Younes gaat niet zitten mopperen: 'Er is geen reden om kwaad te zijn op Ajax'

Zaterdag, 9 juli 2016 om

Amin Younes wilde graag met Jong Duitsland meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar dat gaat niet door. Ajax heeft overleg gevoerd met de speler zelf en met de Duitse voetbalbond en besloten om Younes niet af te staan, omdat de Amsterdammers binnenkort al in actie moeten komen in de derde voorronde van de Champions League.

/

Clubs zijn niet verplicht om hun spelers af te staan voor de Olympische Spelen en dus blijft Younes gewoon in Nederland. “Natuurlijk ben je een beetje teleurgesteld, dat is ook normaal”, zegt de aanvaller op de website van Ajax. “Dit is een kans die in principe maar één keer in je leven voorbij komt. Maar voor mij is het nu klaar. We hebben erover gesproken en gekeken wat voor beide partijen het beste is.”

“Ajax heeft dit besloten en ik zet me nu vol gas voor de club in. Er is geen reden kwaad of verdrietig te zijn”, benadrukt Younes, die een sterk debuutseizoen bij Ajax achter de rug heeft. De aanvaller was goed voor negen assists en acht doelpunten in 27 competitiewedstrijden.


Poll

Ajax had Amin Younes dit avontuur moeten gunnen


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door falcao)

Ik zou binnenskamer toch wel van te voren aangeven dat ik erg graag naar de olympische spelen zou gaan. Hij verwoord het netjes naar de media.

Tja dan hadden ze tegen de Graafschap maar harder moeten werken, dan was die voorronde CL niet nodig geweest

9 juli 2016 om 11:37

Aan deze jongen heeft het toch niet gelegen.. Liep de longen uit zijn lijf en bleef de verdediging van de Graafschap maar zoekspelen. Ik keek de wedstrijd samen met mijn broer en vader die voor PSV zijn en zelfs zij konden zijn klasse niet ontkennen.

9 juli 2016 om 11:42

Was hij de enige die in het veld stond ? of heb ik een andere wedstrijd gezien hou anders je weinig onderbouwende reactie voor je , en aan hem lag het zeker niet .

9 juli 2016 om 11:47

Heb jij onder een steen geleefd ofzo? Wat wil je met je reactie uitlokken? Een discussie? Is er nog niet genoeg geschreven en gezegd?

9 juli 2016 om 11:52

Wat een opmerking zeg... Ik denk dat Younes afstaan los staat van hoe hij of het team in die wedstrijd heeft gepresteerd. Situatie is nu zo en Ajax heeft iedereen nodig. All hands on deck.

9 juli 2016 om 12:14

Het was die wedstrijd Younes vs De Graafschap. De rest gaf totaal niet thuis. Alles moest van Amin komen. Maakte de 1-0, zag een doelpunt afgekeurd worden, passeerde als enige zijn tegenstanders.

9 juli 2016 om 13:12

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=277446als de goal niet was afgekeurd, was de goal die hij maakte nooit gevallen.
Na de goal hebben we hem ook niet meer gezien.
Ajax heeft als team gefaald dus moet je als team op de blaren zitten en je persoonlijke dingen maar aan de kant zetten. Dus ik ben het wel met me eko hierboven eens.
Hopen dat hij nu weer gauw fit is

9 juli 2016 om 14:43

Niet mee eens. Goed voorbeeld is de trekbal van Younes in de tweede helft waar Sjaak het in zijn betoog over heeft. Passeerde 2 man en gaf de bal keurig voor. Iedereen liep echter dezelfde richting op. Geloof mij, ik ben vaak kritisch op Ajax, maar aan Younes heeft het niet gelegen. Je hebt gelijk dat voetbal een teamsport blijft, maar dat neemt niet weg dat je je persoonlijk alsnog kunt onderscheiden.

Begrijp ajax ook wel. Als er geen competatieve wedstrijd op het programma had gestaan dan had ie misschien best mogen gaan

9 juli 2016 om 11:40

Ik begrijp het ook van Ajax... aan de andere kant is zo een OS maar 1x in de 4 jaar. Zulke kansen komen dus niet snel voorbij. Altijd lastig zulke kwesties. Hopen dat Younes dan wel beide wedstrijden in de voorrondes speelt, dat zou helemaal zuur zijn.

lDeze man komt altijd zo kalm en geduldig over op mij. Wel jammer voor hem is toch een mooi podium de olympische spelen.

Ik begrijp het standpunt van Ajax wel. Het is een belangrijke speler in het elftal en het wordt een zware klus om de voorrondes door te komen. Ook goed van Amin Younes om er niet te lang bij stil te staan en zorgen dat je er in de derde voorronde van de CL direct staat.

Ik begrijp Ajax ook wel, Bosz gaat een systeem spelen qaarin in 5 sec de bal terugveroverd moet worden. Dat zal een vrijwel onmogelijke opgave worden en aanslag op de fysiek van de jonge spelertjes als Younes, daar kan nog geen olympische spelen bovenop natuurlijk.

9 juli 2016 om 12:09

Alsof het een met het ander te maken heeft. Je probeert gewoon interessant te doen over die 5 sec regel die je gisteren gehoord hebt

9 juli 2016 om 14:38

Het schijnt dat ze al 3 straftrainingen hebben gehad omdat ze die 5sec. maar niet halen. Bosz zit er bovenop

Ajax betaalt 'm. Klaar. En als de bonden klagen, dan hadden ze het maar anders op moeten zetten zodat er geen overlapping optreedt. Het is aan de kant van de bonden ook gewoon geld graaien, want zo'n Olympische Spelen betekent natuurlijk eigenlijk niks, zeker niet met al die uitzonderingen. Het is gewoon wéér een toernooitje bedoeld om geld op te halen. Het hele "eer"-aspect van de kant van Younes snap ik dan ook niet helemaal.

Volgens mij heb jij de Olympische gedachte niet helemaal begrepen. Het gaat hier om het grootste sportevenement ter wereld en een kans om een gouden plak te halen. Eer heeft hier zeker wel iets mee te maken.

9 juli 2016 om 14:10

Ja je zegt het zelf al met het grootste sportevenement. Het is een klein voetbal evenement aangezien het om de onder 23 gaat en een WK, EK, Copa, CL, EL en vaderlandse competitie toch vele malen groter zijn. Leuk voor de ervaring maar daar blijft het ook bij.

9 juli 2016 om 16:15

De os is misschien het belangrijkste sportevenement, maar niet voor het voetbal. Het ek of wk is er voor het voetbal. Anders zouden ze wel volwaardige teams inschrijven. Dus dit is onzin

9 juli 2016 om 16:18

Dat ben ik met je eens, maar voor een individueel is het wel een eer om aan een Olympische Spelen mee te kunnen doen. Ik snap dat voetballers dit ook wel mee willen maken. Jammer dat de bonden en de clubs er geen belang bij hebben. De agenda zit simpelweg te vol.

Toppertje, hopelijk kan hij heel het seizoen constant zijn zoals als het einde van afgelopen seizoen.

Inderdaad jammer. Is toch al dan niet "de grootste sportevenement" in de wereld. Als daarvoor de mogelijkheden liggen om er 'n keer bij te zijn, wil je die absoluut pakken. Is iets waar ik zelfs naar uit kijk om te zien op televisie. Laat staan hij die het kan meemaken.

Maar dan zo reageren na een overleg dat hij niet kan gaan, omdat Ajax hem hard nodig heeft getuigt van een hele goeie professionele instelling.
Hij weet anderzijds ook dat de CL voorrondes gehaald moet worden. Een kleine teleurstelling is er, maar die is zo verdwenen omdat hij weet dat z'n wedstrijden bij Ajax veel belangrijker zijn voor de rest van het seizoen.

Top!! Blij om te horen!!

Opvoeding in Duitsland genoten. Daar zijn ze gewoon plichtsgetrouwer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 13 1 0 0
2016/2017 Ajax 29 3 3 0
2015/2016 Ajax 27 8 0 0
2015/2016 Jong Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Younes kan Napoli in januari alweer verlaten voor nieuw avontuur’

Amin Younes staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Napoli, maar de van Ajax overgekomen buitenspeler speelde nog geen enkele wedstrijd voor i Partenopei. De vijfvoudig Duits international wordt in december...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren