Oranje Onder-19 grijpt in krankzinnige kraker naast WK-ticket

Donderdag, 21 juli 2016 om

Oranje Onder-19 vergooide de kansen op het EK door in de laatste groepswedstrijd met 5-1 afgedroogd te worden door de leeftijdsgenoten uit Frankrijk. De ploeg van bondscoach Aron Winter kon de meubelen redden door Duitsland (nummer drie in een andere groep) te verslaan in een play-off voor een ticket voor het WK Onder-20 van 2017. Die missie liep op miraculeuze wijze in het honderd na strafschoppen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door frgiooo)

Ongelooflijk zeg. Lang geleden dat ik een u19 wedstrijd zo spannend vond. En dan is dit weer typisch Nederlands...kan je zwaar zwaar zwaar onverdiend winnen, geef je het twee keer uit handen.

Duitsland terecht gewonnen, al was Nederland er dicht bij. Jammer dat uitgerekend Nouri de penalty mist, hij hield ze daarvoor nog in de wedstrijd met een geweldige vrije trap, maar uiteindelijk niks waard. Oranje was zwak, komt voetballend tekort.

21 juli 2016 om 22:17

Als Nouri die penalty gewoon op een normale manier neemt ga je er gewoon met de winst vandoor. Maar hij moest hem perse 'even mooi' maken.

3 schoten op doel, 3 doelpunten. Verder een zeer matige wedstrijd van Nederland, verdienden ook niet om te winnen

21 juli 2016 om 23:57

4 schoten op doel. Vlap had vlak voor tijd moeten scoren.

Nederland en strafschoppen...

21 juli 2016 om 22:32

Duisers en de laatste minuut?

21 juli 2016 om 22:38

Engeland en knock out fases 😂

22 juli 2016 om 00:15

Italië op toernooien

Dramatisch, en o zo voorspelbaar. Uitgerekend nouri, van wie je het juist niet verwacht, mist de beslissende penalty. Soms baal ik echt dat mn ouders naar nederland zijn geëmigreerd, en niet naar duitsland zoals andere familieleden van me. Had ik tenminste als voetbalsupporter nog wat te juichen, ik ben ook voor feyenoord dus dat is ook niet echt om blij van te worden als supporter..

21 juli 2016 om 21:52

Ach als je alleen maar wint in het leven wordt het op een gegeven moment ook zo normaal . Nu waardeer je die zeldzame overwinningen tenminste haha

Ik vind Nouri ook wel een overschatte speler hoor. Die vrije trap vond ik een keepersfout en dan schiet hij ook nog eens de beslissende pingel mis

21 juli 2016 om 21:54

Op basis van 1 toernooi kan jij dat wel beoordelen? Die kerel speelt een heel seizoen en veel toernooien heel goed, en speelt nu een minder toernooi. En meteen is hij overschat? Dan is Ibra zeker ook overschat door zijn EK? Ik ga niet zeggen dat Nouri de nieuwe Iniesta is o.i.d., maar als je vaak genoeg naar hem kijkt dan durf ik wel te stellen dat hij veel en veel beter is en kan zijn dan wat hij dit toernooi liet zien.

21 juli 2016 om 22:31

Nouri kan beter gaan zaal voetballen

21 juli 2016 om 21:56

Ja precies, op basis van die twee momenten kun je wel de conclusie trekken dat hij overschat is. Haha man man, dus omdat hij een vrije trap nota bene nog raak schiet maar niet nauwkeurig genoeg is hij overschat? En een penalty, die zelfs de beste wel eens mist? Onder 19, ongelofelijke druk. Dat was jou natuurlijk zonder problemen gelukt. Lachwekkend.

21 juli 2016 om 22:01

Op basis waarvan kan je dan de conclusie trekken dat Nouri een toptalent is zoals al jaren beweerd wordt?

21 juli 2016 om 22:03

Ondanks dat ik dat niet eens beweer, laat staan of ik het er mee eens ben, staat vast dat hij heel veel talent heeft. Waar haal jij uit dat ik die mening heb?

21 juli 2016 om 22:10

Aan die assist die hij in de wedstrijd tegen Kroatië gaf

21 juli 2016 om 22:48

Precies, al vind ik niet dat hij het al heeft laten zien. De belofte moet hij wel nog voor het grootste deel waarmaken. Dat mensen hem op basis van 1 wedstrijd afschrijven, zeker als ze hem ondanks een gescoorde vrije trap door een keepersfout overschat vinden, is belachelijk.

21 juli 2016 om 21:59

Ja als iemand een penalty mist is hij slecht ja man ozil is echt gaar

22 juli 2016 om 09:25

En die Ronaldo kan er ook niks van

21 juli 2016 om 22:13

Ondanks dat het weer niet goed was heeft hij er een enorm aandeel in gehad dat dit ( verzwakte ) Oranje u19 nog deze wedstrijd mocht spelen. Was in de kwalificatie al belangerijk, is meen ik topscorer van dit team ( niet per se dit toernooi, bedoel echt u19 ) en maakt dit toernooi toch 2 doelpunten en geeft een schitterend assist. Het was niet goed en begrijp dat hij hiermee zeker niet aan de verwachtingen van mensen die speciaal voor hem eens een wedstrijdje kijken voldeed. Wat ik me wel afvraag is waarom ze elke wedstrijd maar met 1 winger speelde en 4 middenvelders wat vreselijk uitpakte. Toppunt was vandaag door Dekker ( zijn grootste wapen is een afgemeten voorzet ) te laten starten met Bergwijn in de spits, je hebt dan juist iemand nodig die een bal kan inkoppen. Ook snap ik niet wat idee was achter die 4 middenvelders in de basis.

21 juli 2016 om 22:20

@banterlona . dan moet jij je eens maar wat beter gaan verdiepen ik Nouri. je weet blijkbaar niet waarover je praat.Een van de meest talentvolle speler die in de toekomst nog veel gaat brengen.let maar op.

22 juli 2016 om 01:21

Snel geconcludeerd, maar Nouri komt zeker fysiek tekort voor het echte werk. In de eredivisie zal die zelfs al omver worden gelopen, daarom heeft hij ook nog nooit minuten gemaakt voor Ajax.

22 juli 2016 om 09:28

Een xavi was ook nooit fysiek echt sterk. Maar was slim genoeg om de duels te ontlopen. Als Nouri slimmer kan worden in de duels dan hoeft hij niet fysiek sterk te zijn

22 juli 2016 om 22:57

Ga a.u.b. Nouri niet vergelijken met wereldtopspelers als Xavi.

Gewoon op Hollandse wijze twee keer een zeker lijkende, zwaar onverdiende
overwinning uit handen schenken. Dan is na vanavond het Nouri bashen ook
even over.

Zeer trieste bedoeling deze wedstrijd met een dikverdiende nederlaag als gevolg.
Ik denk dat sommige mensen hier maar vooral in de analyse hokjes zoals Ronald de Boer hun verwachtingen met betrekking tot deze generatie wat bij moeten stellen want vergeleken met de leeftijdsgenoten stelt het ( in ieder geval dit EK ) bar weinig voor.

Abdelhak Nouri en Jari Schuurman zijn de perfecte voorbeelden, mooie techniek maar vooral in de duels niet slim genoeg, te afwachtend en vandaag gewoon weer niet goed genoeg en die twee zijn de creme de la creme van onze talenten? Erg teleurstellend EK.

Dit is echt toch een van de meest overschatte lichtingen ooit. Met het jaar wordt duidelijker dat het niet de gouden generatie is die sommigen er 5 jaar geleden in zagen

21 juli 2016 om 22:07

Instelling, iets wat Nederlanders niet meer kennen helaas. Geen wil om te winnen, geen strijd.

Staat een fout in, Lammers en Carolina kwamen erin en gingen er niet uit Anders kan natuurlijk Lammers ook niet meer scoren in verlenging, terwijl die volgens jullie gewisseld was.

Vlap drama, Verdonk drama, Van der Heijden lichtpunt. Maar wedstrijd is in 1 woord samen te vatten: kut.

Ze hebben het laten liggen in de wedstrijd tegen engeland.

Terechte nederlaag want fysiek werd alles verloren. Lucky goals tellen maar geven geen garantie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

103 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren