bij dat Ajax (nog) interesse heeft? Dat basseert 'ie dan op onderbuikgevoel.

7 augustus 2016 om 12:45

Nee. Dat baseert hij op het feit dat Ajax wel contact heeft gehad met het management van Haller, maar zich niet heeft gemeld bij FC Utrecht.
Haller staat dus wel op het lijstje van Ajax, maar heeft kennelijk geen hoge prioriteit.

7 augustus 2016 om 13:43

ajax heeft zich nog niet gemeld maar wel een gesprek met martel gehad de zaakwaarnemer van haller waarschijnlijk om te zeggen dat ajax hem niets vind.

7 augustus 2016 om 15:11

Orwell,
Precies Haller stond al lang op het lijstje van Ajax.
Maar de prioriteit lach meer bij Janssen van AZ.

7 augustus 2016 om 18:02

Klopt. In maart is er een onderhoudend gesprek met de zaakwaarnemer geweest. Het is nu Augustus, Milik is verkocht (wat al een tijdje bekend wat dat het zou gaan gebeuren), en noch het management, noch Utrecht heeft niks meer gehoord. De interesse is er niet meer, anders had Ajax het contact nu ook wel weer warm gehouden.

Voor Utrecht was dit gelijk een mega stunt geweest. Eerst verkoopt AZ de hoogste bedrag in de clubhistorie, daarna Ajax en Utrecht kon ook behoorlijk cashen.
Wat zal de penningmeester van Utrecht balen zeg.

7 augustus 2016 om 11:08

Ik zie Haller liever blijven. Maar voor 20 miljoen mag tie van mij ook wel weg hoor, haha.

7 augustus 2016 om 15:07

Bert,
Je kan het lezen in het artikel Haller is zeer kieskeurig.
stippelt zijn route uit . 22 jaar echte prof.

7 augustus 2016 om 16:35

Ja en dat is verstandig van deze jongen. Heb ik alleen maar respect voor.

7 augustus 2016 om 11:13

Vanwege de transfer van Letschert hoeft Utrecht niet te verkopen. legde Van Schaijk ook nog uit. Ze hoeven dus niet met ieder bod akkoord te gaan. Maar 20 MIO is natuurlijk een gigantisch bedrag.

7 augustus 2016 om 11:25

Precies, 20 mil is natuurlijk een mega bedrag! Maar met dit soort bedragen komen wij NL clubs er hopelijk weer een beetje bovenop. Mocht dit door zijn gegaan had Utrecht wellicht Zivkovic kunnen halen.. ik geloof nog altijd dat die jongen een goeie speler kan worden.

7 augustus 2016 om 13:46

Van Seumeren zal nog meer balen.

Van mij hoeft hij niet te komen want vindt hem als spits veel te statisch en als spits van ajax moet je toch mee kunnen voetballen maar zul je net zien dat ajax niet slaagt voor een aanvaller dat ze haller gaan halen

7 augustus 2016 om 11:13

Wat een bullshit zeg. Een spits hoort voorin te staan, om doelpunten te maken. Huntelaar, Pantelic en Milik waren ook statische spelers. Dat zijn prima spelers
voor Ajax gebleken. Helaas hebben ze nu -op Younes na- geen fatsoenlijke buitenspelers die hun man voorbij komen, en een fatsoenlijke voorzet geven. Ook is er geen middenvelder met een steekpass, of iig een technische speler. Ajax mist creativiteit. Een spits hoort voorin te staan, balvast te zijn, voorzetten te krijgen en natuurlijk zijn kansen afmaken!

7 augustus 2016 om 11:20

Haha alsof Milik dat had 😂

7 augustus 2016 om 12:29

Wat is dat voor onzinnige opmerking. Omdat Milik het niet had, kun je nu toch nog wel gaan voor een spits die dat wel heeft?

7 augustus 2016 om 13:47

sorry maar als mensen zeggen dat haller niet kan meevoetballen neem ik die reactie niet serieus als er iemand goed mee voetbald is het haller wel die alle ballen zelf ophaalt en erg balvast is.

Jovo-7 als je goed geinformeerd ben had Ajax Milik bij leverkusen ook over genomen voor rond de 4 miljoen euro met 10 % doorverkoop ! Nou mag Haller heus wel tussen de 6 a 8 miljoen kosten dan doet Utrecht het ook goed eventueel met doorverkoop percentage ! Haller heeft aangegeven niet naar China maar wel naar Ajax . Dus zou realistisch zijn en denk na !

7 augustus 2016 om 14:15

Haller heeft eerder juist aangegeven niet naar ajax te willen, in een Frans interview op tv. Maar laten we vooral naar de zaakwaarnemer luisteren. Als ajax komt heeft Utrecht al het recht hoog in de boom te zitten, zeker nu ze niet hoeven te verkopen. Dus denk zelf logisch na, met je arrogantie.

Wilco van Schaik is wel heel weg bezig om Haller naar Ajax te duwen. Hij zegt dat er interesse door Ajax maar ze hebben geen contact opgenomen. Dolberg gewoon laten spelen, is net zo'n goede speler als Haller. Liever iemand erbij die Dolberg voor de keeper zet

Groot gelijk van Hallér, hem gaat het echt om voetballen.
In de super league in China, heb je nu veel spelers die er voor het geld voetballen.
Als hij verstandig is , vertrekt hij tijdens of na dit seizoen naar de Premier League. Daar gaat hij echt doorbreken en opvallen bij de grote clubs.

Veel respect dat Haller carriére boven geld kiest, tegenwoordig zie je dat maar zelden. Ook al is Utrecht hier wat minder blij mee, konden zo geweldig cashen en een nieuwe weg inslaan, maar dat kan je Haller niet verwijten. Als ik Ajax was zou hij mijn 4e a 5e keus zijn voor een nieuwe spits, maar vind hem en Cassierra teveel overeenkomen. Soriano blijft mijn droomkandidaat, mede omdat Balotelli en Gomez niet realistisch zijn in mijn ogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller20
V. BarkasKeeper20
B. DostAanvaller22
D. RedanAanvaller20
M. SyllaAanvaller20
A. ZagréAanvaller00
R. HendriksVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

38 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Borussia Dortmund 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 31 21 4 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik hoop voor Schreuder dat Antony blijft, anders kan hij opnieuw beginnen’

Als het aan Henk ten Cate ligt, blijft Antony komend seizoen bij Ajax spelen. De buitenspeler staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, maar de Amsterdammers houden voorlopig vast aan...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren