2000 euro

Vrijdag, 22 juli 2016 om 19:55 door MFlores

2000 euro. Dat is het subsidiebedrag dat supporters van FC Dordrecht proberen los te peuteren bij de gemeente Dordrecht om het stadion aan de Krommedijk en haar omgeving grondig op te knappen. Het lijkt een bedrag van niets in het hedendaagse profvoetbal en dat is het ook. Met weer een seizoen in het verschiet waarin er een flinke schuld moet worden weggewerkt en voor het zoveelste jaar op rij ‘de tering naar de nering’ zal worden gezet door het bestuur, is het echter een welkome bijdrage.

/

De schuld van 700.000 euro op een begroting van 2,2 miljoen euro is immers een probleem, een groot probleem. Daarom wordt onder meer het spelersbudget van De Schapenkoppen teruggebracht naar een bijna lachwekkende 475.000 euro. Het is de harde realiteit van een kleine club in de Jupiler League die al jaren bezig is om boven water te blijven op het eiland van Dordrecht. Waar bij de televisiegelden in Engeland vaak met afschuw gesproken wordt van het moderne voetbal, straalt niets in het Riwal Hoogwerkers Stadion enige moderniteit uit. Of het moet dat verschrikkelijke kunstgras zijn.

Des te knapper was het daarom dat juist FC Dordrecht twee jaar geleden promoveerde naar de Eredivisie. Een onwaarschijnlijke prestatie van het door Marco Boogers samengestelde vreemdelingenlegioen. Diezelfde Boogers wist ook wel dat het bij dat ene jaar zou blijven. Met de begroting van een Topklasse-club en een bijna volledig opnieuw samengestelde selectie zou ieder punt een stunt zijn. Na de onvermijdelijke degradatie luidde Boogers maar weer eens de noodklok: een nieuw stadion in Dordrecht is ‘noodzakelijk’ om in leven te blijven.

Het lijkt echter een twijfelachtige specialiteit van de regio Rijnmond: praten over nieuwe stadions. Al in 2006 wees de club een tweetal mogelijke locaties aan voor een nieuw stadion. Door de jaren heen werden er zelfs verschillende ontwerpen naar buiten gebracht, waaronder een 'demontabel' stadion, dat model zou gaan staan voor enkele stadions die voor het WK van 2022 in Qatar gaan verrijzen. Inmiddels lijkt het geloofwaardiger dat de Qatarese bouwsels model zullen staan voor de ooit te bouwen Dordtse voetbaltempel.

Ook algemeen directeur Hans de Zeeuw erkende onlangs dat de huidige financiële positie van de club nieuwbouw of zelfs renovatie momenteel onmogelijk maakt en hij erkende met het schaamrood op de kaken dat de club de afgelopen jaren op dit gebied ‘geen betrouwbare partner van de gemeente’ is geweest. Een degradatie naar categorie 1 van de KNVB voor betaaldvoetbalclubs die financieel het meest kwetsbaar zijn, dreigt en de invoering van de landelijke voetbalpiramide heeft plots de mogelijkheid voor sportieve degradatie naar een divisie vol clubs met een hoger budget mogelijk gemaakt.

En dus moet Marco Boogers dit jaar met weer een kleiner budget op zoek naar een creatieve manier om in ieder geval sportief niet kopje onder te gaan. En is de relatief kleine maar trouwe fanschare van de Schapenkoppen allang blij met een eventuele 2000 euro om 'hun' stadion op te knappen. Hup gemeente Dordrecht, laat deze 'wijkwens' in vervulling gaan!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 0 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door feye88)

Mooi geschreven stuk. Het doet mij als Dordtenaar pijn dat de gemeente gierig doet om een modern stadion neer te zetten om meer bezoekers te laten komen terwijl ze wel mooi geld uitgeven aan voorstellingen op de Kunstmin. De stad Dordrecht groeit en dus is ook een nieuw stadion gewoon noodzakelijk. Boogers verdient alle lof dat hij nog altijd 'zijn' stad en club trouw blijft terwijl hij makkelijk bij een Eredivisieclub zou kunnen werken. Dankzij zijn netwerk heeft Janga de club in de Jupiler League gehouden en het is te hopen dat er nu weer iemand op gaat staan nu Fortes en diezelfde Janga vertrokken zijn.

Ik heb je 4 sterren gegeven. Vindt het een goed stuk, waarin je het probleem goed duidelijk maakt. Was toch mooi om Dordrecht in de Eredivisie te zien in 14/15 Ben benieuwd hoe Dordrecht dit seizoen gaat presteren, het kan linkerrijtje worden, maar ook bijvoorbeeld degradatie zoals jij aangeeft.. Wel apart dat de gemeente geen nieuw stadion wil en ook geen opknapbeurt, omdat dat hen zelf ook meer inkomsten op zou leveren. Jullie mogen bij Dordrecht wel heel blij zijn met Boogers, zonder hem had Dordrecht de afgelopen jaren niet zo goed gepresteerd.

Goed stuk fijn geschreven.

Mooi stuk, helaas wel de waarheid. Als Dordtenaar blijf ik ook maar hopen op een nieuw stadion, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden. Het enige moderne is wellicht dat je sinds het afgelopen seizoen zowel met cash als card kon betalen om een drankje of een hapje te halen. Al ben ik blij dat de club nog steeds actief is als profclub en dat Boogers ook op zijn plek blijft zitten. Verder blijft het maar hopen op een financieel wonder.

Erg goed geschreven stuk !

Het laat ook het verschil tussen arm en rijk in de (voetbal)wereld zien waar clubs bedragen van ver boven de 30 miljoen uitgeven voor enkel een speler terwijl ze miljoenen schuld hebben en waar Dordrecht blijkbaar met moeite hun hoofd boven water kan houden, eigenlijk te belachelijk voor woorden als je er over nadenkt maar dit zal wel niet veranderen...

Wat is nou 2000 euro voor een gemeente?

Goed stuk. Maar, wel een erg kromme vergelijking natuurlijk wat betreft die 2000 euro. Dat er in andere landen idioot veel geld omgaat in het voetbal, betekent natuurlijk niet dat we hier kleine bedragen gemeenschapsgeld in het voetbal moeten steken. Het is aan de gemeente om te bepalen of dit de subsidie waard is. Is dat niet zo, is dat jammer voor Dordrecht, maar onredelijk om te zeggen dat 'het maar 2000 euro is'. En als supporters kunnen jullie die 2000 euro ook zo wel ophalen als het echt belangrijk is, niet waar?

Toch 4 sterren van mij.

4 september 2016 om 23:21

Dat gemeenschapsgeld wordt eruit gehaald als de investering goed is. Als Dordrecht een nieuw stadion zou faciliteren, komen er meer inkomsten vanuit supportersbijdragen en sponsoring. Met meer inkomsten komt meer werkgelegenheid. Het is overigens ook marketing voor de gemeente Dordrecht.
Maar denken dat het gemeenschapsgeld in een bodemloze put wordt gegooid is tegenwoordig erg populair.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

FC Dordrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.TOP Oss25-25
18.Jong PSV22-22
19.FC Dordrecht20-32
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Dordrecht.

In de wandelgangen

Maandag 6 juli
Mario Balotelli gaat de Europese velden mogelijk verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren