PAOK zint op wraak: ‘Ajax is een grote club met een rijke historie’

Zondag, 17 juli 2016 om

VRIEZENVEEN - FC Twente leek zaterdag een gelijkspel over te houden aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen PAOK Saloniki, maar in een tijdsbestek van vier minuten werd het duel uit handen gegeven (0-2). Evgen Shakhov scoorde na 77 minuten uit een halve omhaal en vier minuten later velde Djalma, na een mooie bal van Diego Biseswar, het vonnis over de Tukkers. De acties werden genoteerd door Tonny Bruins Slot, die namens Ajax op de tribune zat in Sportpark Het Midden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PAOK Saloniki ten koste van Ajax doorgaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door sjerf)
17 juli 2016 om 05:00

Ajax heeft nog niet 1 wedstrijd gewonnen deze voorbereiding. En dan hebben ze ook nog gespeeld tegen AFC en 1 of andere Oostenrijkse 2de klasser. Ik hou m'n hart vast voor dit tweeluik.

17 juli 2016 om 06:04

Zie Ajax echt niet doorgaan helaas

17 juli 2016 om 07:37

Nou daar ben ik eerlijk gezegd niet zo van overtuigd. Snap niet wat het met Ajax is, maar ze winnen geen enkel oefen duel. Alleen AA Gent was een redelijke tegenstander tot nu toe.

Ajax wordt geacht ze op te rollen. Poak miet geloof hebben. Daar zit al een verschil in de wedstrijdinstelling. Sta je al 2 nul achter

17 juli 2016 om 10:13

Makkie voor ajax. Ik voorspel 3-0 hattrick matteo "salvador" casseirro

17 juli 2016 om 10:24

zei je vorig jaar voor de wedstrijd tegen rapid wien ook? ik zal maar afwachten voordat je een grote mond hebt en een grote uitslag voorspeld

18 juli 2016 om 06:38

Lijkt me sterk dat hij dat toen ook zei. Cassiera zit er pas net bij.

Als er niet nog n Ziyech en buitenspeler wordt gehaald zijn we kansloos tegen Paok.

18 juli 2016 om 08:03

dat denk ik ook. ok we hebben een nieuwe trainer en daar horen een hoop aanpassingen bij maar wat is het tot nu toe slecht, zeg. ik vrees voor een volwassen spelend PAOK dat vrij weinig moeite heeft met een zoekend Ajax...

Gaat ook behoorlijk lastig worden voor Ajax in de vorm waar t zich nu in verkeerd. PAOK zal spelen als geslijpte messen. Ik denk dat PAOK bloed ruikt na al die verloren oefenwedstrijdjes. Natuurlijk zegt dat misschien niet zoveel, maar PAOK krijgt wel steeds meer vertrouwen om Ajax te verslaan.

Ik hoop dat Paok Ajax oprolt. Dat is gunstig voor mijn club PSV (pot 3 i.p.v. 4 + meer startgeld) en dat is ook gunstig voor de punten die Nederland kan halen. Ajax kan in de Europa League meer punten halen dan in de Champions League.

17 juli 2016 om 08:48

Hahaha en waar baseer je dat op. Wat een onzin om zoiets nu al te roepen. Daarbij zou Ajax wss in een makkelijkere poule komen dan PSV. Namelijk pot 3 in plaats van pot 4 waar PSV dan in zit.

17 juli 2016 om 10:26

Omdat Ajax het in de CL altijd verpest (El ook trouwens). Dus beter dat alleen PSV in de CL gaat spelen zodat de behaalde punten niet door 2 hoeven worden gedeeld maar door 1.

17 juli 2016 om 10:28

ajax komt in een hogere pot, dat is een feit maar daarom mag hij dat toch hopen dat ajax eruit ligt? is de kans groter dat psv hoger komt, want psv is nu de eerste club in pot 4 en hoeft er maar een uit te liggen of psv zit in pot 3. ik hoop voor nederland dat ajax wel doorgaat, wat punten sprokkelt en derde word, evenals psv. europa league kunnen ze beide verder komen, cl groepsfase is al moeilijk maar die knock out vliegen ze er sws gelijk uit.

17 juli 2016 om 10:30

maakt dat met delen ook verschil ja? dacht gewoon dat het aantal clubs in europa word gedeeld

17 juli 2016 om 12:00

PSV kan ook in pot 3 komen als Young Boys Shakhtar Donesk uitgeschakelt. Ik zelf hoop dan ook van harte dat Young Boys naar play-off ronde gaat, en het liefst ook naar groepsfase CL, want dat is gunstig voor het Zwitsers voetbal. En @LondenFootball, jij zoet het totaal verkeert dat als Ajax groepsfase niet haalt dat NL dan door een mindere club de punten hoeft te delen. Nederland moet dit seizoen om wat voor redenen ook de punten door 5 teams delen, omdat er 5 teams in totaal europees voetbal spelen. Ook als straks alleen Feyenoord groepsfase EL, en PSV groepsfase CL speelt, moet NL de punten door 5 teams delen op de uefa coefficientlijst

17 juli 2016 om 16:32

@ Londonfootball

Sorry, maar om het woordje "altijd" te gebruiken is echt dom met vier Champions League titels (waarvan de laatste in jouw geboortejaar behaald werd) die Ajax achter haar naam heeft staan. En wanneer we naar de Champions League kijken vanaf de naam verandering (1992) hebben Ajax en PSV vergelijkbare Champions League avonturen.

Sinds de naam verandering van het tournooi in 1992 duurde het tot 2005 dat PSV er eindelijk weer eens in slaagde om de poule fase te overleven (en het dus eens een keertje niet verpeste om in jouw termen te blijven), waarna een droogte van Ajax volgde wat betreft prestaties in de Champions League net zoals PSV die toen net achter de rug gehad had.

Het vergelijkbaar presteren van de twee clubs houd daar niet op, PSV behaalde in 2005 heel knap de halve finale, maar Ajax behaalde in 2003 nog de kwart finale in de Champions League (beide onverwacht). Toen Ajax onder Jol in 2010 weer het tournooi wist te bereiken voor het eerst sinds jaren (door als laatste Nederlandse club de voorrondes te overleven) schitterde PSV weer van afwezigheid in de Champions League. Daar waar iedereen (waarschijnlijk ook jij) Ajax steeds volkomen kansloos achtte en wel elke keer als vierde puntloos zou eindigen; sprokkelde Ajax toch nog punten en had het drie keer het in eigen hand om door te gaan (al verprutste ze dat helaas zelf). Net zoals PSV na jaren van afwezigheid vorig seizoen tegen alle verwachtingen in weer punten wist te pakken in de Champions League. Overigens moeten we voor aankomend seizoen ook nog maar afwachten of PSV hetzelfde of beter kan presteren dan vorig seizoen (al gun ik het ze van harte).

Beide clubs presteren slecht in de Europa League, of ben jij soms vergeten hoe beroerd ook PSV de laatste jaren voor de dag kwam in de Europa League ? Het argument dat een van de twee clubs (hetzelfde argument hoor je ook vaak over Psv) beter af zou zijn in de Europa League als het gaat om het winnen van punten klopt gewoon niet.

Beide ploegen zijn al jaren niet gemotiveerd (wat voor beide zo onprofessioneel is als het maar zijn kan) voor de Europa League maar wel voor de Champions League. In die zin verschillende de prestaties van beide clubs niet zoveel van elkaar, met als eind conclusie dat wanneer 1 schittert van afwezigheid of door niet te presteren; de ander punten sprokkelt (helaas presteren ze nooit meer tegelijkertijd). Wat dat betreft wisselen ze het af, dus dat de 1 het zogenaamd zoveel beter of slechter doet dan de ander klopt mijn inziens niet; tenzij je natuurlijk zo selectief te werk gaat zoals jij dat doet.

18 juli 2016 om 07:17

@londonfootball: als Ajax Europa haalt worden de punten altijd door twee gedeeld en kijk even de teams in de poulefase waar Ajax en PSV in zaten zit wel een verschil Ajax was een aantal keer aardig dichtbij geweest tegen heel wat betere tegenstanders dan CSKA en Wolfsburg. En ik denk dat een Ajax of PSV meer gefocust is in de CL dan in de El want ook PSV heeft het vaak genoeg af laten weten in de El of ben je dat al vergeten?

17 juli 2016 om 10:25

Als je de CL groepsfase haalt krijg je ook veel punten.

17 juli 2016 om 11:42

Dat is onzin, je deelt het over alle clubs die in Europa actief zijn geweest en niet over die in 1 toernooi. Anders hadden we vorig jaar veel meer punten behaald met PSV die als enige in de CL uitkwam. Met twee keer geplaatste status is dit wel het jaar om het weer te moeten doen. Ik vrees alleen dat Ajax het niet gaat lukken. Ajax heeft helaas een dramatische instelling, waar PSV vechtersvoetbal toont in Europa, leeft Ajax nog in een of ander waanidee dat ze met voetbal alleen dit soort clubs nog wel op kunnen rollen. Alleen mentaal gezien staan die clubs stuk voor stuk al 1-0 voor, zo niet meer. Over het stuk zelf, leuk artikel. Mooi om te zien dat zo'n voorzitter corruptie wil aanpakken. Die statement na de beker van hem, vind ik ook getuigen van enorm veel sympathie en hart voor de club en zijn zaak.

17 juli 2016 om 13:27

Wouterke, jij snapt er ook niets van hè

18 juli 2016 om 01:48

Dat hebben we gezien tegen Molde, Celtic en Fener.

18 juli 2016 om 12:23

Plaatsing voor cl levert al 4 bonuspunten op dus plaatsen voor cl lijkt me beter voor nl, daarbij heb je dan ook al pumten in de voorrondes gehaald.

Leuk artikel VZ (niet sarcastisch bedoeld, ik vind het echt een leuk stukje om te lezen). Misschien een tip om meer van dit soort stukjes over een club te schrijven?

Leuk artikel, iets uitgebreider en veel informatie. Paok is een bekende naam, weliswaar niet de topclub van Griekenland maar wel een vaste klant in Europa. De sfeer in hun stadion kan soms intimiderend zijn, al is dat ook aan de spelers. Als je snel scoort keert het publiek net zo goed tegen de eigen ploeg in dat soort stadions. Ik denk dat Ajax op zich wel in staat moet zijn om te winnen, onder normale omstandigheden. Maar als ik de resultaten in de voorbereiding zo lees, het gebrek aan echte versterkingen en gebrek aan visie bij de clubleiding vrees ik voor Ajax dat ze op dit moment met elke tegenstander lastig hebben. Op zich is dit jaar de ideale mogelijkheid om via die play-off's je te plaatsen voor de CL, nu ze twee keer geplaatst zijn. Maar zonder versterkingen gaat het heel lastig worden.

Paok kan zich voorbereiden op de 4de kwalificatieronde.
Tegen Ajax wordt het een walk-over. In Amsterdam zien ze nog steeds
kwaliteit in de armoedige selectie, waar ook Bosz geen chocola van kan
maken. Repeterende fouten, en geen kleintjes! Fysiek en vooral mentaal
niet in staat om er te staan in grote wedstrijden. Dan heb je ook niets te
zoeken in Europa. Wat ik me de laatste jaren steeds afvraag: hebben ze
dat in Amsterdam zelf wel door? Zowel spelers en vooral directie + Rvc?
Ik vermoed dat zwarte cijfers voor de beleidsmakers verreweg worden
geprevaleerd boven het eigenlijke product. Als je met groene zeep meer
kunt verdienen dan iets anders dat lekker ruikt, gaan deze heren/dames
blijkbaar voor het eerste product. En zo lang de seizoenkaarten nog steeds
als warme broodjes over de toonbank gaan, vinden ze alles goed....

PAOK is echt een matige ploeg. Daar wint Ajax echt wel van hoor!

17 juli 2016 om 10:38

Op papier is Ajax sterker dan paok. Maar met Bosz' als trainer kan Ajax in praktijk niet ver komen in de eredivisie en Europa.

17 juli 2016 om 13:28

Wat een onzin redenatie.

17 juli 2016 om 12:30

Moeten ze eerst eens stoppen om tegen zichzelf te voetballen..
Ik heb er om heel eerlijk te zijn, bar weinig vertrouwen erin. En dat ligt niet aan Bosz, maar simpelweg aan de instelling binnen de spelersgroep.

Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal goed uitpakt, we hebben de europese punten echt keihard nodig.

Klinkt eigenlijk een beetje als Ajax een paar jaar terug, maar dan was de malaise wat erger en had PAOK niet de naam van Ajax waardoor het langzamer gaat.

Idd interssante History,maar dan hebt je ook wel gehad.
Paok,als de ED clubs al niet bang meer zijn voor Ajax.
Wat let je dan,om durfen uit tespreken dat je Ajax gewoon gaat verslaan.
Al hoop ik het niet,maar het is wel de realiteit dat Ajax niks meer voorsteld.
En zeker op Europees niveau.
Maar misschien onder Bosz,kan het tij keren hoop het voor het Nederlands Voetbal.
2 clubs in de Cl,zal geweldig zijn.

18 juli 2016 om 08:08

ED clubs zouden toch wel bang moeten zijn voor een club die de.laatste 7 jaar bij de eerste twee geëindigd is? anders zijn ze naïef

18 juli 2016 om 09:40

Dat was ruim 20 jaar terug.
Geloof me de ED clubs zijn niet meer bang voor Ajax.
Vooral als ze thuis spelen,ajax is Ajax niet meer.
Een wereld van verschil,voor de Comp.mooi.
Maar voor Europees jammer,maar het zij zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PAOK Saloniki

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. LimniosAanvaller193
K. ŚwiderskiAanvaller1810
Léo JabáAanvaller60
José CrespoVerdediger152
Voor de complete selectie: Clubpagina PAOK Saloniki.

0 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Real Madrid en Chelsea hebben een geheime ontmoeting achter de rug. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren