'Spelmaker Besiktas op weg naar Italië, Turken dreigen met gang naar FIFA'

Zaterdag, 23 juli 2016 om 16:11Matthijs van Laar

/

José Sosa wil weg bij Besiktas, maar daar zijn de Turken niet blij mee. De kampioen van de Süper Lig dreigt zelfs naar de FIFA te stappen, mocht de Uruguayaan zijn wens om bij AC Milan aan de slag te gaan verder gestalte geven.

Naar verluidt heeft Sosa het trainingskamp van Besiktas verlaten en is hij al op weg naar Italië, waar hij een dezer dagen een meerjarig contract hoopt te tekenen. Voornaamste reden van zijn vertrek is de onzekere situatie in Turkije. Sosa verklaarde eerder al dat hij zijn dochters wil beschermen.

Besiktas laat het daar echter niet bij zitten en is bereid de zaak aanhangig te maken bij de FIFA. De Turken kunnen daarbij in ieder geval wijzen op het contract van de 31-jarige spelverdeler. Sosa staat namelijk nog tot medio 2018 op de loonlijst in Istanbul.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door checko)

sosa is toch gehaald uit Oekraïne? Hoezo zou Turkije dan zo onveilig voor hem zijn?

23 juli 2016 om 16:22

Misschien is hij ook juist uit Oekraïne vertrokken om de onrust...?

23 juli 2016 om 16:35

Sosa speelde in 2013 in Oekraïne toen er nog niet extreem veel onrust en oorlog was. In 2014 werd hij verhuurd aan atletico en besiktas. Hij ging dus al weg net voordat Janoekovitsj opstapte

23 juli 2016 om 16:40

"Opstapte", dat is dus wel de leukste die ik de afgelopen jaren heb gehoord. De man is afgezet, door een staatsgreep van een minderheid. Maar afijn, dit is daar misschien niet het juiste forum voor.

OT: Sosa heeft mij dit seizoen echt enorm verrast. Had eigenlijk wel het idee dat het klaar zou zijn met zijn carriere, maar dit seizoen was misschien wel zijn beste ooit. Zou bij Milan echt nog wel een jaartje misschien 2 het middenveld kunnen leiden en de lijnen uitzetten.

Argentijn. Geen Uruguayaan.

Besiktas heeft hier alle recht op en Sosa is door Besiktas zelf buiten de selectie gelaten vandaag.

Zo'n type spelers moet je ook niet meer laten in je team.

23 juli 2016 om 16:18

Inderdaad zag het ook al

23 juli 2016 om 16:40

Inderdaad niet netjes, maar ik snap z'n keuze helemaal, in Turkije is het gewoon erg onrustig dat het gewoon niet meer gegarandeerd is dat je veilig bent

23 juli 2016 om 17:29

In welk opzicht is het niet veilig in Turkije?

Vind het vreemd dat mensen elkaar zomaar na praten zonder enig bewijs. Weetje waar het echt gevaarlijk is? Bayern München, OGC Nice en Anderlecht uit Brussel! Daar is het gevaarlijk want daar gebeuren onverwachts dingen die niet kloppen.
In Turkije is dit nu niet aan de orde.

23 juli 2016 om 20:13

Turkije gebeurt een hoop wat niet klopt. Weet niet met welke oogkleppen op jij leeft. Daar wil je toch niet voetballen. Hele hoofdstad stond op z'n kop. En een halve dictator aan de macht.

23 juli 2016 om 21:07

Onrust, demonstraties, als je de verkeerde dingen zegt wordt je opgepakt etc. De kans dat je betrokken raakt bij een terroristische aanslag is zo goed als 0, de kans dat in gevaar komt door de regering van Turkije en andere redenen is veel groter.

24 juli 2016 om 11:50

Ik wil alle details weten, wat klopt er niet en welke dictator is aan de macht en Wat heeft dat met voetbal te maken

24 juli 2016 om 12:02

Huh? Wat heeft dat met onrust te maken? Ik denk dat de spelers daar zijn voor voetbal. Ze zijn daar niet voor politiek. Dus ze kunnen lekker door gaan met wat ze hiervoor deden.

Trouwens als je een discussie aan gaat zijn zinnen zoals oogkleppen op niet echt bevorderend voor het debat.

24 juli 2016 om 12:03

Dat dacht ik nou ook. Nu heb ik niks met wat er gebeurd in Turkije en voel er niet veel voor als buitenstaander maar ik begrijp niet dat mensen het nu gevaarlijker vinden om naar Turkije te gaan als naar Frankrijk.

25 juli 2016 om 00:08

Nee hoor weet niet onder welke steen jij heb geleefd maar erdogan is democratisch gekozen door de helft van alle turken in turkije. Dat noemt men democratie. Dit zijn gewoon spelletjes om lekker onder je contract uit te komen. Zo vies zijn alle spelers. Als milan hem zo graag wilt dan betalen ze lekker de prijs die besiktas vraagt. Dat is wel zo democratisch.

24 juli 2016 om 08:17

Het is toch logisch dar hij wilt vertrekken en heeft toch aangegeven waarom. Het is volkomen logisch niemand wil dasr in de ellende blijven.

Milan moet dan betalen wat BJK wilt en dan is het opgelost

23 juli 2016 om 16:39

Ben ik niet geheel met je eens, dan vragen ze daar 20 miljoen en ik snap de speler ook. Dat er een vergoeding tegenover staat prima, maar gezien de situatie in het land wel een sterk gereduceerd tarief, mocht hij binnen Turkije blijven is het een totaal ander verhaal!

23 juli 2016 om 16:55

We vragen 8 miljoen, wat een redelijk normaal bedrag is gezien de huidige markt. Daarnaast moeten we door de FFP eerst verkopen om spelers aan te trekken, dus we zitten niet in een positie om mee te werken aan een transfer. We hebben heel hard geld nodig.

23 juli 2016 om 21:26

8 miljoen is een mooi bedrag voor hem. Ik snap niet dat Sosa zomaar zijn eigen plan trekt. Dit kan toch allemaal in goed overleg met je club? Nu doet Besiktas terecht moeilijk. Als het niet doorgaat is het zijn eigen schuld.

Besiktas heb gelijk, als je zo graag weg wil koop je contract af en ga weg.

Lijkt mij dat je hier wel uit moet kunnen komen. Als Milan gewoon een marktconforme afkoopsom betaalt is Besiktas ook blij. Persoonlijk vind ik het wel een legitieme reden van Sosa om weg te willen en als het netjes geregeld wordt kan ik mij niet voorstellen dat Besiktas moeilijk gaat. doen.

Dit is een vieze manier om een transfer af te dwingen. Je tekent met je volle verstand een contract en daar dien je je aan te houden. Terrorisme is een laf excuus, het is gebeurd in Frankrijk, Belgie en Duitsland. Wie geeft Sosa de garantie dat het niet in Milaan gebeurt?

Ik zou zeggen, Besiktas: sleep Sosa voor de rechter.

23 juli 2016 om 16:26

In Turkije is er wel meer aan de hand dan enkel en alleen terrorisme.

23 juli 2016 om 16:37

En dat is?

23 juli 2016 om 16:45

Uhu, heb je onder een steen geleefd of ga je hier doodleuk ontkennen dat er iets mis is in Turkije? Er is een noodsituatie uitgeroepen misschien?

23 juli 2016 om 16:49

Die noodsituatie is uitgeroepen om de geinfiltreerde Fetullah Gulen aanhangers op te pakken. Dezelfde noodsituatie heb je ook in Frankrijk, Belgie en sinds gisteren Duitsland. Maar ja, het is zeker alleen opvallend wanneer Turkije dit doet he?

23 juli 2016 om 17:14

In Milaan en bij uitbreiding gans Italië lijkt de dreiging minder concreet dan in andere landen zoals Frankrijk en Turkije, dus geen onbegrijpelijke beslissing.

Stel je niet zo aan.

23 juli 2016 om 19:49

Naja, in Frankrijk, België en Duitsland worden geen staatsgrepen gepleegd. Turkije is momenteel politiek onrustig en niemand weet wat er zal gebeuren de komende tijd. Snap best dat hij naar een relatief rustig en stabiel land als Italië wil.

23 juli 2016 om 21:11

In Duitsland en Frankrijk worden geen duizenden en duizenden mensen opgepakt met zulke doorzichtige redenen als vermeende betrokkenheid bij coup, in Europa wordt er met een manier die past bij een geciviliseerd land een noodtoestand uitgeroepen. Dit leidt tot meer politie, leger en meer huiszoekingen. Niet tienduizenden ontslagen die Erdogan niet aanstaan. Als kers op de taart is er ook een kans dat de doodstraf ingevoerd wordt, dan kan Turkije maar direct naar het rijtje Saoedie-Arabie, Iran en Irak, je wilt er niet dood gevonden worden

26 juli 2016 om 14:34

nou ja, opvallend dat Turkije eruit wordt gepikt? Er zijn duizenden mensen opgepakt, ontslagen of gevangen gezet. Je kan toch moeilijk zeggen dat hetgeen Erdogan doet allemaal de schoonheidsprijs verdiend (zowel bij de rechterlijke macht, als het leger, als het onderwijs, etc. overal getrouwen neerzetten).

Ik was altijd een groot Turkije fan, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik de komende jaren Turkije als vakantieland even oversla (zeg maar totdat jullie grote leider vertrokken is) en ik denk dat meer mensen dit hebben.
Kan de voetballers dus wel een beetje begrijpen... mits ze de situatie niet misbruiken voor eigen gewin.

23 juli 2016 om 16:32

Wat een domme denkwijze. Ik kan me goed verplaatsen in deze man, het lijkt mij namelijk dat de opkomst van het terrorisme een legitieme reden is om ergens anders te gaan werken. Als het gebied waar ik werk onveilig zou worden dan zou ik ook vertrekken. Het lijkt er haast op dat jij zoiets hebt in de richting van acceptatie van terrorisme.

23 juli 2016 om 16:36

Als hij graag naar Milan wil kan hij toch gewoon zeggen: Milan betaal een paar miljoen en anders doe ik het wel. Als hij zo graag weg wilt heeft hij dat er wel voor over

23 juli 2016 om 16:38

Je spreekt jezelf tegen. Daarom zeg ik; terreur is niet alleen in opkomst in Turkije, maar overal in de wereld. Het is hypocriet om te stellen dat dit alleen in Turkije gebeurt.

23 juli 2016 om 16:42

Het is daar dagelijks aan de orde dan zou ik er dus voor kiezen om ergens anders heen te gaan.

23 juli 2016 om 16:48

Het is niet dagelijks aan de orde. Sosa wilde allang al weg, maar misbruikt deze situatie. Hetzelfde geldt voor Gomez.

23 juli 2016 om 20:51

Terreur gaat al wel een tijdje langer mee in Turkije dan hier in Europa.

24 juli 2016 om 13:20

Dan heeft Sosa zelf een fout gemaakt door naar Turkije te komen toch ?

23 juli 2016 om 16:32

Wat een domme denkwijze. Ik kan me goed verplaatsen in deze man, het lijkt mij namelijk dat de opkomst van het terrorisme een legitieme reden is om ergens anders te gaan werken. Als het gebied waar ik werk onveilig zou worden dan zou ik ook vertrekken. Het lijkt er haast op dat jij zoiets hebt in de richting van acceptatie van terrorisme.

23 juli 2016 om 16:56

Volgens jouw beredenering moeten we allemaal ons kop in het zand steken. Anno 2016 ben je nergens veilig. Zelfs in Engeland is een politicus doodgeschoten vlak voor het Brexit-referendum. 5 jaar geleden aanslag in Noorwegen door Anders Breivik. In Amerika worden er dagelijks zwarte mensen doodgeschoten door de politie en vice versa. Face it, ook in Nederland ben je niet veilig, wie gaat jouw garanderen dat er hier niets gaat gebeuren? Kan je mij die garantie geven?

Leef gewoon je leven en maak je niet druk om zulke dingen. We gaan allemaal op een dag dood en mocht dit door terrorisme plaatsvinden, jammer dan. Maar ik kies er liever niet voor om paranoide te worden dankzij zulke gedachten.

Waarom willen dan spelers als Sneijder of Van Persie niet vertrekken? Die leven in Istanbul, maar ik heb tot de dag van vandaag nooit gehoord dat ze ontevreden zijn, ze voelen zich daar juist thuis!

23 juli 2016 om 16:32

Wat een domme denkwijze. Ik kan me goed verplaatsen in deze man, het lijkt mij namelijk dat de opkomst van het terrorisme een legitieme reden is om ergens anders te gaan werken. Als het gebied waar ik werk onveilig zou worden dan zou ik ook vertrekken. Het lijkt er haast op dat jij zoiets hebt in de richting van acceptatie van terrorisme.

23 juli 2016 om 16:39

Vind het wel een legitieme reden, zeker als je ziet hoe Erdogan zich is gaan gedragen de afgelopen tijd. Als buitenlander in Turkije zou ik me daar ook niet prettig bij voelen. Ik kan me voorstellen dat buitenlanders hier in Nederland zich ook minder op hun gemak zullen voelen als Wilders of een andere simpele idioot ministerpresident wordt.

23 juli 2016 om 16:41

Ik zou de bizarre situatie in Turkije vooral bagatelliseren. Die bizarre kwal van een Erdogan zou al reden genoeg moeten zijn om te vertrekken.

23 juli 2016 om 17:27

Kom op zeg, hij geeft aan dat hij het niet meer veilig genoeg vind voor zijn familie (dochters). Daarom wil die weg. Terroristische aanslagen hebben we tot nu toe enkel in Frankrijk (meerdere) en Brussel (eenmalig) gezien. München was geen terrorisme, dat was, hoe erg dit ook klinkt, een "doodgewone" schietpartij.

Daarnaast zijn er in Turkije wel iets meer aanslagen. Niet perse van IS maar ook van de PKK (al is dat voornamelijk het oosten) en nu een staatsgreep die er bovenop komt. Als laatste kan je de maatregelen in Turkije geenzinds vergelijken met die in Frankrijk. De dag na een staatsgreep 2000 rechters op non-actief zetten en honderden decanen/directeuren van scholen vervangen. Dat zie je in geen enkele gezonde rechtsstaat.

23 juli 2016 om 20:16

Laat je niet wijs maken door de media @m1ch43ll. München geen terroristische aanslag? Tuurlijk gaan ze dat zeggen. De Duitsers willen natuurlijk niet toegeven dat IS ook al in Duitsland actief is, wat natuurlijk wel het geval is. Die jongen die ff 20 mensen met een bijl had aangevallen in de trein in Duitsland was toevallig ook een IS lid. Bevestigd door IS zelf. De media in Frankrijk gaf bij de aanslag in Nice ook nooit de werkelijke cijfers van de doden. Dit doen ze natuurlijk bewust. Als er 300 mensen omkomen bij een aanslag, spreken ze meestal eerst over 20 mensen, volgende uur wordt het 60 en aan het einde zijn het er 200. De overige 100 hoor je niks meer over terug.

23 juli 2016 om 22:57

Nee, München was geen terroristische aanslag. Net zoals dat Breivik (waar hij zijn inspiratie vandaan had) 5 jaar geleden ook geen terroristische aanslag was.

Wat er een aantal jaar in Alphen gebeurde was dat ook niet. Dit zijn allemaal ordinaire schietpartijen door (gestoorde) eenlingen, niet ingegeven door een organisatie met een idyllisch doel.

23 juli 2016 om 19:03

Ik snap hem zeker.als er dit soort dingen gebeuren en je kunt naar een ander land wat wel veilig is volgens hem dan ga je.gezien jou reacties ben je erdogan aanhanger en duld geen tegenspraak want je roept dingen die jou geen objectieve laten zien.

Ik kan het voorstellen dat hij hogerop wil, maar ga geen smoes gebruiken om de redenen dat je je dochters wilt beschermen. BJK heeft jou opgehaald vanuit Oekraïne, waar de situatie destijds veel erger was. Zorg dat het geld op tafel ligt en je mag gaan, simpel zat.

Ik kan wel merken hier dat alle mensen die hier opgefokt op reageren van turks komaf zijn. Ik weet de hele situatie niet wat er speelt, maar hij heeft gewoon gelijk, ik zou ook niet in istanbul willen wonen, terwijl dat voorheen juist een hele fijne stad leek te zijn

23 juli 2016 om 16:38

Hij heeft een contract en dient zich daaraan te houden. Ik heb geen idee of hij belangrijk was maar hij is wel oud. Het contract kan dus al afgekocht worden voor enkele miljoenen, lijkt me geen probleem voor ac milan

23 juli 2016 om 16:45

Domme reactie zeg, dus jou baas zegt als je een 5jarige contract hebt en er komt een situatie waar jij je je niet veilig voelt en vrijheden zijn ingeperkt : Vriend je hebt een 5jarig contract gehad, pech gehad. Denk dat jij dan ook wat anders denkt! Laten we eerlijk zijn voetballers zijn ook maar mensen en voetbal blijft maar een spel wat lang niet zo belangrijk is als een mensen leven is!!!

23 juli 2016 om 17:00

Dat maakt voor je baas niks uit. Jij bent verplicht om je contract na te komen ongeacht hoe je erbij voelt.

En de heer Sosa wou vorig jaar ook al weg gaan en nu weer. Hij is ongeveer 7 miljoen waard en dus moet milaan maar van 4 miljoen naar 6 gaan om een koop af te dwingen. De heer Jose Sosa kan niet zomaar weg.

Als een club tegen een speler zegt "ga maar weg we hebben niks meer aan je" gaat de desbetreffende naar zijn contract verwijzen. En een club heeft dezelfde rechten. Sosa hoort zich te schamen hoe hij zich gedraagt.

23 juli 2016 om 20:21

Je weet de hele situatie niet en dit zeg je zelf ook, maar je kan wel begrijpen dat hij wilt vertrekken? Wees gewoon stil en zeg dan niks als je toch niet weet waar het over gaat.

Turkije wordt aangevallen door IS, net zoals andere Europese landen. Daar kan het land Turkije helemaal niks aan doen.

Turkije wordt aangevallen door de Koerdische terreurorganisatie Pkk. Al jarenlang zo. Dit gebeurt echter in het oosten, en om de jaar in een grote stad helaas. Maar dat is zoals ik eerder al aangaf, niet iets nieuws en gebeurt al jarenlang in Turkije.

Echter, nu, 2016, gebeuren er meer. De Islamitische gek, Fetullah Gulen, wilt Turkije overnemen en dat doet hij door zijn oude leerlingen die nu werkzaam zijn bij banken, universiteiten en het leger te stimuleren om een coup te plegen en inside info aan hem door te spelen. Dit is nog een korte versie van wat er echt rond speelt. De landverraders zijn gelukkig opgepakt (zo'n 10k) en er worden elke dag nog genoeg Fetullah aanhangers opgepakt. De situatie is nu dus gelukkig veilig en Turkije is weer evenveilig als vroeger. Voetballers gebruiken de mislukte coup als smoesje om een transfer te krijgen. Sosa wou vorige jaar al weg.

23 juli 2016 om 21:14

Pfoe, lekker geïndoctrineerd door erdowie. Deze coup was zo ongelooflijk slecht in elkaar gezet(paar bruggen bezetten en een aantal delen van Istanbul en ankara) waardoor erdogan als Feniks uit de as kan herrijzen en iedereen oproepen voor de democratie. Een redelijke couppleger had eerst gsm netwerken uitgegooid, sociale media geblokkeerd, media overgenomen en dan voor de regering gegaan ipv paar bruggetjes bezetten. Coup is overduidelijk gewoon een reichstag 2.0

24 juli 2016 om 00:15

Dude, wat lul je nou zonder enige kennis. De coup soldaten hadden de NOS van Turkije helemaal binnengestormd, hadden een speciale brief aan de nieuwslezer gegeven, die het vervolgens live moest voorlezen. 2 andere beroemde Turkse zenders werden binnengestormd. De Turkse voetbalclub Besiktas de splinternieuwe stadion werd binnengestormd. Er zijn honderden onschuldigen vermoord. Niet alleen 2 bruggetjes waar jij het over hebt. Er is veel meer gebeurt maar dat ken jij natuurlijk niet weten (wat helemaal niet erg is) maar reageer dan niet zo.

Als een bjk supporter ben ik het beu. Sosa waar hebben we je vandaan gehaald uit oekraine waar er oorlog was. Op de laatste transferdag hebben we je aangekocht voor ongeveer 4 miljoen. Als we je niet hadden gehaald dan zat je momenteel nog steeds in oekraine. Aub bjk stap naar fifa wie denkt hij wel dat die is! Hij zei dit vorig jaar ook ik wil weg vanwege aanslagen terwijl we je uit een oorlogzone hebben gehaald! We hebben bij de geboorte van zijn kinderen, wat een zware bevalling was de beste doktors en ziekenhuizen gebruikt om je familie/vrouw te helpen bij hun geboorte. Je hebt je tweeling gebracht naar de vodafone arena bij de kampioenschap wedstrijd. Hoe heb jij gehandeld? Je bent al maanden bezig met milan en milan heeft gezegd om de transfersom minder te maken wat is er gebeurd! We konden hem eerst verkopen voor zeker 15 miljoen nu moeten we zelfs genoegen nemen met 8 de maximum prijs dat bjk wil van milan. Als ik me niet vergis mag het niet van fifa tijdens een contract te spreken met andere clubs tenzij je nog 6 maanden hebt. Je kwam niet opdagen naar trainingen en bent respectloos tegenover iedereen van bjk. Ik heb respect voor zijn beslissing om weg te gaan maar wees een professional! Als milan je wilt geven ze lekker de 8 miljoen of anders mag je meespelen met de u12 of whatever in mijn ogen!

Ik zou ook z.s.m. uit Istanbul vertrekken, het is er een grote puinhoop. Op Parijs na zijn het in Europa maar wat incidenten, verspreid.

Sosa mag vertrekken tegen marktconforme prijs, niets onredelijks aan. Als hij echt zo graag wilt vertrekken doet hij afstand van zijn tekenpremie, zodat milan een hogere transfersom kan betalen. Bjk moet gewoon zijn poot stijf houden en niet onder druk laten zetten door een speler.

Wat een dramatische aankoop weer van ac milan, wat moeten ze nou met deze 31 jarige spelverdeler. Ze hebben al een goede spelverdeler in de naam van jack bonaventura die niet alleen veel jonger is, maar ook honderd keer beter. Ze kunnen beter investeren in een goede verdediger naast romagnoli en nog een goede middenvelder erbij.
Met soriano en saponara zijn er 2 haalbare italianen met nog veel doorgroei mogelijkheden en het zijn nu al erg goede spelers.
Acerbi zou een goede optie voor milan in de verdediging zijn aangezien die daar al heeft gespeeld. Erg goede onderschatte verdediger.
Mocht bacca vertrekken kun je misschien nog proberen zaza of immobile te halen

Donnaruma
abate
acerbi?
romagnoli
de sciglio
locatelli
bonaventura
baselli?
Soriano?
lapadula
bacca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas


317 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller176
G. YalçınAanvaller164
G. BaytekinKeeper00
M. GünokKeeper40
K. KalafatVerdediger00
U. MeraşVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

3 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 januari
Barcelona ziet de komst van José Gayà als een interessante optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren