El Kabir: 'Een nare ervaring, de bommen vielen bijna in mijn achtertuin'

Woensdag, 27 juli 2016 om 10:13Daniel Cabot Kerkdijk

Moestafa El Kabir is maar wat blij dat hij Turkije heeft verlaten. De aanvaller liet zijn contract met Gençlerbirligi, waar hij anderhalf jaar speelde, ontbinden en trok naar Japan. De ex-speler van onder meer NEC staat nu op de loonlijst van Sagan Tosu. De militaire staatsgreep in Turkije was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen.

/

El Kabir omschrijft de mislukte coup in Istanbul als 'een heel nare ervaring'. "Ik heb helikopters zien schieten en bommen zien vallen, op nog geen twee kilometer afstand. Bijna in mijn achtertuin. Mijn hart ging sneller kloppen", zo verzekert de aanvaller in gesprek met FOX Sports. Hij deed vervolgens geen oog meer dicht.

De eerdere aanslagen in Ankara zorgden al voor twijfels bij El Kabir, die afgelopen seizoen goed was voor dertien doelpunten en twaalf assists. "Nu kwam het allemaal net iets te dichtbij. Er waren meer redenen waarom ik wilde vertrekken, maar dit was de grote druppel die de emmer deed overlopen." Genclerbirligi verleende medewerking aan zijn vertrekwens. "We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door anlista)

Tja in het ene land bommen in de achtertuin, in het andere land krijg je de strop voor een kleinigheidje...
Je weet wanneer je naar bepaalde landen en culturen gaat dat de veiligheid niet altijd optimaal is.

(anderzijds is tegenwoordig nergens het meer veilig)

Waarschijnlijk heeft hij nu een prachtig aanbod uit Japan gekregen en kan hij daar relatief veilig verder voetballen.

27 juli 2016 om 10:35

Je verwacht niet 1, 2, 3 van een land als Turkije ( wat bij de Europese Unie wilt toetreden), dat daar opeens een militaire coup plaats gaat vinden. Ik bedoel, er is de laatste paar maanden het nodige gebeurd, maar de afgelopen jaar was het altijd redelijk veilig, ook gezien het een populair vakantieland is. Dus je reden dat mensen het weten dat de veiligheid niet altijd optimaal is, is naar Turkije niet geheel realistisch te stellen.

27 juli 2016 om 16:14

Anlista: Ik neem aan dat je weet dat Turkije erg groot is he....
Het ene gebied is prachtig Europees vakantieoord, de andere kant ligt aan Syrië waar het oorlog is.
Turkije is een prachtig land maar zeker niet optimaal veilig....
EEn militaire coup had ik ook niet verwacht, maar anderzijds weet ik ook nog wel dat de bus van Fenerbadge was beschoten..

27 juli 2016 om 16:25

Ja, ik weet dat Turkije erg groot is en ik weet dat Syrie aan de andere kant ligt, maar er is geen oorlog in Turkije. Daarnaast neem ik aan dat je weet waar Ankara ligt?? Een heeeeeel stuk van Syrische grens, dan verwacht je dat het daar een stuk veiliger is, lijkt mij... Als je aan de grens zou wonen, oke, dat is wat anders, maar Ankara ligt rond de 800/900 kilometer van de grens van Syrie.

Hij deed het best goed in Turkije, dat hij dan naar Japan gaat verbaast me. Maarja, het zal wel weer om het geld gaan.

27 juli 2016 om 11:15

Lees jij het wel voordat je reageert?

27 juli 2016 om 11:22

Je doet bij de hand terwijl je zijn reactie geeneens begrijpt. Met zulke statistieken kom je vast wel ergens in de buurt aan de bak.

27 juli 2016 om 12:22

Dat bedoel ik inderdaad

27 juli 2016 om 12:34

Begrijp jij anderen wel voor dat je zelf reageert dan ? Ironisch geval.

27 juli 2016 om 11:58

Dat was waarschijnlijk al de reden dat hij in turkije speelde dus zou zomaar kunnen .. Maar japan is wel echt een geweldig land (en heel veilig), dus kan me voorstellen dat mensen daar graag gaan werken!

27 juli 2016 om 12:54

Als buitenlander kun je daar heel veel maken, terwijl een japanner zich aan de etiquette dient te houden. Heel vreemd als je het ziet. Als een Japanner en een Nederlander door rood lopen daar, stoppen de auto's voor de Nederlander, maar de Japanner wordt helemaal met de grond gelijk gemaakt. Na het werk is het normaal dat men op stap gaat om over het werk te praten, omdat men geen kritiek uit op de werkvloer zelf. Men gaat er van uit dat een Japanner de etiquette kent, maar van een buitenlander verwacht men dat niet.

27 juli 2016 om 13:14

Ja, helaas gedragen veel buitenlanders zich daar ook naar. Vooral veel Australische toeristen misdragen zich daar zwaar. Maar ik vind het een geweldig land met prachtige natuur, heerlijk eten, geweldige steden met alle mogelijke luxe en geweldige mensen. En vooral de respectvolle cultuur spreekt me heel erg aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sagan Tosu

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: J League
SpelersPositieW
K. FukayaKeeper
T. MoritaKeeper
EduardoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sagan Tosu.

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren