Lestienne tekent na vertrek bij PSV contract in Rusland

Dinsdag, 5 juli 2016 om

Maxime Lestienne heeft een nieuwe club gevonden. PSV besloot om geen gebruik te maken van de optie tot koop die in het huurcontract van de aanvaller stond en maakt dinsdag op Twitter bekend dat Lestienne een vierjarig contract heeft getekend bij Rubin Kazan in Rusland.

/

Lestienne is overgenomen van Al-Arabi, dat de Belg in de afgelopen twee jaar al verhuurde aan Genoa en PSV. Het is niet bekend wat de Eindhovenaren precies moesten betalen om het huurcontract om te zetten in een definitieve verbintenis, maar al snel werd duidelijk dat het in ieder geval om een te hoog bedrag ging. Rubin Kazan kwam wél over de brug en heeft Lestienne nu voor vier seizoenen vastgelegd.

De 24-jarige Lestienne beleefde in Eindhoven een jaar om snel te vergeten, wat vooral door privéomstandigheden kwam. De aanvaller verloor in korte tijd allebei zijn ouders en ging daardoor door een diep dal. Lestienne had ook nog last van blessureleed en kwam bij PSV tot veertien competitiewedstrijden, waarvan acht als invaller, en een doelpunt.


Poll

Het is jammer dat PSV Maxime Lestienne niet definitief heeft binnengehaald


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door nahe)

Ik vond hem, ook voor de tragische familieomstandigheden, een blind paard. Heeft inderdaad in de champions league nog een paar leuke dingen laten zien, maar ik denk dat PSV er goed aan heeft gedaan om hem niet definitief over te nemen. Sowieso niet voor die megasom (was geloof ik iets van 8-9 miljoen), maar ook niet voor minder. Sympathieke vent verder, dat wel.

5 juli 2016 om 18:23

Ik had hem er graag bij gehad.

6 juli 2016 om 11:07

Prima speler voor PSV, maar vooral om de selectie breed te houden, dus logisch dat ze er niet zo een bedrag voor wilden betalen.

Maakte toch wel een redelijk goede indruk bij Psv, als je het mij vraagt. Niet veel gespeeld, maar als hij speelde merkte je toch wat van zijn klasse. De vraagprijs van 7 of 8 miljoen van Al-Arabi was wel wat te hoog, maar volgens mij kan deze jongen wel wat meer aan dan de nummer 11 van de Russische competitie.

5 juli 2016 om 18:07

Rubin is normaal gesproken een club die gewoon meedoet in het linkerrijtje, maar sinds de meestertacticus Berdyev vertrok hebben ze de laatste jaren geen denderende selectie gehad. Komt ook grotendeels doordat ze bezig waren met het bouwen van de Kazan Arena die nu al een tijdje klaar is. Zo komt er ook meer geld om wat versterkingen te halen. Het project ziet er heel ambitieus uit met een Spaanse trainer die aanvallend voetbal wil spelen en daar ook de spelers voor haalt.

Dit is sportief gezien een behoorlijke stap achteruit. Financieel zou hij er wel flink op vooruit gaan. Toch zonde dat hij zich een paar jaar geleden aan de arabieren verbond. Dat heeft zijn carrière op sportief gebied wel verpest. Had na 3 goede jaren Psv, bij een Europese subtopper terecht kunnen komen denk ik.

Heel erg spijtig dit.. Helaas na die vreselijke russische league. In een land waar emotie een zwakte lijkt. Als PSV fan en als lestienne fan betreur ik dit. Hopelijk al ben ik er bang voor gaat ie wel het plezier + zijn vorm terug vinden. SUCCES MAXIME!!

Eindelijk heeft deze jongen zekerheid, een vast contract bij een club die hem wel echt wilt hebben als voetballer en niet als één of andere investering. Lestienne kwam bij Moeskroen al gauw kijken met zijn 16 jaar destijds, was toen echt het meest opwindende talent dat ik sinds jaren had gezien in de Belgische eerste klasse, jammer dat hij al zo lang "stilstaat", was bij PSV toch waardevol in het begin, maar dit is een jongen die mentaal serieuze sturing nodig heeft. Hoop dat hij het nog red en wie weet ooit voor de Duivels word opgeroepen.

5 juli 2016 om 17:18

Paar goede jaren en wat jij zegt met de juiste begeleiding dan ook ik er van overtuigd dat deze man een versterking zou zijn bij de Duivels.

5 juli 2016 om 17:27

Zekerheid, dat wel, maar Rubin Kazan is niks voor hem. Jammer. Domme Max toch. Helaas zijn er weinig clubs kapitaalkrachtig genoeg om de gok te nemen, haast enkel clubs uit Rusland of Engeland die niet op een mogelijk zwaar verlies kijken. Hij kan floppen, of tot een wereldspeler uitgroeien als hij zich goed voelt en vertrouwen krijgt.

Hij had bij Club beter voor een club als Wolfsburg o.i.d. gekozen in plaats van Al-Arabi. Maar dat wisten we 2 jaar terug al.

Pff hij was zo'n geweldig talent bij Club, verkocht aan die Arabieren om bij een grotere club te raken. Genoa mislukte, PSV ging goed maar dan had je zijn privéproblemen.. Als je ziet waar hij negen maanden geleden stond had hij nu verder kunnen staan dan Rubin Kazan.. Ik hoopte dat hij zich nog omhoog ging werken om op termijn een kansje te maken bij de Rode Duivels maar dat is nu wel voorbij en ik gun hem dan maar een mooie carrière met succes op een lager niveau. En vooral, dat die jongen terug gelukkig wordt. In Tatarstan.

Had hem graag in de Ligue 1 gezien om zich bij een kleine club in de kijker te spelen.. beetje à la Ben Arfa. Lille was ideaal geweest, dichter bij huis kan niet. Nu gaat ie naar Kazan..

5 juli 2016 om 17:35

Kazan is in ieder geval een hele leuke stad om gelukkig te worden. Je doet nu wel leuk alsof het een stad van niks is(zo komt het op mij over in elk geval), maar het is de derde stad van Rusland na Moskou en Sint-Petersburg. Bovendien zijn Tataren over het algemeen een heel vrij volk net zoals in Turkije.

Wat een logica van Rubin. Eerst haal je een talentvolle vleugelspeler als Zhamaletdinov voor een flink salaris weg bij Lokomotiv om vervolgens een groot bedrag af te tikken voor Lestienne? Ik dacht dat ze zich wilden focussen op meer Russen maar blijkbaar gaan ze toch in de oude vallen trappen door een flink bedrag neer te leggen voor een buitenlander die bij PSV geen bijzondere indruk achterliet.

Was voor de winterstop erg sterk bij PSV, vooral de tweede helft tegen Cska staat me bij. Jammer dat hij te duur was.

Ik had hem graag bij psv zien blijven vooral na die rot periode. Ik begrijp ook wel dat hij op deze manier niet zijn goede oude vorm elke week had en het hele seizoen op het veld heeft gestaan. Hij was gewoon te duur voor psv maar ik wens hem veel succes in Rusland en ik hoop dat hij er wat boven op komt.

heb hem een paar keer goed ging spelen, jammer dat hij beide ouders verloor, heeft daardoor niet echt zijn plek gevonden bij Psv. Had het idee dat ze er een goede speler met een goede voorzet bij hadden.
niet dat ik voor PSV ben, maar ik kan wel genieten van goede spelers, jammer dat hij nu bij een club als Rubin Kazan heeft getekend.

Ondanks de familieomstandigheden, heeft hij te weinig laten zien. Dus psv heeft het goed gezien, zeker voor die 10 miljoen wat hij moest kosten. Ik wens hem succes in Rusland;-)

Zoveel hartpijn ik kan dit echt niet gelofen wat een speler is dit ik ik weet echt niet wat ik moet zeggen brands is echt erg hoe kun je deze speler niet halen dit is echt een speler die je als psv zijde nodig hebt echt waar....

5 juli 2016 om 23:24

Betaal jij even €8miljoen voor hem?

Jammer dat hij naar Rusland verkast. We konden hem wel gebruiken, maar zijn prijskaartje is gewoon veel te hoog voor iemand die het hele seizoen ondermaats presteert. Je kan het hem eigenlijk ook niet kwalijk nemen, in zo'n korte tijde beide ouders verliezen is erg heftig, maar hij ging er niet beter op spelen.

Jammer. Niet alleen voor Psv, maar vooral voor zichzelf. Financieel zal hij er een hoop mee opschieten, maar sportief legt dit hem enkel windeieren. Het is bijna uitgesloten dat je je in Rusland nog in de kijker van een mooie club van minimaal subtopniveau in Engeland, Spanje of Duitsland speelt. En juist gezien zijn leeftijd zou dat zijn doel moeten zijn, wil hij het maximale uit zijn carrière halen. Zeker omdat hij mentaal niet de sterkste persoonlijkheid is, voorspel ik hem een carriereverloop a la Dszudszak. De Hongaar kan inmiddels vast ook niet meer lopen van het geld, maar kijkt straks terug op een loopbaan die zeker niet het maximale is geweest. Met zijn krachtige schot en afgemeten voorzet had Dszudszak makkelijk de stap naar pakweg Atletico, Liverpool, Arsenal of Dortmund kunnen maken na Psv, en die clubs waren ongetwijfeld gekomen als hij iets langer geduld zou hebben. Maar het Russische geld van Anzhi lonkte. Doodzonde!

5 juli 2016 om 22:42

Wat een onzin. Dzsudzsak zou never nooit goed genoeg zijn geweest voor de clubs die jij opnoemt. Ja hij was bij PSV één van de betere in de Eredivisie, maar de Eredivisie is qua niveau niet meer wat het geweest is en vergeet ook niet dat PSV bij lange na niet de status heeft die een Ajax wel heeft. Kijk maar naar het grote talent Depay die voor een megabedrag is verkocht aan Man United maar daar laat zien dat dat niveau te hoog is of een Wijnaldum die degradeerde met Newcastle United. Man, Dzsudzsak was niet eens goed genoeg toen Anzhi sterren als Eto'o, Boussoufa, Diarra en Willian kon halen en dan beweer jij dat hij goed genoeg zou zijn geweest voor clubs als Atletico, Liverpool, Arsenal of Bvb? Laat me niet lachen.

De Russische competitie is gewoon een prima tussenstap waarin spelers echt volwassen kunnen worden. Dat laat Promes nu zien bij Spartak, Musa heeft dat bij mijn club laten zien waardoor hij voor een flink bedrag verkocht wordt aan Leicester City. Inmiddels heeft een groot talent als Zinchenko zich via een klein clubje als Ufa naar Manchester City gespeeld, dus hoe bedoel je dat je je in Rusland niet in de kijker speelt bij een topcompetitie?

6 juli 2016 om 00:14

Ik zou de Eredivisie en het nieuws erom heen maar eens gaan volgen als je beweerd dat PSV in Europa een lagere status heeft dan Ajax. De prestaties van de club en zijn spelers werd genoeg op waarde geschat om inderdaad Depay, Wijnaldum, Bruma en eerder Mertens en Strootman voor grote bedragen van de hand te doen, sinds Eriksen is die waardering op transfergebied in Amsterdam uitgebleven. Dat Depay en Wijnaldum een ongelukkig eerste seizoen kenden - laatstgenoemde scoorde trouwens 12 goals als middenvelder - ligt meer aan het team dan aan hun talent, en zegt al helemaal niets over de status van PSV natuurlijk. Dat Dszudszak geen succes kende bij Anzhi lijkt me niet zozeer aan de man zelf liggen. Geen hond die naar zo'n uithoek trekt voor de sportieve motivatie en het feit dat Anzhi al even snel weer van het podium verdween als dat het opkwam onderstreept dat de voorwaarden voor internationaal succes bijzonder fragiel waren.

Dus Musa is je voorbeeld? Dat ie naar Leicester City mag!? Laat me niet lachen man! Leuk dat het allemaal op zijn plaats viel vorig seizoen en dat ze komend seizoen debuteren in de Champions League, maar qua status is die club er natuurlijk een van lik mijn vestje. Voor Promes is dit gewoon een kans om zich wel in de kijker van eerder door mij genoemde clubs te spelen, niet zozeer de promotie waar hij van droomde. Maar als je wilt wachten tot een echte Engelse topclub je op komt halen uit Rusland kun je wachten tot Sint Juttemis.

En Promes laat het nu zien? Wat dan precies? Iets dat hij niet in Nederland deed? Volgens mij voldoet hij gewoon aan goede verwachtingen, maar zoals ik al zei is er geen club van een behoorlijk niveau uit een A-land die hem vooralsnog bij Spartak weghaalt. Dat jij als voorbeeld enkel Zinchenko noemt om dit te bestrijden is veelzeggend, want met nog geen 40 wedstrijden voor FC Ufa concludeer ik niet dat de Russische Liga nu een prachtpodium is maar dat de scouts van Manchester City gewoon jeugdtoernooien bezoeken en die jongen al langer op de radar hebben. Hou trouwens geen rekening met een Depay-scenariio. Depay maakt namelijk deel uit van de hoofdselectie bij United, terwijl het voor deze Zinchenko bij City vooral blijft bij het branden van een kaarsje, net als drie dozijn andere Europese beloften die voor veel geld tekenenden om uiteindelijk nooit in het shirt van City te zullen spelen. Als die transfers het bewijs van de waarde van een competitie als podium voor de top zouden zijn, is Nederland onderhand wel koploper...

Mocht je overigens nog met Arshavin of Pavlyuchenko op de proppen willen komen om het tegendeel te bewijzen, bespaar me dat dan. Hun enige succes is dat ze voor eeuwig moeilijke antwoorden zullen zijn in vele Engelse pubquizvragen...

6 juli 2016 om 01:14

Dus als Depay en Wijnaldum geen succes hebben bij clubs waar sportief het een en ander te halen valt ligt het niet aan hun talent maar aan het team? Dan zegt het toch eerder iets over Depay z'n talent dat hij moeite heeft om in een matig team de uitblinker te zijn? Leuk dat Wijnaldum 12 goals heeft gemaakt in een matig Newcastle, maar als hij echt zo goed was geweest had hij Newcastle er wel in gehouden. Bij Ajax presteren hun voormalige spelers op z'n minst nog goed. Alleen Blind al heeft meer wedstrijden gespeeld voor United dan Depay.

Grappig trouwens dat je Dzsudzsak z'n falen probeert af te doen door te zeggen dat geen hond sportief gemotiveerd is bij zo'n omgeving, maar ik heb jongens zoals Boussoufa(die via Anderlecht kwam) anders prima zien presteren. Dan heb ik nog niet eens gehad over spelers zoals Eto'o, Diarra of Willian.

Volgens mij heeft Leicester City binnen 1 seizoen al meer noemenswaardige dingen gedaan dan een Newcastle United waar Wijnaldum naar toe is gegaan, dus hoezo is dat dan lachwekkend? Omdat Newcastle qua 'status' nog steeds een grote club is? Jammer dat je zijn stap op deze manier probeert af te zwakken.

Promes is in zijn spel veel volwassener geworden bij Spartak dan dat hij bij Twente was. Dat heeft te maken met het hogere niveau dan de Eredivisie waarbij hij in genoeg topwedstrijden flink wat bijgeleerd heeft. Kijk alleen al hoeveel goals hij dit seizoen gemaakt heeft en je weet genoeg. Het is dan ook klinkklare onzin om te zeggen dat hij lang kan wachten tot er een grote club hem komt ophalen uit Rusland, want als hij zich blijft verbeteren zullen er heus wel clubs in de rij staan, net zoals bij iedere competitie dat gebeurd.

Zinchenko is dan ook de meest recente transfer uit Rusland. Ja, hij zal zeer waarschijnlijk gescout zijn, maar dat neemt nog niet weg dat hij via Rusland naar een Engelse club is gegaan. Jammer dat je dat dan wederom probeert af te zwakken. En je weet nooit hoe de toekomst kan lopen, misschien krijgt hij nog genoeg speeltijd en laat hij meer zien dan dat Depay dat deed voor zijn prijskaartje. Iemand die op 19 jarige leeftijd zijn debuut mocht maken tegen een land als Spanje kan in elk geval een prima potje voetballen.

Ik zal je Arshavin en Pavlyuchenko wel besparen, maar ik wil nog wel even wijzen op jongens zoals Willian, Niasse, Ansaldi, Honda en Vainqueur. Die zijn nog niet zo heel lang geleden via Rusland naar sterke clubs in het buitenland gegaan en geloof me maar als ik zeg dat er nog velen gaan volgen.

Deze jongen maakt rare keuzes in zijn carrière. Eerst naar Al Arabi op je 22e. En nu op je 24e naar Rusland. Man, dan word je toch slecht begeleid.
Ik zie wel parallellen met Jonathan Legear. Nu alleen die benzinepomp nog vinden in Rusland.

Prima club voor hem met een lekker salaris. PSV zal hem niet heel erg missen, zeker wanneer Bergwijn zich goed ontwikkeld. Offtopic : weet iemand waarom deze jongen voor interlandloopbaan bij Quatar heeft gekozen? Geld of 'ambitie'?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rubin Kazan

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Rostov243
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. KanunnikovAanvaller304
Solomon KverkveliaVerdediger291
Magomed OzdoevMiddenvelder292
Ruslan KambolovVerdediger270
Igor PortnyaginAanvaller244
Voor de complete selectie: Clubpagina Rubin Kazan.

22 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 februari
Juventus heeft een nieuw plan opgesteld om de komst van Federico Chiesa mogelijk te maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren