PSV hakt knoop door en staat international niet af voor Spelen

Vrijdag, 8 juli 2016 om

Andrés Guardado en Héctor Moreno maken geen deel uit van de Mexicaanse selectie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Bondscoach Raul Potro Gutíerrez had men name gehoopt om de 29-jarige middenvelder mee te nemen, maar heeft geen toestemming gekregen van PSV.

/

De Eindhovenaren lieten maandag weten dat het ‘standpunt’ was om Guardado aan ‘één eindtoernooi per zomer’ deel te laten nemen en aangezien de linkspoot al heeft meegedaan aan de Copa América, wilde men geen medewerking verlenen aan een deelname van Guardado aan de Spelen. “We hebben er alles aan gedaan, maar de clubs hebben het laatste woord”, zo bevestigde coach Gutíerrez op de persconferentie.

Oribe Peralta, Alfredo Talavera en Jorge Torres Nilo gaan als dispensatiespelers mee naar Brazilië en de eerste wedstrijd is die op 4 augustus in Salvador tegen Duitsland.


Poll

Een verstandig besluit van PSV?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door remember95)

Goed standpunt van PSV. 2 toernooien in een periode dat een speler moet rusten is teveel van het goede. Neymar heeft ook maar toestemming gekregen om te kiezen tussen OS 2016 of Copa America.

De poll is voor mij duidelijk. Is dit verstandig? Ja natuurlijk is dit verstandig!
ik heb alleen nooit begrepen dat hij zelf niet tot dat inzicht is gekomen. Wat hij wilde kan niet zonder dat PSV hier last van zou gaan krijgen. Is het niet vanwege het wegvallen van de voorbereiding, dan wel dat Guardado in oktober al met zijn tong op z'n schoenen rondloopt.

8 juli 2016 om 09:21

Een voetballer wil gewoon altijd voetballen. Goed dat Guardado een goede staf heeft, die tegen hem zegt dat hij ook rustig aan mag doen.

8 juli 2016 om 12:11

Ik ben psv fan, maar ik snap niet dat de club hem deze mogelijkheid ontneemt. Hij heeft psv een enorme dienst bewezen en hij dient ook nog eens als vlaggenschip voor de jonge talenten in mexico en zuid Amerika. Dit zijn de toernooien waar voor je het doet. Ik snap wel als hij teleurgesteld is nu.

8 juli 2016 om 12:18

Dan had Guardado en de Mexicaanse bond moeten besluiten hem niet mee te nemen naar de Copa. Dan had hij zijn vakantie voor de OS gehad en had hij daarna direct kunnen aansluiten bij Psv.

Goed besluit van PSV, slechte keuze van Guardado. Hij had die Copa gewoon moeten laten schieten. Dit had hij kunnen weten en als je weet dat je een unieke kans krijgt om naar de Spelen te gaan, zou je er niet eens over moeten twijfelen om deel te nemen aan die commerciele jubileumeditie van de Copa, waarvan hij er toch nog wel een stuk of 2 kan spelen in zn interlandloopbaan. Hopelijk heeft dit verder geen gevolgen voor de relatie tussen Guardado en PSV en accepteert hij het besluit van de club gewoon. Anders sluit ik niet uit dat hij zijn laatste wedstrijd voor PSV al heeft gespeeld...

8 juli 2016 om 13:47

Denk niet dat Guardado voor zoiets kleins PSV zou verlaten. Hij heeft het enorm naar zijn zin in Knegsel en blijft zowiezo nog wel een jaar.

Ik kan de beslissing van PSV wel erg goed begrijpen. Een (zo niet de) van je belangrijkste spelers 'verliezen' in het begin van de competitie is toch een flinke aderlating. Ik denk wel eerlijk gezegd dat dit het laatste jaar van Guardado bij PSV is. Er beginnen toch wel steeds meer berichten/geruchten te komen dat hij graag nog eens in de MLS of terug naar Mexico zou willen en op zijn leeftijd kan ik dat wel goed snappen.

Denk ook wel dat PSV hem wel laat gaan mocht hij weg willen. Heeft genoeg voor de club gedaan (met prestaties op het veld) en mede dankzij hem toch de afgelopen jaren weer een goede richting op gegaan op zowel nationaal (2x kampioen) als internationaal (toch een mooi visite kaartje afgegeven in de cl).

Ik ben van mening dat een club nooit een speler een deelname aan een continentaal toernooi of de Olympische Spelen mag ontzeggen.

Natuurlijk betaald PSV het salaris van Guardado, maar met dit soort zaken moet een club ook rekening houden wanneer ze een speler een contract aanbieden.

Spelers uit Afrika zullen op, soms onmogelijke momenten in de competitie, afwezig zijn om deel te nemen aan de Afrika Cup en hetzelfde geldt voor spelers uit Azie en Zuid-Amerika (al spelen die natuurlijk om een andere cup). Hetzelfde geldt voor de Olympische Spelen... clubs dienen er gewoon rekening mee te houden dat spelers hier aan deel zouden kunnen gaan nemen.

Stel je voor dat Nederland zich zou hebben geplaatst voor de Olympische Spelen en alle clubs (zoals bv. Ajax, PSV en Feyenoord) weigeren hun spelers af te staan....

8 juli 2016 om 10:37

Dat laatste wat je zegt was 't punt niet. 't ging er om dat hij al een toernooi heeft gespeeld. Als dit van tevoren bekend is bij speler kan hij er ook rekening mee houden dat hij niet een ander toernooi speelt.

8 juli 2016 om 11:35

Sergey, zoals maradungatje al zegt gaat het om het feit dat dit zijn tweede toernooi deze zomer gaat. Dat is wat anders dan als club een speler verbieden überhaupt deel te nemen aan een toernooi.

Terecht, hij heeftal een tournooi gedaan, en moet niet teveel willen, ook al is hij een belangrijke speler iedereen is gelijk bij de club. En voor PSV is het ook van belang dat hij zijn rust krijgt om weer fit en fris met de competitie te kunnen beginnen.

Guardado is 29 en laatste kans op OS. Gun die man dat dan .. dan mist hij alleen competitie start. Nou en? De competitie wordt toch pas echt belangrijk februari (dan pas beslissingen ). Younes bij Ajax is anders. . Voorronde cl is voor de club heel belangrijk!

8 juli 2016 om 12:19

Probleem is ook dat hij dan totaal geen vakantie heeft gehad. Hij zal toch ook nog zijn rust moeten pakken.

Voor mij is duidelijk dat dit de relatie tussen psv en Guardado niet ten goede komt en misschien wel het laatste seizoen van Guardado bij psv zal zijn

Ajax laat Younes niet gaan want hebben hem nodig in de voorronde CL, en dat is zielig van Ajax. PSV staar haar spelers niet af, want JC Schaal, en die hebben gelijk.... Logica van een goudvis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Mexico

FIFA ranking: 16
26 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Mexico219
3.Panama13-1
4.Honduras13-6
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Midden-A...
SpelersPositieW
Héctor MorenoVerdediger40
Andrés GuardadoMiddenvelder42
Héctor HerreraMiddenvelder41
Jesús CoronaAanvaller43
Raúl JiménezAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Mexico.

117 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Real Madrid hoopt Christian Eriksen met een bod van 45 miljoen euro los te kunnen weken bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren