Feyenoord herrijst uit de as na stroef begin in Rijnsburg

Feyenoord heeft zaterdag zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Rotterdammers boekten uit bij Rijnsburgse Boys een 1-5 overwinning. Het begin was stroef en de thuisclub nam enkele minuten voor rust verrassend een 1-0 voorsprong, die niet al te lang standhield. In de tweede helft zette Feyenoord de zaken alsnog recht.

/

Giovanni van Bronckhorst liet zijn team aantreden zonder Dirk Kuyt, Eljero Elia en Jens Toornstra in de basis en zag dat zijn ploeg het lastig had. Zeven minuten voor rust kopte Marc Magan namens Rijnsburgse Boys de bal raak achter Pär Hansson en kwam Feyenoord op achterstand. Even tevoren had Michiel Kramer wel de lat getroffen met een kopbal. Met een compleet nieuw elftal ging het een stuk beter in de tweede helft.

Nadat Toornstra eerst nog de lat trof uit een voorzet van Lucas Woudenberg, was het Elia die in minuut 57 na een individuele actie de stand gelijktrok. Vervolgens ging het hard: Tonny Vilhena joeg de bal drie minuten na de 1-1 binnen uit een vrije schop en vlot daarna maakte de nieuwe spits Nicolai Jörgensen erg fraai de 1-3 met de hak. Rijnsburgse Boys ging daarna kopje onder en incasseerde ook nog doelpunten van Toornstra en (opnieuw) Elia.