AZ dringt door tot laatste voorronde Europa League

Donderdag, 4 augustus 2016 om 20:52Erik van Dam

/

AZ is donderdagavond doorgedrongen tot de laatste voorronde van de Europa League. Het team van John van den Brom won vorige week in eigen huis al met 1-0 van PAS Giannina uit Griekenland en nu eindigde ook de return in winst (1-2). In de openingsfase leidde een slecht moment achterin tot een tegentreffer voor AZ, maar nog voor rust kwam het goed.

Na een wat stroperig begin van beide kanten leidde een fout van AZ-keeper Sergio Rochet tot de 1-0 van PAS Giannina. Een goede voorzet van linksback Fonsi werd door spits Pedro Conde in de korte hoek binnengekopt: de Spanjaard trof doel in zijn tweede wedstrijd voor de Grieken. De bal leek echter absoluut houdbaar voor doelman Rochet, die zichzelf verwijten mocht maken. Gelukkig voor hem stelden twee teamgenoten nog voor rust orde op zaken in Ioannina.

/

De eerste de beste aanval van AZ resulteerde namelijk al in de 1-1. Derrick Luckassen schoof de bal uitstekend in de loop naar Alireza Jahanbakhsh, die afgaf naar het midden. Daar was Dabney dos Santos al weggelopen bij Nikos Karanikas en de aanvaller maakte het af met een bal in de rechterhoek. Zeven minuten daarna volgde ook de 1-2 al en liet Luckassen, die meehielp bij de gelijkmaker, zich bejubelen. Na verlengen van Wout Weghorst met de borst stoomde Luckassen op en verschalkte hij de keeper in de korte hoek.

Na rust kwamen er geen doelpunten meer bij. Rens van Eijden maakte koppend een Griekse aanval onschadelijk, Jahanbakhsh volleerde een keer naast en Rochet voorkwam met een uitgestoken hand dat Alexis Michail in de scrimmage binnenkopte. Daarna werd een schot van Weghorst nog geblokt door Michail en trad Rochet een tweede maal adequaat op bij een omhaal van PAS Giannina.


Poll

Een terecht gelijkspel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door zwadian)

Zo'n kleine club, maar al jaren doen ze het uitstekend voor het Nederlandse voetbal. Twee wedstrijden, twee keer winst. Klasse!

4 augustus 2016 om 21:05

Sinds het DSB tijdperk echt een voorbeeldclub geworden. En in de Europa League bijna altijd erg goede prestaties (alleen vorig jaar wat minder).

4 augustus 2016 om 21:19

Ja in de groepfase zat het niet mee, maar ze waren toen wel weer 2 voorrondes doorgekomen en hadden dus ook weer de groepfase gehaald toen.

4 augustus 2016 om 21:35

Tellen deze twee overwinningen ook voor het UEFA klassement?

4 augustus 2016 om 21:41

Zeker weten dit zijn gewoon 2 punten (gedeelt door 5)

4 augustus 2016 om 22:20

Waar kan je ergens de behaalde punten van de landen zien?

4 augustus 2016 om 22:23

Voor de landencoefficient betekent winst 2 punten en gelijkspel 1 punt. In de voorrondes krijg je echter maar de helft van die punten.

Voor de clubcoefficient krijg je pas punten per winst in de groepsfase. Je had 1 punt gekregen bij uitschakeling in deze ronde (3e kwalificatieronde, 1.5 punt voor uitschakeling in de playoffs (volgende ronde) en 2 punten voor het bereiken van de groepsfase.

Je kan het teruglezen op de uefa site, de puntenregeling staat naast de lijsten beschreven.

5 augustus 2016 om 06:02

Weet jij uberhaupt iets van voetbal?

5 augustus 2016 om 06:56

@ Toposnick

Google even op Uefa en Kassies. Op die website zijn alle punten na te vinden.

5 augustus 2016 om 06:01

Wat nice

Mooi! Goed voor de Nederlandse punten!

Gefelciteerd Az

4 augustus 2016 om 23:40

Zeker netjes gedaan door AZ, en door de geplaatste status is er dikke kans dat ze de groepsfase halen. Knappe prestatie zeker voor een subtopper.

Hahaha die Poll

Na een matig begin, heeft Az even orde op zaken gebracht. Daarna was het krachten sparen, en weinig weggeven.
Op naar de laatste horde voor de groepsfase. 2X winst, volle pond voor Nederland.

4 augustus 2016 om 20:59

Je kan alleen maar Nee op die poll antwoorden toch? (het was geen gelijkspel VZ)

4 augustus 2016 om 22:45

Ik antwoordde "ik heb de wedstrijd niet gezien", maar dat doe ik speciaal voor diegene die de poll hier op gezet heeft

Weet iemand of de volgende ronde wel op Rtl7 komt?

4 augustus 2016 om 21:02

@poll.........? 1-2 is gelijkspelen?

Prima, ook wel verwacht, maar je moet het nog wel even doen. Feli aan Az.
En goed voor NL voor de lijst. We hebben wel paar puntjes nodig om e.e.a. recht te zetten

Edit: Huh, mijn reactie komt hier terecht.

Heb de wedstrijd niet gezien, maar ben blij dat AZ het heeft geklaard. Nu Ajax nog en dan dit seizoen met 4 ploegen Nederland representen en punten pakken, want het is hard nodig!

4 augustus 2016 om 20:59

AZ moeet eerst nog wel de volgende ronde halen, maar daar heb ik ook vertrouwen in

Een terecht gelijkspel staat er in de poll...

Gelukkig is AZ in ieder geval door. Ze hadden wel een aantal counters veel beter uit kunnen en moeten spelen. Door de stand geloofde de tegenstander nog wel in een stuntje maar eind goed al goed. In ieder geval 1 punt voor de Uefa coëfficiëntenlijst erbij.

4 augustus 2016 om 21:28

0.2 punten, het wordt door het aantal deelnemers gedeeld.

Positief punt is dat er deze week een Tsjechische, een Turkse, en twee Griekse clubs zijn gesneuveld, dat zijn concurrenten voor de 12e plaats (het terugpakken van het directe CL ticket).

(edit: oh wacht, Fener en Olympiakos kunnen de EL nog in)

4 augustus 2016 om 21:38

Ja maar ook een Nederlandse.

5 augustus 2016 om 02:03

De Turkse clubs doen het goed in deze voorronde. Hopelijk gaan die er snel uit de volgende ronde..

Netjes AZ, tenminste nog een team dat zijn huiswerk doet! In Almelo is het schoolreisje afgelopen.

AZ is een jong team, maar beschikt op de één of andere manier over meer vaardigheden om slim Europees te spelen. AZ uitstekend en Heracles teleurgesteld!!

4 augustus 2016 om 21:25

Realistische club, realistische coah en tegenwoordig genoeg realistische spelers.

Vlaar, Van Eijden, Stijn Wuytens en normaliter ook Ben Rienstra zijn toch 25 tm 31 grof weg.
Dus een ideale mix samen met jonge (eigen) talenten Van Overeem, Luckassen, Haps en Dos Santos aangevuld met een Henriksen, Jahanbaksh en Weghorst/friday is het best degelijk.

Niet meer dan logische zege. Die Grieken konden er niks van. Het is dat Rochet die Grieken een handje heeft geholpen, anders had je helemaal geen problemen gehad vanavond.

Je kan zeggen wat je wil maar AZ presteert altijd naar behoren in Europa, ik geniet echt altijd van ze op dit podium en trouwens ook in de Eredivisie ze krijgen het na elk seizoen hun beste spelers te verkopen toch weer voor elkaar om een goed spelend en presterend elftal neer te zetten. Chapeau!

5 augustus 2016 om 00:21

Prachtig inderdaad. Goed gedaan Az!!

Matige wedstrijd in die hitte maar het resultaten is er: 2 keer winst, 2 zakjes geld en 2 keer punten voor Nederland. Helaas wel weer groen en geel ergeren aan Dos Santos en ik durf te wedden dat er 100 amateurclubs zijn met een betere keeper dan AZ. Terwijl ze Jurjus zo op konden pikken...

5 augustus 2016 om 00:25

Inderdaad! En ja inderdaad wat is dat toch met die buitenlandse keepers, Castro faalde ook al hard tegen Arouca thuis, Rochett is erg matig (die Olij schijnt een groot talent te zijn?), Lamprou vind ik ook niet geweldig. In NL zijn er zat goede keepers, waarom al die buitenlanders?

5 augustus 2016 om 10:17

Olij is een geweldig talent met katachtige reflexen, snap ook niet dat hij geen kans heeft gekregen. Hij is immers 21 nu.

Dat commentaar ook :" waar zou NL zijn in de laatste 10 jaar als AZ geen europese punten had gehaald".
Nou ja, als de situatie van dit moment wordt bekeken dan zou NL zijn kampioen niet meer rechtstreeks hebben kunnen inschrijven voor de CL.

Toch jammer als die Henriksen weg gaat...hij was vandaag niet zo geweldig, maar dat komt natuurlijk ook omdat die jongen bezig is met een transfer. Het is wel een doelpuntenmaker en dat is juist iets waar AZ dit seizoen nog wel eens moeilijkheden mee zou kunnen krijgen. Die Weghorst is gewoon een lachertje.. Wat Friday betreft, dat zal nog moeten blijken. Na de eerste 5/6 wedstrijden kunnen we daar meer over vertellen.

Waar blijft Robin Ruyter??????

4 augustus 2016 om 21:34

Komt helaas niet. Ze gaan het hier mee doen dit seizoen weer

4 augustus 2016 om 22:45

Waarom speelt Coutinho niet eigenlijk? Ik vond hem voor dat hij gepasseerd werd voor Rochet prima keepen. Rochet zelf vind ik door zijn rare blunders geen goede keeper.

4 augustus 2016 om 23:16

Coutinho is ook maar een klein menneke en ook niet balvast. Nee de sluitpost is niet ons slot op de deur. En een of andere manier komt er ook geen aan in de jeugd. Noord-Hollandse mannen staan bekend als zeer lang maar die zijn helaas niet te vinden bij Jong AZ.

5 augustus 2016 om 00:07

Komt er wel 1 aan in de jeugd, Jasper Schendelaar is een heel erg groot talent. Maar is helaas nog maar 16 jaar maar heeft wel al minuten gemaakt in een oefenwedstrijd. We moeten nog even geduld hebben met hem maar dit zou zomaar eindelijk eens een jeugdkeeper kunnen zijn die doorbreekt bij Az.

5 augustus 2016 om 00:25

Die Olij schijnt een groot keeperstalent te zijn, waarom zetten ze die er niet in?

5 augustus 2016 om 10:19

Niemand weet het. Ik loop het al een jaar te schreeuwen dat Nick kansen moet krijgen, maar ik zal wel weer de enige zijn.

AZ Bedankt! we moeten dit seizoen 15x winnen in Europa en staan dankzij AZ (en ajax half) op 3 nu, goed begin op zich

nu hopen dat Fc Twente snel weer op niveau komt en dan alleen nog de 5 clubs die er horen Europa in sturen (ajax, Psv, Feyenoord, AZ en FC Twente)

(En dan heb ik het natuurlijk over nadat ze hun uitsluiting hebben gehad, dus over 3 seizoenen. 2019/2020)

4 augustus 2016 om 21:36

wooow 15x? dat is wel veel. Naja als Az doorgaat naar de groepfase is het wel goed mogelijk. Ik zou het eigenlijk niet erg vinden als Ajax naar de europa league groepfase gaat. Tegenwoordig krijg je namelijk evenveel punten in de europa league als in de champions league. En in de europa league is het over het algemeen toch makkelijker om meer wedstrijden te winnen.

AZ zal geplaatst zijn bij de loting denk ik, iemand?

4 augustus 2016 om 21:37

Lijkt me wel ja, hebben in het jaar 2012/2013 nog de kwartfinale gehaald.

4 augustus 2016 om 23:01

Nee, AZ moet nog een duel.

5 augustus 2016 om 00:08

Snap je het echt niet Greedy of maak je een grap?

Lekker bezig AZ. De enige subtopper die regelmatig punten pakt voor Nederland.

Twee keer winnen en door naar de volgende ronde, Van der Brom levert met AZ andermaal vakwerk af. Hopelijk loot AZ een beetje gunstig, dan hebben we 4 Nederlandse deelnemers in de poulefase van beide toernooien.

Waar zou het Nederlandse voetbal zonder AZ zijn de afgelopen tien jaar? Helemaal nergens! Mooi dat ze door zijn naar de volgende voorronde!

Netjes. Az is een erg stabiele ploeg geworden, wie er ook voor de groep staat, wie er ook bij komt of vertrekt. In Europa staan ze er altijd. Zou leuk zijn als Az sportief een stap omhoog kan maken.

4 augustus 2016 om 23:07

Dat blijft lastig. AZ is nog steeds geen uitdager voor de top 3, dan hadden we een nieuwe makkelijk scorende spits met een aardige moyenne moeten kopen. AZ kijkt naar wat redelijkerwijs haalbaar is en of de zaakwaarnemers wel betrouwbaar zijn. Geen spelers die eigendom zijn van investeringsvehikels zul je in Alkmaar zien. Dat heeft ook met protectie van de naam van de eigen jeugdopleiding te maken.

Wat is die Rochet toch onder de maat. Geen idee op basis waarvan ze die ooit hebben aangetrokken, wat een drama...

5 augustus 2016 om 10:21

Was jong (is het nogsteeds) en zat veel rek in.

Mooi man!

Gefeliciteerd Retteket hup AZ!

Denk dat ze een geplaatste status hebben morgen, waardoor meestal het eigenlijk niet meer mis mag gaan. Zie Spartak Moskou vandaag!

Complimenten voor AZ. Je beste speler verliezen maar er dan toch staan. Dat is ongelooflijk knap.

Beheerst gedaan van AZ. Toch wel een Nederlands zekerheidje in Europa qua punten pakken. Anyway, gefeliciteerd AZ!

Niet slecht, 0,9 punten en de play-offs moeten nog beginnen. Nederland is nog ongeslagen in Europa dit seizoen...

Vond AZ toch duidelijk de betere. Ze spelen volwassen voetbal en geven niet veel weg. Gefeliciteerd AZ en gewoon doorgaan. Presteren Europees toch altijd goed en dat is knap. Mooie club en krijgen het toch altijd weer voor elkaar een goede selectie op de been te brengen.

Goed bezig AZ! AZ doet het toch vaak goed in Europa, echt klasse van deze club.
Misschien een minder bekende tegenstander uit Griekenland, maar je moet er toch maar eens zien te winnen, stugge tegenstanders vaak.

Nu nog hopen dat ze de groepsfase gaan halen en de laatste voorronde ook kunnen winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PAS Giannina


2 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SaliakasMiddenvelder110
A. Mendes MoreiraAanvaller112
J. SchneiderAanvaller111
Y. LodyginKeeper110
N. MilinceanuAanvaller102
R. ErramuspeVerdediger114
J. PereaAanvaller102
Voor de complete selectie: Clubpagina PAS Giannina.

Nederland
8 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren