Slecht nieuws voor Ajax: 'Ik ben blij dat Klaas-Jan bij ons blijft'

Dinsdag, 5 juli 2016 om 13:20Bart Kruyt

Ajax houdt rekening met een zomers vertrek van Arek Milik en ziet in Klaas-Jan Huntelaar een mogelijke vervanger. De vraag is of de spits van Schalke 04 wel haalbaar is, want volgens Sport BILD heeft Huntelaar aan zijn ploeggenoten verteld dat hij in Gelsenkirchen wil blijven.

/

De 32-jarige Huntelaar heeft nog een eenjarig contract bij Schalke en wil deze verbintenis uitdienen, zo zegt middenvelder Johannes Geis van die Knappen: “In de kleedkamer heeft hij gezegd dat hij uitkijkt naar het nieuwe seizoen”, vertelt Geis. “Klaas-Jan straalt weer vreugde uit. Ik ben blij dat hij bij ons blijft.” Ajax lijkt dus verder te moeten zoeken.

Huntelaar heeft er nu zes seizoenen bij Schalke op zitten en is naar verluidt de absolute grootverdiener in de selectie. Er bestonden daarom twijfels of de club wel met hem verder wilde gaan, maar het ziet er nu dus naar uit dat Huntelaar gewoon bij Schalke zal blijven.


Poll

Denk je dat Klaas-Jan Huntelaar op een dag terug zal komen naar Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door pinko)

Zat er toch dik aan te komen joh, dat wisten ze bij Ajax waarschijnlijk ook wel. Niemand gaat op die leeftijd zo'n salaris inleveren, zeker niet als hij al jaren bij die club zit en het prima naar zijn zin heeft.

Die gaat die 6 miljoen voor die paar potjes niet laten liggen. En transfervrij kan hij volgend jaar flinke mep tekengeld ontvangen.

Lijkt mij een duidelijk verhaal. Het zou goed zijn dat de clubs het ook nog bevestigen. Ik denk dat het goed is dat Ajax niet in zee gaat met Huntelaar. Hij lijkt mij niet een man die de boel op sleeptouw neemt en voor de broodnodige ervaring zal zorgen.

Wat dat betreft zie ik liever een ervaren middenvelder/ verdediger komen, die hebben over het algemeen meer invloed op het spel.

5 juli 2016 om 15:02

Jouw reactie slaat ook nergens op. Huntelaar die geen ervaring meebrengt? Haha.. Huntelaar die geen leider is? Haha.. Huntelaar heeft overduidelijk de ervaring en in zijn periode bij Ajax en nu bij Schalke neemt hij de rest op sleeptouw. Er is geen enkele reden om te denken dat Huntelaar op die twee punten tekort schiet voor Ajax. Ook jouw idee om een ervaren middenvelder of verdediger te halen is bijzonder, omdat die linies een stuk beter in balans zijn dan de voorhoede. Daar staan in elke linie 2 stabiele, betrouwbare en relatief ervaren spelers die de kar trekken. Juist in de voorhoede ontbreekt zo'n speler.

5 juli 2016 om 18:51

De Toekomst, tegen iemand anders zeggen dat zijn reactie nergens op slaat en dan zelf zeggen dat Huntelaar Schalke op sleeptouw neemt. In zijn beginjaren bij Schalke deed hij dat inderdaad. De afgelopen 2/3 seizoenen is dat echt niet meer zo. Ik hoop ook dat hij deze zomer vertrekt zodat er veel ruimte vrij komt in het salarisbudget.

5 juli 2016 om 16:14

@mr. Woody: klopt helemaal, ik zie ook helemaal niets in Huntelaar. Absoluut geen leiderstype, hij wordt elke dag minder en hij is voetballend ook niet geweldig. Gewoon lekker Milik óf Traore. Die zijn iig wel 100% fit en worden elke dag juist beter.

Ach Geis toch, "Klaas-Jan straalt weer vreugde uit!". Wat een verhaal, pff.

Nee dat wist al een tijd hoor want dat is weer een van de bekende lekkermakertjes aan het begin van het seizoen onder het mom van we zijn met grote spelers bezig , om maar weer de supporters te bewegen om hun kaart te verlengen dat is elk seizoen hetzelfde ik verleng toch wel maar die onzin hoef ik niet te horen want dat gebeurt toch niet .

5 juli 2016 om 13:48

Vanuit Ajax heeft nooit gesteld dat men concrete plannen had om Huntelaar te halen. Bosz zei onlangs nog, dat Huntelaar niet de enige optie is als dat al het geval zou zijn. Het was de Telegraaf die er de hele tijd mlding van maakte en die opperde dat Huntelaar zou komen.
Dat jij dat in denkt, dat anderen dat in hun overweging meenemen om al dan niet hun seizoenskaart te verlengen en je Ajax het kwalijk neemt dat de media erop los fantaseert, dat lijkt mij toch echt meer jouw eigen dingetje. Er gaat niks onder het mom van grote spelers halen.

5 juli 2016 om 14:03

@ buitenspelval

Nee, vanuit Ajax is gezegd dat er twee kanonnen komen.. dan is het niet zo verwonderlijk dat mensen (bij het tot op heden uitblijven van die kanonnen) gaan denken dat het Huntelaar wordt, temeer omdat Ajax dat ook als reele optie heeft gezien.

En sloep1 neemt dat juist niet mee in zijn overweging, omdat hij toch wel verlengt, maar er zijn meer dan genoeg supporters die bepaalde aankopen van Ajax wel degelijk meenemen in hun keuze om hun seizoenkaart te verlengen, dan wel aan te schaffen.

Dus als die so called kanonnen uitblijven als aankoop van Ajax, kun je rustig stellen dat meneer Overmars dit kennelijk met een bijbedoeling heeft geventileerd in de media om ervoor te zorgen dat de seizoenkaartenverkoop lekker bleef lopen.

5 juli 2016 om 14:19

Nou, we kunnen rustig stellen dat meneer Overmars een zeer zwakke schakel is bij Ajax. Hoe kan de club Ajax, gaan voor Overmars als td en van de Sar als ad?

5 juli 2016 om 14:53

Dat is inderdaad wat ik bedoel want dit is niet de eerste keer , dat is nl elk seizoen zo terwijl je weet dat die toch of niet komen en ze ook niet zo veel willen betalen .

5 juli 2016 om 15:07

@ajaxwestham

Wanneer is er dan concreet gesteld dat Huntelaar daar één van zou zijn? Dat de Telegraaf dat er van maakt is een tweede. En als supporters dan gaan denken dat is dat idd niet verwonderlijk zoals uit reacties valt af te lezen. Maar wat kan Ajax eraan doen dat de Telegraaf constant Huntelasr als belangrijkste optie naar voren schuift?

Daarnaast is het seizoen nog niet begonnen en de transferwindow nog lang niet ten einde. Ajax mag toch de ambitie uitdpreken om twee spelers te halen van naam, maat zoals jij waardchijnlijk ook wel weet kiezen dat soort spelers voor grote competities en het grote geld als dat zich voordoet. Laten we niet naïef doen daarover.

In een discussie over een vermeend opzettelijk ventileren daarvan door Overmars in de media om de verkoop van seizoenskaarten op te drijven, verschil ik van mening. Ik vraag me überhaupt af of daar de noodzaak toe was. Ik heb zo het gevoel dat er zonder zo'n uitspraak ook wel genoeg animo zou zijn.

Verder vind ik het aanname van sloep10, dat mensen het in hun overweging mee zouden wegen om te kiezen te verlengen. Wie weet, er zullen er heus wel wat geweest zijn. Maar of dat zo doorslaggevend is voor de algehele verkoop vraag ik mij ten stelligste af.

5 juli 2016 om 15:16

Sloep01

Jij weet ook altijd wel een negatieve draai te geven aan het rijlen en zeilen rond de Ajax-leiding en er een vermeende onbetrouwenbare handelswijze door Overmars (en Van der Sar en de rest van de Ajax-leiding) van te maken. Moet je zelf weten. Ik snap wat je bedoelt hoor, zo ingewikkeld is dat niet. Een mooie complottheorie is zo gevonden. Maar ik ga daar niet in mee. Er zijn al twee talenten aangetrokken en de tijd zal ons leren wie er nog meer haalbaar zullen blijken. Ajax heeft dat niet alleen in de hand.

Dan is er best wel een probleem, stel dat Milik weg gaat wat dan, hebben niets achter de hand, ja zivkovic en die columbiaan maar die kun je niet voor de leeuwen gooien en ze hebben het over Traore maar is die haalbaar? Zo ja past in het ajax systeem pfff en de CL voorronde is al erg snel

5 juli 2016 om 13:44

En iedereen maar roepen dat we snel Milik voor een habbekrats moeten verkopen. Straks lekker voorrondes Champions League spelen met Zivkovic in de spits. Ik kijk er nu al naar uit.

5 juli 2016 om 14:49

Ik denk dat Zivko in potentie een betere spits is dan Milik. Balvaster, sneller, technischer.
Alleen minder ervaren, soms misschien nonchalant. Ik hoop dat hij zijn kans pakt en ons Milik snel doet vergeten.

5 juli 2016 om 15:20

We moeten eens ophouden met potentie heilig te verklaren. We hebben nu een goede spits nodig, niet iemand die misschien ooit wel eens een goede spits kan worden. Anders kunnen we Ajax 1 net zo goed afschaffen en van De Toekomst een voetbalschool maken.

Ik heb niks aan hoop. Hopen doe je maar lekker op de wc. Ik wil de beste spelers in Ajax 1, want ik wil Ajax in de Champions League zien en niet in de Europa League.

Nou als ie nu niet komt hoeft het ook niet meer. Hij is nu al duidelijk op zijn retour, dus nog een jaar wachten heeft al helemaal geen zin.

5 juli 2016 om 13:38

Volgend jaar als pinchhitter binnen halen lijkt me, zal daar wel goed genoeg voor zijn.

5 juli 2016 om 14:32

Nee dank je wel. Als een speler niet terug wil komen op een leeftijd dat Ajax er ook nog wat aan heeft laat dan maar zitten!!

5 juli 2016 om 15:45

Wanneer hij over twee jaar naar Ajax komt schiet hij er nog makkelijk twee seizoen lang 25 in. Mensen onderschatten Huntelaar omdat hij er in de Bundesliga niet meer zoveel inschiet als voorheen.

Als Milik weggaat moet je met die jonge jongen die gehaald is nog maar hopen dat hij het spelletje snapt wat er in Holland gespeeld wordt. Huntelaar daarentegen kent het spel als geen ander en is het type "ajax spits" wat Frank de Boer altijd zo graag wilde zien.

Mocht Ajax hem na dit seizoen niet meer willen is hij vast welkom bij alle andere clubs in de eredivisie(mits hij geen belachelijk contract wilt).

Nee als de medespelers dit zeggen dan geloof ik dit direct.
Als Milik vertrekt, en mocht Huntelaar dan toch niet komen....

Is er nog steeds niks a.d.h. er bestaan namelijk meer spitsen dan die 2

Gevalletje van der vaart dus. Eerst populair doen en dan keihard afwijzen. Dan heb ik liever iemand als sneijder die vanaf het eerste uur zegt dat hij waarschijnlijk niet terugkomt. Ik denk dat huntelaar volgend jaar echt op is, dus dit was dan zijn laatste kans.

Benieuwd wat het plan van Ajax is als Milik verkocht wordt. Als Huntelaar inderdaad bij Schalke blijft zal er toch een spits bij moeten. Het seizoen ingaan met Cassiera en Zivkovic lijkt me nou ook niet direct een heel goed idee...

Ik verwacht veel van die Colombiaan. Denk dat ajax daar veel beter mee af is dan met Huntelaar.

Het is opvallend dat spelers (vdv, Heitinga, Huntelaar etc.) alleen terug naar Ajax willen als ze niet goed genoeg meer zijn.

Ajax supporters hoeven niet bang te zijn voor grote aankopen.
Bij elke transferwindow wordt er door Overmars en Co. geroepen dat er
grote spelers (kanonnen) zullen worden binnengehaald. En iedere keer
draait het uit op hetzelfde liedje: niet haalbaar of niet willen betalen.
Gelukkig zijn de meeste supporters wel door de wol geverf en prikken
door deze circusact heen. Ajax, de club van geen daden maar woorden...

5 juli 2016 om 16:24

Ze hebben twee spelers van meer dan 5 miljoen gekocht. Dat is niet mis voor eredivisie begrippen.

5 juli 2016 om 20:08

Ik wist niet dat deze twee de kanonnen waren. Vergeef me;-))

Ik sta er niet van te kijken, maar het is wel Bild waar het in staat. Nu niet bepaald de meest betrouwbare bron...

Vind dit geen slecht nieuws vind dit juist goed nieuws. Ajax kan een betere spits krijgen.

Hij kan zo lang er nog niets is afgesproken toch niets anders zeggen? Dan verliest iedereen het vertrouwen in hem. Het hangt ook af van het beleid van Schalke.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
M. BülterAanvaller82
S. TeroddeAanvaller810
M. PieringerAanvaller60
R. FährmannKeeper50
M. LangerKeeper20
T. BeckerVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

556 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren