'Ik begrijp niet waarom Ajax Ziyech niet overweegt'

Vrijdag, 5 augustus 2016 om 17:20Bart Kruyt

Ajax heeft Arek Milik voor 32 miljoen euro verkocht aan Napoli en is nu met een behoorlijk transferbudget op zoek naar een nieuwe spits en een extra linksbuiten. Veel supporters zouden ook graag zien dat Hakim Ziyech wordt overgenomen van FC Twente, maar Ajax lijkt geen werk te maken van de komst van de middenvelder. Arno Vermeulen begrijpt daar niets van.

/

De chef sport van de NOS noemt Ziyech een absolute versterking voor Ajax, ook al heeft Peter Bosz al veel middenvelders in zijn selectie zitten. “Ik zou Hakim Ziyech meteen kopen”, zegt Vermeulen in gesprek met VICE Sports. “Ik begrijp maar niet waarom dat blijkbaar niet eens serieus overwogen wordt. Ja, ze hebben heel veel middenvelders, maar niemand in de selectie heeft dezelfde kwaliteiten als Ziyech.”

“Als je dan 32 miljoen euro vangt voor Milik, wat gevonden geld is, zou ik meteen Ziyech halen”, zegt Vermeulen. Vorige week meldde Ted van Leeuwen namens Twente dat er vier clubs voor Ziyech in de race waren en in de media doken de namen van AS Roma en Burnley op. Twente houdt rekening met een vertrek van zijn sterspeler, maar heeft Ziyech vrijdag desondanks rugnummer 10 gegeven voor het nieuwe seizoen.


Poll

Ajax moet Hakim Ziyech aantrekken


Gerelateerd

Meer sportnieuws

201 reacties (laatste reactie door marosa)

Ik denk dat Ziyech alleen naar Ajax wil als ze Champions League gaan spelen.

5 augustus 2016 om 17:34

@Kennytete2 Dat is niet echt een reactie. Aangezien hij naar een buitenlandse subtop club gaat (waarschijnlijk) die geen CL speelt. Dat neemt hij dan natuurlijk voor lief aangezien hij dan wel in een sterke compititie speelt, zich kan meten met de besten en ervan kan leren en groeien. Bij Ajax of PSV kan hij niet heel veel meer groeien behalve dat hij, bij PSV zeker en bij Ajax, misschien CL kan spelen.

5 augustus 2016 om 17:45

Als ik 1 ding niet meer uit kan staan dan is het dat ziyech naar Ajax geluld wordt. Laten we ons niet doodstaren op Ziyech! Er geen niddenvelders nodig, ook al zou ziyech iets beter zijn. Het is ook totaal geen garantie. Ik heb liever dat Ajax kijkt naar een spits en een linksbuiten. Ziyech is totaal geen prioriteit of kandidaat.

5 augustus 2016 om 17:53

Nee, weet je wat ik zou doen? Ik zou voor Balotelli gaan; Gweldige instelling, veel ervaring, kan de jonge jongens de fijne kneepjes van het vak leren en heeft daarbij ook nopg eens een goed karakter. Pffff, kom nou, Ziyech.......who the F.... is Ziyech? Wij zijn Ajax en gaan voor de grote namen.

5 augustus 2016 om 17:58

'Met het gevonden geld van milik' Kan iemand de zelfbenoemde voetbalchef vertellen dat ajax 100m eigen vermogen had. Dat is dus een drogreden om nu in eens zyech te kopen. Ajax houd zich vast aan het beleid. Talent dat ten overvloedde aanwezig is op het middenveld de kans geven. Een klasse spits zou welkom zijn

5 augustus 2016 om 18:04

Heeft zich bewezen.... waar dan precies? Of is 5 wedstrijden oke spelen het stempel 'bewezen' waard?

5 augustus 2016 om 18:17

Kennytete2 als Ballotelli in Amsterdam woont omdat hij bij Ajax speelt dan zal hij opgepakt worden door de police omdat het een Negroide man is in een Dikke mercedes van de club die onderweg was naar de training met 180 km per uur. Ziyech legt Rostov met gemak over de knie met 1 a 2 vrije trap en een corner die hij op Klaasen of viergever hoofd plakt.

5 augustus 2016 om 18:18

Ek 2012 was hij wel degelijk goed

5 augustus 2016 om 18:24

noem een grote naam die ajax afgelopen jaren heeft gekocht Heitinga?? laat me niet lachen psv koopt namen ajax niet die kopen talenten.
wie dde fuck is ziych?/ Nou de beste speler van eredevisie als je die niet overweegt dan ben je gewoon achterlijk . Ik begrijp ajax wel vanwege de aantal midd maar dit is een investering koop hem laat hem 1 jaar spelen volgend jaar garantie weg min 25 mil, als die nog zo n seizoen meemaakt.
en balotelli jonge gasten fijne kneepjes van het vak leren. Echt hij zal ze leren hoe ze een hesje verkeerd om moeten doen of hun leren hoe ze hun huis in de brand moeten steken. ik denk dat die jonge gasten balotelli het fijne kneepjes van het vak zouden leren. grappemaker meeste ajax supp willen ziyech heel graag.
want wij willen kampioen worden

5 augustus 2016 om 18:30

Als Ajax nu juist 1 type speler nodig heeft is het een creatieve middenvelder. Ajax heeft genoeg middenvelders inderdaad, maar geen enkele middenvelder die in de basis staat brengt ook maar een sprankje creativiteit. En juist dat heb je nodig voor gevaarlijk aanvallend voetbal. Ziyech versneld het spel. Dat betekent meer ruimte voor je aanvallers om acties te maken en de spits te bedienen.

Kort gezegd: het grootste probleem ligt niet in de aanval, maar op het middenveld.

5 augustus 2016 om 20:01

Echt waar infodesk, dus ze moeten wel voor Ziyech gaan in Amsterdam?
Ik dacht dat de Ironie van mijn reactie afspatte, maar jij neemt hem toch nog serieus.....bedankt voor je bijdrage.

5 augustus 2016 om 20:51

Er is geen enkele (op sinkgraven na) middenvelder bij ajax (die daadwerkelijk ook minuten zal gaan maken) die creatief is. Ziyech is by far de meest productieve speler en zorgt voor tal van kansen, assists en goals.

5 augustus 2016 om 21:10

Ik zou Ziyech halen voor de 10 positie en dan Klaassen spits zetten.

5 augustus 2016 om 21:50

ik zou zyech op de plek van klaasen zetten

5 augustus 2016 om 23:28

Geweldige instelling? Winterslaap van 5 jaar gehad?

5 augustus 2016 om 17:30

Ajax moet Ziyech halen voor 8.5 miljoen en Sinkgraven voor een jaar terug verhuren.

5 augustus 2016 om 17:34

twente heeft al een bod van 10 miljoen geweigerd en we willen die sinkgraven al helemaal niet

5 augustus 2016 om 17:36

Dat zou ook geen ruil zijn. Sinkgraven voor een pot goud die ook nog een dragende speler is, moet Twente nooit doen. Ze moeten hopen op een bod uit Rusland of Engeland.

5 augustus 2016 om 17:40

Jullie hebben weinig te willen lijkt mij?

5 augustus 2016 om 17:48

dus dan moeten we maar zo'n lichtgewicht van een sinkgraven nemen?

5 augustus 2016 om 18:58

Als we weinig te willen hebben dan hadden we de 10 mln wel aangenomen toch?

5 augustus 2016 om 20:28

Ynwa, in gewicht zullen ze niet veel verschillen en in een Twente zonder Ziyech zou Sinkgraven een welkome versterking zijn.

5 augustus 2016 om 20:44

Alles wijst erop dat Ajax wacht tot na de tweeluik met rostov, mochten ze zich kwalificeren dan hebben ze met iedere spelere een totaal andere onderhandelingspositie en extra pull factor om de juiste speler(s) aan te trekken, ik denk dat Ajax misschien wel de enige optie voor ziyech zelf is voor champions league voetbal. Dus ik vraag me af of dat dat daadwerkelijk een eis is.

ik denk dat er bij ajax geen urgentie is voor ziyech en dat men zal gaan voor een spits en evt een buitenspeler.

Precies om die reden lijkt me, er zijn al genoeg middenvelders. Of ze dezelfde kwaliteiten hebben kun je betwisten, maar bij Twente werd alles om Ziyech gedraaid, bij Ajax zou hij een van elf zijn. Het is maar de vraag hoe hij daar mee omspringt. Gezien de vraagprijs van Twente niet meer dan logisch dat Ajax eerst een spits zoekt.

5 augustus 2016 om 17:27

Bij Ajax zal hij ook de beste speler worden. Ondanks dat het tegen die "filosofie" in is, zijn de spelers niet van dusdanig niveau dat het totaal ondenkbaar is dat ook Ajax om Ziyech heen wordt gebouwd. Tenminste, als men realistisch is/wordt.

5 augustus 2016 om 17:34

Ziyech speet op 10 en ze hebben daar al Klaassen en Schone lopen. Huur of haal een ervaren spits die die Colombiaan en Dolberg in twee jaar de kneepjes van het vak leren en koop een rechtsbuiten. Lijkt me zinvoller.

5 augustus 2016 om 19:42

Klaassen is geen 10, daar heeft hij niet de techniek voor. Het is een loper, niet meer. Schone is geen basis waardige speler. Heeft eigenlijk niet 1 wapen behalve z'n vrije trap.

5 augustus 2016 om 17:54

Nou je kan toch wel zeggen dat Ziyech beter is dan elke andere Ajax middenvelder op dit moment. En dit is ook het probleem met Ajax. En de reden waarom het mij niets meer kan schelen wat betreft Nederland in Europa. Ajax durft geen risico's te nemen. Die durven niet een dure aankoop te doen op een positie waar ze misschien niet eens slecht zijn. En op de plekken waar ze wel slecht zijn komen er ook geen nieuwe aankopen. Wedden dat Dolberg gewoon de eerste spits blijft? En zo niet dan komt Ajax wel weer met een budget spits van hooguit 3 miljoen aanzetten. En daarom boeit het ook niet meer wat betreft het Nederlands voetbal. Dat is op dit moment gewoon een tikkende tijdbom waar het op elk moment mis kan gaan. Want Ajax is de gierigste club van Europa , Feyenoord en Az kunnen niets uitgeven. En dan moet Psv het allemaal maar doen. Al doet Psv het vooralsnog ook erg zuinig. En je hebt er altijd een ploeg bij die sowieso niets is. Denk aan Groningen , GAE , Heracles en Vitesse.

5 augustus 2016 om 18:11

@ledenis Nee dat kun je niet weten, aangezien je een Ziyech bij Twente niet kan vergelijken met een middenvelder bij Ajax. Daarom stel ik ook dat je dat gegeven kunt betwisten. Zo'n aankoop blijft altijd een gok en aangezien Twente 15 miljoen wil zien en Ajax eerder een spits en een buitenspeler nodig heeft zie ik niet in waarom Ajax zoals Vermeulen het stelt 'ziyech meteen moet kopen'. Wel ben ik het met je eens dat Ajax meer risico moet nemen met de liquide middelen die ze tot hun beschikking hebben, maar dan niet voor het middenveld. Ajax heeft met Klaassen, Bazoer, Gudelj, Sinkgraven, Van de Beek, De Jong en Nouri een middenveld waar genoeg kwaliteit inzit. Dat wil niet zeggen dat ze momenteel naar hun kunnen spelen, dat lijkt me duidelijk.

5 augustus 2016 om 18:28

Het middenveld van nu komt juist of creativiteit tekort. De enige die dat hebben zijn Nouri en Frenkie de Jong, maar die horen niet in de basis. Klaassen moet je gewoon op 8 zetten of niet opstellen, want zolang hij op 10 speelt kan Ajax niet het spel spelen wat ze willen. Hij kan geen man uitspelen, heeft geen splijtende pass, goeie voorzet of dribbel om iets te forceren, terwijl Ziyech over alles beschikt. Met Ziyech op 10 en Klaassen/Gudelj op 8 en Bazoer/Riedewald op 6 heb je een veel beter middenveld met loopvermogen, creativiteit, body en snelheid en Ziyech zou binnen no time de belangrijkste en beste speler worden.

5 augustus 2016 om 20:53

@joey91: Geweldig verwoord en helemaal eens! Een type Ziyech is juist de ontbrekende schakel op het Ajax middenveld.

5 augustus 2016 om 17:55

Eerlijk gezegd, als Ziyech naar Ajax gaat is hij daar ook zo de ster. Op dit moment loopt er namelijk geen vedette rond. Daarnaast zijn er niet zo veel echte middenvelders. Een Serero mag bijvoorbeeld weg, Schöne is een hangende rechtsbuiten en vooral twaalfde man, vd Beek is een talent maar niet meer dan dat. Je hebt Klaassen, Bazoer en Gudelj maar dat zijn drie rechtshalven. Ziyech heeft kwaliteiten die de anderen niet hebben. In het buitenland lopen er misschien betere rond maar scouten kan Ovears niet. Daarom zou ik snel Ziyech binnenhalen. Daarnaast Haller en eventueel Larsson. Op die manier heb je op zijn minst wat aanvallende stootkracht. Desnoods verkoop je naast Serero ook Klaassen nu hij er goed op staat.

5 augustus 2016 om 18:03

De tactiek van FC Twente draait niet om Ziyech, maar vanwege zijn kwaliteiten eist hij de rol van absolute spelmaker op. Ook bij Ajax zou hij de beste speler zijn en heeft hij bovendien betere spelers om zich heen waardoor zijn rendement nog hoger komt te liggen. Davy Klaassen is een aardige speler, maar zeker niet zover als Ziyech is. Met Ziyech erbij ben je gewoon verzekerd van minstens 20 doelpunten (goals en assists).

5 augustus 2016 om 18:44

Feit is gewoon dat Ziyech nog niets bewezen heeft. Geen Europees ervaring en een paar invalbeurten bij Marokko. Natuurlijk, klasse speler bij Twente, maar dat is absoluut geen garantie dat hij het bij een grotere club, met meer druk en waar hij gewoon 1 van de 18 is, ook gaat redden. Ik snap best dat er maar weinig zijn die evt 15m willen betalen. Hoop geld voor een speler zonder noemenswaardige ervaring.

5 augustus 2016 om 18:57

Woezel
Ziyech heeft meer bewezen dan gudelj en al helemaal meer dan sinkgraven.
Bij ajax kopen ze het liefst ideale schoonzonen.

Ziyech koste bij heerenveen maar 3.5 miljoen maar nee die kopen ze liever niet want hij heeft een mening. Half jaar later kopen ze sinkgraven voor 7.5 miljoen en die speelt nog steeds 2de elftal. Dikke kapitaalvernietiging.
Dan heb je echt geen voetbal verstand.

Ajax mist creativiteit want dat hebben jongens als klaassen en gudelj niet. Sinkgraven is een miskoop en nouri nog te jong.

5 augustus 2016 om 19:11De enige overwegingen die bij Ajax tellen is wat voegt de speler toe ten opzichte van het financiële risico. In dit geval betekend het halen van Zyiech dat Ajax direct mag afschrijven op Sinkgraven omdat die buiten de boot zal gaan vallen.

Dat bedrag telt Ajax op bij de transfersom en het salaris van het komende jaar. Vervolgens kijkt met naar de kans voor welk bedrag de speler weer verkocht kan worden. Zyiech zal meer dan 22 miljoen moeten opbrengen om de aanschaf te rechtvaardigen, want ook tekengelden, zaakwaarnemer commissies en eventuele percentages van de winst bij doorverkoop tellen allemaal mee.

Zyiech is een goede speler, een van de beste in de eredivisie maar hier geldt wel degelijk, niemand weet of hij het ook op een hoger niveau kan laten zien. Gaat het mis, dan zit Ajax met een enorme schade.

Persoonlijk zie ik Zyiech graag komen, met zijn creativiteit kan hij echt iets toevoegen wat nu ontbreekt, maar ik begrijp de afwegingen van Ajax heel goed. En die hebben niets met discriminatie te maken.

5 augustus 2016 om 19:20

De hele grap is juist dat dit artikel stelt dat Ajax het HELEMAAL NIET overweegt om Ziyech te halen. Ps: Dat van Sinkgraven is ook een leuk verhaal. Een half jaar daarvoor konden ze Ziyech ophalen bij Heerenveen maar blijkbaar dacht Ajax dat Sinkgraven een nieuwe Ziyech zou worden en met het oog op zijn achtergrond een betere keuze zou zijn...

5 augustus 2016 om 19:27

Ja inderdaad, men dacht dat Sinkgraven beter zou worden. Zo gaat dat in het voetbal. Soms gok je mis.

Ajax overweegt alle talenten van de wereld, ze hebben een scouting afdeling. Alles draait om het plaatje kosten, risico's en blokkeert het eigen talent. Zo werkt dat bij Ajax.

5 augustus 2016 om 19:33

Men dacht dat Sinkgraven beter zou worden zeg je? Dus nou was het ineens wel mogelijk om in te schatten hoe goed hij zou worden haha

5 augustus 2016 om 20:13

Tja soms zit de scouting goed zoals met Younes en Milik, andere keren zitten ze er naast zoals met Sinkgraven. zo gaat dat in het voetbal, voorspellen waar iemands plafond ligt en hoeveel groei er nog in zit, is erg lastig.

5 augustus 2016 om 19:57

Bij Ajax zal hij ook gewoon de beste van de Eredivisie zijn. Dat gaat dan ten koste van een Sinkgraven of Schone, maar dat is alleen maar positief toch?

5 augustus 2016 om 20:16

Ten dele maar, op Sinkgraven moet je meteen dik afschrijven, als die niet meer speelt, levert hij ook bijna niets meer op. Daarnaast was Sinkgraven al wisselspeler, Zyiech zal eerder Klaassen vervangen. De vraag is of je daarvan zoveel sterker wordt dat het 20 miljoen waard is (alles bij elkaar genomen) ?

Schone is meer voor de rechterkant, denk eerlijk gezegd dat hij niet meer zoveel zal spelen komend seizoen. Zeker nu Cerny eraan komt.

6 augustus 2016 om 02:24

Klaassen is in mijn ogen de beste speler van Ajax (ook voordat Milik vertrok voor 32m). Naar mijn mening vind je voor Klaassen wel een ander plekje. Dat zou dan ten koste gaan van de nummer 3 of 4 in de pikorde op het middenveld. Klaassen kun je dan naar voren schuiven en Bazoer blijft wss staan, dus dan worden Sinkgraven of Schone geslachtofferd.

Sinkgraven moet je in mijn ogen sowieso afschrijven. Aan iemand vasthouden vanwege zijn transfersom lijkt me veruit de slechtste reden als je 100 miljoen op de bank hebt staan, kampioen wilt worden, deelnemen/een rol van betekenis spelen op een Europees podium en zojuist 32m 'gevonden' hebt.

Dat je van Ziyech een klasse beter wordt door Sinkgraven te slachtofferen lijkt me duidelijk (je verruild een wisselspeler voor de beste van de Eredivisie). Of je daar een bedrag aan hangen moet, moet je niet doen.

Ze doen de laatste tijd niet veel goede aankopen ze zullen vast die trend niet willen doorbreken door Ziyech te kopen

5 augustus 2016 om 17:28

Hahaha Sanchez heeft nog niks gespeeld, Casierra een paar wedstrijden waarvan oefenwedstrijden en Westermann maar 1 wedstrijd en jij zegt al meteen dat het geen goede aankopen zijn? Hou toch op, geef ze gewoon wat meer wedstrijden en oordeel dan.

5 augustus 2016 om 17:40

Klopt vooral die Milik was een enorm slechte aankoop. Voor 10x de inleg verkopen hebben ze echt slecht gedaan.

5 augustus 2016 om 19:40

Zyech is te veel ambitie dat moet je niet willen. Geef het geld liever uit aan drie jeugdspelers. Dan kunnen ze weer zeggen dat ze zelf hebben opgeleid.
En ervaring, waarom zou je die halen. Niet voor op het veld in ieder geval.

Dat is een beetje het beleid in een notendop

Eens. Hoewel het ook een risico is. Kost 15 miljoen, dat is niet niks en er mislukken heel veel spelers bij Ajax, ook klasse spelers als Ziyech. Aan de andere kant, hij heeft ervaring en past wel bij de club. Kans is groot dat hij straks voor 40 miljoen doorverkocht kan worden.

5 augustus 2016 om 17:29

Wat voor ervaring heeft hij dan? Hoeveel Europese wedstrijden speelde hij? Of doel je op de invalbeurten bij Marokko? Deze jongen heeft nog niets op een iets hoger niveau laten zien. Leuke speler, maar absoluut niet voor 15m.

5 augustus 2016 om 18:09

Vergeet niet dat ook Ajax weinig heeft laten zien in Europa. Bij een club spelen waar het dag in dag uit overleven is, waar hem dingen zijn beloofd waar de club zich niet aan kon houden, waar er ontzettend veel media-aandacht was en waar de selectie zeer matig was is erg moeilijk en brengt veel druk met zich mee. Ziyech kreeg het voor elkaar om onder die omstandigheden ontzettend goed te presteren.

Vorig seizoen had de verdediging van zowel PSV als Ajax nauwelijks grip op hem en hij was bij elk balcontact zeer dreigend. Deze jongen heeft wel laten zien het niveau aan te kunnen, ondanks het gebrek aan Europees voetbal.

5 augustus 2016 om 18:46

Sorry, de wedstrijd tegen psv heb ik niet gezien, maar tegen ajax was hij compleet onzichtbaar...

5 augustus 2016 om 17:40

Dachten ze van Maher ook....

5 augustus 2016 om 19:09

Want Maher is geflopt bij Ajax??? Of maak je de vergelijking omdat ze allebei Marokkanen zijn???

5 augustus 2016 om 19:14

Hij vergelijkt een dure speler, zowel in aanschaf als in salaris, waar veel van werd verwacht met de uiteindelijke prestaties. Inmiddels is wel duidelijk dat PSV dik verlies gaat maken op Maher.

5 augustus 2016 om 17:42

15 miljoen voor een speler van Fc Twente vind ik wel heel erg veel. Ik zou maximaal tussen de 8 a 10 mil voor Ziyech betalen.

Janssen is een spits en heeft zich ook bewezen op Europees niveau met AZ en Oranje. Bij Ziyech is het nog maar even afwachten.

5 augustus 2016 om 18:49

Ik vind 31 mil voor Milik ook erg veel, maar 8/9 mil voor de beste speler van de eredivisie vind jij dus genoeg? Wat een giller.

Arno Vermeulen vind dit, dus is absoluut niet het vermelden waard!

5 augustus 2016 om 18:02

Inderdaad. Nu ga ik zelfs nog twijfelen of Ziyech halen wel een slimme keuze is.
Wat een lambal is die Vermeulen toch. Die klapt er alleen maar chiché's uit en heeft eigenlijk nooit wat boeiends te melden.

Laat die Vermeulen het maar niet snappen dan, niemand die er wakker van ligt.

Bij Ajax zijn ze toch ook niet gek? Als Ajax aanklopt betaal je al minimaal 15 miljoen. Voor een speler voor een positie die misschien nog wel het beste bezet is. Ik kan me voorstellen dat je voor die 15 miljoen ook wel een andere speler kunt halen die op een positie uit de voeten kan waar 't nog dun bezaaid is.
Het is ook gewoon een kwestie van een rekensom, kijken naar je eigen selectie en het risico wat eraan vast zit.

Nu vind ik Ziyech ook een topper hoor. En ik denk niet dat hij 't type is die ala Maher en Sinkgraven ondersneeuwt. Maar het is wel een baasje. Als je hem niet belangrijk genoeg maakt zie ik nog een El Hamdouietje ontstaan. En dan zit je met je 15 miljoen in zo'n speler. Twente gooit er sowieso al een paar miljoen bij als Ajax aanklopt t.o.v. andere teams. Was in 't verleden niet anders.

Tenzij die in de uitverkoop gaat zou ik 't ook niet "zomaar" doen. En zeker niet omdat Vermeulen het zegt. Die is altijd zo opportunistisch als de neten, net als de rest van de Nos. Die zouden nog geen jaar een team kunnen runnen zonder in de problemen te komen.

Marc Overmars, Bergkamp, de Boer, Bosz, vd Sar etc ... allemaal koekenbakkers volgens Vermeulen. Haha.

6 augustus 2016 om 15:27

Arno Vermeulen laat telkens weer blijken uitstekend geïnformeerd te zijn en zegt altijd zinnige dingen. Waarom moet iedereen toch tegen zo'n man aanschoppen? Als je deze man al niet ziet zitten, wat moet je dan wel niet van dat onbenullige stelletje bij Voetbal Insite vinden, vraag ik me af. Natuurlijk zou Ajax er met Ziyech een stuk sterker op worden, maar bij Ajax halen ze liever iemand als Westermann.

Misschien is Ajax wel bezig met Ziyech en dat meneer Vermeulen dat gewoon niet weet

5 augustus 2016 om 19:43

Ja laten we vooral nog even wachten dan. Tijd zat. De voorbereiding kan je best laten lopen. Niet belangrijk in dat geval

Ajax heeft meer dan genoeg middenvelders, waarvan sommige zijn gezegend met een behoorlijk talent. Prioriteiten liggen in de linksbuiten en spits-positie. Voorin liggen de problemen van Ajax, niet op het middenveld. Tenzij Ziyech linksbuiten wil spelen, maar dat zie ik niet gebeuren.

5 augustus 2016 om 20:29

Het klopt dat Ajax genoeg middenvelders heeft, maar wanneer was er bij Ajax de klassieke nr 10..zo'n technische mooie voetballer? Ik kan herinneren dat Sneijder de laatste was.. Ajax heeft succes gehad met zulke klasse spelers en Ziyech is er overduidelijk 1 van..nog steeds baal ik dat KNVB geen actie heeft ondernomen want in het NL elftal zouden we hem perfect kunnen gebruiken als opvolger van Sneijder. Daarnaast vind ik dat Twente dit ook moet gunnen voor het Nederlands voetbal..is toch prachtig om hem minimaal 2 jaar hier op de velden te zien voetballen!! Kijk bijvoorbeeld Duitsland worden topspelers ook in het binnenland verkocht. Als Twente Ziyech verkoopt voor 10 miljoen met een doorverkooppercentage en dat ze misschien nog 1 of 2 spelers kunnen huren zou dat toch perfect zijn? En sowieso moet Ajax nog een buitenspeler en spits halen, maar na 10-12m voor Ziyech houd je nog 22 over..genoeg geld voor die andere 2 posities.

Ziyech is gewoon iemand met persoonlijkheid. Dat durven ze bij ajax denk ik niet meer aan. Hij zou een absolute versterking zijn!

Ds. Vermeulen mag daar niets van snappen, dat mag...

Voetbaltechnisch zal er geen enkele twijfel over hem bestaan. Ik vind Ziyech ook een geweldige voetballer. Alleen zijn mentale weerbaarheid is stukken minder. Bij Twente stond alles in dienst van hem, maar niet voor niets is zijn aanvoerdersband afgepakt en keerde het publiek zich tegen de maniertjes van Ziyech.
Nou in Amsterdam zal het allemaal 2x zo erg zijn. En vergeet niet de transfersom van 10-15 miljoen. Ga daar maar aan staan !

Daarbij is een centrumspits prio 1
en een snelle technische vleugelspeler prio 2

5 augustus 2016 om 18:14

Mentale weerbaarheid minder? Die gast trekt de kar terwijl alles in Fc Twente tegenzit.

Ik snap niet waarom iedereen klaagt over mentaliteit?

5 augustus 2016 om 18:18

Heb je kritiek op zijn mentale weerbaarheid?

Afgelopen seizo4n kreeg Twente alle elende over zich heen, hadden alle spelers een vormdip, had ziyech alle kritieken van de media omtrent zijn keuze voor Marokko en zijn woorden over de situatie bij Twente. Ondanks deze randzaken hield hij niveau en was hij beslissend voor Twente. Hij kon zich in een waardeloos elftal in een waardeloze periode onderscheiden. Ajax mag god op de knietjes bedanken wanneer iemand met zo'n mentaliteit voor hen speelt. Het wordt tijd dat er bij Ajax eens iemand opstaat wanneer de rest het laat afweten

5 augustus 2016 om 18:39

Hij heeft toch juist mentale weerbaarheid getoond, door gwwelig te blijven spelen ondanks alle perikelen rond Twente en het afpakken van zijn aanvoerdersband. Ik ben van mening dat hij niet meer hoeft te bewijzen dat hij onder druk kan voetballen (in de eredivisie).

Als je nu Ziyech haalt, wat ga je dan met Nouri doen. Geef die jongen nou eens een kans.

5 augustus 2016 om 17:44

Wellicht Nouri in de deal verwerken en hem 1 a 2 jaar laten rijpen bij Twente.

5 augustus 2016 om 18:01

Dat zou nooit werken denk ik. Door de fysiek van Nouri moet hij in een team spelen dat veel de bal heeft op de helft van de tegenstander, anders komen zijn kwaliteiten niet tot uiting. Ik denk dat hij meer zou hebben aan 10 wedstrijden bij Ajax dan 20 bij Twente om die reden.

5 augustus 2016 om 18:06

Nouri die is misschien qua talent ver, maar die gaat Ajax op dit moment niet veel beter maken. Te klein / licht en nog nul eredivisie ervaring. Beter verhuren.

10 of 15 miljoen is een te groot risico. Een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen. Sulejmani was 16 miljoen euro en ook een groot talent. Met Ziyech heb je nooit de zekerheid dat je het er uit krijgt. Niet via een kampioenschap, CL succes of een mooie transfersom. Als je hem voor maximaal 8 a 9 miljoen kan kopen dan moet je het doen maar anders niet. Het zou dom zijn en het beleid is dan gelijk niet meer serieus te nemen. Je moet ook aan de langere termijn denken. Bij mijn club PSV hoef ik hem ook niet te zien voor dat bedrag. Het is een groot talent en zeker een goede speler maar zekerheid heb je nooit.

Ze hebben toch geen middenvelders nodig? Kunnen ze beter Ballotelli kopen ... al hoop ik van niet want die gast lacht zich gek hier om de verdedigers en schopt er 30+ in.

5 augustus 2016 om 17:36

Als ik PSV was zou ik juist toeslaan, ipv van Ginkel. Anders heb je met Pröpper en van Ginkel twee keer hetzelfde soort speler staan.

5 augustus 2016 om 18:21

Toch konden ze prima samenspelen. Ik vind ze niet echt hetzelfde. Propper heeft een fluwelen touch en is een kilometervreter. Van Ginkel is meer een powerhouse en komt vaker in scoringspositie.
Maar goed, wij hebben eigenlijk ook niet echt een middevelder nodig als van Ginkel komt en PSV wil denk ik niet zoveel betalen voor Ziyech. Aan de laatste jaren te zien houdt PSV een max van 8 mln aan incl bonussen.

5 augustus 2016 om 17:51

Als balotelli hard werkt buiten het veld. Doet hij dat met zijn ogen dicht

5 augustus 2016 om 18:22

Denk ik ook.
Hij heeft het op een hoger niveau al meermalen laten zien, dan moet ie het hier ook kunnen.

Ik wel.. 15mlj teveel voor binnenlandse transfer. . Kan Zyech het ook bij een ajax/psv? Daar waar hij (nog) niet de vedette is. Daarbij heeft ajax al voldoende middenvelders. . Zyech heeft veel kwaliteit en zal imo slagen maar die garantie heb je niet en dan is 15mlj veel geld

Kappen nou Arno. Iedereen praat elkaar na en ja, Ziyech is een fantastische speler. Maar als je hem zou halen zou het ten koste gaan van een andere (jeugd)speler, en daarom gaat dat niet gebeuren.
Ajax heeft Ziyech echt wel overwogen, maar tis toch gek als ze hem zouden halen gezien het nu al volle middenveld.

5 augustus 2016 om 18:27

Jammer dat het ten koste gaat van iemand. Kwaliteit boven potentieel. Laat sinkgravenv maar vertrekken en gudelj banken.

5 augustus 2016 om 19:48

Zeker. Sinkgraven moet eruit. Je hebt daarachter nog vd Beek, Serero, Nouri en weet ik veel wie nog staan die je dan weehoudt van groeien. Is (van nature) niet des Ajax en denk ook niet dat het gaat gebeuren.

Hij is gwn zwaar overschat door vele. Laat m als die zo nodig weg wil lkkr naar championship club gaan. Veel geld verdienen voor overschatte dure speler.

5 augustus 2016 om 17:50

Overschat? Hoe kan je dat in godsnaam beweren met droge ogen? Deze man is al een paar seizoenen een van de beste in onze nationale competitie. Leuk dat we tig middenvelders hebben, geen 1 heeft de kwaliteit van Ziyech. Het is frustrerend dat Ajax niet eens in gesprek gaat, niet even pols hoogte neemt en informeert.

Deze man kan hoekschoppen nemen, kan vrije trappen nemen, heeft een geweldig afstandsschot, zijn inzicht is geweldig, heeft een goede techniek, goede passing, en speelt perfect in teamverband. Nee, Ajax moet direct handelen. Als PSV met deze jongen aan de haal gaat word ik helemaal gek.

5 augustus 2016 om 19:31

@jordyb

Bij Twente de beste ja.. daarmee is alles ook wel gezegd.. Ajax heeft denk ik 4 middenvelders die beter zijn dan Ziyech en 4 zijn er gelijkwaardig..

5 augustus 2016 om 17:58

Hahahahah je bent blijkbaar een FC Twente fan die wilt dat Ziyech blijft, want anders snap ik niet hoe je deze speler overschat durft te noemen. Hij heeft een heerlijk schot, een goede pass, inzicht, techniek en nog veel meer dingen die de meeste spelers in de eredivisie niet hebben. Ook was hij betrokken bij 70% van de goals van twente (zoiets tenminste)

Geen enkele buitenlandse ploeg heeft zich nog serieus gemeld en als ze dat doen dan zal hun bod niet hoger te komen liggen dan de helft van de vraagprijs van 15 miljoen. Het is makkelijk lullen van Arno om met andermans geld te gaan rondstrooien maar die tijden zijn bij Ajax allang voorbij en ik vraag mij af of Ziyech wel de geschikte kandidaat voor Ajax is want meeverdedigen als aanvallende middenvelder hoort tegenwoordig in het moderne voetbal maar dat heb ik hem nog niet 1 keer zien doen bij Twente. Bij de subtop uit de eredivisie kan je er mee weg komen maar ga je stappen hoger maken b.v. Ajax PSV of een sterke subtopper uit het buitenland dan ga je op je muil.

5 augustus 2016 om 18:34

Zou zeggen kijk eens een wedstrijd van hem, verdedigt vaak prima mee. Daarnaast is er al een bod van 8 en van 10 mln afgewezen. Dus denk niet dat die voor de helft weg gaat

5 augustus 2016 om 18:45

Dat is nou juist het probleem. Laat ze lekker voetballen. Waarom altijd dat 'niet mee verdedigen' gezeur bij Ajax. Deze tactiek (of opdracht) is afgelopen 5 jaar extreem uitgevoerd door Frank de Boer. 5 jaar lang hebben we belabberd voetbal gezien met ook verdedigende nummer 10. Het is ook bij ons moeilijk uit te krijgen wat FdB ons heeft voorgeschoteld. Ik neem je ook niet kwalijk. Het is een soort stopwoord dat nog tussen ons oren zitten.

5 augustus 2016 om 19:29

Juist! Met 15 miljoen zou ajax daarnaast al het transferbudget in een keer weggooien. Als we nou een tekort hadden aan middenvelders dan was het een optie voor max. 8 miljoen, maar nu niet. We hebben 10 opties op het middenveld.

Ajax moet gewoon bij Twente aankloppen en in ieder geval de onderhandelingen aan gaan.
Ziyech is een speler die Ajax heel goed kan gebruiken. Op het middenveld mist Ajax echt creativiteit en dat zou je kunnen invullen met Ziyech. Dan zet je toch gewoon Ziyech naast Klaassen en daarachter een nummer 6 die zich alleen bezig houd met de opbouw en verdedigen. Dan heb je een middenveld dat klopt en waarop je vooruit kan. Nu lijkt het nergens op. Daarnaast kun je de prijs wel wat omlaag krijgen door clausules in te bouwen. Twente kan wel een financiële meevaller gebruiken.

Mijn gevoel zegt dat ajax helemaal niets meer gaat halen, hoor haller maar vind ik veel teveel een statische spits dus hou me hart vast met deze selectie

Het zou mooi zijn maar ik zou niet weten waar hij moet gaan spelen. Dan zou je een speler moeten verhuren.

Waarom zou ziyech naar ajax willen is dan ook de vraag. Hij wil toch gewoon naar het buitenland zelf?

5 augustus 2016 om 17:35

ja alleen ajax fans willen het gewoon niet snappen dat hij never nooit naar ajax gaat deze zomer

5 augustus 2016 om 19:46

Jawel hoor, ajax fans snappen allang dat dure spelers niet haalbaar zijn vanwege de salaris eisen. Daarnaast is een transfersom van 15 miljoen eigenlijk niet te doen voor een Nederlandse club, de financiële risico's worden gewoon te groot.

Dus alhoewel ik Zyiech een goede voetballer vindt en hem graag bij Ajax zou zien spelen, begrijp ik heel goed dat ajax het niet aan durft danwel hij gewoon niet haalbaar is. Het is meneer Vermeulen die dat niet snapt.

Spits nodig? De aanvoer naar voren is juist waardeloos.

Ze zijn bij twente sukkels dat ze Ziyech een prijskaartje van 15 miljoen geven terwijl Milik voor meer dan het dubbele de deur uit gaat bij Ajax, dan is Ziyech toch echt wel veeel meer waard, want in mijn ogen is Ziyech een betere voetballer dan Milik.

5 augustus 2016 om 18:41

Ze zijn inderdaad sukkels dat ze een absurd hoog prijskaartje geven aan ziyech. Leuk voir de middenmoot maar komt nog te kort voor de top.

5 augustus 2016 om 19:00

Mooi verhaal limboloy. Als je niet ziet dat de kwaliteit van Ziyech afstraalt dan zou ik lekker voor een andere sport kiezen. Misschien heb je daar iets meer kaas van gegeten

5 augustus 2016 om 19:12

nou ik heb er denk ik meer verstand van dan iedereen die meeloopt in de polonaise beste nietsnut.. Het is btw Limboroy en niet limboloy .

5 augustus 2016 om 19:28

nietsnut

Hij heeft groot gelijk, Ziyech is geweldig aan de bal, maar in de top wordt meer gevraagd. Druk zetten en ook meeverdedigen.

5 augustus 2016 om 22:12

Tuurlijk straks gaan we nog vragen of de spits wil meeverdedigen

Ze zijn bij twente sukkels dat ze Ziyech een prijskaartje van 15 miljoen geven terwijl Milik voor meer dan het dubbele de deur uit gaat bij Ajax, dan is Ziyech toch echt wel veeel meer waard, want in mijn ogen is Ziyech een betere voetballer dan Milik.

In principe is het makkelijk scouten. Ziyech , Haller en Rashica en je hebt al een beter voorhoede/middenveld dan nu. Ajax heeft teveel net niet voetballers. Sinkgraven, El Drama.... Echter moet je voor meer kwaliteit gaan buiten de eredivisie excl Ziyech (is wel serieuze verbetering) Er zal serieus een kwaliteitsinjectie moeten komen. 3 versterkingen zijn wel vereist, PSV loopt alleen maar uit. Het enige wat ik niet kan begrijpen als je ziet Van der Sar/Overmars , als die bij mekaar zitten voor versterkingen, jongens die bijna 200 interlands samen hebben gespeeld met grootste spelers der aarde uitkomen bij bijv Westermann op advies van VDV. Ben ik dan gek, of heb je er dan totaal geen kijk op. Deze mensen zouden het juist moeten weten.

Ajax mist echt een middenvelder met creativiteit (ziyech dus)

Hahahah ga weg met ziyech man en al die mensen die hem naar ajax willen zien gaan! Ja inderdaad middenvelders genoeg en ook grote talenten met bazoer, riedewald en gudelj blijft er maar 1 aanvallende plek over en klaassen is gewoon de aanvoerder.. Ajax heeft veel geld ook zonder de 32 miljoen ze moeten gewoon een spits halen en vleugelaanvaller.. Echt leuk ziyech die leuk speelde bij twente maar verder zich 0.0 heeft bewezen!!! Zijn eigen td geeft dat zelfs aan..

5 augustus 2016 om 19:07

Maar dan worden Traore en Haller genoemd bij Ajax. Ze spelen op een andere positie dan Ziyech, maar wat hebben zij meer bewezen in de eredivisie dan Ziyech? Als Ziyech 0.0 heeft bewezen, dan hebben Traore en Haller -25 bewezen. En Klaassen heeft wel bewezen een doelpunt te kunnen maken, maar ook dat hij totaal niets toevoegt aan het aanvalsspel. Maargoed, fijn dat niemand bij Ajax ziet dat ze Klaassen zouden moeten vervangen voor Ziyech en een spits halen die een paar doelpuntjes kan maken uit de vele kansen die Ziyech creëert, en dat ze dan makkelijk kampioen zouden worden. De kampioensschaal gaat zo gelukkig weer naar Eindhoven.

5 augustus 2016 om 20:05

Alles draait om prijs vs. risico. 15 miljoen voor een Nederlandse middenvelder is gewoon erg veel geld. Zeker als je het tekengeld, salaris en een doorverkoop percentage erbij op telt.

Dus ja, ik zie Zyiech graag komen maar ik begrijp ook dat hij heel erg duur is. Zeker als je dan ook nog eens een basisspeler van het middenveld kan afschrijven.

5 augustus 2016 om 20:35

Laat ik vooropstellen dat 15 miljoen voor een speler in Nederland veel geld is. Ik ga er echter wel van uit dat dit bedrag zonder doorverkoop percentage is, en als je een percentage van 10 tot 15 procent bied, dat Twente wel akkoord gaat met een bedrag van 10 tot 13 miljoen (ze hoeven dan immers minder te betalen aan Heerenveen en krijgen er bij doorverkoop een paar miljoen bij). Simpel gezegd: een prijs van 10 tot 13 miljoen is wel overkomelijk wanneer je bedenkt dat Ziyech de potentie heeft om voor 30 miljoen of meer verkocht te worden (als je tekengeld, salaris en doorverkoop percentage bij prijs in berekend, moet je zeker ook denken aan het potentiele bedrag dat hij gaat opleveren onder risico). De enige reden die eigenlijk opgaat bij Ziyech is dat hij eigen talent (Nouri) 'in de weg zit'. Ziyech is een topspeler met meer kwaliteit dan de huidige basisspelers (je zou er dus op vooruit gaan), maar je zou er je aanvoerder en een talent voor moeten opofferen. Ik snap ook wel dat Ajax het niet doet (en ben er blij mee), maar het is echt geen onverantwoorde gok. En ik verbaas me helemaal over die reacties in dit topic, dat hij niks zou toevoegen (en zelfs middelmaat is!?), daar kun jij toch ook met de pet niet bij?

Ik hoop dat Ajax Ziyech niet haalt. We hebben genoeg middenvelders lopen en kunnen het geld beter besteden aan een spits. Immers hebben we met Nouri een speler in huis die er binnen nu en een jaar er moet staan. Als Ziyech komt gaat dit ten koste van Nouri en dan heb ik liever Nouri en versterking op andere posities.

5 augustus 2016 om 18:09

Nouri is er nog lang niet. Daarnaast, hoezo vergelijk je hem met de beste speler van de eredivisie? Nouri heeft nog niets klaargespeeld op dit niveau. En Ajax heeft genoeg geld om zowel 2 aanvallers te kopen als een Ziyech, nu nog daadwerkelijk een keer een goede versterking halen.

5 augustus 2016 om 21:26

Ik vergelijk hem toch niet met Ziyech. Ik zeg alleen maar dat het ten koste van Nouri zou gaan als Ziyech komt :-)

5 augustus 2016 om 19:27

Amen! Ik denk dat ajax maximaal 15 miljoen kan uitgeven en dat moet je dat niet gaan investeren in het middenveld, daar hebben we Bazoer, Gudelj, Klaassen, Schone, Sinkgraven, Nouri, van de Beek, de Jong en Riedewald oftewel 10 opties voor 3 posities. Een spits en eventueel een buitenspeler.

Ajax heeft liever ja knikkers op 10 (klaassen) . Ziyech is absloluut de beste voorgestoken spelverdeler van de eredivisie ik zou alles op alles zetten op hem binnen te halen . Ik hoop persoonlijk niet dat hij naar Ajax gaat anders worden ze zowiezo kampioen 😱

Voor het eerst ben ik het met Arno Vermeulen eens ook ik snap het niet. Doe een bod van 10 miljoen met Serero en eventueel een jaar Sinkgraven huren erbij en je hebt een top deal. Sinkgraven kan dan veel spelen en zich laten zien en wij krijgen een directe versterking erbij in de vorm van Ziyech. Die kan je dan mooi op 10 zetten en met een Klaassen en Gudelj erachter zit je helemaal top. En mocht je ooit weer 352 gaan spelen heb je tenminste een nummer 10 die dan het spel goed kan verdelen. Komop Ajax grijp nu eens die kans en koop Ziyech.

wat een gezeur over teveel middenvelders. degene die ze nu hebben zijn gewoon niet goed genoeg!
en daarbij zie afgelopen week, denk dat Bosz het middenveld als belangrijkste schakel gaat maken, dus dat 352 systeem gaat vaker gespeeld worden.
en dan zeggen dat een binnenlandse transfer niet gedaan moet worden, nee Sinkgraven speelt lekker, das pas kapitaalvernietiging

5 augustus 2016 om 18:38

Als het een toegevoegde waarde zou zijn dan zou ik het aks Ajax zijnde doen. Maar hij is geen toegevoegde waarde, dus lekker bij Twente laten.

Misschien omdat we al teveel middenvelders hebben waarvan er 4 basiswaardig (Riedewald, Klaassen, Gudelj, Bazoer) zijn en er 2 dichtbij de basis (vd Beek, Schone) zitten? Er zal echt eerst iemand verkocht moeten worden daar voordat Ziyech kan worden aangetrokken.

5 augustus 2016 om 19:40

Maar waar is de creatieve speler met een verfijnde techniek en spelinzicht? ooh wacht. Die hebben we niet

5 augustus 2016 om 20:36

Sinkgraven (was ik vergeten) zou dat moeten zijn, maar ik weet ook dat hij verre van een zekerheid is. Het punt met Ziyech halen is dat je dan waarschijnlijk zowel Gudelj als Sinkgraven op de bank komen. Dan heb je wel even lekker 13 miljoen euro weggegooid. Met zijn aankoopbedrag en salaris erbij is dat wel even een hele dure grap. Ik zou Ziyech ook wel willen zien, maar zonder dat er iemand verkocht wordt, is dat gewoon echt niet te veroorloven financieel gezien.

Kan goed voetballen alleen zit het in zn kop niet helemaal goed heb ik het idee. Vindt hem heel kinderlijk overkomen.

Misschien moet Arno even naar zijn wedstrijden kijken van afgelopen seizoen, hij had een vrije rol en verdedigde amper mee. Plus dat Ajax genieg middenvelders heeft.

Absoluut niet naar Ajax. in de eredivisie heeft hij het al bewezen met een degradatieteam. Op naar een subtop of middenmoter in een topcompetitie en zich verder ontwikkelen op een constante hoger niveau

Omdat dat zou breken met de zogenoemde "visie" van het bestuur. En dat houdt in:
- Voor elke speler die je wilt kopen moet er eerst 4 verkocht worden, ongeacht hoeveel er al vertrokken zijn.
- Voor goede spelers mag niet meer dan 4 miljoen betaald worden
- Voor talenten gaat de portomonnee vol open en is er geen limiet.

Volgend seizoen dus 120 miljoen op de bank en weer geen reet geinvesteerd.
Nee hoor, "wij" zijn prima tevreden zo!

5 augustus 2016 om 19:24

De visie is dat ze eerst naar de jeugd kijken, als je dan ziet dat je Nouri, van de Beek en de Jong hebt lopen en Eiting er alweer aankomt. En je hebt al 5 middenvelders dan is het gewoon overkill.

Halen die Zijech. Marc Overmars heeft blijkbaar meer verstand van beleggen in vastgoed dan in het aantrekken van voor Ajax zeer waardevolle spelers. Jammer..

Ziyech heeft een prijskaartje van 15 miljoen. De enige speler die Ajax ooit heeft gekocht met een vergelijkbaar prijskaartje, is Sulejmani. Het lijkt me dus nogal logisch waarom Ajax niet voor Ziyech gaat.

Sorry hoor maar ik hoef die ziyech niet bij mijn club. Komt te kort. Is een leuk spelertje voor ploegjes als Twente, maar een paar stappen hoger kan hij niet aan. Daarnaast die absurde vraagprijs van 15 miljoen voir een speler die marktconform hooguit 6 miljoen zou kosten. Als Ajax het doet dan krijg je een tweede suljemani-verhaal.

5 augustus 2016 om 18:54

Haha Ziyech is beter dan al die middenvelders bij Ajax. Dus 15 miljoen is absurd... hmm 31 miljoen voor Milik is dat zeker niet?

5 augustus 2016 om 19:16

iedere middenvelder die bij ons basis staat heeft meer kwaliteit dan dat Ziyech dat heeft.
Daarnaast Milik hoefde niet verkocht te worden en had een doorlopend contract, dan is die 32 een mooi marktconform bedrag, zeker met de potentie die Milik heeft

5 augustus 2016 om 19:18

nou Nietsnut bij jou komt er niks zinnigs uit, je beledigd mij ten 2e male.
Daarnaast ziet iedere kenner dat Ziyech de stap nog niet kan maken. Alleen de boys uit enschede en de likkers denken dat, de neutrale kijker ziet het toch echt anders

6 augustus 2016 om 11:30

Misschien moet je je Ajax bril eens afzetten. Dat zou best wel eens verhelderend kunnen werken, want je praat onzin.

5 augustus 2016 om 19:19

Komt te kort? Dan ben ik benieuwd welk middenvelder in de Eredivisie je zou nemen die bij Ajax zou passen. Overeem? Of iets anders? Ja mischien Nouri in de toekomst, maar als je Hakim nu haalt heb je sowieso Eredivisie ervaring binnen. En als je denk dat Ajax een speler gaat kopen ala Zlatan's kan je het vergeten. Die tijden zijn geweest bij Ajax mede door salarisplafond. Door deze belachelijk beleid kom je dus op uit b en c spelers die nog niet eens basis plek hebben. Maargoed succes

5 augustus 2016 om 19:27

uit de eredivisie geen enkele middenvelder, aangezien die niet nodig is bij ons, er lopen er al genoeg rond, en in de toekomst komen er ook een paar aan. Prioriteit is een spits en een buitenspeler.

5 augustus 2016 om 19:26

@Limboroy je praat over Ajax alsof het Real Madrid is.. dat is nou juist die typerende arrogante houding waardoor iedereen een hekel aan je club krijgt (of al heeft). Dus jij draagt er aan bij dat je medefans nu aan het klagen zijn dat elke club alles geeft tegen Ajax. Laat ik het omdraaien en vanuit een grotere club op dezelfde manier over (een speler van) Ajax praten. Bazoer bijvoorbeeld. Die hoef ik niet te zien bij mijn club. Komt te kort. Leuk spelertje voor ploegjes als Ajax, maar een paar stappen hoger kan hij niet aan. Daarnaast die absurde vraagprijs van 30 miljoen voor een speler die marktconform hooguit 10 miljoen zou kosten. Als Manchester United het doet krijg je een tweede Memphis-verhaal.

5 augustus 2016 om 19:35

Hoe durf je een goede speler te vergelijken met Depay? Daarnaast is 30 miljoen inderdaad niet marktconform, Bazoer zou marktconform rond de 20 miljoen zitten..
Feit blijft dat ik en met mij vele anderen Ziyech behoorlijk middelmoot vinden. Meeverdedigen heeft die nooit van gehoord, laat behoorlijk vaak zijn man lopen.

5 augustus 2016 om 20:05

Haha typisch een voorspelbare reactie. Jij vind Bazoer enkel een goede speler omdat hij bij Ajax zit. Bazoer heeft namelijk minder bewezen dan Ziyech. Feit blijft dat er genoeg mensen zijn die totaal geen verstand hebben van voetbal (en het spijt me te constateren dat jij hier bewijst daarbij te horen). Een nummer tien hoeft ook niet standaard met zijn man mee te lopen, omdat er 2 centrale middenvelders achter hem staan die een mannetje moeten overnemen, waardoor de nummer tien veel vrijer is om in balbezit de bal snel bij de voorhoede te krijgen. Bij Ajax zijn jullie Klaassen gewend, dat is een loper en zal altijd achter zijn man aanhollen. Het is echter geen klassieke 10. Eriksen liet ook vaak genoeg een man lopen.

Veel middenvelders dat klopt , maar allemaal doorsnee want Klaassen is groter gemaakt door Ajax dan hij eigenlijk is , Bazoer groot talent en haalt de top wel maar de rest mag nog niet in de schaduw staan van Ziyech .
Ophalen voor 10 miljoen , en scorende spits met ervaring en je bent klaar NL competitie en poule fase CL .
En al die overbodige hansworsten weg ermee , want Ajax betaalt voor die gasten dikke salarissen wat weggegooid geld is .

5 augustus 2016 om 19:12

Amen...........meer hoef ik er niet aan te te voegen. Gelukkig zijn er nog mensen die objectief kunne oordelen en zien dat Klaassen en die andere Middenveldertjes niet op het niveau van Ziyech zijn..

5 augustus 2016 om 19:23

Nouri, van de Beek en Frenkie de Jong hebben we niet voor niets, het zou een doorn in het oog zijn voor de toptalenten van Ajax, alleen daarom al niet doen, daarnaast hebben we Schone, Bazoer, Gudelj, Klaassen en Sinkgraven, waarvan ik denk dat hij gelijkwaardig is. En nee dat lees je niet verkeerd, ook die moet de stap van subtop naar top nog maken, net als Ziyech, Sinkgraven staat er niet in omdat hij te vaak dom balverlies lijdt op gevaarlijke plekken, typisch iets wat Ziyech ook zou overkomen.

Ziyech is een absolute versterking voor Ajax. Is een onderscheidende speler en aanzienlijk beter dan alle middenvelders die Ajax heeft. Dat weet iedereen. Maar hij past helaas niet in het profiel dat Ajax nastreeft en waar ze graag mee werken... Tja...

ziyech., Bailly en Gomez..

Ja zyrch is de beste oplossing voor Ajax dat snapt iedereen maar Ajax gaat nooit 15 miljoen betalen en andere clubs ook niet want die zien zyrch als een speler bij een nu,mer 14 van de zwakke Nederlandse competitie en wissel speler van Marokko die ook vaak weg moet voor Afrika cup en interlands
Ben bang dat dit een assaidi assati el hamdoui verhaal word
En als hij niet verkocht word heeft hij volgend jaar nog maar 1 jaar contract en mag Twente blij zijn met 4 miljoen

Mensen die roepen er zijn al genoeg middenvelders snappen er helemaal niks van. Niemand maar dan ook niemand in de Ajax selectie mag Ziyech veters strikken. Allemaal zijn kwa techniek slimheid schot en een paas geven niet op het niveau van Ziyech. Meteen kopen meteen de nummer 10 geven en als aanvallende middenvelder achter je spits laten spelen. Als Ajax dat doet worden ze 100% kampioen. Zo simpel is het.

5 augustus 2016 om 19:21

Daar denk ik dus anders over, Ziyech heeft nog 0,0 laten zien in de top, bij twente was alles op Ziyech gericht dat zal bij Ajax niet zo zijn, daar moet hij ook druk zetten, lopen en meeverdedigen wat absoluut niet zijn sterke punten zijn. Daarnaast ben ik niet overtuigd van zijn karakter, niet erg stabiel komt hij op mij over.

5 augustus 2016 om 20:17

Haal je Ajax bril eens Afcanats.....niet zijn sterke punten en karakter? Speelt beter voetbal dan alle Ajaxieden op het middenveld. Doet het bijna in zijn eentje. Dus Guldelje is zoveel beter of Klaassen of Dat klein muisje van 7 miljoen? Ziyech heeft meer voetbal gochme. Laat staan als hij met spelers van Ajax op.het middenveld speelt die beter zijn dan twente middenvelders. Gaat hij nog belangrijker zijn. Ziyech is denk ik zelfs te goed voor Ajax momenteel. Gaat gewoon naar het buitenland. Gemiste kans voor Ajax.

5 augustus 2016 om 21:19

Daar ben ik het niet mee eens. Ziyech komt nog veel tekort.

Ik begrijp niet waarom Arno Vermeulen denkt dat wij op zijn mening zitten te wachten...

Arno Vermeulen, pfff.. Omdat ajax al 9 middenvelders heeft en vooral een spits en eventueel een buitenspeler nodig heeft, al we die hebben zouden we eerder nog een concurrent voor Dijks moeten overwegen. Die 32 miljoen kan Ajax zeker niet allemaal uitgeven, ik denk dat een verhoging van 3 miljoen voor de afschrijvingen maximaal is, wat neerkomt op een budget van tussen de 12 en 15 miljoen afhankelijk van de contractduur. Eigenlijk kunnen we dat al niet betalen maar met wat reducties in spelerssalarissen, kostenbesparingen en extra sponsoring moet het haalbaar zijn, bovendien is er 0,5 miljoen bespaard door Milik te verkopen.

Als we voor 12-15 miljoen een spits en eventueel een buitenspeler halen dan hebben we het goed gedaan.

Niemand snapt dat Arno, alleen een handje vol mensen die beweren dat het middenveld goed genoeg is.

Datzelfde middenveld dat vorig jaar op veel belangrijke momenten faalde. Datzelfde middenveld waarbij de meeste wedstrijden niet om aan te gluren waren. Datzelfde middenveld waar tot na de winterstop het scorend vermogen behoorlijk beperkt was.

Ziyech moet niet alleen gehaald worden omdat hij de beste middenvelder is van Nederland, het is exact het type dat nog mist op het middenveld; scorend vermogen, creativiteit en een echte 10. Klaassen is een uitstekende speler maar in niks een echte 10. Je directe concurrent heeft met Propper, Hendrix, Guardado en Maher het middenveld uitstekend voor elkaar, dus die gaan je weer verslaan als je niks doet. Maar goed Overmars en logische keuzes gaan niet echt hand in hand, soms werkt dat goed, andere keren dramatisch.

Zou zeggen halen die gast , alleen niemand ziet het bij ajax , het systeem wat ze willen spelen op dit moment , gaat niet met deze spelers ,want ze zijn niet creatief genoeg, daarom wat de De boer deed wel werkte. Met dit systeem moet je zelf een mannetje voorbij kunnen en dat kunnen ze nou eenmaal niet . Dit ajax is gemaakt om het veld breed houden en balletje breed , maar met hem erbij kan er was verrassend gebeuren op het veld en niet dat eentonige voetbal

Zucht, waarom moeten journalisten nu al jaren doen alsof ze een belangrijke mening te melden hebben? Schrijf nou gewoon goeie stukjes en laat voetbalbeleid over aan mensen die daarvoor betaald worden

Veel mensen is opgemerkt dat jij vrij weinig van het spel voetbal begrijpt. Maar daar denk jij vast anders over aangezien je trainers al Adriaanse en van Marwijk vaak nog wil corrigeren

Ik wel, omdat het een ongelooflijk overschatte voetballer is. Niet slecht, maar overschat. Hij heeft het immers alleen nog bij de nummer 15 van de Eredivisie laten zien. Het toppunt is nog wel dat je mensen hoort die geloven dat ie meer dient op te leveren dan Milik, die het laat zien bij een Nederlandse topclub, een (sub)topland in Europa (uitstekende kwalifcatiereeks) en al een EK achter de rug heeft. Dat in schril contrast met Ziyech, die (volgens mij, maar ik kan het mis hebben) bij Marokko nog niet eens onomstreden is.

Zet een dergelijke technische nummer 10 neer bij Twente in de situatie van destijds en dan had ie ook uitgeblonken, ben ik van overtuigd.
Kijk naar Andersen die het goed doet bij Willem II, maar tekort komt voor Ajax. Of Maher en Sinkgraven.
Natuurlijk kan je zeggen dat Ziyech beter is dan hen (alhoewel we dat dus ook alleen op zijn potjes bij Twente kunnen baseren, men was bijv ook lyrisch over Sinkgraven bij Heerenveen), maar dat ie bij een topclub in NL maar makkelijk zal aanpassen en mee kunnen, laat staan uitblinken, valt echt nog compleet niks over te zeggen. Is een enorme stap voor dat soort technische spelers. Daar wordt veel meer van je verwacht en krijg je veel minder ruimte omdat iedereen de bus tegen je parkeert.

Bovendien was het spel van Ziyech bij Twente regelmatig zeer matig, het zijn vooral de statistieken en de mooie goals waar iedereen op af gaat, maar dat vind ik een beetje kort door de bocht omdat daar nogal wat haken en ogen aan zitten.

Dus laat het hem eerst maar eens op hoger niveau zien. Zeg niet dat het niks kan worden, maar dat iedereen nou doet alsof het een enorme must-buy is voor Ajax en dat ie makkelijk bij de subtop in Europa mee zou kunnen is echt lachwekkend.

5 augustus 2016 om 20:31

Voor jou overschat, voor mij de smaakmaker van het vorige seizoen. Zijn acties, voorzetten en goals zijn voor elke club goud waard. eeuwig zonde om hem nooit in een Ajax shirt te zien.

Als k Hakim was had k AjaX geweigerd. Het is niet of ajax hem wil, maar of hakim interesse heeft in ajax!

Dat Arno het niet begrijpt is voor mij het bewijs dat Ajax dat goed doet.

Ik denk dat wie van de 3 topclubs, Ziyech haalt. Ze een gegarandeerd kampioenschap kopen. Ziyech is nou echt het type speler, waar er maar enkele van zijn een echte spielmacher. Maar ik begrijp Ajax wel of misschien wel Bosz, want Ziyech speelt zijn eigen spel en is eigenwijs. Maar hij legt wel een prachtig spelletje op de mat. Het is gewoon straatvoetbal, maar dan op het veld. Bij Ajax willen ze dat niet, daar willen ze tikitaka met Westerman, Veltman en die andere atleten allemaal.

Als Ajax de doelstelling wil behalen, zijn ze wat mij betreft afhankelijk van spelers van uitzonderlijke kwaliteit. Type Ziyech is dus keihard nodig. Met alleen Klaassen kom je er niet. Ik acht PSV met hun selectie vele malen verder dan het huidige Ajax. Jongens als Guardado, Propper en de Jong zie ik niet lopen in het elftal van Bosz. Zou mooi zijn voor de competitie als Ajax nog een toptransfer kan realiseren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

310 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 17 1 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Hoe het leven van Michel Vorm ineens een hele andere wending kreeg

Ietwat onverwachts zette Michel Vorm afgelopen najaar na twintig jaar een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Terwijl menigeen zal hebben gedacht dat de doelman nog makkelijk wat jaartjes mee zou...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren