Mourinho krijgt kritiek van icoon: ‘Hij wilde oorlog en wij wilden voetbal’

Woensdag, 6 juli 2016 om

De Clasicó’s stonden in de tijd van José Mourinho bij Real Madrid vaak bol van de spanning en opstootjes en daar heeft Xavi zich aan gestoord. De icoon van Barcelona, tegenwoordig uitkomend voor het Qatarese Al-Sadd, neemt het Mourinho kwalijk dat hij nooit openstond voor verzoening.

/

“Mourinho leek er boos over te zijn dat er naar vrede werd gezocht. Hij wilde oorlog en wij wilden voetbal. Iker Casillas heeft geprobeerd om de oorlog te stoppen en onder andere dat heeft hem de kop gekost. Sommige mensen hebben ons nooit vergeven. Iker heeft mij eens gebeld om alles uit te leggen en verontschuldigde zich voor ongeveer tweehonderd dingen”, aldus Xavi in een interview met sportkrant AS.

“Ik heb mij ook voor ongeveer tweehonderd dingen verontschuldigd en uiteindelijk hebben we elkaar de handen geschud. Of ik oorlogswonden aan wedstrijden heb overgehouden? Een paar, maar ik speelde altijd snel, raakte de bal maar één of twee keer per balcontact aan. En raakte ik de bal vaker aan, dan draaide ik weg. Ik was niet snel, technisch of sterk, maar zocht altijd de ruimte op om te overleven”, besluit Xavi.


Poll

Heeft Xavi Hernández gelijk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door wezkerr)

Ah man Xavi laat het. Mourinho is al 3 jaar weg en nog steeds komt deze gezever steeds terug. Ben zelf Real-fan en praat het gedrag van Mou niet goed. Maar Xavi en co moge toch ook naar hun zelf kijken vind ik. Het theater gedrag van de Barca spelers hoor je niet.

6 juli 2016 om 13:53

Ik denk niet dat hij de media heeft opgebeld om te zeggen hoe vervelend Mourinho was maar hij hier simpelweg wat vragen beantwoord over Mourinho.

6 juli 2016 om 14:33

Blijkbaar vind Xavi het de moeite om het erover te hebben... Drie jaar geleden, waarom zou je er nog op in gaan. Alsof het hem dwars zit. Daarbij zegt hij dat hij niet technisch was, maar als er iemand een gouden techniek had was hij het wel... Wat een topper was dat zeg.

6 juli 2016 om 16:00

De journalist geeft hem deze vraag. Hij kan moeilijk zeggen dat hij het er daar niet over wilt hebben, het liever achter zich wilt laten of zich gaan beroepen op zijn zwijgrecht.

6 juli 2016 om 16:35

Dat kan juist wel koekoek en dat zouden ze eens wat vaker moeten doen. Ze zijn allemaal zo politiek correct en braaf. Ik krijg een vraag, dus ik beantwoord hem. Waar staat in godsnaam aangegeven dat hij niet kan zeggen: ik ga niet in op deze vraag; dat is drie jaar geleden. Wist niet dat er regels waren omtrent het beantwoorden van vragen. Je bent gewoon een mietje als je niet eens durft aan te geven waar je wel en niet over durft te praten. Het zit Xavi gewoon nog steeds dwars; dat is de reden dat hij dit antwoord geeft.

6 juli 2016 om 17:08

Tuurlijk mag je wel zeggen dat je het daar niet over hoeft te hebben. Daar is niks moeilijks aan lijkt me.

6 juli 2016 om 13:54

Wat jij denkt denk ik ook van laat gaan man, maar dit wordt hem echt gevraagd

6 juli 2016 om 13:59

Altijd makkelijk om over andere dingen te beginnen terwijl de krant AS duidelijk daar over vragen stelt... waarom zou Xavi dan op eens uit het niets beginnen over theatraal gedrag?

6 juli 2016 om 14:10

Deze vraag is al in 3 jaar misschien meer dan 10x aan Xavi gevraagd. Hij kan ook gewoon zeggen dat hij daar geen antwoordt wilt op geven. En Xavi vind ik de beste middenvelder die ik heb gezien, maar Xavi kennende is ook niet objectief. Hij geeft gewoon aan dat alles door Mourinho komt. Ja, Mourinho heeft er grotendeels voor gezorgd dat de sfeer was verpest. Maar het theater gedrag van de Barca spelers heeft er ook mee te maken dat Real met name in het eerste seizoen van Mou behoorlijk vel en hard speelden.

Als Mourinho heel succesvol was had niemand iets over het voetbal van Mou gezegd. Als we over Guardiola praten over zijn tijd bij Barca hoor je alleen dat ze ontzettend goed, mooi aanvallend voetbal hebben laten zien. Beste team ooit, en misschien wel het leukste voetbal. Maar je hoort niks over het theater gedrag van Barcelona.

6 juli 2016 om 14:27

Het spijt me dat ik op de man ga spelen Ricardo8, maar meen je dit? "deze vraag is al in 3 jaar misschien meer dan 10x aan Xavi gevraagd. Hij kan ook gewoon zeggen dat hij daar geen antwoordt wilt op geven."

Dan hebben personen zoals jij, die enkel en alleen willen zeuren over de rivaal (in dit geval Barcelona) weer andere munitie want dan ga je beweren dat Xavi een arrogante zak is of zo. Ga toch weg m'n jongen.

Denk je dat Xavi elke avond huilend in zijn dagboek schrijft over de grote boze wolf Mourinho? Of dat hij zelf journalisten opbelt om Mourinho zwart te maken?

Dit is een slaapverwekkende vraag, ook voor Xavi zelf, want ze is inderdáád al 10x gesteld maar huj geeft gewoon beleefd en eerlijk antwoors.

6 juli 2016 om 14:58

@ Bon jovi Dit ben ik niet met je eens. Ricardo reageert altijd zeer respectvol richting Barcelona en hij heeft een punt. Al geeft Xavi toch zelf ook aan dat zowel Barca als madrid zich misdragen hebben. Hij zegt zelf namelijk ook dat hij zich voor wel 200 dingen heeft verontschuldigt.

6 juli 2016 om 16:54

Bon,

Xavi is al een beetje arrogant. En ja die vraag is al 10x zelf gevraagd en geeft zoals hij nu weer aangeeft dat het de fout bij Mourinho ligt. Dat is zwak. Zoals ik boven al zei Xavi is niet objectief, geeft altijd Real de schuld en is ook altijd op het veld te vinden bij de scheids om een kaart aan te naaien. Als je Xavi kent als voetballer weet je gewoon dat hij vaak zeurt in de media. Je moet het ook wederzijds bekijken he. Ik geef ook aan dat Mourinho's Real hard en vel speelden en dat tolereer ik niet. De grote fout zit bij Mourinho. Maar om alles op hem af te schuiven is onzin. Want hij zegt dat het door Mourinho komt.

Wat is beleefd? Elke keer de schuld aan iemand anders geven en geen zelfreflectie hebben?

6 juli 2016 om 14:08

"“ik heb mij ook voor ongeveer tweehonderd dingen verontschuldigd en uiteindelijk hebben we elkaar de handen geschud."

6 juli 2016 om 14:08

Het theatrale gedag van o.a Busquets staat mijn inziens niet in verhouding tot het gedrag in die tijd wat Ramos, Pepe en Marcelo maar ook Mourinho zelf lieten zien met name tijdens de Classico's. Nu moet ik wel zeggen dat diezelfde Classico's wel echt spannender waren dan ooit. Dat was weer de keerzijde.

6 juli 2016 om 14:58

Ricardo, met Pepe en Ramos mag eigenlijk het woord theater niet in de mond genomen worden.

6 juli 2016 om 15:06

Het theater gedrag van de Barca spelers.... Ach man, laat het. Dat is al honderden keren gezegd ; het hoeft niet nog eens gezegd te worden.

Maar de Realspelers en hun supporters mogen toch ook eens naar zichzelf kijken vind ik want het theater van de Catalanen komt ook voor bij Real.

Mourinho is inmiddels al 3 jaar weg. Ipv Mourinho kwam Ancelotti en heeft hij Real weer koninklijke gemaakt. Maar zelfs nadie verzoening tussen Real en Barca zijn de Barca spelers en legendes nog steeds continu bezig met sneren uit delen aan de spelers van Real of over de club Real Madrid.. Dan denk ik toch dat Barca de tijden van Mourinho heeft gemist want die Real had zeker gereageerd op die provocaties.

6 juli 2016 om 14:53

Lijkt net alsof mensen pas classico's zijn gaan kijken toen barca zo top was en ronaldo bij madrid zat classico's zijn altijd zo geweest ook in de tijd van koeman was het al zo. Dit zal nooit stoppen eeuwige rivalen

6 juli 2016 om 14:59

Jazeker Barcelona is een verschrikkelijke club en Real madrid is geweldig... ehhh

Ondanks dat het best vies was wat er gebeurde, vond ik het toch stiekem wel wat hebben die 'oorlogen'. Lekker veel spanning en opstootjes, ik mis ze best wel.

Het real van mourinho was echt meedogenloos achterin en het ging soms veel te ver wat voor schoppen die 2 achterin uitdeelden.. echter vond ik het zeuren om kaarten van xavi etc minstens net zo irritant, om het nog niet eens te hebben over de acteurs busquets en pedro. (Overigens allemaal top spelers). En voor de duidelijkheid, ik ben een neutrale voetbal liefhebber.

Jaja, onder andere het willen stoppen van de zogenaamde oorlog heeft Iker de kop gekost. Daarom kwam hij er bij Ancelotti ook niet meer in. Mourinho heeft goed ingezien dat er onder andere op doel er venieuwd moest worden. Voor de rest geloof ik die oude koeien wel. Hij is er al een paar jaar weg, dus waarom zou je er als Xavi nog over beginnen?

6 juli 2016 om 15:17

Omdat je dan een krantenkop krijgt met; Xavi voelt zich te groot, of Xavi is arrogant en negeert vraag van journalist. Het is ook nooit goed.

Hij zegt over zichzelf dat ie niet snel is. Akkoord. Hij zegt ook dat ie niet sterk is. Ook akkoord. Maar hij zegt ook dat hij niet technisch is, althans, volgens het artikel. Hij mag best wat zelfverzekerder zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

759 fans
Coach, 39 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren