Besiktas raakt steunpilaar kwijt: ‘Ik wil mijn dochters beschermen’

Maandag, 11 juli 2016 om 22:35Gijs Freriks

José Sosa heeft zijn laatste wedstrijd voor Besiktas waarschijnlijk gespeeld. De 31-jarige aanvallende middenvelder zou al een persoonlijk akkoord met AC Milan hebben bereikt en hij geeft nu via zijn Facebook-account aan de fans van Besiktas tekst en uitleg over zijn vertrekwens.

/

“Ik heb een transferverzoek ingediend omdat ik en mijn gezin enkele persoonlijke problemen kennen. Het punt is dat mijn vrouw bang is om nog langer in Istanbul te wonen en ik vrees ook voor mijn dochters. Door de laatste aanslag op het vliegveld is alles voor ons dichter bij gekomen, want mijn zaakwaarnemers waren twee uur daarvoor nog op het vliegveld. Na die aanslag hebben ik en mijn gezin besloten om Istanbul te verlaten”, schrijft de Argentijn.

“Ik heb twee dochters en ik wil hen beschermen. Mijn familie is mijn prioriteit, voetbal komt op de tweede plaats. We zijn nu op zoek naar de beste oplossing voor alle partijen. Ik heb de directie al gevraagd om mee te werken, omdat ik niet meer wil én kan voetballen wanneer ik ver weg van mijn gezin ben. Ik kan Besiktas alleen maar bedanken voor het feit dat men mij en mijn gezin helpt”, besluit de negentienvoudig A-international, wiens contract in Istanbul nog tot de zomer van 2018 doorloopt.


Poll

Een goede aanwinst voor AC Milan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door bkorkmaz3)

Lijkt mij een hele duidelijke reden die de club waarschijnlijk zal accepteren en respecteren.

11 juli 2016 om 22:51

Nou niet zo makkelijk. Er zijn plannen om deze Sosa heen gemaakt en dan komt hij uit het niets met een vertrekwens. Terreuraanslag gebeurde niet de eerste keer in Istanbul. Besiktas zal hem niet zomaar laten gaan.

11 juli 2016 om 23:00

Misschien is het logisch om bij een tweede of derde aanslag te denken, misschien kan ik toch maar beter vertrekken. Zo vreemd is dat niet.

Groot gelijk en een hele verstandige keuze vind ik.. Denk ook dat er meer zullen volgen wat overigens erg spijtig voor het Turkse voetbal zijn.. Zon kleine groep die toch angst bij alle mensen inzaait

Als je dan gaat, was dan terug naar Estudiantes gegaan. Had ik ook een beetje als fan van je kunnen genieten ipv als rivaal

12 juli 2016 om 13:06

Want AC Milan is een rivaal? Haha

12 juli 2016 om 14:40

Ik heb in zijn Besiktas tijd aan moeten schouwen als rivaal. Fener en Bjk zijn rivalen.

"Ik kan Besiktas alleen maar bedanken, omdat ze mij en mijn gezin hielpen". Dat doe je nu vooral door zo een bericht te plaatsen op Facebook, waardoor zijn transferwaarde met een paar miljoen is gedaald.

11 juli 2016 om 22:58

31 jarige speler van Besiktas, die zou niet eens een paar miljoen kosten. AC Milan haalt sowieso altijd transfervrije spelers, zou me niet verbazen als hij dat ook is.

12 juli 2016 om 00:16

Verwacht je dat we hem laten gaan voor een paar ton? AC Milan haalt helemaal niks transfervrij, Sosa heeft nog een contract tot 2018.

11 juli 2016 om 23:32

Zo raakt Besiktas het een en ander kwijt. Gomez, Tore, Sosa, Koybasi, Atiba misschien. Ik vind ze ook niet bijzonder slagvaardig. Niet dat Gs dat wel is, hahaahah.

12 juli 2016 om 00:49

Haha, die top 5 die je opnoemt, is wel het skelet geweest van het kampioensteam. Nu sta je met Cenk Tosun, Olcay Sahan, Tolga Zengin, Marcelo en Alexis Delgado mogelijk tegenover een Barca of Bayern.

12 juli 2016 om 15:30

Hahaha. Kampioen zijn is pas de eerste stap voor een echte topclub. Ze weten nu niet wat ze overkomt. Dat gevoel kennen ze niet. Je moet keihard strijden voor je spelers en zelfs versterkingen toevoegen.

Inderdaad is hij een steunpilaar, maar van professionaliteit kunnen sommige spelers voorbeeld nemen uit atiba. We hebben die gast zijn droom afgenomen om in de premier league te spelen. Hij komt naar de trainingen en zonder een goed bod voor besiktas gaat hij niet vertrekken. Hij wilt het beste voor deze club. Sosa ik begrijp je, maar aanslagen zijn er overal in de wereld momenteel. Besiktas heeft jouw familie bij de geboorte van je kinderen ongelofelijk geholpen. Als je weg wilt geen probleem dan zorg je voor minstens 8 miljoen zodat we een vervanger kunnen halen! Ook tore die geld wilde van besiktas omdat hij niet werd betaald voor zijn transfer naar west ham terwijl dat niet waar was! Ismail die ook weg is terwijl ik in deze gast vertrouwen had. Ik dacht dat hij wel zou bijtekenen omdat hij een fan was van deze club. Omdat hij meer geld wilt is hij weg terwijl er een principe akkoord was tussen ismail en de club. Na 1 goed seizoen vergeten ze de 2 jaren van blessures waar de club en fans achter deze spelers stonden. Ik verheugde me op deze nieuwe seizoen maar als ik deze spelers hun attitude zie dan mogen zijn van mij part weggaan en hebben ze mijn vreugde verpest!!

11 juli 2016 om 23:33

Zo gaat dat my friend. Kampioen worden is 1, het team intact houden is 2, het team versterken is 3. Zijn moeilijke dingen.

12 juli 2016 om 00:01

Inderdaad

12 juli 2016 om 07:20

Ik ben een grote van Fikret maar hierin heeft hij wel een fout gemaakt dit seizoen.

Van Sosa kan ik het begrijpen dat hij op een geve moment bang is, belangrijk is wel dat je dit soort signalen vroeg van te voren signaleert en niet afdankt dat het wel over waait. Nu heb je te maken met een speler met een vertrek wens en al een persoonlijk akkoord heeft bereikt. Het is nu lastig veel geld voor hem te vragen.
Atiba Hutchinson direct verkopen, voorral voor 3,5 miljoen euro. Speler is inmiddels 33 en speelt op een positie waar hij veel werk moet verrichten. Hij heeft een ongelofelijke prestatie geleverd afgelopen seizoenen, maar laten we eerlijk zijn. Het zal er niet beter op worden. Zo'n bedrag voor een speler zonder restwaarde kan je geen nee tegen zeggen. Daarnaast hebben we op zijn positie 2 spelers op de bank Tolgay en Veli. Beide waren vorige jaar nog half geblesseerd dus toen hoorde je hun nog niet. Maar als ze dit jaar niet spelen willen ze sowieso vertrekken. Dan investeer je in een oude speler terwijl je een top talent in huis hebt (tolgay).
Zo'n fout heeft hij eerder gemaakt toen hij Manuel Fernandes niet had verkocht maar later gratis de deur uit ging. Zelfde gaat ook met Atiba gebeuren, kijk maar.
Als we kijken naar aflopende contracten moeten we een voorbeeld namen van Ajax. Als je een jaar contract over hebt en je wilt niet tekenen (waardoor spelers gratis de deur uit gaan ondanks dat er door Ajax in hun is geïnvesteerd) dan beland je maar op de bank. We hadden voor Ismail al te veel betaald destijds en is lang geblesseerd geweest, is dit de manier hoe je Besiktas wilt verlaten. Ook hier had Fikret eerder moeten ingrijpen.

We moeten zuinig doen met geld en vorige jaar hebben we kunnen cashen met Demba Ba, Atinc en Ersan. Dit waren belangrijk spelers waar ze veel geld voor over hadden. Nu kunnen we beter nog spelers verkopen die niet tevreden zijn (gaan automatisch slechter spelen) en spelers die gewoon niet goed genoeg zijn.
Als we de volgende spelers wegdoen (aan transfersom zal er niet veel betaald worden) dan bespaar je een hoop salaris kosten:
Tolgay, Alexis, Milosevic, Veli Kavlak, Olcay Sahan en Mustafa Pektemek.

weer typisch een geval van een speler die weg wel en dit als reden gebruikt was dan weg gegaan bij de eerste of tweede terreuraanslag als milan zich niet had gemeld voor deze jongen zal je hem nooit gehoord hebben.

11 juli 2016 om 23:31

Als het 1 keer gebeurd denk je niet gelijk aan vertrekken (het kan immers overal een keertje plaatsvinden), maar als de aanslagen zo vaak plaatsvinden als nu in Istanbul het geval is ga je er toch wel over nadenken. Ik geef hem dan ook groot gelijk dat hij uit de stad en het land weg wil. Zou er persoonlijk ook niet graag naar toe gaan momenteel en ben toch vaak zat in turkije op vakantie geweest. Niet alleen de badplaatsen maar ook culturele trips door de grote steden. Het gevoel van veiligheid is daar nu ver te zoeken.

12 juli 2016 om 02:45

Ik neem aan dat je daar dan woont? Je komt met een statement dat het niet veilig zou zijn momenteel? Hoevaak zijn er aanslagen gepleegd in parijs het afgelopen jaar? Moet ik dan nu denken dat het daar een oorlogsgebied is? Niet dat ik sosa niet kan begrijpen, ik begrijp hem heel goed zelfs maar jouw statement gaat te ver om te veronderstellen dat het niet veilig zou zijn in istanbul.

12 juli 2016 om 03:00

Je snapt toch zeker zelf wel dat hoe dichter je bij de bron zit hoe groter de kans is en dat de Nederlandse media de helft van de kleinere gebeurtenissen niet bericht omdat het dan cru gezegt te kleine gebeurtenissen zijn en een ver van ons bed show word.

12 juli 2016 om 10:51

Verschil tussen de aanslagen in Parijs van november en de 5 aanslagen (4 in Istanbul,1 in Ankara) die er dit jaar in Turkije al zijn geweest, is dat de aanslagen,door is en Koerdische militanten, in Turkije specifiek gericht waren op toeristen gebieden.

11 juli 2016 om 23:33

Nee precies, stelt ook niks voor die aanslagen daar joh. Wat een aansteller eerste klas. Alsof zijn gezin belangrijker is dan Besiktas. Kan dit dan ook echt niet begrijpen.

Als hij echt uit deze reden opereert, kan je dat alleen respecteren. Eerlijk is eerlijk. Maar als je dan naar Parijs of Brussel kijkt, kan het overal gebeuren. Er zijn tig multinationals met CEO's in Istanbul. Die maken daar money, dus gaan ook niet zomaar weg. Parlementsleden uit het EP gaan ook niet weg. Zakenliederen uit Parijs idem dito.

11 juli 2016 om 23:34

Het kan inderdaad overal gebeuren maar het is de laatste tijd wel een stuk vaker raak in Turkije dan waar dan ook. Dat komt ook doordat er nog een binnenlands "conflict" is, al speelt zich dat voornamelijk veel verder naar het oosten af volgens mij.

11 juli 2016 om 23:41

Het is inderdaad een gegeven dat het de laatste tijd te vaak gebeurt in Istanbul. Als hij daadwerkelijk uit dat oogpunt opereert, kan je daar niks op aanmerken. Alleen bijv. een Orly is ook altijd een mogelijke terreurbestemming. Ook een Madrid bijv. Brussel idem dito. Dat zijn steden met vaak meldingen. Alleen momenteel beweegtIstanbul te veel in negatieve zin. Kijken of hij echt zal vertrekken.

12 juli 2016 om 00:56

Ik meen dat Matias Suarez en Najar van Anderlecht ook weg wilden na de aanslagen in Brussel. Of zij er nu nog spelen weet ik eerlijk gezegd even niet meer. Maar je hoort het wel vaker dus. Het is helaas de harde realiteit waar we tegenwoordig in leven, en ik kan een speler dan alleen maar gelijk geven. Jammer dat het zo vaak raak is in Istanbul. Naar mijn mening, maar dat is mijn mening, een van de mooiste steden ter wereld.

12 juli 2016 om 02:06

Als je er alleen zit is dat een, maar kan me goed voorstellen dat als je de mogelijkheid hebt te vertrekken je het doet.

Goed bezig Milan. Lekker een 31-jarige halen, ipv een Ziyech of iets in die richting. Uitstekend bezig weer. Inter gaat eerder een topclub worden dan jullie. Dat is al duidelijk.

Snap Sosa wel natuurlijk gaat je je gezin voor alles zou ik ook hebben gedaan,want een nog aanslag in Istanboel is vele malen reeler dan Milaan met alle respect en zonder te provoceren laten we daar wel eerlijk in zijn en het probleem van Turkije geografisch ligt het te dicht tegen IS-gebied (irak en Syrie)aan! hoop wel inch allah dat het stopt en rustig wordt!

Wat moet ik hier nou op zeggen.
Hij heeft een hele lieve tweeling sinds nu een paar maanden. Je familie is natuurlijk altijd wat op 1 komt.
Aan de andere kant doet het pijn als hij weggaat. Een uitstekende prof en daarnaast een hele goeie nummer 10. Dit jaar een hele grote aandeel in het kampioenschap. Ik wou heel graag onze as behouden voor de CL. Maar goed zoals Fikret Orman ook zei als die weg wilt is er niks aan te doen maar staat bij ons onder contract. Wie met 8-10 miljoen komt krijgt Sosa.

Toch wacht ik het nog even af ze gaan morgen met zn 3e praten en wie weet blijft Sosa toch. Zo niet halen we een uitstekende nummer 10. & vergeet niet Tolgay Arslan is ook weer back!

Verder is Koybasi definitief weg, er wordt beweerd dat hij naar FB gaat. Ik juich dit alleen maar toe. Dit is niet een GG transfer, dit is Ismail Koybasi de man met 0 assist en 0 goals zo wat
Daar in tegen wordt morgen de transfer van Kolarov bekend gemaakt aightt.
Gomez nog aantrekken Atiba behouden eventueel een vervanger voor Sosa.

Wat trouwens al 2 dagen rond gaat zijn de namen van Kompany en Pepe hoe serieus ik dit moet nemen weet ik niet, maar mijn Besiktas bro's hebben dit vast ook heel vaak voor bij zien komen in comments

12 juli 2016 om 00:08

Gtore7 was Ismail niet geblesseerd, en ik vind het best een hele goeie transfer bijvorbeeld tegen tsjechië speelde hij echt goed. Hij is een goeie vervanger voor Erkin IMO

12 juli 2016 om 00:14

Nee bro hij is niet geblesseerd. Is zeker geen verkeerde speler maar laat die wedstrijd tegen Tsjechie niet denken dat hij Alba is ofzo haha. Ik zag hem ook graag blijven als back up linksback maar goed als die vertrekt is het voor mij ook niet erg. We spelen al 6 jaar met hem daar en onze verdediging is echt Sos. Hij doet wel stinkend zijn best.
Maar we gaan CL spelen en dan moet je naar een andere Linksback en dat doen we met Kolarov

12 juli 2016 om 04:03

Gokhan is al 30+ dus veel plezier met hem. Ismail koybasi is pas 27 geworden dus die kan nog lekker concurreren met hassan ali. Daarnaast is het al erg genoeg dat je je uberhaupt durft af te vragen hoe serieus pepe en kompany zijn haha serieus man wat denk je zelf? Droom lekker verder zou ik zeggen.

12 juli 2016 om 11:03

Gonul noemen jullie blessuregevoelig, maar over Ismail die twee keer zijn kruisbanden heeft afgescheurd zeggen jullie helemaal niks. Hypocriet.

Wat een topspeler, jammer dat hij vertrekt... Maar ik snap hem. Veel succes in Milan!

Waarom zeg je dit niet nadat je vertrokken bent? Nu gaan geïnteresseerde clubs dit gebruiken tijdens de onderhandelingen. Ik heb begrip voor Sosa, je familie gaat boven alles en ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Maar hij kent de situatie van de club, we hebben geld nodig, je kon hiermee wachten tot de transfer officieel was.

Eerst Töre, daarna Ismail, nu Sosa. Het is nog de vraag of Gomez terugkeert en of Atiba ook blijft. Lijkt wel alsof dit het lot is van Senol Günes. Bij Trabzonspor konden ze de selectie niet bij elkaar houden, bij Bursaspor niet en nu bij ons ook niet. Tot nu toe is het een hele zwakke transferperiode voor ons. Marcelo definitief overgenomen, Fabri is gekomen terwijl we nog Boyko en Tolga hebben, en Aras Özbiliz is teruggekeerd uit Spanje. Aras wordt de vervanger van Töre, Kolarov komt waarschijnlijk Ismail vervangen. Ben benieuwd wie we gaan halen als vervanger van Sosa of dat Oguzhan zijn plek overneemt.

12 juli 2016 om 00:54

Clutch ik ben het echt met je eens over jullie transferperiode maar ik hoop dat Gomez en atiba blijven, ook al ben ik voor Fenerbahce ik ben een grotere fan van Turkije en ik hoop dat turkse teams kunnen groeien in Europa

Ik vind het terecht als hij wilt vertrekken en daar moet besiktas rekening mee houden. Turkije zijn in oorlog tegen terreur (is, PKK, etc). Er zijn gruwelijk aanslag gepleegd op de luchthaven ataturk. Ook aanslag op toeristische plek gepleegd. Ik zou ook niet durven te wonen en voor niet in de grenzen. Ik hoop dat de Turkse regering de terreur kunnen overwinnen. God bless you!!

Als je echt om Besiktas zou geven dan zou je dit pas bekend maken na jouw vertrek. Nu daalt jouw transferwaarde en komt dat toevallig jou goed uit. Wat een geniepige persoonlijkheid is dit toch. Hij is een goede voetballer, maar qua persoon heb ik deze gast nooit gemogen. En nu wordt maar eens weer duidelijk waarom.

Het gaat wel lekker zeg met mijn club. Sinds het kampioenschap is er alleen maar slecht nieuws naar buiten gekomen. Het lijkt wel of we vervloekt zijn sindsdien. Als Gomez ook niet komt dan is de gifbeker helemaal leeg. Nu moet je een cv, linksback, nummer 10, flankspeler en eventueel een spits halen. Met een budget van onder de vijf miljoen euro. Moet je eens voor de grap naar de opstelling kijken die ik heb gemaakt, want dat is momenteel ons elftal waarmee we de CL ingaan. Ik zou bijna zeggen fener gefeliciteerd met het kampioenschap, maar dan ben ik wel heel pessimistisch bezig.

Tolga
GG
Marcelo
Rhodolfo
??Beck??
Atiba
Tolgay
Quaresma
Oguzhan
Olcay
Cenk T
12 juli 2016 om 04:07

Je praat net alsof de transfer periode over een paar dagen gaat sluiten. Doe chill man haha als deze spelers allemaal gaan vertrekken dan gaan jullie echt wel inkopen hoor.

Dom van Besiktas. Je gaat komend seizoen Champions League spelen en ons land vertegenwoordigen maar je laat je beste voetballers stuk voor stuk gaan? De titel kunnen jullie volgend seizoen sowieso vergeten. Galatasaray en Fener zijn hongerig en willen revanche. En nu vooral jullie beste voetballers vertrekken. Zo dom van Besiktas om je kampioenelftal kapot te maken. Nieuwe spelers zullen waarschijnlijk gekocht worden maar die moeten zich nog bewijzen en er is geen garantie dat het weer zo'n succesvol geheel wordt.

12 juli 2016 om 07:27

Denk je dat het allemaal bewuste keuzes waren van het bestuur? Dit is vanuit de spelers en bestuur was te gefocust juist om het team bij elkaar te houden.

Niet zoals Gala belachelijke boetes uitdelen aan spelers voor gele kaarten etc om je team uit elkaar te wekren. Dan ben je pas dom bezig.

Milan moet het al hebben van dit soort spelers, jammer zeg. Inter haalt toch nog wel eens een verrassing, maar Milan zal ook komend seizoen geen enkele rol gaan spelen vermoed ik.

12 juli 2016 om 04:09

Tja hoelang is het ook geleden dat ze wel een rol hadden gespeeld dan? Milan is al lang geen oude milan meer.

12 juli 2016 om 13:35

Nee, maar Inter is er toch een beetje bovenop gekomen. Mis het Milan van Cafu, Maldini, Costacurta en Inzaghi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas8144
5.Sivasspor6210
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller3719
V. AboubakarAanvaller2615
A. HasićAanvaller82
U. YuvakuranKeeper60
C. TosunAanvaller33
Javi MonteroVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Besiktas.

3 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Chelsea wil Miralem Pjanic uit zijn uitzichtloze situatie verlossen bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren