Optimisme bij 'uitgekleed' FC Twente: 'We kunnen misschien verrassen'

Donderdag, 28 juli 2016 om 12:58Matthijs van Laar • Laatste update: 22:49

FC Twente heeft de broekriem moeten aanhalen en mikt komend seizoen in eerste instantie op lijfsbehoud. De geplaagde club uit Enschede raakte bijvoorbeelde Felipe Gutiérrez en Jerson Cabral kwijt, terwijl sterspeler Hakim Ziyech waarschijnlijk ook nog zal vertrekken. Desondanks heeft Kamohelo Mokotjo er veel vertrouwen in.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

FC Twente ontsnapt aan degradatie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ik wil leuke wedstrijden zien met passie , duels en inzet.
Plaats ranglijst voor mij niet belangrijk !!

het is afwachten wat unal seys en yeboah brengen, als dat niks is dan gaan we degraderen. oosterwijk borven da cruz(kan nog komen, is nog jong) is te licht en ede is de enige waar je nog van op aan kan(ook niet altijd). vd heijden mokotjo zijn de enige fatsoenlijke middenvelders, ebecilio geblesseerd. ziyech gaat weg en eghan zit met die werkvergunning, maar is te duur om te houden gekeken naar kwaliteit. holscher is te licht. achterin staat het redelijk, maar is afwachten of katsikas fit kan blijven. de basis moet op dit moment dan zijn: ter avest andersen katsikas thesker en dat is prima, daarachter is het te licht. de keepers ga ik niet verder op in, wat een prutsers. De situatie is dusdanig dat we niet veel meer mogen verwachten maar het word erg moeilijk, ik schat nu in dat gae en excelsior sws niet beter zijn en dus zijn er wel mogelijkheden

28 juli 2016 om 13:33

Ik snap dat je 'ons' (Kowet) lager inschat, maar waar je toch rekening mee moet houden is dat gepromoveerde clubs het in het eerste jaar vaak erg goed doen. Het tweede jaar is anders,daar weten we alles van 😉
Ik ben benieuwd naar Twente! Denk dat zij het ontzettend zwaar gaan krijgen nu er nog geen vergelijkbare vervangers zijn aangetrokken voor Guiterez, Cabral en straks ook Ziyech...

Daarbij hebben jullie een keeper die geen wedstrijden/punten gaat winnen. 1 of 2 zware blessures erbij en ik zie op dit moment geen zwakker team dan Twente (helaas).

Ik hoop voor jullie dat er nog wat bij gaat komen! 👊

28 juli 2016 om 13:53

bedankt voor de steun, ja hoop ik ook. ik heb niks tegen gae en gun het ze van harte, echter heb ik weinig tot niks gehoord over mogelijke transers en daar baseer ik op dat ze niet sterker zijn, of zit ik dan verkeerd? Normaal doen gepromoveerde clubs het goed idd dus ben ook benieuwd

28 juli 2016 om 14:16

Nouri huren?

28 juli 2016 om 14:41

we hebben fysieke spelers nodig, geen ballerina's als nouri

28 juli 2016 om 15:18

Jij was zeker ook zo iemand die dacht dat Eriksen het nooit zou redden in de premier league omdat ie fysiek niet sterk genoeg was.

28 juli 2016 om 15:22

nouri is een nummer 10 ofniet? we kunnen daar wel iemand gebruiken, al hebben we ervaring nodig

28 juli 2016 om 15:27

Nouri is nog te licht voor de Eredivisie, begrijp me niet verkeerd vind hem een geweldig talent maar zoals je kon zien bij U-19 komt hij fysiek en verdedigend nog teveel te kort. Tegen de Fransen werd hij vaak overlopen

Eriksen was geen 18 jaar meer toen hij een hogere stap moest maken, vergelijking slaat nergens op.

28 juli 2016 om 16:13

Eriksen was wel 18 toen hij zijn debuut maakte in de eredivisie en fysiek net zo zwak als nouri. Nouri is technisch misschien nog wel beter.

Dat soort jongens worden vaak alleen maar beter van een hoger tempo en spelers met een hogere spelintelligentie om zich heen.

Twente gaat komend seizoen denk ik achter Ajax, Psv, Feyenoord, Vitesse, AZ en Utrecht op de zevende plaats eindigen. Ik vind dat Twente een goede getalenteerde ploeg heeft die in staat moet zijn om komend seizoen op plaats 7 te eindigen. Ik baal er echt van dat Twente nog voor 2 seizoenen is uitgesloten van Europees voetbal want ik had ze volgend jaar via de play offs graag weer Europees voetbal zien halen.

28 juli 2016 om 13:12

Ja baal jij daarvan? Dus jij had liever Twente in europa gezien volgend jaar dan bijvoorbeeld FC Utrecht? Ondanks alles wat ze daar geflikt hebben? Laat ze maar eens goed op de blaren zitten. En met spelers als Marsman en v.d. Lely ofzo mag je blij zijn dat ze europa niet in mogen en voorlopig ook niet gaan. Had ons alleen maar punten gekost.

28 juli 2016 om 13:40

Bertromseleer

Uitsluiting voor Europees Voetbal vind ik ook terecht als Twente supporter.

Dat Twente op voorhand zou schutteren op Europees gebied vind ik alleen wel erg voorbarig.
En over punten kosten gesproken: het aantal Nederlandse ploegen dat zich blameert in Europa de afgelopen jaren is uberhaupt al schandalig hoog, met uitgerekend Utrecht tegen die Luxemburgse semi-profs als meest verschrikkelijke wanvertoning dieptepunt

28 juli 2016 om 15:25

dat had ons alleen maar punten gekost klopt voor de komende jaren, echter is het lachwekkend dat je utrecht noemt die verloren van amateurs uit luxemburg. terwijl twente jaren lang veel punten heeft gepakt, in de tijd dat het nog eerlijk ging

28 juli 2016 om 13:30

Denk dat je eerder een 1 voor die 7 kan zetten, zeker als ziyech en misschien mokotjo weg gaan.

28 juli 2016 om 13:33

Dirk19

Ik teken ervoor, maar zo positief zie ik het niet in.

Er zitten best een aantal talenten tussen, maar je weet van talenten dat die over het algemeen erg wisselvallig zijn en daarnaast ook al erg snel talent genoemd worden. We missen nu echt ervaring in dit elftal. Katsikas gaat heel belangrijk worden als hij een contract krijgt, op het middenveld heeft Mokotjo wel ervaring, maar ik zou daar nog wel een ervaren creatieve middenvelder bij neerzetten en Vd. Heijden erbij. Voorin is het nu gewoon veel te jong. Ede is de enige met een beetje ervaring, maar daar kun je niet een heel seizoen op bouwen. Ik hoop nog steeds op de doorbraak van Da Cruz voorin, maar is ook afwachten.

Verder vind ik het ook bijzonder jammer dat we geen Europees Voetbal mogen spelen, nu speel je alleen om niet te degraderen, maar in positieve zin nergens om. Die straf wordt weleens onderschat, maar is natuurlijk wel een terechte straf.

28 juli 2016 om 17:00

Je houdt altijd de Knvb beker nog over. Elke club in de eredivisie kan met een beetje geluk ver komen, dus ook Twente wel.

28 juli 2016 om 13:39

Een 7de plaats is naar mijn mening (bijna) onmogelijk. Zo getalenteerd is de groep niet en bij een goed seizoen verwacht ik een plek in de middenmoot. Ze hebben eigenlijk alleen Thesker, Ter Avest, Ebecilio, Mokotjo en misschien Ede. De rest is allemaal erg jong en een groot gedeelte kan de Eredivisie (nog) niet aan. Bovendien zijn de huurlingen ook tamelijk onervaren en dat is altijd afwachten. Niets is onmogelijk, maar een zevende plaats zie ik niet gebeuren.

De groep zal keihard moeten werken en ze zullen tegen Excelsior direct moeten winnen, anders heb je kans dat het vertrouwen na de eerste wedstrijd al een flinke oplawaaier krijgt. Ik verwacht namelijk dat Ziyech voor de eerste wedstrijd alsnog vertrokken is en bovendien zijn Ebecilio en Thesker geblesseerd. Ebecilio nog een aantal weken en Thesker waarschijnlijk pas weer fit na Excelsior. De huurlingen op Seys na hebben nog geen werkvergunning.

28 juli 2016 om 15:26

seys heeft een achterstand met conditie dus doet ook nog niet mee voorlopig, wat een kutzooi dat de eerste wedstrijd gelijk zo belangrijk is

28 juli 2016 om 14:01

Dan ben je toch wel wat te optimistisch naar mijn mening.
Vorig jaar eindigde ze ook niet zo hoog en die selectie was aanzienlijk beter. Ik denk dat het plaats 13 ongeveer gaat worden.

Met de oefenwedstrijden die Excelsior gespeeld heeft kan je de eerste 3 punten wel bijschrijven volgende week zaterdag.

28 juli 2016 om 13:36

Toch was Excelsior niet eens zo slecht. Er zit veel snelheid in dat team en met nog 1 of 2 echte (ervaren) spelers erbij zie ik ze zelfs wel hoger komen dan afgelopen seizoen.. Daarbij komt ook dat nagenoeg elk team hen zal onderschatten...

28 juli 2016 om 13:48

FC Twente heeft ook geen vlekkeloze voorbereiding en speelt in oefenwedstrijden toch erg onvolwassen. Dat is niet zo vreemd met zo'n jeugdig elftal, maar dat baart wel zorgen.

Tsjah, wat is verrassen? Ik zou een plek in de playoffs boor Europa league al verrassend vinden..

28 juli 2016 om 13:53

Dat is absoluut verrassend!
Want Twente zal daar niet aan meedoen omdat het voorlopig nog wordt uitgesloten voor Europees voetbal.

Zelf zou ik het al verrassend vinden als we 2 a 3 wedstrijden voor het eind veilig zijn van nacompetitie. Er zit vrijwel geen ervaring in het team en er zijn gewoon heel veel spelers die (nog) niet een eredivisieniveau hebben.
Moeten we als supporters maar extra hard ons best doen om de spelers tot op het bot te motiveren.

28 juli 2016 om 15:21

Haha, touche

Mokotjo die notabene waarschuwt voor gemakzucht....de wereld op zijn kop. Laten we elkaar niet voor de gek houden, met het vertrek van Guitierrez, Schilder, Cabral, Uvini, Ziyech doet twente kwalitatief een flinke jas uit. Het zou fantastisch zijn als de jongens in de eredivisie kunnen blijven.

28 juli 2016 om 13:36

Gaat (of moet) mokotjo zelf niet weg?
En Uvini is al weg?
En weet je welke spelers Twente op het oog heeft?

28 juli 2016 om 13:44

Uvini zit in nu bij Alnasrr

28 juli 2016 om 13:49

Twente zou Mokotjo graag zien vertrekken vanwege zijn salaris. Mokotjo heeft daar, begrijpelijk, niet zoveel haast mee. Die verdient nergens anders zoveel. Uvini is gehuurd van Napoli en die gaat waarschijnlijk ergens veel geld verdienen.

2 spelers van Manchester city zijn reeds gehuurd. Twente zoekt zelf nog wat ervaring erbij, dan moet je denken aan degelijke eredivisie voetballers die transfervrij zijn. Verder geen spectaculaire versterkingen.

28 juli 2016 om 15:36

ben wel blij dat die griek weg is, volgens ten voorde kreeg hij belachelijk veel betaald en dat voor een speler van de twente a1. hoop dat ziyech snel weg is en ze nog wat ervaring kunnen halen. lukt dat niet dan gaat het niet goed komen

28 juli 2016 om 13:51

Ben het inderdaad met je eens. Het zal toch echt wat ervaren krachten moeten aantrekken die zich in ieder geval staande kunnen houden in de Eredivisie, anders is degradatie een hele reeele optie. Je kunt niet van een jeugdelftal verwachten dat ze even in de middenmoot gaan eindigen.

Wat is de verwachte basisopstelling? Ik heb geen zicht meer na al die wisselingen..

28 juli 2016 om 13:35

vgm niemand meer, behalve hake hoop ik....

maar ik ga uit van:
marsman
ter avest, andersen, thesker, van der lely
mokotjo, van der heyden, yeboah
ede, unal, seys

ervan uitgaande dat ziyech vertrekt, en hopelijk een nieuwe middenvelder en nieuwe linksback.

28 juli 2016 om 13:43

Zie bijgevoegd, met de mededeling dat Ebecilio geblesseerd is en Andersen ook.

Marsman
Ter Avest
Beijen
Thesker
Van der Lely
vd Heyden
Mokotjo
Ede
Seys
Unal
Yeboah
28 juli 2016 om 13:54

Deze opstelling is eventueel een optie, maar het is erg lastig in te schatten. Er zullen ongetwijfeld nog 1-3 spelers bij komen en de selectie is zo instabiel dat het de eerste paar weken toch even afwachten word.

Tegen Excelsior zal Katsikas niet gaan spelen, heeft nl. een conditionele achterstand. Ook Thesker en Ebecilio spelen niet vanwege blessures. Yeboah en Seys zijn inwisselbaar.

Marsman
Ter Avest
Katsikas
Andersen
Thesker
Ebecilio
Mokotjo
Holscher
Yeboah
Unal
Ede
28 juli 2016 om 14:22

@sirius de opstelling die jij noemt verwacht ik ook. Zolang er nog geen linksback is speelt Thesker sowieso linksback. Katsikas en Andersen worden volgens mij sowieso hoger ingeschat als Bijen. Ik zie Ebecillio wel lang uitgeschakeld zijn dus voor hem in de plaats zal v.d. Heyden spelen. Verder zou je nog kunnen schuiven met de 10 positie. Mogelijk dat Ede of Yeboah daar komt te spelen en Seys er bij op de flanken. Even afwachten hoe goed Holscher zal zijn op eredivisie niveau.

alles boven de degradatiestreep is goed! en ik wil leuke wedstrijden zien, met passie en strijd!

28 juli 2016 om 13:58

Ik denk dat die passie en strijd wel goed gaat komen anders worden er helemaal geen punten gepakt. Kwalitatief en technisch gezien heeft Twente een ontzettend matig elftal. Enkel de verdediging is aardig stabiel. Het is te hopen dat Unal en Yeboah wat gaan toevoegen, uitgaande dat Ziyech weg gaat heeft Twente echt 0% creativiteit in het elftal. Dus met passie en strijd zal komend seizoen een hele hoop gecompenseerd moeten worden.

28 juli 2016 om 14:19

de verdediging lijkt redelijk stabiel inderdaad. maar pas op het lijkt een goede mix tussen jonge jongens en mannen met ervaring, maar wat als Ter Avest en VD Lely een vormcrisis krijgen, dan wordt je op de flanken helemaal overlopen. dit zullen de Cv´s niet kunnen compenseren. wie ga je dan als back zetten?

ook vind ik het nooit zo mooi dat je een seizoen van veel huurspelers afhankelijk bent.
wij waren dit seizoen het ook de tweede seizoenshelft.
maar ik denk dat Twente niet de middelen heeft om meer spelers te halen en de jeugd is er ook nog niet echt klaar voor.

Ajax moet gewoon Sinkgraven verhuren aan Twente en daarvoor Ziyech halen dat is voor beide teams een win win situatie.

28 juli 2016 om 16:00

Dat ligt er natuurlijk aan wat Ajax voor Ziyech biedt..

28 juli 2016 om 22:01

Gewoon ergens tussen de 10-15 miljoen, de vraagprijs aan andere clubs. mag je Nouri huren als vervanger.

Wordt 3x niks. Ervaren keeper en ervaren verdediger halen

28 juli 2016 om 15:59

Als we ze ook met paardenkeutels kunnen betalen zou ik zeggen: direct doen!
Al denk ik dat we die paardenkeutels beter kunnen investeren in het middenveld en aanval dan aan verdedigers. Als je daarnaast een keeper wil aantrekken zou er toch eerst wat weg moeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Zuid-Afrika
27 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren