De Graafschap en NAC Breda halen uit, Cambuur begint met nederlaag

Vrijdag, 5 augustus 2016 om

De Graafschap is het seizoen in de Jupiler League uitstekend begonnen. Op De Vijverberg won de ploeg van trainer Jan Vreman van FC Eindhoven. NAC Breda boekte tegelijkertijd eveneens een ruime overwinning, op de beloften van FC Utrecht. SC Cambuur, dat vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerde, ging echter onderuit in de topper tegen VVV-Venlo.

/

NAC Breda - Jong FC Utrecht 4-1
Jeff Stans zorgde in de 36e minuut voor ontlading bij de fans van NAC. De aanwinst stond op de goede plek na een afgeslagen corner en ramde het leer hard binnen: 1-0. Na de onderbreking liep het team van Marinus Dijkhuizen verder uit. Cyriel Dessers rondde een heerlijke pass van Robbie Haemhouts af en de pas zeventienjarige Bodi Brusselers bekroonde zijn debuut bij de Bredanaars met de 3-1 in de 71e minuut. Tussendoor had Rodney Antwi voor de aansluitingstreffer gezorgd. Het slotakkoord in het Rat Verlegh Stadion kwam zeven minuten voor tijd op naam van Gianluca Nijholt: 4-1.

FC Dordrecht - FC Oss 1-1
Op basis van de eerste helft verdiende FC Oss meer, maar na de rust werd het bezoek ver teruggedrongen. FC Dordrecht kwam na zestien minuten op voorsprong. Bij een vrije trap stond Erol Alkan volledig ongedekt en via de onderkant van de lat knikte hij raak: 1-0. Acht minuten voor tijd remiseerde Boban Lazic de tussenstand: hij liep weg bij zijn tegenstander en schoot raak. Na de onderbreking had FC Dordrecht diverse malen uitzicht op een doelpunt, maar Xavier Mous bezorgde de bezoekers een punt.

De Graafschap - FC Eindhoven 4-1
De ploeg van Jan Vreman legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. Na vijf minuten spelen kopte Piotr Parzyszek goed door, waardoor Bryan Smeets voor de 1-0 kon zorgen. Vier minuten later was het weer raak: een kopbal van Sven Nieuwpoort na een corner betekende de 2-0, met dank aan doelman Ruud Swinkels. Twee minuten later verzorgde Mart Lieder al de aansluitingstreffer, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. Na ruim een uur spelen zorgde Dean Koolhof met een vlammend schot voor de 3-1. Lieder mikte de bal in de slotminuten nog op het aluminium. Uiteindelijk was het Parzyszek die het scorebord op De Vijverberg nog een keer in beweging kreeg.

Helmond Sport - MVV Maastricht 2-2
De bezoekers stapten als morele winnaar van het veld: in de laatste minuut maakte Emrullah Guvenc namelijk de gelijkmaker. Na negen minuten nam Helmond Sport de leiding. Steven Edwards zorgde vanaf de stip voor de 1-0. Daarna had de thuisploeg weinig in te brengen en was het vooral MVV dat de kansen kreeg. Eén minuut na rust werkte Nick Kuipers de gelijkmaker tegen de touwen. Helmond Sport rechtte de rug en nam opnieuw de leiding. Jordy Thomassen kopte de bal vlak voor tijd na een vrije trap van Sam Strijbosch binnen: 2-1. Guvenc maakt uit een corner echter gelijk: 2-2.

Fortuna Sittard - Achilles'29 2-1
De bezoekers kwamen in de openingsfase weliswaar niet goed uit de verf, maar toch nam Achilles na een half uur de leiding. Leon ter Wielen liet een inzet van Barry Beijer los. En Brian Boogers profiteerde: 0-1. Fortuna Sittard zette druk, maar kwam pas na dik een uur op gelijke hoogte via Jordie Briels. De doelpuntenmaker kreeg niet veel later rood na een tackle op Kürsad Sürmeli. Drie minuten voor tijd maakte Aziz Khalouta er desondanks 2-1 van. Na een handsbal van Beijer schoot hij raak vanaf elf meter.

VVV-Venlo - SC Cambuur 2-1
Na 26 minuten spelen nam het bezoek uit Leeuwarden de leiding. Uit een ingestudeerde hoekschop via Ninos Gouriye schoot Sander van de Streek de bal hard binnen: 0-1. De Friezen mochten maar drie minuten van de treffer genieten. Cambuur kreeg het leer niet weg en Vito van Crooij profiteerde optimaal: 1-1. Na de onderbreking hing de 2-1 in de lucht, met onder meer een inzet van Torino Hunte op de paal. Negen minuten voor tijd was het alsnog zover. Een vrije trap van Nils Roseler belandde op de paal en de rebound was een prooi voor Ralf Seuntjens: 2-1.

FC Volendam - Almere City FC 1-1
Na een doelpuntloze eerste helft maakte Gaston Salasiwa er in de vijftigste minuut 0-1 van. Hij haalde vanaf de rand van het strafschopgebied geweldig uit en zag hoe de bal heerlijk in de kruising verdween. De schitterende treffer leverde Almere City echter geen drie punten op. Een kopbal in een boog van Jordy Hilterman viel pardoes over Chiel Kramer: 1-1.

De Jupiler League is vanavond weer begonnen en DIT doelpunt bij FC Volendam - Almere City FC mag er zijn! ?? ?? ??

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 5 augustus 2016


Poll

Wie heeft de beste selectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door verpatopspits)

4-1 is een geflatteerde uitslag. Eindhoven was grote delen van de wedstrijd gewoon de betere ploeg en verdienden hier wel een punt.

5 augustus 2016 om 22:12

Maar als je hem niet maakt... Overigens schandalige overtreding op Smeets

5 augustus 2016 om 22:21

Deed hij even daarvoor ook al..die gast had er afgemoeten.

5 augustus 2016 om 22:21

Betere ploeg zeker niet, geflatteerd enigszins wel..

5 augustus 2016 om 22:31

Eindhoven was inderdaad niet veel slechter, maar zeker niet beter. had ook 3-3 kunnen worden inderdaad, maar je moet ze er wel inschieten. En dat deden wij gelukkig wel.

5 augustus 2016 om 22:22

VVV heeft ook in mijn ogen een betere selectie dan de Graafschap en Cambuur .

5 augustus 2016 om 22:27

Ja? Ik denk dat NAC en De Graafschap de beste selecties hebben. Alleen jammer dat De Graafschap nu al 3 of 4 blessures achterin heeft

5 augustus 2016 om 22:56

Vvv venlo heeft niet de beste selectie. De Graafschap, NAC en Cambuur hebben betere spelers. Ik vind de selectie van Vvv Venlo gelijkwaardig aan Fc Eindhoven en Fc Volendam.

Hoppa!! Eerste drie punten binnen volgende week uit bij achilles de volgende drie punten. Come on N.A.C!!

Oh oh is weer een geflateerde overwinning zie ik. Blij toe dat fc eindhoven verloren heb.

Jammer van die hele late tegengoal, in mijn ogen was een overwinning wel verdiend uit bij Volendam.

6 augustus 2016 om 07:53

Laat dit een goeie les voor de volgende keer zijn dat je zo laat in de wedstrijd geen goal meer tegen moet krijgen. Maar goed. Een punt is een punt.

Heerlijke overwinning van Fortuna! In deze wedstrijd al meer strijd en kansen gezien dan het gehele vorige seizoen :P En dat gewoon met een man minder, en nog een dikke kans missen op de 3-1 in blessuretijd. We hebben wel nog extra spits nodig want wat hebben we een hoop kansen niet afgemaakt.

Tevens hoop ik dat die scheids 5 wedstrijden thuis op de bank mag bekijken, wat floot die man slecht zeg en veel tegen Fortuna.

5 augustus 2016 om 22:56

Ik vond die spits juist wel een echte JL spits. Ik hoop dat Fortuna het leuk doet dit seizoen, want de afgelopen 2 seizoenen was het dramatisch met als diepepunt die 1-8 tegen Emmen...

Hoe kan je zo laconiek denken.. in de 88e minuut liep city erbij dit hebben we wel in de pocket... voor de rest een saaie wedstrijd waar volendam op de counter loerde. maar hoe salasiwa scoorde zal hij nooit meer doen... agja dan maar volgende week de 1e 3 punten pakken tegen Jong Ajax!

Op de selecties van De Graafschap en Cambuur heb ik geen goed zicht, maar als NAC supporter sla ik de selectie van VVV op dit moment hoger aan dan die van Nac.
VVV heeft de selectie van vorig jaar grotendeels intact weten te houden en daarmee hebben ze vorig jaar redelijk constant gepresteerd en zijn ze tweede geworden.
NAC heeft een compleet nieuwe selectie en is momenteel nog niet compleet. Zo hebben we op dit moment maar 1 fitte centrale verdediger. De spelers zijn kwalitatief minder dan vorig jaar, maar laten wel meer teamspirit zien dan vorig jaar. Het is even afwachten welke jeugdspelers we nog van Manchester City krijgen en er is nog een geldpotje voor een 'buitenkansje' eind augustus, maar voorlopig lijkt de VVV-selectie verder en stabieler dan de NAC-selectie.
Gelukkig hebben we niet de zwaarste start (jong Utrecht, Achilles-uit en MVV-thuis), zodat we de schade in augustus hopelijk beperkt kunnen houden en vanaf september met een volledige selectie om de top 5 plaatsen mee kunnen doen.

Zo eerste overwinning is ook weer binnen tegen een altijd lastig Eindhoven. Wat was die Keurntjes trouwens slecht zeg, hopen dat Cicek gauw weer fit is. Nieuwpoort en Koolhof waren vandaag de beste op het veld.

6 augustus 2016 om 00:07

Vergeet die keepert niet, heeft er ook genoeg uitgehouden. Prima vervanger voor Jurjus.

6 augustus 2016 om 00:14

Ik moet het nog zien, creëert ook onrust.

6 augustus 2016 om 00:26

Filip was zeker niet slecht! Topper tot nu toe, vooral smeets een held.. Pakte alle ballen

6 augustus 2016 om 00:27

Onrust? Wat wil je met zo'n verdediging wat niet op elkaar ongespeeld is...

6 augustus 2016 om 09:51

Onnodig ballen los laten, het gaat mij er meer om dat ik niet op basis van 1 wedstrijd wil roepen dat dit een goede keeper is. Heb hem helaas ook anders zien spelen.

Terechtte overwinning van VVV. CAMBIUR heeft zeker een sterke ploeg, maar totaal geen creativiteit.

Balen voor Maas... Maar goed, Van der Vegt zal hem wel troosten ... Van der Belt moet, m.i. Zsm orde op zaken stellen in Ljouwert! Was Henk de Jong geen goede trainer?

Toch nog een puntje voor me cluppie in blessuretijd.... Voorheen was Almere thuis een zekerheidje, maar ze timmeren aardig aan de weg daar..

Oss sowieso linkerrijtje dit jaar

Genoten van het nieuwe Nac. Van de selectie van vorig seizoen is er nog 1 speler overgebleven, namelijk Danny Verbeek.

Het eerste kwartier was het wennen, zowel in het veld als op de tribunes. De meest gestelde vraag was: "wie is wie?" Slechts 2 spelers in het veld had een Fcmc achtergrond, de overige spelers van deze club wachten nog op een werkvergunning.
Na dat eerste kwartier kwam NAC steeds gevaarlijker bij het doel van Utrecht. Goed verzorgd voetbal en voldoende aanvallers in de voorste linie. Dit was vorig seizoen het grootste manco. De meest opvallende speler vond ik Fabian Sporkslede als rechts-achter. Al zijn ingrepen waren uitstekend en de voortzettingen eveneens. De totale achterhoede met aanvullend Olivier Rommens speelde trouwens met veel vertrouwen, ondanks het feit dat nog een aantal achterhoede gegadigden ontbraken.

Op het middenveld was Robbie Haemhouts zeer goed, evenals Gianluca Nijholt. Van de overige spelers wil ik ook nog Jeff Stans en vooral Cyriel Dekkers noemen. Heel NAC speelde, vergeleken met vorig seizoen, verademend voetbal. Ik heb in ieder geval, sinds lange tijd, weer genoten van het voetbal en natuurlijk de sfeer in het stadion. Maar die is altijd goed.

Tenslotte wil ik mijn waardering uitspreken voor Jong FC Utrecht. Een goed team, dat in de competitie ongetwijfeld hoog zal eindigen.

Bestuur van cambuur heeft een lading boter op het hoofd. Henry Vd Vegt is niet capabel om een selectie samen te stellen bij onze club en moet gewoon vertrekken zolang die man hier is heeft niemand iets van cambuur te vrezen ben ik bang.

6 augustus 2016 om 13:10

Cambuur heeft toch een niet zo'n verkeerde selectie? Sterk blok achterin met Bosz en N'Toko.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie

15 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Het was al bekend dat Ajax niet de enige gegadigde is voor Reinier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren