FC Twente gaat het gesprek aan met dure bankzitter

Woensdag, 3 augustus 2016 om 07:40Erik van Dam

FC Twente is aan het zoeken naar een oplossing voor de situatie van Shadrach Eghan. De 22-jarige middenvelder staat nog een jaar onder contract in Enschede, maar het liefst wil de club deze zomer nog van hem af. Eghan heeft sportief gezien namelijk weinig perspectief bij FC Twente en is bovendien te duur voor de club.

/

Eghans werkvergunning is al ten einde gelopen en als FC Twente een nieuw papiertje voor hem wil regelen, moet het hem een fors salaris betalen: 396.000 euro per seizoen. Dat geld is helemaal niet voorhanden in De Grolsch Veste en dus zit de club met een probleem.

Technisch directeur Ted van Leeuwen laat aan TC Tubantia weten dat er deze week gesproken wordt met Eghan, die tot op heden 41 wedstrijden in de Eredivisie speelde. Vorig seizoen wist men de Ghanees te stallen bij Stabaek IF in Noorwegen.


Poll

Denk je dat Shadrach Eghan een andere club vindt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door nijogeth)

Oh ja dat was dat blinde renpaard, wat volgens de FC Twente fans hier zogenaamd een groot talent was. Wanneer komt het er een keer uit? Ik wacht daar inmiddels al 3 jaar op. Onbegrijpelijk dat hij zo'n langdurig contract heeft gekregen.

3 augustus 2016 om 08:27

Dat is dat kleine beweeglijke spelertje wat zo leuk is om naar te kijken. Is nog steeds een groot talent, alleen totaal ongeschikt voor keldervoetbal in de eredivisie.

De titel is ook misleidend. Als Twente voor Eghan een nieuwe werkvergunning aanvraagt zal het zijn contract moeten opwaarden naar 396.000 per seizoen. Nu verdiend de speler dit nog niet, blijft desalniettemin veel geld voor een bankzitter wat ook nog eens een ontzettend leuk ventje is die je al het goeds gunt.

3 augustus 2016 om 08:45

Het is zo´n leuke bewegelijke speler om naar te kijken, als ie maar niet in je eigen ploeg speelt zeker? Ook in 14/15 toen FC Twente geen keldervoetbal speelde, maar 10e werd door een hoop punten in mindering mocht hij nooit meedoen. Maar ook daar zal vast wel weer een slap excuus voor bestaan, wat niet duidt op de gebrekkige kwaliteiten van deze speler.

De titel is zeker misleidend. Zonder werkvergunning mag ie volgens mij niet eens op de bank zitten, dus een bankzitter is het al niet. Voor de rest gun ik hem alles, want hij zal inderdaad een hele leuke persoonlijkheid hebben. Echter als speler vind ik het helemaal niks.

3 augustus 2016 om 08:59

Ik vond het in zijn begin tijd bij Twente ook wel een leuke speler. Ik meen dat hij in 14/15 een blessure had waardoor hij maanden uit de roulatie is geweest. Niet zo'n heel slap excuus dan toch.

3 augustus 2016 om 09:20

Dat jij persoonlijk geen fan bent van deze speler, wil niet zeggen dat hij er niets van kan. Dat jochie heeft echt wel heel leuk voetbal laten zien. En dat je dan juist seizoen 14/15 pakt is wel mooi. Toen haalde Twente inderdaad redelijke resultaten, met onooglijk angsthazen voetbal onder leiding van Schreuder. Overigens kwakkelde Eghan gedurende dat hele seizoen met een hamstringblessure.

Seizoen 13/14 (twente eindigde als 3e) speelde de toen 19 jarige Eghan 24 wedstrijden (veel inval), 5 doelpunten. Dan kun je toch wel iets toch?

3 augustus 2016 om 11:32

Nou nou Master D

Hij was bij Twente geliefd omdat hij inderdaad een leuke speler is om naar te kijken. Speelt wel met erg veel risico, waardoor hij voor veel trainers waarschijnlijk niet erg interessant is. Maar voor supporters juist wel.

Dat het een groot talent heb ik zonder gekheid niet velen horen roepen hier in Twente, dus ik weet niet welke keutel je dwars zit? Dat stempel kreeg bijv. Berghuis meer. Ik had persoonlijk wel meer van hem verwacht op dit moment, dat is wat anders dan hoe jij het hier neer zet. Overigens worden spelers tegenwoordig erg snel talenten genoemd, nietwaar? Wanneer mag iemand voor jou als alwetende wel een groot talent genoemd worden?

Ik en veel andere Twentesupporters hadden gehoopt dat hij hier kon blijven, gek he? Kan komen omdat we hem wel vaker hebben zien spelen dan alleen op zondagavond 19.00 uur met het bord op de schoot in een samenvatting van hoogstens 2 minuten.

3 augustus 2016 om 11:47

Tuurlijk wordt een jonge speler talent genoemd, dat zijn ze namelijk. Verschillen zitten er tussen de talenten echter genoeg en niet iedereen heeft dezelfde potentie.

3 augustus 2016 om 12:12

Verkeerde been uit bed gestapt? Denk wel dat jij een goede voetballer kan zijn, wat een aannames..

3 augustus 2016 om 08:48

Nou masterd wat zou jij lang wachten op ik weet niet hoeveel spelers.
Er worden jaarlijks -tig spelers genoemd als groot talent overal in Europa, waarvan maar een klein percentage daadwerkelijk echt een talent blijkt te zijn.

3 augustus 2016 om 09:29

Ben je niet in de war met Viktor Fisscher?

3 augustus 2016 om 09:43

Viktor heeft in het begin toch mooie dingen laten zien, of volgens jou ook niet? P.s. Jij zou wat meer respect voor anderen op moeten brengen, voor hetzelfde geld had die nare boeven club van je niet meer bestaan en hadden we waarschijnlijk geen last meer van jou gehad op deze site.

3 augustus 2016 om 09:49

Potverdikke, lange tenen? En last van mij? Ik vond zijn beschrijving goed bij Fisscher passen. Blind naar voren rennen, naar binnen draaien en vastlopen. Terwijl hij onhoog werd geschreven als supertalent.
En jij wil mij dingen opleggen wat ik wel en niet moet doen? Wat ben jij voor internetdictatortje joh!

3 augustus 2016 om 10:38

Tuurlijk Voorbeeld, wij moeten ons nog steeds laten onderschijten door mensen hier op vz zonder dat wij iets terug mogen zeggen.

We hebben respect voor anderen, maar die mag je ook terug verwachten toch? Of zijn wij, Twentesupporters, nu de frauderende mensen die Twente kapot hebben gemaakt?

3 augustus 2016 om 12:39

@ Jansen Joenite

Nee, ik ben niet in de war met een ander blind renpaard genaamd Fischer Het talent van Fischer krijgt namelijk nog enigszins erkenning van een Middlesbrough dat er 5 miljoen voor heeft betaald. Het talent van Eghan wil men niet eens in Noorwegen bij Stabaek of in Belgie bij Westerlo hebben waar hij in het verleden al is afgewezen.

3 augustus 2016 om 12:48

Dan begrijp ik het blinde renpaard denk ik niet helemaal. Eghan is namelijk juist een man van de kleine ruimte. Het blinde renpaard heb ik bij hem met zijn korte beentjes vrijwel niet gezien.
Vandaar dat ik me afvroeg of je wel de juiste persoon voor je hebt.

3 augustus 2016 om 13:56

Ik kan wel lachen om je opmerking. Kwam net van het topic over Viktor Fischer (ik verwacht jij ook, voordat je hier je comment plaatste) en had bij zijn reactie ook Viktor in mijn achterhoofd. Ik snap niet waarom er zo agressief op wordt gereageerd. Ik ben een Ajacied en Viktor Fischer fan, maar zo'n opmerking moet kunnen.

3 augustus 2016 om 10:30

Leuke dankbare speler. Goed ventje (dat kun je van veel andere omhoog gevallen spelers niet zeggen). Komt tekort voor de eredivisie. Simpel. En te duur om daar je geld in te investeren. Niets mis mee "dubbeltje had de andere kant op kunnen rollen".

Als het even kan behouden. Bij een vertrek van Ziyech heb je je dan al een een vervanger.
En het geld wat men voor Ziyech krijgt kunnen ze niet uitgeven, de salarisbesparing kan wel weer genoeg zijn om Eghan van een werkvergunning te voorzien. Daarnaast vind ik het een leuke speler.

3 augustus 2016 om 08:35

Ken je de situatie van je cluppie wel? 4 ton salaris voor iemand die het nog moet laten zien lijkt mij onverantwoord.

3 augustus 2016 om 08:53

Vraag ik me af. Dit is nou zoiets dat in je begroting hoort te zitten, die goedgekeurde, want dit weet je gewoon ver van te voren en is een feit. Omdat het geld er niet is, hebben ze dan gespeculeerd op een vertrek van Eghan. En hebben ze dan nog meer gespeculeerd in hun budget, bv een vertrek van Ziyech en zijn salariskosten ook niet begroot.

Hopelijk kunnen ze er samen uitkomen om het contract te ontbinden. Dan kan Eghan transfervrij op zoek naar een andere club. Eghan is een leuke speler, maar komt tekort om Fc Twente op het middenveld te kunnen dragen. En dan gaat Fc Twente hopelijk zo snel mogelijk Wuytens halen. Met hem is de verdediging compleet. Hij is kopsterk, heeft ervaring en overzicht. Dan kan Fc Twente echt wel eens gaan verrassen komend seizoen. Op dit moment verwacht ik dat we met Fc Twente zullen gaan spelen tussen plaats 13 en 17. Met Wuytens erbij verwacht ik te kunnen gaan spelen voor plaats 9 tot en met plaats 14. Komop Ted en Jan. Zo snel mogelijk overgaan tot actie.

3 augustus 2016 om 08:46

Aan de andere kant: waarom zou die speler zijn contract laten ontbinden? Zowel de speler als de club hebben dat met het volle verstand getekend. Het is nou niet dat hij elders vergelijkbaar kan verdienen

3 augustus 2016 om 08:50

Volgens mij kan hij wel een deel tekengeld opstrijken als hij transfervrij is?

3 augustus 2016 om 17:51

Dat zou helemaal liggen aan de club die hem eventueel mogelijk zou overnemen. En aangezien hij zonder club zit en hij het niet eens weet te redden bij Twente, welke club geeft hem dan zon hoge som tekengeld? Ik zou gewoon blijven zitten als ik hem was. Lekker trainen en misschien wat wedstrijdjes pakken en lekker salaris ontvangen. Het is niet dat Twente hem ineens terug zou zetten, want daar kost hij teveel voor.

Dus nogmaals, waarom zou hij . Hij is toch ook 'gelokt' met de belofte van een hoog salaris

3 augustus 2016 om 08:57

Van Leeuwen heeft gezegd dat transfervrije spelers financieel niet mogelijk zijn, dus hoop er niet teveel op. En als dit waar is, is het gewoon slecht financieel beleid en klopt die nieuwe begroting ook niet. Mocht dit op een rechtszaak aankomen, dan staat Eghan erg sterk lijkt mij.

3 augustus 2016 om 09:21

Een rechtszaak? Denk niet dat Twente daar ook maar over nadenkt. Je hoeft geen rechtsgeleerde te zijn om te weten dat Twente zo'n rechtszaak nooit gaat winnen.
Op basis waarvan zouden ze eigenlijk een rechtszaak kunnen aanspannen?

3 augustus 2016 om 09:25

Tis nog vroeg he, ik heb het niet over Twente. Er zou er maar 1 zijn die een rechtszaak zou kunnen aanspannen, dat zou dan Eghan zijn.

3 augustus 2016 om 10:34

Ook vroeg voor jou?
Als je jouw tekst leest zou je ook zomaar kunnen bedoelen dat Twente een rechtszaak aan zou kunnen spannen.

En waarom zou Eghan een rechtszaak moeten aanspannen dan?

3 augustus 2016 om 10:45

Waarom lees je het artikel niet even?

3 augustus 2016 om 11:56

Ik heb het gelezen. De speler heeft een contract bij Twente, maar heeft geen werkvergunning. De club betaalt het salaris in zijn contract en de speler traint mee, maar speelgerechtigd is hij niet. Twente kan een nieuwe werkvergunning aanvragen, maar dit betekent automatisch dat Eghan meer moet gaan verdienen en dat kanTwente niet betalen. De speler mag van Twente weg, zodat hij gewoon ergens kan voetballen. Wat zou een rechtszaak dan voor heil brengen? Hij kan afdwingen dat zijn contract opgezegd wordt, maar dan zit alsnog zonder voetbal tot er een club is en ook zonder salaris. Andersom kan Twente hetzelfde afdwingen, maar dan zal er geld op tafel moeten komen en dat is er niet.

3 augustus 2016 om 12:30

Inderdaad dus als men zijn contract wil opzeggen, zal hij zeker een tegemoetkoming eisen voor zijn salaris en die kan men niet betalen.

Dus dan zijn de opties:
Verkopen voor weinig, maar dat is hopen dat een club belangstelling heeft.
Verhuren, daarvoor zal hij wel een werkvergunning nodig hebben, te duur.
Contract opzeggen, dan kan hij bij de club of rechter een ontslagvergoeding eisen. Dat geld heeft men niet.
Mee laten trainen voor huidig salaris en op de tribune zetten, wat dan weer geldverspilling is.

Hoe je het went of keert, ze hebben hier wel een probleem.

3 augustus 2016 om 23:07

Zijn huidige salaris is begroot, dus dat laatste is de huidige optie die men handhaaft. Hij mag gratis vertrekken naar een andere club, dus optie 1 is gewoon mogelijk als er interesse is (en de speler zelf wil). Probleem is dat voor deze geïnteresseerde clubs dezelfde salariskosten gelden en dan is ie dus niet heel interessant.

Optie 2 kan eventueel, maar alleen naar het buitenland (dan moet de werkvergunning aanvragen en geldt dat zij de salarislast zullen moeten dragen en niet Twente). Zoals gezegd is optie 3 niet mogelijk.

Een echt probleem is het niet. De situatie is klote voor beiden, aangezien ze beiden goede bedoelingen hebben. Eghan wil best voor hetzelfde salaris blijven, maar dit mag niet vanuit de vernieuwde wetgeving en Twente wil hem best gebruiken voor dit salaris. Echter krijgt Eghan nu gewoon betaald en heeft Twente daarop begroot, dus niemand komt in de problemen als de situatie niet veranderd, behalve dat Eghan graag wedstrijden zou willen spelen.

3 augustus 2016 om 10:39

Je bent wel erg optimistisch he. Met Wuytens tussen plaats 9 en 14.. Hij zit allang niet meer op zijn top en was bij AZ ook niet veel meer waard. Jij denkt dus dat je vier plaatsen met de beste man gAt stijgen. Ik wens je veel succes maar dat gaat hem niet worden.

396.000 Euro per seizoen? Voor de helft van dit bedrag wil ik ook op de bank gaan zitten.

Voor 396,000 salaris kan Twente 2 "redelijke" spelers met eredivisie ervaring onder contract nemen. Waarschijnlijk veel minder talent, maar veel meer wat het eerste elftal van Twente nu nodig heeft. Het klinkt gek, maar je hebt nu veel meer aan een Robbert Schilder op het middenveld dan een Eghan.

3 augustus 2016 om 09:37

Als het geld er niet is om Eghan te betalen, is het er ook niet voor 2 redelijke spelers. Je kan niet uitgeven wat er niet is, al was dat voorheen geen probleem
Met die 4 ton, zouden ze beter wat schuldeisers tegemoet kunnen komen..

3 augustus 2016 om 10:47

Volgens mij is de salarisbegroting van Twente rond, dus hoeft er in principe niemand meer perse weg. Dus als je van 1 speler er 2 kan halen lijkt mij voor Twente op dor moment beter.
En je kan wel op spelers gaan bezuinigen maar je moet ook een eredivisiewaardig elftal op de been kunnen brengen. Mocht je volgend jaar degraderen zullen de problemen nóg groter worden.

3 augustus 2016 om 11:29

Echt je moet eerst het artikel eens lezen, want je beweert precies het tegenovergestelde en zo moeilijk is het ook niet. Ze zeggen toch dat ze van hem af willen omdat ze zijn salaris niet kunnen betalen. Dan kan je toch niet 2 andere salarissen betalen van geld wat je niet hebt, laat staan het tekengeld? Dus dan is het niet rond want deze meneer is nog een jaar in dienst met bijbehorend salaris.

Van Leeuwen heeft zelf al aangegeven dat alleen huurspelers mogelijk zijn.

3 augustus 2016 om 11:58

Eghan verdient geen 4 ton. Dat zou hij krijgen als Twente een werkvergunning aanvraagt. Dat doen ze niet omdat ze die 4 ton niet kunnen betalen.

3 augustus 2016 om 14:48

En wat nu als ze die 4 ton niet kunnen/willen betalen aan Eghan omdat het geld op een andere manier nodig is? (bijvoorbeeld voor het salaris spelers die de technische staf noodzakelijker vindt)

Mind you: er staat nog steeds een hele aardige begroting bij Twente van €28 miljoen. Dat is het niveau Vitesse / AZ van afgelopen seizoen.

Ik vind het maar een raar verhaal. Nog een 1 jarig contract, maar zijn werkvergunning is al verlopen? Kan dat dan? Zou bijna denken dat contract hand in hand loopt met werkvergunning periode.

3 augustus 2016 om 10:36

Het is een raar verhaal, maar daarom past het ook prima in het wanbeleid dat binnen de club is gevoerd. Ik denk dat het oud bestuur wel even dacht: "ach.. die 4 ton hoesten we dan wel even op met een of andere creatieve oplossing. Dat zijn zorgen voor later".

3 augustus 2016 om 12:00

Waarschijnlijk is er nieuwe regelgeving gekomen dat contracten overstijgt. Werkvergunningen worden per jaar afgegeven geloof ik.

3 augustus 2016 om 14:50

@nijogeth
Klopt precies. Eerder konden werkvergunningen verlengd worden onder het bestaande contract. Nieuwe regelgeving bepaald dat bij het verlengen van een werkvergunning de speler een contract moet krijgen conform wetgeving (eghan is nu meerderjarig en moet meer verdienen)

Erfenisje van Munsterman en consorten...dat van die 396.000 weet iedereen dus dit was puur geldsmijten..
Benieuwd hoe ze dit oplossen...

3 augustus 2016 om 14:14

eerst hoefde hij vanwege zn leeftijd niet zoveel te verdienen, echter hoopten ze waarschijnlijk dat hij zich zo zou ontwikkelen dat als hij eenmaal ouder was dat hij dit salaris waard was

3 augustus 2016 om 15:13

@joshvandesande
Het is makkelijk roepen, maar enige nuance is op zijn plaats.

Eghan heeft in 2013 een contract voor 4,5 jaar getekend. Omdat hij toen onder de 21 jaar was mocht hij onder een jeugdcontract minder verdienen dan € 396.000. Een werkvergunning werd destijds afgegeven voor de duur van het contract.

De wet- en regelgeving is echter aangepast en de werkvergunning is slechts 3 jaar geldig. De leeftijd op het moment dat de werkvergunning wordt afgegeven is leidend. Is de speler in de tussentijd ouder dan 21, dan dient het contract opgewaardeerd te worden naar het minimale loon van €396.000.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse16-7
8.NEC14-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. UnnerstallKeeper100
R. PröpperVerdediger104
M. SadílekMiddenvelder100
M. VlapMiddenvelder101
R. ZerroukiMiddenvelder90
M. HilgersVerdediger90
M. UgaldeAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

42 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren