Anita en Janmaat beginnen jacht op snelle terugkeer met verliespartij

Newcastle United werd de laatste keer dat het afdaalde naar de Championship met speels gemak kampioen, waarna een snelle terugkeer naar de Premier League volgde. The Magpies hebben dit seizoen eenzelfde scenario voor ogen, maar de openingswedstrijd zal niet met gejuich ontvangen zijn in de havenstad: Newcastle verloor namelijk met 1-0 van Fulham.

/

In de eerste helft vielen er voor beide ploegen niet veel kansen te noteren, al had Newcastle, dat met Vurnon Anita en Daryl Janmaat in de basis begon, na 35 minuten wel een punt toen het om een penalty vroeg na een handsbal van Ryan Tunnicliffe. Vlak voor rust ontplofte de wedstrijd dan toch: Matt Smith zag een corner op zich afkomen en kopte keihard raak.

De bezoekers gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker en hadden na de rust het meeste van de bal. Matt Ritchie dacht in slotfase opnieuw recht te hebben op een penalty na een handsbal van Tomás Kalas, maar scheidsrechter Simon Hooper wilde opnieuw van niets weten. Newcastle slaagde er zodoende niet in langszij te komen en moet zijn jacht op eerherstel beginnen met een nederlaag. Rafael Benítez kon overigen niet beschikken over de geblesseerde Siem de Jong en Tim Krul.

Denk jij dat Newcastle United snel weer terugkeert naar de Premier League?