Bondscoach Italië geeft Pellè uitbrander: 'Wil spelers met wil om te winnen'

Dinsdag, 19 juli 2016 om 20:05Matthijs van Laar

Zijn bankrekening gaat erop vooruit, maar het is zeer de vraag of de opmerkelijke carrièremove van Graziano Pellè zijn sportieve ambities ten goede komt. De Italiaanse goalgetter verhuisde onlangs van Southampton naar het Chinese Shandong Luneng en de nieuwe bondscoach Giampiero Ventura zet daar zijn vraagtekens bij.

/

Pellè behoort na zijn overgang tot de best betaalde voetballers wereldwijd, maar Ventura heeft daar absoluut geen boodschap aan. “Mijn spelers moeten de wil hebben om te winnen en een transfer naar een minder hoog aangeschreven competitie draagt daar niet aan bij”, waarschuwt hij de ex-Feyenoorder.

De keuzeheer vraagt zich openlijk af waar de prioriteiten liggen voor Pellè, die tijdens het EK in Frankrijk nog op een basisplaats kon rekenen bij i Azzurri. “Vijftig procent van zo'n keuze is misschien gebaseerd op het aangaan van het avontuur in China, de rest draait om een enorm salaris. Toen Alessandro Diamanti naar China vertrok, verloor hij zijn plek bij de nationale ploeg, ongeacht zijn kwaliteit. Ik heb genoeg andere opties, want het voetbal staat niet stil.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door milans)

Maar geef Pelle maar eens ongelijk hahah!

19 juli 2016 om 20:10

Inderdaad die bondscoach zou ook voor 16 miljoen per jaar gaan. Die betalen nauwlijks belasting daar dus ook nog extra lucratief.

19 juli 2016 om 21:52

Ik kan me prima verplaatsen in de bondscoach. Natuurlijk mag die jongen belachelijk rijk worden in China, zeker voor een matige speler, maar dat het niet bevorderlijk is voor je sportieve carriere is daar inherent aan.

19 juli 2016 om 21:57

Inkomstenbelasting in china is 45%. Dan nog blijft een jaarsalaris van 16m lucratief, maar dus niet per se extra lucratief.

19 juli 2016 om 21:59

Matige speler? Bedoel je dan Pelle?

21 juli 2016 om 00:42

Slager zijn of voetballer is een wereld van verschil. Onmogelihk te vergelijken.

19 juli 2016 om 20:13

Net alsof hij bij Southampton op een houtje moest bijten. Ik snap het niet. Heb je al die jaren zo hard gewerkt, wordt je eindelijk bij de nationale ploeg gehaald. Zelfs een basis plaats verdiend voor het EK en dan flikker je het zo allemaal de prullenbak in, terwijl je misschien nog wel basisspeler op het volgende WK zou kunnen zijn.

Ik had daarop gewacht en dan naar China vertrokken. Zouden hem dan evengoed nog dik betalen gok ik zo maar.....

19 juli 2016 om 20:19

Tsja, daar zitten ook nog wat mitsen en maaren aan hè, stel hij raakt geblesseerd of kent een heel slecht seizoen, dan kun je 16 miljoen per jaar wel op je buik schrijven. Ook is hij volgend jaar een jaartje ouder, dan zal hij misschien ook minder betaald krijgen. Ik begrijp je punt hoor, daar niet van, maar hij is zo wel in één klap financieel zeker voor de rest van zijn leven (financieel nog zekerder ). Als hij in China geblesseerd raakt, heeft hij dat contract tenminste nog.

19 juli 2016 om 20:33

Of dan nog steeds een Chinese club komt is niet zeker. Vergeet niet dat dit prof's zijn, dit is hun werk. De meeste voetballers kunnen (met alle respect) niet zo heel veel anders dus snap best dat als je echt astronomisch kan gaan verdienen dat je dan blind tekent.

Vergeet ook niet waar hij vandaan kwam. Een jaar of 4/5 geleden zat zijn carrière er min of meer op. Het feit dat hij nu over 2,5 jaar opeens nog een miljoen of 50 heeft overgehouden aan zijn ''uitzichtloze'' carrière had hij nooit durven hopen denk ik.

Hij zal na China echt nooit meer financieele zorgen hebben. Ik was in zijn geval ook zeker gegaan. Twee extra jaar PL en een WK of 40 miljoen, ik zou het wel weten. Al ben je nog zo'n liefhebber.

19 juli 2016 om 20:40

Gast 16.000.000 per jaar 16 miljoen!!! per jaar wake up.. als je dat laat liggen ben je in mijn ogen rijp voor de sloop.
Ga jij maar gokken dat ze dat over 2 jaar nog steeds willen betalen pak ik die 16.000.000 nu wel

19 juli 2016 om 20:47

Gast kijk bij welke clubs hij heeft gespeeld. Hij hoeft natuurlijk niet op een houtje te bijten, maar hij heeft alles behalve gecashed in zijn carriere (vergeleken met andere spelers). Hij kiest ervoor om nu profijt te nemen van zijn huidige vorm en gaat flink geld verdienen in China. Het is lekker makkelijk om dan te zeggen dat hij moet wachten op het WK en dat ze hem daarna ook nog wel misschien wie weet hopelijk dik betalen.

Er wordt altijd zo verschrikkelijk makkelijk gereageerd dat spelers geldwolven zijn, maar als je je echt zou verplaatsen in zo'n speler zou je dezelfde keuze maken.

19 juli 2016 om 21:12

Pelle is gewoon realistisch. Southampton is het hoogst haalbare. Een succesvoller sportieve carriere zit er gewoon niet meer in. Dus als je vervolgens op financieel gebied wél een succesvoller klapper kan maken dan is de keuze zo gemaakt.

Nieuwe bondscoach is gewoon gefrustreerd. Bij Italië missen ze gewoon een topspits, en moeten het bij gebrek aan beter op Pelle terugvallen. En nu die er voor kiest om op lager niveau te spelen gaat dit natuurlijk niet ten goede voor het Italiaanse elftal.

19 juli 2016 om 21:39

Hij heeft het verslag van de NOS gehoord. De verslaggever was heel duidelijk over Pelè. Hij wist te vertellen dat Pelè geen top-spits is. Nou dan kies je natuurlijk voor China, want de Italiaanse bondscoach hoort dat natuurlijk ook.
Die zou hem nu toch niet meer selecteren, want zelfs over de zwakste spits werd dit oordeel niet uitgesproken.

19 juli 2016 om 22:01

@Peetvader Ik hoop dat jij geen financieel adviseur bent! Of financieel advies geeft aan andere mensen dan ons hier op vz. Onverantwoord gewoon!

19 juli 2016 om 22:34

Peetvader
Het is niet een zeker feit, maar ik gok dat Pelle zijn top al bereikt heeft. En dat hij dat zelf ook zo inschat. Als het allemaal waar is, 16 mljoen, dan heeft hij groot gelijk om te gaan.
Hij kan morgen een kruisband scheuren en nnooit meer op niveau terug keren.

Allemaal hypotheses , maar het zijn absurde bedragen en ik begrijp het heel goed waarom hij is vertrokken.

Denk niet dat hij vaste spits zou zijn voor Italië.

19 juli 2016 om 23:57

International zal hij nog hoogstens een jaar of.zijn, multi multi multi miljonair de rest van zijn leven..
En we kunnen er over discussiëren tot we een ons wegen, hij speelt in China want zijn contract is al getekend, en wie dit zou weigeren spoort niet, an offer you cant refuse!

20 juli 2016 om 10:42

Van sentiment kan je je pensioen niet betalen. Leuk hoor, die paar interlands en een toernooitje, de familie Pelle hoeft tot in de 4e generatie niet meer te werken!

20 juli 2016 om 14:33

31 en cashen hoppa haha

Terecht wel, hij traint op een minder hoog niveau en tijdens de wedstrijden zal hij ook niet wereldtoppers tegenover zich hebben. De nationale ploeg is altijd een moment opname, korte tijd dat ze bij elkaar zijn dus je moet er gelijk staan. Ik snap het wel, dit getuigd ook van weinig ambitie van Pelle. Al moet ik toegeven, het is moeilijk nee zeggen tegen zo'n gigantisch salaris. Alles heeft z'n consequenties.

19 juli 2016 om 23:34

Hij wilde destijds ook al naar Qatar toen hij nog bij Feyenoord speelde. Beetje net als Kramer eigenlijk, die zichzelf financieel onafhankelijk wilt spelen, maar niemand had gedacht dat hij de eerste spits van Italie zal worden op 31 jarige leeftijd door een club als Southampton. Maar ambities heeft hij amper gehad na zijn periode bij AZ, Parma en Sampdoria.

haha 50% gast open je ogen!! 100% voor het geld en voor zo'n beperkte speler die dit normaal nooit zal verdienen geef ik hem groot gelijk.

50% voor avontuur? Maak daar maar 10 van. Dat avontuur kan wel aan t einde van je carrière. Hij speelde eindelijk op t niveau waarvan hij altijd gedroomd heeft. Dat zet je niet opzij voor avontuur. Dit is puur voor t geld. Niet erg verder als je dat zo belangrijk vindt. Maar wel einde interland carrière

19 juli 2016 om 20:44

En als hij er 40 inlegt, wordt hij heus wel meegenomen

19 juli 2016 om 23:49

Inderdaad. Gignac werd ook gewoon meegenomen door Frankrijk, speelt in Mexicaanse competitie. Italië heeft ook nog eens een veel zwakker elftal, dus de kans op speeltijd blijft.

Zonde voor zijn carrière, maar voor dit geld ben je gek als je het niet doet. Daarnaast is hij al 31 jaar, dus geen lange carrière voor zich liggen. Of hij er überhaupt bij zal zijn op het wk 2018 was al de vraag. Ik zou exact hetzelfde hebben gedaan.

20 juli 2016 om 09:15

dat verschilt dus per persoon.

Hij verdiende in Engeland ook niet verkeerd en als hij dat nog 3 jaar vol gehouden had, kon hij ook de rest van zn leven rentenieren.

Nu kan hij nog veel meer uitgeven.

Sommige mensen willen graag 15 dure sportwagens in de garage...ja dan moet je dat gelijk doen.
Andere mensen kiezen ergens anders voor en vinden andere dingen belangrijker.

Ieder zn eigen keus

Burak yilmaz speelt ook en china en deed toch mee met het ek

19 juli 2016 om 20:15

Heb jij hem gezien dan?

19 juli 2016 om 22:43

Heeft nog gescoord volgens mij toch?

Als je dan toch voor een mindere competitie kiest , zou ik voor de MLS gaan, lekker in LA of een andere mooie stad. Benieuwd wara de chinese competitie volgend jaar mee komt en of ze de geldkraan open kunnen houden.

19 juli 2016 om 20:45

Zoveel als China biedt is bijna niet te verwachten ergens anders. De Chinese overheid pompt er zoveel geld in. Box er maar eens tegenop.

19 juli 2016 om 21:52

LA een mooie stad? Dat is alles behalve een mooie stad. Ik snap zeker wat je bedoelt, maar ben je zelf wel eens in China geweest? Veel meer cultuur dan in de VS al, om maar eens een vvoorbeeld te noemen. In principe kun je ook altijd nog naar de VS toch?

Groot gelijk. Dit is een risico en dat wist Pelle. Je kan niet twee jaar in een prutscompetitie spelen en dan ineens op een wk moeten presteren.

Als er iemand hem 20 miljoen geeft om een Chinees team te trainen zullen we eens zien of hij lang bondscoach blijft.

Haha denk dat 0 procent uitdaging zijnen honderd procent het enorme salaris. Maar ik geef hem gelijk!!

Helemaal terecht. Als je als speler daarheen gaat geef je niet om het sportieve aspect van voetbal en snap ik dat de bondscoach je niet meer selecteert.

Ach, heb je zo'n nieuwe bondscoach, moet hij weer wat grootspraak doen om zich te laten gelden. Altijd leuk dat soort types.

Snap de bondscoach volkomen! en ik snap Pelle volkomen

Pelle nog ff in zijn laatste jaren cashen want zijn voetbal jaren beginnen ook te tellen
Bondcoach wil gewoon het beste team en geef toe in China word pelle er zeker niet beter op qua voetbal omdat daar het niveau gewoon stukken minder is dan in de premier league

Daar zal pelle heus wel over na hebben gedacht en hij zal beseffen dat zijn interlandcarriere op het spel staat maar dat is de afweging die hij maakt.

Voor beiden is wat te zeggen. Ik zou als ik pelle was ook het geld aannemen. Maar het niveau van de competitie is gewoon te slecht. Dus ik zou pelle niet meer oproepen.

En ik Feyenoord nog uitlachen toen ze met deze jongen kwamen, is nu verdomme een van de best betaalde voetballers. Wat een verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
246 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. ScamaccaAanvaller
A. CragnoKeeper
F. ChiesaAanvaller72
A. BelottiAanvaller60
L. BonucciVerdediger71
G. Di LorenzoVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

Italië
493 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren