Update: NEC laat spits na veertien wedstrijden op huurbasis vertrekken

Donderdag, 11 augustus 2016 om

NEC verwelkomde Mihai Roman aan het begin van het afgelopen seizoen met hoge verwachtingen, maar met één doelpunt in veertien wedstrijden lijkt de Roemeen die verwachtingen nog niet ingelost te hebben. De Nijmegenaren versterkten zich vorige week ook nog eens met Kévin Mayi, waardoor de kans op speeltijd voor Roman verder lijkt te zijn geslonken. NEC lijkt dan ook bereid te luisteren naar aanbiedingen voor de speler.

/

“Het is niet zo dat Roman weg moet, want moeten is een zwaar woord”, vertelt technisch manager Danny Hoekman aan het Algemeen Dagblad. “Maar je moet eerlijk zijn naar een speler. We hebben een nieuwe spits aangetrokken, dan moet je als club duidelijkheid geven. Roman mag om zich heen kijken. We kijken hoe we dit kunnen oplossen. Het gaat erom wat het beste is voor alle partijen. Je hebt ook een derde partij nodig. We staan open voor een transfer. Dat kan in de huursfeer zijn, dat kan in de verkoopsfeer zijn.”

Een vertrek van Roman zou niet alleen voor de speler gunstig kunnen uitpakken. NEC kan zich namelijk met nog een aanvaller versterken als het salaris van de aanvaller uit de boeken verdwijnt. Hoekman wil hier echter nog niet te veel op vooruitlopen, want het is nog lang niet zover.

Update 11 augustus 10.42 uur - NEC laat spits na één jaar al naar Israël vertrekken
Mihai Roman zet zijn loopbaan tijdelijk voort in Israël. Volgens NUsport heeft de 24-jarige aanvaller een huurcontract getekend bij Hapoel Petach Tikva, dat op het tweede niveau speelt en over anderhalve week aan het nieuwe seizoen begint. NEC krijgt een huursom van 50.000 euro voor de Roemeense spits, die vorig seizoen eenmaal scoorde in dertien duels.

Update 11 augustus 20.08 uur - NEC laat spits na veertien wedstrijden op huurbasis vertrekken
Mihai Roman gaat aan de slag bij Hapoel Petach Tikva. NEC bevestigt woensdagavond dat de 24-jarige aanvaller voor de rest van het seizoen op huurbasis naar de tweedeklasser uit Israël gaat. Roman kwam vorig seizoen tot veertien wedstrijden in dienst van de Nijmegenaren.Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door nec77)

Matige speler..verkopen zou het beste zijn voor alle partijen

die vent kan niet heel veel

Dit zou wel het beste zijn voor nec nog niks laten zien.

Helaas niet geworden wat iedereen ervan gehoopt had. Meteen stevig geblesseerd geraakt vlak na binnenkomst en toen ie fit was is er totaal onverantwoord met hem omgesprongen. Kan zomaar gevalletje wrong place wrong time zijn. Maar had buiten de vervelende situatie zelf ook meer moeten laten zien. Je zag best dat ie potentie had/heeft maar heeft onvoldoende aan z'n mindere punten gewerkt. Maargoed, shit happens. Nu hopen dat er een goeie oplossing gevonden wordt. Gun het die jongen om de een of andere reden wel heel erg.

Ja de clubs staan in de rij voor deze spits: 14 wedstrijden en 1 goal, daar moet geld bij. NEC moet geld toegeven om van hem af te komen

Waarom Roman laten gaan en wellicht een vervanger aantrekken? Roman is meer bekend met de club en het team, etc. dan een nieuwe aankoop zou zijn. Potentie leek hij wel te hebben, alleen leek het vaak wat ongelukkig. Misschien dat het er met wat meer speeltijd, bijv. naast die nieuwe spits wel uit zou kunnen komen. Hij is nog jong en zou misschien tot iets degelijks uit kunnen groeien voor NEC. Met NEC's budget zullen ze waarschijnlijk toch niet in staat zijn een veel betere speler aan te trekken met het zelfde salaris.

31 juli 2016 om 23:34

Omdat hij er helemaal niks van kan voor dit niveau. Makkelijk roepen maar heb in tijden niet zo'n slechte voetballer gezien

Geen fatsoenlijke kans gehad. Zelfvertrouwen tot een dieptepunt, loopt met zijn ziel onder de arm rond op de club. Ik hoop dat hij het bij een volgende club wel laat zien.

En zo heeft iedere club wel een speler waar die vanaf wil.. Maar toen Santos niet bij wilde tekenen meteen wissel zetten.. tja de voetbalwereld is wat dat betreft zo krom als wat.. Al hebben ze dat naderhand wel rechtgetrokken maar wil gewoon zeggen voor beide kanten van een voetbalverhaal is door het bosman arrest wel wat van te zeggen

Matige speler van wat ik me kan herinneren, zullen wel niet veel clubs voor in de rij staan (zeker niet om een transfersom te betalen).

Denk dat hij beter een andere baan kan gaan zoeken. Speelt echt waardeloos en ik denk niet dat hij zijn brood kan blijven verdienen in het betaalde voetbal. Gozer is gehaald als groot talent maar kan met de beloftes miet eens mee. Ongeschikt dus! Hopen dat er meer van die domme clubs zijn die in hem ook meer zien dan dat hij kan en je daardoor nog wat geld kunt binnenharken. Anders contract proberen te ontbinden en elkaar de hand schudden.

Verhuren aan de Graafschap!

Lekker hap snap beleid van nec weer. Ze halen deze (dure) jongen maar stellen hem vervolgens nooit op en nu moet hij weg zodat ze een vervanger kunnen halen. Dat schiet toch niet op zo?

1 augustus 2016 om 15:19

Hij heeft afgelopen seizoen inderdaad weinig gespeeld maar in de voorbereiding op aankomend seizoen deed hij in vrijwel alle wedstrijden mee en heeft ook bijna niks laten zien. Eigenlijk alleen dat hij bij NEC totaal niet op zijn plek is en dat hij niet in de groep past. Hij heeft dan inderdaad nog steeds weinig kansen gehad maar NEC gaat het aankomend seizoen ontzettend lastig krijgen en kan simpelweg het risico niet nemen. Als ze hem bijvoorbeeld tot de winterstop laten staan als 1e spits en hij presteert zo slecht dat we 17e staan(een goede spits kan hierin een groot verschil maken) dan moeten ze hem dan nog ergens proberen te slijten, een nieuwe spits aantrekken en vervolgens uit de degradatiezone zien te komen. Dat kan je aan het einde van de rit de kop kosten. Daarom kunnen ze hem beter nu proberen te verkopen(al dan niet met een klein verlies maar dat is voor de investeerders) en vervolgens proberen een vervanger aan te trekken die el in de huidige selectie past. Die jongen van Liverpool schijnt hier een optie voor te zijn.

11 augustus 2016 om 15:47

Het technische beleid van NEC is redelijk helder de laatste 2 jaar sinds er met Futuralis wordt gewerkt. Echter zoals bij alle clubs zijn niet alle spelers die worden aangetrokken een succes. Roman is duidelijk een miskoop gebleken en dan kun je maar beter afscheid nemen.

Roman is toch een spits? Mayi speelde in de jeugd wel als spits maar bij gazelec vooral op de flanken. Hij kan wel scoren en is razend snel.

Ik vind dat de (uitbestede) scouting van NEC goed werk heeft verricht de afgelopen jaren. Spelers als Santos, Limbombe, Jones en Dumic gehaald zonder budget. Limbombe voor 2 miljoen Euro verkocht, dat is allemaal niet slecht. Deze speler schijnt 7 ton gekost te hebben. Die kun je dus afschrijven. Zitten er meer zulke missers tussen? Het gaat uiteindelijk om de totaalbalans.

11 augustus 2016 om 11:19

Emilsson, Kirsten, Haldorsson om er een paar te noemen.

11 augustus 2016 om 11:46

Kirsten een misser? Heeft het in de wedstrijden dat ie meedeed gewoon redelijk gedaan maar zichzelf overschat tijdens de contractonderhandelingen. Haldorsson was geen geweldenaar maar is wel gewoon een paar ton winst op gemaakt.

11 augustus 2016 om 11:32

En Santos hebben ze ook nog geld voor gevangen misschien niet de jackpot maar geld is geld

11 augustus 2016 om 11:50

Het was geen 7 ton, eerder rond de 4. Verder heeft elke club wel missers maar met o.a. Limbombe, Dumic, Jones, Kane, Woudenberg, Santos, Golla, Bikel en Breinburg is de balans sinds Futuralis er is gewoon goed. Hebben gewoon miljoenen verdiend voor NEC.

11 augustus 2016 om 12:14

Ze hebben het daarvoor bij Heerenveen ook goed gedaan. Ik geloof niet dat Johan Derksen hun werk helemaal op waarde inschat.

Deze Speller was dus echt een miskoop hij kon het tempo van nec niet aan, terwijl ik toch dacht toen ze hem hadden aangetrokken een goeie spits hadden gehaald maar we zullen wel zien wat er gebeurt hoop dat ze de selectie nog wel wat breder maken.

dit wist ik gisteren al te melden. Toch vreemde keuze om in Israël te gaan voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC21-1
11.Jong Ajax195
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 november
Michy Batshuayi keert in de toekomst mogelijk terug bij Olympique Marseille. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren