Italianen zoeken naar spits en melden zich mogelijk in Amsterdam

Zondag, 10 juli 2016 om

Richairo Zivkovic krijgt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kans van trainer Peter Bosz, maar het valt niet uit te sluiten dat de negentienjarige aanvaller binnenkort een transfer maakt. Bologna is volgens de Corriere dello Sport geïnteresseerd in de jeugdinternational van Oranje.

/

Bologna verwacht het nodige te kunnen besteden wanneer Amadou Diawara wordt verkocht. De achttienjarige middenvelder uit Guinea heeft zijn zinnen gezet op een transfer en verscheen daarom niet op de eerste training. Onder meer Valencia, AS Roma en Juventus hebben belangstelling in Diawara, die ongeveer tien miljoen euro moet opbrengen.

Een deel van dat bedrag zou dus geïnvesteerd kunnen worden in Zivkovic, die in Amsterdam nog een contract heeft tot de zomer van 2019. Hij kwam tot dusverre tot twee doelpunten en één assist in tien officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.


Poll

Zou Bologna een geschikte club voor Richairo Zivkovic zijn, denk je?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door verstand)
10 juli 2016 om 11:48

Ik vind dat wel een dilemma. Ik ben bang dat het met die jongen niks gaat worden bij Ajax, dus als je hem nu voor een aardig bedrag kan verkopen... Misschien maken we dan zelfs winst!

Maar aan de andere kant zitten we wel heel krap in de spitsen, zeker als Milik weggaat en er weer eens geen goede vervanger kan worden gehaald. En daar kan je donder op zeggen.

10 juli 2016 om 12:26

Zivkovic mag wel weg. Milik mag niet weg voor Overmars een gelijkwaardige vervanger vindt. Maar na het dom blind staren op KJH neem ik aan dat er verder niemand meer in beeld is. Dus Ajax zal geïnteresseerde clubs moeten gaan melden dat Milik niet te koop is

10 juli 2016 om 12:59

Milik moet uberhaubt niet meer weg.. over 3 weken is de eerste wedstrijd. Als je nu een nieuwe spits gaat halen heeft deze ook weer tijd nodig om te wennen. Zivkovic daarentegen, lekker laten gaan idd. Is gewoon geen Ajax spits.

10 juli 2016 om 13:11

Natuurlijk moeten ze Milik niet laten gaan. Maar Ajax kennende zullen ze hem wel weer een transfer gunnen.

Waarom? Hij is juist gekocht voor een lang termijn project.

Zo komt ajax mooi van z'n miskopen af.. vdHoorn zivko dan hopelijk 4gever (wel nuttig als back-up ) serero nog en het schoont aardig op.. zolang milik weg is dan elGahzi (maakte gister gedreven indruk ) als 9.. evt topaankoop voor spits zie ik eigenlijk niet gebeuren

10 juli 2016 om 11:49

Al Ghazi heeft vorig jaar een paar keer in de spits gespeeld, en dat was elke keer een drama. Liever niet dus.

10 juli 2016 om 12:09

Heb jij een betere optie? Zeker Europees met een behoudende tactiek zou elGahzi uitstekend uit de voeten kunnen komen

10 juli 2016 om 12:36

Cassiera is toch ook een spits? Die heeft nog wel even tijd nodig, maar op termijn een optie. Ik verwacht ook niet dat Zivkovic het vereiste niveau gaat halen in het Ajax-systeem. Maar er moet nog wel een spits bij. Want verder heb je alleen Dollberg en die heeft nul ervaring.

10 juli 2016 om 13:12

Ja, Milik aan zijn contract houden.

Zou een mooie oplossing zijn voor Zivkovic, als je drie keer mislukt in Nederland, dan is een frisse omgeving waar zeer aanvallend gevoetbald wordt natuurlijk een goede optie.
Even zonder gekheid; Zivkovic kan in Italie mss leren wat het is om een prof te zijn, zou voor zijn karakter goed kunnen zijn. Wie weet doet hij dan nog wat met zijn talent. Maar dat wordt dan wss wel een verhuur, Bologna koopt niks.

Ajax zal vroeg of laat toch op zoek moeten naar een nieuwe spits. Er wordt vooralsnog niet geanticipeerd op een eventueel vertrek van Milik, maar of dat zo slim is van Overmars?

Er zal vroeg of laat toch wel een niet wetende buitenlandse middenmoter voorbij komen waar Milik wel oren naar heeft. Niet dat hij het niveau van de PL, Bundesliga of PD al aan kan, maar toch. Ajax zou er zelfs goed aan doen Milik na het EK te verkopen. Zijn waarde zou nu wel een hoger kunnen liggen dan over een jaar. Het blijft een beperkte spits wat mij betreft.

10 juli 2016 om 15:29

@ Kalou2005

Lol (al is het eigenlijk om te huilen), Ajax/overmars en anticiperen ???? Dat zal onder Overmars (waarbij ik er met mijn pet niet bij kan dat Ajax hem langer heeft vastgelegd) ben ik bang nooit gebeuren. Zolang er geen vergelijkbare of betere spits komt moet men Milik niet verkopen. Nadeel is het wel dat Milik graag weg wilt en we dan waarschijnlijk met een ontevreden speler blijven zitten, en dan houden we alleen Dolberg nog over die 0,0 ervaring heeft. Casseira zal een dezer dagen aansluiten,maar ik ga er vanuit dat die jongen nog een periode nodig heeft om te wennen aan zijn nieuwe woon/werk omgeving dus op hem reken ik nog niet. El Ghazi in de spits lijkt mij ook geen goed idee.

Persoonlijk denk ik dat Zivkovic wel oren heeft naar Italië, er is communicatief in het begin van zijn komst naar Ajax het een en ander fout gegaan en onlangs werd er toch ook min of meer te kennen gegeven dat hij weg mocht. Er is nu te veel onduidelijkheid rondom de spitsen dat het waanzin zou zijn om op het moment onze beste spits te verkopen, zoals gebruikelijk heeft Overmars zich weer in een lekker lastig pakket gemanoeuvreerd. Hopelijk probeert men het bij Pato (die staat toch overal momenteel voor open) als vervanger voor Milik, want dat Milik weg wilt is mij wel duidelijk.

Persoonlijk hoop ik zo dat de belangstelling in Overmars van Chelsea serieus is en hij de boot naar Engeland neemt. Ik blijf erbij; zolang Overmars de directeur voetbalzaken is (of wat zijn steeds wisselende titel ook is) zullen het eerste van Ajax en de bank qua kwaliteit, techniek, fysieke power, talent, gedegen internationale ervaring, fitheid/uithouding vermogen, lengte en karakters nooit in balans komen.

Hij moet voor zijn kans gaan bij AJAX. Hij supertalentvol en het is te hopen dat het er eens uit komt.

Verkoop Zivkovic maar voor 7,5 -10 miljoen maakt Ajax nog winst op die miskoop ook. Sinkgraven mogen ze dan ook nog van de hand doen. Nog een miskoop van Overmars.

Zivkovic komt gewoon te kort voor Ajax. Als je hem kan verkopen voor 15 miljoen dan mag je echt blij zijn. Met het geld kun je Vietto of Mbolo kopen dan heb je ook nog spelers die behalve kopsterk ook nog meer techniek hebben. Als je Milik ook kwijt bent kun je ook overwegen om ze allebei te kopen. Laat Overmars eens fatsoenlijke aankopen doen want die zijn er dit seizoen nog steeds niet geweest. En of die Colombianen zo goed zijn valt sterk te betwijfelen.

Ik zou zeggen doen! Hij krijgt bijna geen speeltijd bij Ajax 1 dus hij heeft er niks meer aan, en ze hebben nog betere aanvallen zoals cerny, younes, cassiera, milik, enz.

10 juli 2016 om 16:42

@ Brentruiter

Ondanks dat hij mocht vertrekken zou ik toch proberen om hem langer vast te houden. Nu weet ik niet of jij ervan op de hoogte bent, maar bij Milik is het wel duidelijk geworden dat hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer. Nu Huntelaar definiet niet komt heb ik er weinig vertrouwen in dat Overmars een alternatief heeft. Cassiera sluit pas een dezer dagen en zal waarschijnlijk nog een periode nodig hebben om te wennen aan zijn nieuwe woon/werk omgeving.

Ondanks dat ik wel vertrouwen in zijn toekomst heb verwacht ik niet meteen dat hij er meteen zal staan, spelers zoals Cerny, Younes en El Ghazi zijn geen centrumspitsen. Bovendien hebben we onder de Boer wel gezien dat dat soort nood verbanden zelden iets toevoegen aan het spel(niveau). Tenzij Ajax al in een vergevorderd stadium is (ik hoop op Pato omdat hij voor alles momenteel openstaat) met een nieuwe ervarener/ervaren spits is het in de huidige onduidelijke situatie rondom de spitsen bij Ajax het heel onverstandig om Zivkovic te laten vertrekken. Niet dat Zivkovic zoveel ervaring heeft, maar ten opzichte van Dolberg heeft hij op Eredivisie niveau in ieder geval een goed seizoen bij FC Groningen gehad.

Nu laat ik mij graag verassen. Alleen zoals gebruikelijk bij Ajax; ben ik ook nu weer bang dat we met een incompleet en een op alle punten totaal niet in balans zijnde selectie en bank weer aan het nieuwe seizoen zullen moeten beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

106 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Barcelona wil pas volgend seizoen met Ivan Rakitic praten over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren