'Ajax wilde me dolgraag hebben, maar ik wil minuten maken bij deze club'

Maandag, 25 juli 2016 om 11:26Matthijs van Laar • Laatste update: 11:57

Ajax lijkt de komst van Jens Odgaard voorlopig te kunnen vergeten. De talentvolle Deense spits liep al eens stage in Amsterdam, maar hij heeft zijn zinnen gezet op een doorbraak bij zijn huidige club, Lyngby. De zeventienjarige aanvaller maakte daar afgelopen weekend zijn officiële competitiedebuut.

Odgaard mocht na tachtig minuten spelen zijn opwachting maken. “Ik had al in het buitenland kunnen spelen, want ik had twee aanbiedingen”, vertelt hij in Tipsbladet. “Ajax en Borussia Dortmund wilden me dolgraag hebben, maar ik was alleen maar bezig met mijn debuut in de Superliga. Ik voel me comfortabel in Lyngby en ben tevreden met mijn medespelers en de coaches.”

Ooit wil de jongeling wel de stap maken naar een grotere competitie. “Maar op dit moment staat alles in het teken van het maken van minuten bij Lyngby”, zegt Odgaard, die tussen neus en lippen door laat weten dat hij fan is van het Spaanse Valencia. “Ik wil dit jaar zoveel mogelijk spelen. Verder heb ik geen concrete plannen. Ik ga gewoon mijn best doen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door sammerens)

Ach ja, de laatste tijd zit Ajax het niet mee met Deense spelers. Maar financieel leveren ze alsnog genoeg op. Fischer heeft toch 5 miljoen opgeleverd en Andersen volgens mij meer dan een miljoen zelfs. Een speler als Eriksen zorgt ervoor dat je weer 15 gokjes kan nemen. Ajax moet hier lekker mee doorgaan. Tot nu toe brengt het geld op en goede spelers.

25 juli 2016 om 11:35

Andersen kostte Ajax ook rond de anderhalf miljoen, dus inclusief salaris is daar geen winst op gemaakt.

25 juli 2016 om 11:40

Fischer kostte zelfs 2

25 juli 2016 om 11:40

Maar ook niet veel verlies. En met het geld wat binnen gekomen is met Eriksen + Fischer maal je dikke winst natuurlijk. En met Andersen zag je altijd het geweldige talent. Alleen hij was zo zwak en nonchalant. Als hij het licht gaat zien en zijn zwakke punten gaat verbeteren zie ik hem nog echt wel doorgroeien tot een speler die in de Bundesliga bij een middenmotor mee kan.

25 juli 2016 om 12:05

Volgens mij wordt die luchtballon snel doorgeprikt. Ajax kan leuk 'gokjes' nemen als ze zo goed verdienen op bijv een Eriksen, maar als er 5 Denen op een rij niet doorbreken bij Ajax zal de 6e Deen zich achter de oren krabben en niet naar Ajax gaan. Deze jongen geeft dus al een logisch voorbeeld.

Het zal wel met al die denen. Heb daar inmiddels ook geen hoge pet meer van op. Behalve Eriksen was het toch echt allemaal middelmaat wat werd binnengehaald.

25 juli 2016 om 11:40

Schone? Poulsen?

25 juli 2016 om 11:42

Tja, toen ze binnen kwamen waren het toch stuk voor stuk grotere talenten dan Eriksen.

Andersen en vooral ook Fischer zouden nog beter worden dan Eriksen hoorde ik toen alleen maar.... En een stap naar Nederland zou altijd zo goed zijn voor talenten uit het buiteland. Uit eindelijk zijn al de Deense talenten via de achterdeur verdwenen.

Grootgelijk van deze jongen lekker eerst daar doorbreken, dan komt de stap naar een grotere competitie vanzelf.

25 juli 2016 om 11:48

Capis, Andersen had al een heel seizoen gespeeld in de Deense competitie. En Fischer heeft genoeg gespeeld voor Ajax. Beiden hebben ze genoeg kansen gekregen, maar te licht bevonden. Is juist een aanmoediging om hier te komen spelen lijkt me.

25 juli 2016 om 12:05

Ik zeg toch ook nergens dat ze geen kans hebben gekregen????

Ik zeg alleend at het dus helemaal niet zo goed voor je ontwikkeling hoeft te zijn om hier in Nederland te spelen. Je kan hier ook mislukken, al waren ze bijv wel naar City gegaan of Chelsea hadden ze nu alleen wel al een paar miljoen meer. En konden ze alsnog naar de clubs waar ze nu heen zijn verhuisd.

25 juli 2016 om 12:40

Ja maar jij zegt dat via de achterdeur vertrekken zal afschrikken. Maar dat hebben beide heren volledig aan zichzelf te danken. Je kunt hier mislukken maar er zijn kansen zat.

25 juli 2016 om 12:51

Inderdaad ook gewoon botte Pech met blessures en dergelijke maar aan de andere kant is het bij Ajax ook gewoon knokken voor je plaatsje. Ajax heeft altijd op iedere positie wel 2 talenten die de plaats van bijvoorbeeld Fischer kunnen overnemen. Het is ook gewoon een ''survival of the fittest''. Bij Andere clubs staat er vaak een ervaren speler op die positie en Ajax probeert het met talenten. Als je er daar 2 van hebt dan breekt er eentje automatisch niet door. Als bijvoorbeeld een Fischer dan tegenvalt na een terugkomst van blessures dan staat er vanzelfsprekend een andere speler op zijn positie. Zo gemakkelijk hebben talenten het dus ook weer niet in Nederland. Je moet hier ook gewoon knokken. Het is niet zo dat als je een talent bent je automatisch speelt. Hier geldt ook gewoon een topsport beleid: presteren en anders vertrekken.

Al met al jammer dat de Denen niet permanent zijn doorgebroken. Het talent was er zeker maar de instelling was wellicht niet goed genoeg.

25 juli 2016 om 12:52

Eriksen werd ook lang bekritiseerd door iedereen. Pas in zijn laatste jaar viel dat weg.

zijn officiële competitiedebuut (inleiding) in de Superliga, want hij maakte vorig seizoen zijn debuut op 17 april tegen Næstved (0-2) in de tweede klasse. Odgaard viel in na 65 minuten en speelde op 28 mei ook nog eens 20 minuten tegen Fredericia (2-3).

Als een jongen zich thuis voelt bij zijn huidige club en hij krijgt speeltijd dan is dat altijd de beste plek om te zijn. Bij Ajax zou hij dat niet hebben denk ik met Milik en Casierra* en Dolberg en Zivko daar achter. Een goede keuze denk ik dus.

25 juli 2016 om 12:19

Sanchez is een verdediger, jij bedoelt Cassierra.

25 juli 2016 om 12:39

Oh wat stom van me! Je hebt helemaal gelijk natuurlijk, zal het even aanpassen. Thanks. Voortaan even nalezen voor ik post blijkbaar.

Lijkt mij een verstandige gozer, wanneer hij wel openstaat voor het buitenland moet Ajax deze jongen alsnog proberen te halen. Naast zijn talent (waarvan ik uit ga dat hij dit heeft) is het wel zo lekker om te weten dat je een talent in huis hebt die niet meteen voor het grote geld Ajax zou verlaten (als hij het naar zijn zin heeft natuurlijk hehehe), maar die heel bewust zijn moment zelf kiest om een volgende stap te maken.

25 juli 2016 om 12:59

Als hij naar Ajax zou komen dan zal dat zonder een bewuste tussenstap zijn. Mocht zo'n speler zich goed ontwikkelen en het niveau van de Eredivisie ontstijgen dan zal hij simpelweg gewoon weer verder willen.

25 juli 2016 om 13:51

Zoals Afca_leeds dus aangeeft is het fijn dat hij niet te snel weg hoeft, zoals je zegt als hij het niveau van de eredivisie ontstijgt maar vele spelers doen het al eerder of op het moment dat ze een seizoen goed presteren in plaats van echt zorgen dat je er klaar voor bent. Deze jongen doet dat heel bewust en slim, zo'n speler is heel fijn om te begeleiden en te laten ontwikkelen.

25 juli 2016 om 13:58

@ Sammerens

Zie de bijdrage van "surreal", want ik kan het niet meer dan hem verduidelijken.

25 juli 2016 om 15:15

Nou ja, dan is het vooral de vraag wat jouw definitie van het niveau ontstijgen is. Zoals ik het bedoel gaat het er om dat die speler gewoon alsnog vertrekt zodra hij echt waardevol begint te worden.

Bij de reactie van Afca Leeds kreeg ik de indruk dat hij de hoop had dat zo'n speler langere tijd bij Ajax zou blijven op het moment dat hij een hoog niveau haalt, dus al een beetje een dragende speler is zeg maar.

Om die reden plaatste ik dus mijn reactie. Zodra zo'n jongen zich fatsoenlijk ontwikkelt heeft zal hij naar mijn mening al snel willen vertrekken om op een hoger podium en onder meer weerstand te gaan spelen.

Uiteraard is het goed mogelijk dat mijn interpretatie van het verhaal van Afca Leeds niet gelijk is met zijn idee er achter.

Toch jammer, dat Andersen en Fischer weg zijn bij Ajax.
Te licht waren ze zeker niet.
Ajax is geen top meer, zoals we weten, maar dat is geen schande.
Elk jaar breken er weer een paar spelers door.
Door dit gegeven, konden en moesten Andersen en Fischer wel doorverkocht worden.
Ze leveren nu nog wat op en laten de jeugd, die niet beter hoeft te zijn dan zij, wel door stromen.
De jeugd is goedkoper en je geeft je selectie geen wrijving, bij het niet spelen van "grotere" spelers.
Het is moeilijk om een eenheid te creëren in je selectie.
Iedereen wilt spelen.
Schone is de perfecte prof bij Ajax, weet zijn plaats en pakt zijn minuten en is erg belangrijk voor Ajax.

25 juli 2016 om 14:09

@ Wilkyfeyenoord

Persoonlijk had ik liever gezien dat Fischer gebleven was, als je zolang zwaar geblesseerd was is het vrije moeilijk om meteen weer je oude zelf te zijn. Daarom vind ik ook dat hij nog een seizoen de kans had moeten krijgen want net zoals Boilesen heeft hij lange tijd geen vertrouwen in zijn lichaam gehad en daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Helaas voor hem werd hij ook door de Boer structureel positioneel misbruikt waardoor hij ook niet zo goed uit de verf kwam, maar helaas voor hem was Klaassen het lievelingetje van de Boer.

Wat ik ook wel prettig vond aan Fischer is dat hij publiekelijk op en buien het veld gewoon durfde te zeggen wanneer hij of het team er met de pet erna gooide, iets wat Klaassen zelden tot nooit doet. Daarom vind ik hem ook totaal niet geschikt als aanvoerder, maar goed dat Fischer durfde te zeggen waar het op stond werd hem helaas niet in dank afgenomen door de Boer.. Als 1 van de weinige Ajacieden had hij dat gezonde agressieve gif wat je nodig hebt om te kunnen winnen, en speelde hij het liefst zoveel mogelijk vooruit en in een fatsoenlijk tempo. Als de nood aan de man was, was hij er ook niet vies van om mee terug te verdedigen, ik denk ook dat Ajax nog spijt gaat krijgen dat ze hem hebben laten gaan.

Andersen weet ik niet, hij kwam zo ie zo verschrikkelijk veel fysiek tekort en compenseerde dat niet met snelheid en zijn techniek. Wat betreft ben ik wel benieuwd hoe zij zich in de aankomende jaren gaat ontwikkelen, hopelijk krijgen we daar ook geen spijt van (al hoort het erbij).

Verstandige keuze. Ajax draait momenteel niet geweldig en hij kan beter eerst zichzelf ontwikkelen in zijn vertrouwde omgeving.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
J. HansenKeeper
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger30
A. ChristensenVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Denemarken.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren