‘Groot talent is spoorloos en hoopt zo transfer naar topclub af te dwingen’

Woensdag, 13 juli 2016 om 16:30Robin Bruggeman

Amadou Diawara weigerde zich eerder deze week te melden bij het trainingskamp van zijn club Bologna en is sindsdien niet meer gezien in Italië. Volgens verschillende Italiaanse media hoopt de middenvelder uit Guinee zo een transfer naar de top van de Serie A af te dwingen, waar AS Roma, Juventus en Napoli de situatie in de gaten houden.

/

The Sun weet echter te melden dat Bologna bang is dat Diawara inmiddels in Londen is, waar hij een transfer naar Chelsea van de grond hoopt te krijgen. De middenvelder zou graag samenwerken met Antonio Conte, die na het EK neer is gestreken bij the Blues. De kampioen van twee seizoen geleden is overigens niet de enige Engelse geïnteresseerde: West Ham United en Manchester United hebben Diawara naar verluidt ook al opgenomen in hun scoutingrapporten.

Bologna gaat, als het besluit Diawara van de hand te doen, sowieso flinke winst maken op de middenvelder. I Rossoblu pikten de achttienjarige Guinees een jaar geleden voor zeshonderdduizend euro op bij San Marino Calcio en wezen een paar weken geleden al Valencia, dat 7,5 miljoen euro bood, de deur.


Poll

Denk jij dat Amadou Diawara volgend seizoen in Engeland speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door jordyb)

Dit is toch gewoon werkweigering of ben ik nou gek? Hard straffen die handel; slaat toch alles dit. Je werkgever betaalt je en jij denkt laat ik maar niet meer komen.

13 juli 2016 om 16:38

Klopt. Aan de andere kant kan Bologna binnenlopen door een transfer van hem. En als hij getransfereerd is, heeft een straf ook geen zin.

13 juli 2016 om 16:44

Ja maar dat is aan de club niet aan de speler. De club bepaald of ze "binnen" willen lopen of dat hij daar nog een jaar speelt

13 juli 2016 om 19:40

Dat dacht AZ ook....

Spelers hebben teveel macht. Bosmanarrest moet aangepast worden, dit verneukt onze voetbalwereld alleen maar meer.

13 juli 2016 om 20:14

Het Bosman-arrest geldt alleen voor spelers waarvan het contract al is afgelopen. De club kan dan geen transfersom meer vragen voor een speler die het officieel niet meer onder contract heeft. Het heeft dus niets met deze zaak te maken. De betreffende speler heeft namelijk gewoon een doorlopend contract.

Spelers hebben inderdaad teveel macht, maar hier hebben de clubs zelf onbewust aan meegeholpen. Als je de spelers dan toch minder macht wilt geven, moet je de richtlijnen van een arbitragezaak veranderen. Nu kunnen kleine clubs namelijk niet het onderste uit de kan halen als een topclub aan een speler trekt, want dan loop je het risico dat de speler een arbitragezaak aanspant.

13 juli 2016 om 21:13

Bosmanarrest heeft dit allemaal ingeleid door ervoor te zorgen dat voetballers een tijdelijk contract krijgen alsof ze een normale arbeider zijn. Een voetballer representeert waarde van de club, en heeft de club ook gewoon handen met geld gekost (salaris, opleidingen etc noem maar op). Maar dankzij deze tijdelijke contracten staan clubs nergens meer, hebben we overal nomaden en kunnen voetballers acties als deze zetten.

Het moet niet weer zo worden als vóór het Bosmanarrest, want dat ging ook te ver (soort van levenslang wurgcontract), maar dit is weer het andere uiterste.

Vergeet contractduur, voetballers moeten weer ''levenslang'' onder contract staan bij de club. Laat elke club maar verplicht een ontsnappingsclausule in dit ''levenslange'' contract opnemen van maximaal 4 maal de huidige marktwaarde. Deze clausule mag maar 1 keer in de 2 jaar aangepast worden. Wil de speler vertrekken moet de kopende club de transferclausule neerleggen, doet de club dit niet is het klaar. Gaat de speler in opstand moet de Fifa de speler de rest van zijn leven maar schorsen, er zijn genoeg voetballers op de wereld. En had hij maar niet naar die club moeten trekken en zijn handtekening onder die ontsnappingsclausule moeten zetten.

Bovenstaande is gewoon even zo 1/2/3 bedacht als een voorbeeld hoe het ook kan. Hoe het nu gaat werkt in ieder geval niet.

13 juli 2016 om 16:38

Inderdaad, Fifa zou een regeling moeten hebben waarbij de speler zijn licentatie verliest als hij zoiets flikt. Want meestal winnen de spelers uiteindelijk, want de club heeft dan een ongemotiveerde speler en moet zijn salaris blijven uitbetalen en kan hem alleen straffen door naar de 2e oid te sturen, maar dan moeten ze wel zijn salaris blijven uitbetalen.

13 juli 2016 om 16:58

Ik weet niet hoe het in Italië is geregeld, maar in Nederland kan een voetballer naar de arbitragerechter stappen om een transfer af te dwingen als er sprake is van een sportieve en/of financiële verbetering. Is ook logisch: als jij naar een betere baan wilt, zeg je je contract op en ben je weg.

13 juli 2016 om 19:52

Ja en dat is van de zotte. Voetbal is geen werk, voetbal is een sport. Een leuke hobby, waar overbetaalde ratten in rondlopen. Ratten die amper 3 keer een hoekschop achterelkaar goed kunnen nemen. Geweldig.

Daarnaast is en zal voetbal nooit hetzelfde zijn als de zakenwereld. Voetbal moet dan ook gewoon zo niet behandeld worden.

Maar goed, de mensheid is gek, is doorgedraaid. Vinden alles dat met geld te maken heeft logisch en dat dit iemand niet afgepakt mag worden. Nou als je al minstens een ton verdient per jaar kan je al heel mooi leven hoor. Maarja de voetballer schets een beeld dat je met dure auto's, grote huizen etc moet leven. Is dan niet hun eigen schuld?

Bosmanarrest heeft meer verpest dan het goed heeft gedaan voor deze voetbalwereld.

Sevilla grijp je kans!!

Dikke vette boete geven en terug schoppen naar beloftes als ze die hebben

Als een speler bij zijn huidige werkgever al niet opdaagt, zou ik al nieuwe werkgever denken straks flikt hij mij dit ook.
Zo iemand zou ik daarom niet zo gauw willen kopen.

Kijk, en nu zou de Fifa zich eens nuttig moeten maken en dit soort figuren keihard aanpakken. Stuur een media bericht eruit, geef hem 24 uur om zich te melden bij club en anders de rest van zijn leven geschorst met een boette van minstens 1 miljoen euro om de aankoop en salaris schade van Bologna te compenseren.

Ik ben deze voetbalwereld echt zat. Bossmanarrest heeft meer verpest dan dat het goed heeft gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bologna

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Bologna12-2
10.Udinese9-2
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
N. DomínguezMiddenvelder80
M. SvanbergMiddenvelder81
M. ArnautovićAanvaller83
R. SorianoMiddenvelder70
M. BarrowAanvaller73
A. OlsenAanvaller70
Voor de complete selectie: Clubpagina Bologna.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Bologna.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren