België maakt er vier en meldt zich bij laatste acht

Zondag, 26 juni 2016 om

België is er zondagavond in geslaagd Hongarije opzij te zetten. De Rode Duivels lieten in de eerste helft duidelijk zien waarom de ploeg voor aanvang van het EK als een kanshebber werd getipt en breidden de voorsprong in de tweede helft, ondanks een aantal flinke kansen voor de Hongaren, uit naar een comfortabele 0-4. In de kwartfinale stuiten de Belgen op Wales, al moeten zij het wel doen zonder Thomas Vermaelen. De verdediger van Barcelona pakte geel en is zodoende geschorst.

/

België begon overdonderend in Toulouse en binnen vijf minuten had het land twee flinke kansen: Romelu Lukaku stuitte al vroeg op Gábor Király, terwijl Kevin De Bruyne zijn schot na een goede actie ook in de handen van de doelman zag eindigen. Binnen de tien minuten was het alsnog raak: De Bruyne krulde een vrije trap knap voor het doel en Toby Alderweireld kegelde de bal met zijn hoofd tegen de touwen.

In de daaropvolgende fase was het de doelman met de grijze joggingbroek die de Hongaren meerdere malen op de been hield: Király stopte een inzet van De Bruyne die alleen voor zijn doel opdook, voordat hij een fantastische vrije trap van de middenvelder van Manchester City maar net tegen de lat wist te tikken. Tussendoor was Balász Dzsudzsák twee keer gevaarlijk van afstand en schoot Gergo Lovrencscics ook maar vlak over het doel van Thibaut Courtois. De laatste kans voor de rust was weer voor de Belgen, maar Király greep weer geweldig in na een schot van Dries Mertens.

/

Hongarije leek na de rust wat beter in de wedstrijd te komen, al was de eerste kans wel voor Eden Hazard. Ádám Szalai dook daarna twee keer gevaarlijk op voor het doel van Courtois en Vermaelen kon maar net ingrijpen voordat de Hongaar de bal richting de goal stuurde. De Belgische doelman moest twintig minuten na de thee flink aan de bak na een verrassende poging van Ádám Pintér en Courtois kon het van richting veranderde schot maar net over de lat tillen.

De Hongaren kwamen daarna nog een keer dicht bij de gelijkmaker, maar in het laatste kwartier was de pijp leeg. Hazard stelde eerst invaller Mitchy Batshuayi in staat de 0-2 binnen te tikken, voordat hij zelf na een geweldige actie de 0-3 binnen schoot. Szalai kreeg acht minuten voor tijd nog een uitgelezen kans om de eer te redden, maar de aanvaller van Hannover 96 zag zijn schot uit de draai over de lat verdwijnen. Via een andere invaller, Yannick Ferreira Carrasco, werd het vlak voor tijd zelfs nog 0-4.

Eden Hazard op het EK: 4 duels, 3 assists en 1 wonderschoon doelpunt!

Geplaatst door voetbalzone op zondag 26 juni 2016


Poll

Denk jij dat België de finale van het EK gaat halen?


Gerelateerd

247 reacties (laatste reactie door albertino)

Eden werd wakker met tintelende voetjes, vervolgens sneed hij 77 minuten als een mes door hete boter, scoorde een Messiaanse goal en ging een hamburger eten op de parking in Toulouse. Eden, merci! Dit was de ware Eden, dit was de Eden die terecht als één der beste op aarde word beschouwd, dit was zijn beste wedstrijd voor onze rode brigade tot nu toe. Met de band rond de arm dartelde en veinsde hij driekwart wedstrijd elke Hongaar scheel, ze verlangend latend naar Puskas, vanavond was Eden zo goed dat de traumatische ogen van de Hongaren nog wat meer getergd leken. Zij hadden Puskas, wij hebben Hazard. Slaapzacht Budapest.

26 juni 2016 om 23:37

Inderdaad, hoop dat Batshuayi of Benteke vaker kansen krijgen of nog eerder een invalbeurt kunnen krijgen.

26 juni 2016 om 22:54

Hazard in 1 zin met puskas okeeejjjjj

26 juni 2016 om 23:08

Renaldinoo

Hier, een korrel zout voor je.

26 juni 2016 om 23:22

En dat mag ook, want in vorm hoort Hazard net als Puskas bij de beste 5 van hun generaties.

26 juni 2016 om 23:27

Beste aanvallers misschien, en de generatie heel smal nemen

27 juni 2016 om 00:47

Een generatie van 1 jaar om precies te zien. Hazard mag nog niet uit de schaduw stappen van (willekeurig) een Robben die het al 10 jaar laat zien. Hazard heeft echter zeker de potentie, maar het is aan hem om een messi (10 jr extreme top) te worden ipv een ronaldinho (2 jr extreme top).

27 juni 2016 om 08:14

Inderdaad. Hazard is een hele goede voetballer maar niet die wereldtop die hier wordt beschreven... Dan wordt het eerst tijd dat hij finales beslist en meerdere seizoenen 1 van de beste spelers is in Europa. Hij heeft dat niveau nog lang niet bereikt en ik vraag mij af of hij dat ooit gaat bereiken.

Nu wordt gedaan of hij het niveau van Messi, C. Ronaldo, Iniesta, Robben, Pirlo, etc.. heeft maar daarvoor zal hij eerst wat jaartjes meer op topniveau moeten presteren..

27 juni 2016 om 08:29

Kom man, hoeveel finales hebben Messi, Ronaldo, Pirlo en, sorry ik moet even heel hard lachen ... Robben al beslist ? Je bedoelt toch die Robben die alleen op Casillas af kon stormen, zich onsterfelijk kon maken, maar grandioos miste ?

27 juni 2016 om 14:08

@morre
Hoeveel heeft Hazard er dan beslist. Robben toch erg belangrijk tegen Dortmund paar jaar terug of telt dat niet mee. Je hoeft ook niet per se finales te beslissen. Zoals Ronaldo 2 jaar terug, scoorde 17 keer in CL en loodste Real daar doorheen maar beslisten de finale niet maar door hem heeft Real de finale gehaald.

@karstenfc
Weet niet maar dit jaar was Hazard bedroevend slecht. Puskas heeft veel meer bereikt dan Hazard en is een fenomeen die Hongarije bijna persoonlijk naar de EK titel schoot.

On:
Dat mensen nu Hazard zo de hemel in prijzen na een wedstrijd tegen Hongarije (!) vind ik best wel een beetje hypocriet net zoals Ronaldo de hemel in geprezen werd na Hongarije.in Hongarije (land waar ik vandaan kom en vaak kom) hangt totaal geen voetbalsfeer en is het land buiten Boedapest leeg en moet je 50 kilometer rijden als je naar een ander dorp wilt (als je dat zo mag noemen) het clubniveau is ook al jaren bedroevend slecht en je kan een grote meerderheid in de Topklasse plaatsen hier en ze spelen nog niet mee om de titel. Nationaal elftal stelt niet veel voor al het feit dat het ruim 50 jaar geleden is dat Hongarije een wedstrijd won op een EK zegt al veel. En dan nog bijna klaarkomen op Hazard prestaties is best een beetje raar na een goed gespeelde wedstrijd.

26 juni 2016 om 22:56

Toch zijn er nog steeds mensen die Hazard overroepen vinden. Natuurlijk moeten we niet op 1 wedstrijd oordelen maar hij heeft nog vele wedstrijden gehad die net zo goed of zelfs beter waren. Enkel niet bij België. Maar ik heb hem nog beter gezien bij Chelsea en ook enkele prestaties bij Lille kwamen in de buurt

26 juni 2016 om 23:02

Het is gewoon een geweldige voetballer die zich goed moet voelen om te presteren. Niets mis mee.

26 juni 2016 om 23:11

Het is een geweldige speler, dat zal niemand ontkennen. In vorm hoort hij bij de 10 beste spelers, wellicht. Maar hij is (nog) niet constant genoeg om tot de top 5 te behoren. Het is (nog) geen Robben, om over Messi en Ronaldo maar te zwijgen. Ik schat hem (in vorm) op dezelfde hoogte als spelers als Di Maria. Pure wereldklasse dus, mits in vorm. Messi en Ronaldo hoeven we het niet over te hebben maar bijvoorbeeld Robben die ik noem, die is altijd in vorm ondanks zijn constante lange onderbrekingen. Fit zijn is uiteraard ook een kwaliteit maar ik neem aan dat je snapt wat ik probeer te zeggen haha!

26 juni 2016 om 23:12

Denk dat er niet veel mesen hem overschat (ik neem aan dat overroepen dat betekent) vinden in deze vorm. Hij is alleen niet heel consistent, dus mensen zien hem ook vaak slechte potten spelen. Dat haalt het beeld natuurlijk wat omlaag. Maar dat hij kan voetballen als hij er zin in heeft weet iedereen!

26 juni 2016 om 23:15

Realmadrid, niet abnormaal.. Dit is de eerste keer dat hij echt 90 minuten lang flitst bij de Duivels, nou ja, tot zijn vervanging. In interland nummer 55? 60?

We hadden in het verleden allemaal veel meer verwacht van Eden. Anderzijds zien we ook wel dat veel spelers het moeilijker hebben bij de nationale ploeg en dat Eden nog relatief jong is maar tot nu toe was het magertjes voor een speler met zijn talent.

Op dit EK speelde hij nu al 4 matchen waar hij minstens een 7 scoort en dat is de Eden die we áltijd willen zien. Hij moet in 90 procent van de wedstrijden een 7 of meer halen. Logisch dus dat mensen die het iets minder volgen en Chelsea nooit bekijken , hem overroepen vinden. En dat is de meerderheid, dat kan ik je wel vertellen.

Laat ons hopen dat hij dit niveau nu nog enkele wedstrijden kan aanhouden. Misschien is hij wel voorbestemd om net in zijn 2e vaderland te ontploffen. Volgende wedstrijd is volgens mij in Lille, zíjn stad.

Dit was nu de allereerste keer dat zowel de Bruyne als Hazard, onze 2 grote namen, sterk spelen en de ploeg naar een overtuigende overwinning loodsen. We hebben er lang op mogen wachten, maar het doet smaken naar meer.
De efficiëntie moet omhoog, Vermaelen zal gemist worden tegen Wales, Lukaku aan de bal is lachen en huilen tegelijk en Mertens noch Carrasco kunnen overtuigen maar met deze de Bruyne en deze Hazard heb ik er wel zin in.

27 juni 2016 om 09:10

Hahhaah hazard is nu echt stukken verder dan robben. Op elke linie staat er topmateriaal en zo een goede lichting heeft NL lange tijd niet gehad. Nl is prut, om je kapot voor te schamen, omhoog gevallen miljonairs die veel liever rappen en de gangsta uithangen dan dat ze voetballen. Enige vorm van bescheidenheid is dus wel gewenst want je kunt enkel met indruk naar dit onstuitbare belgie kijken als nederlander hoor... en dat zal nog wel ff duren

26 juni 2016 om 22:57

Af en toe kan jij ook lekker overdrijven he?! hahaha! Ik verdenk jou er wel eens van dat jij eerst met iemand als Jan Mulder belt en dan samen dit soort stukjes bedenkt!!

Maar je hebt wel gelijk hoor!! Hazard was geweldig en dat mag eigenlijk ook wel gezegd worden van dit hele team!! 4-0 is een terechte score en dat had het al kunnen staan na 45 minuten als Driesje Mertens er gewoon twee had gemaakt.. Maar goed, voor mij zijn de Belgen zeker van een finaleplaats want er is niemand die Hazard, De Bruyne, Carrasco en Witsel op deze manier af gaat stoppen

26 juni 2016 om 23:10

Haha ja dit moet je met een korrel zout nemen, Hazard is geen Puskas maar het is wel een fenomenale dribbelkont als hij in zijn beste doen is, zoals vanavond. Hongarije was wel ontiegelijk zwak, leverden elke bal in en konden geen drie keer overspelen, maar goed, dat was deels ook de verdienste van België.

26 juni 2016 om 23:11

Jawel hoor, Spanje, Engeland, Duitsland, Italië. Landen van formaat maar door het farce van dit Ek worden die ontlopen tot de finale.

26 juni 2016 om 23:13

Maat wat kan België er aan doen, dat een Spanje tweede wordt?? België doet zijn plicht en de rest moet de zijne doen. Mensen zijn echt de zuurste wezens die ik ken, niet normaal.

26 juni 2016 om 23:14

Ja joh, maar het blijft leuk om dit soort dingen van je te lezen haha! Ik geef je groot gelijk als je zegt dat die Hongaren er he-le-maal niks van bakte, want ze hadden er best 1 of 2 mogen maken maar België was vandaag in aanvallend opzicht oppermachtig en zoals ik al zei: Eigenlijk hadden jullie na een minuut of 35 al 4-0 voor moeten staan maar Mertens speelde niet zijn beste wedstrijd en liet weer eens zien waarom bij Napoli op de bank zitten toch echt zijn plafond wel is...

26 juni 2016 om 23:17

@forzasittard Hoezo de farce van dit EK? Overigens vind ben ik het niet helemaal met je eens.. Engeland heeft met het grootste geluk van de wereld gewonnen van Wales en Spanje vond ik defensief bijzonder zwak ogen. Duitsland en Italië zijn wat mij betreft wel teams die van België kunnen winnen (italië heeft dat natuurlijk al gedaan.)

27 juni 2016 om 00:09

Italië heeft inderdaad gewonnen van Belgie maar ik zie Belgie nu wel van Italië winnen. Je ziet ze overduidelijk groeien als team en dat gebeurd vaker in zo'n toernooien. Hopelijk wint Engeland of België!

27 juni 2016 om 07:41

Hongarije is niet beter dan AZ, elk normaal voetballand wint royaal van dit Hongarije ( waar Nederland er 2 jaar terug nog 8-1 van won en se uitwedstrijd met 1-4 won). Als neutrale toeschouwer vraag ik me af, zonder de prestaties van de Belgen tekort te doen, want ze hebben het zeer proffesioneel aangepakt, als de UEFA niet haar bedenkingen heeft over zo'n wedstrijd. 24 landen invoeren en dan in kwaliteit er op achteruit gaande. Als voetbaldier hoop je van te voren dat Duitsland Spanje en Frankrijk de halve finales bereiken. Maar helaas, nu krijgen we wedstrijden als Wales-Belgie (en gisteren Hongarije-Belgie) voorgeschoteld. Werstrijden die de gemiddelde eredivisie-wedstrijden niet overstijgen

27 juni 2016 om 14:18

Nederland van 2 jaar geleden ja met RvP en Robben in vorm. Hongarije heeft voor hun doen fantastisch gepresteerd om als Groepshoofd te eindigen en ze hebben prima potten gespeeld. Alleen conditioneel kunnen ze het niet bijbenen met spelers die 33+ zijn. Maar Portugal noem ik een normaal voetballand en die wonnen ook niet 1,2,3 van Hongarije.

26 juni 2016 om 23:00

Heb je gezien hoe de Hongaren iedere bal op het middenveld inleverden ? Die waren belachelijk slecht ! Die rechtsback Lang zou bij de amateurs al binnen vier minuten gewisseld worden haha. Belgie 75 minuten lang zwak laatste kwartier prima , makkelijke loting dus EK winst moet kunnen als het ooit kan dan nu

26 juni 2016 om 23:11

Ja dat heb ik zeker gezien, was om te huilen, Hongarije kon geen drie keer overspelen of het liep fout.

26 juni 2016 om 23:12

Die Lang hahah. Elke bal terug was zelfs n drama. Hard en half hoog haha

26 juni 2016 om 23:16

Ja die was wel echt slecht haha niet normaal.

27 juni 2016 om 06:38

@ yello

Je kan toch moeilijk zeggen dat Belgie 75 minuten lang zwak gespeeld heeft? Ze waren dominant en speelden aanvallend. Enkel in het laatste kwartier gingen de ballen erin...

26 juni 2016 om 23:00

Het is jullie gegund. Hazard was fantastisch! Nu een pintje pakken. Gefeliciteerd!

26 juni 2016 om 23:01

Nou nou, een Fisher van Ajax zal tegen een 3e klasser ook wel Messiaanse goaltjes maken. Het is Hongarije, de eerste echte test die ze gehad hebben (Italië) was het huilen. Jammer dat de kans groot is dat ze pas weer in de finale een tegenstander van formaat krijgen. En dan hoop ik dat we eens kunnen zien hoe goed de Belgen echt zijn. Maar als je een land als Hongarije het spel moet laten maken als België zijnde en alleen maar kan counteren dankzij de snelheid voorin zou ik mij nog niet rijk rekenen.

26 juni 2016 om 23:16

Ze krijgen tussendoor nog de Portugezen. Ondanks dat die ongeloofelijk slecht speelde tegen de Kroaten is dat wel een tegenstander van formaat.

27 juni 2016 om 01:23

portugal moet toch eerst tegen polen? en belgië nog tegen wales.

27 juni 2016 om 06:44

@ Forzasittard

Tijdens het live meepraten was je ook al zo zuur. Zit het diep, ja?
Belgie speelde dominant en Hongarije heeft geen 5 minuten het spel gemaakt. Ze werden langs alle kanten overlopen.
Verder is het ons schuld niet dat Spanje en Engeland hun groep niet wonnen en aan de andere kant van de tabel belandden.

Nederland werd toch vierde na Tsjechie, Ijsland en Turkije? Nu ook niet bepaald de klasbakken van dit toernooi...

Ja, we dromen af en toe van de finale. We hebben lang genoeg niet aan toernooien mee gedaan. Mag het?

27 juni 2016 om 07:49

Het is een zeker verdiende zege, ik vond het jammer genoeg (als neutrale toeschouwer) een eenzijdig duel, Hongarije (net als zoveel landen) EK-onwaardig. Doordat Hongarije zo enorm pover is, weet je ook niet als België nou zo goed was of dat het kwam door de zwakte van de tegenstander. Ik denk dat de gemiddelde Nederlander het België wel degelijk gunt, maar als Wales van Belgie wint dan heeft voetbalminnend nederland er ook geen moeite mee. Spanje en Duitsland hebben de wereld mooi voetbal geschonken. Vandaar dat die landen mijn lichte voorkeur bezitten. Helaas kan dat geen finale worden.

26 juni 2016 om 23:03

Niets afdoen aan de winst, volledig verdiend, maar wat was het voetbal slecht zeg. Hongarije was ontzettend slordig en er kwam geen enkele fatsoenlijke aanval van hun kant. België mag nog van geluk spreken dat de 1-1 niet valt.. Na 65-70 minuten was Hongarije de organisatie helemaal kwijt en kon zelfs Naingolan meer als 10 spelen dan als 6. België had deze score bij rust al moeten hebben staan en het had er 1 voor de geschiedenisboeken kunnen zijn. Proficiat met de overwinning, maar met het voetbal uit de eerste helft maak je geen kans tegen een topteam.

26 juni 2016 om 23:08

De waan van de dag! Haha, Hongarije hé en hij krijgt ruimte wat tegen andere ploegen van grotere kaliber niet zal gebeuren.

26 juni 2016 om 23:18

Niet gezien zeker hoe hij zich uit hopeloze situaties uitdribbelde? Hij had niet altijd ruimte, maar dribbelde zich steeds uit de penarie.

27 juni 2016 om 01:28

Die heeft al een vooroordeel die hij gewoon houdt na de wedstrijd. Hazard dribbelde 3, 4 tot 5 spelers op een hele kleine ruimte. Sommige hier gunnen dit Belgie gewoon niks. Zelfs als ze het EK zouden winnen. De meeste hier hebben het EK van '88 nooit gezien. Ze weten enkel dat Nederland het EK toen gewonnen heeft. Ik zeg tegen die mensen dat ze eens kijken hoe het is gegaan. Tjonge jonge wat een bende muggenzifters sommige hier!

26 juni 2016 om 23:09

Grandeeeee hazard!!!! Dit was werkelijk een prachtige slot van een zondag! Eerst Duitsland en nu België die er een leuke pot van maakte

26 juni 2016 om 23:14

Een speler van Hongarije viel me positief op dat was nr.8 Nagy is net 21 jaar voetbalt nog in Hongarije. Misschien iets voor de nederlandse clubs?

26 juni 2016 om 23:39

Die Nagy viel mij niet heel positief op, was na Lang, want die was verschrikkelijk, de minste van het veld... Aan de bal was hij inderdaad sterk, maar hij verloor wel heel erg veel duels.

26 juni 2016 om 23:57

Ik vond die wedstrijd van Duitsland best slaapverwekkend, eerlijk gezegd...

26 juni 2016 om 23:40

Ja wat was Eden goed vandaag zeg, hier zitten we al jaren op te wachten en net in zijn 2e thuisland is het er van gekomen, nu op naar Lille met de kapiteinsband de Welshe verdediging gaan terroriseren.

In deze vorm zou ik hem bijna ruilen voor de grote José Izquierdo

27 juni 2016 om 12:03

Oef bijna, Jose is onvervangbaar, Izquirdinho is de grootste voetballer op aarde, daar kan Hazard niet tegen op

27 juni 2016 om 00:11

Vond het meer een "Robben" goal. Verder was hij natuurlijk fenominaal.

27 juni 2016 om 01:29

In spiegelbeeld dan. Lol

27 juni 2016 om 01:19

nou nou, Eden als een der beste op aarde? misschien door jezelf maar niet door de rest op deze aarde. Hazard heeft nog een lange weg te gaan als je hem met Puskas wilt vergelijken.

27 juni 2016 om 07:39

Je hebt helemaal gelijk, je beschrijft het weer zoals we gewend zijn, prachtig!

Goed gedaan Belgen! Hongarije was echt enorm zwak, ongelooflijk. Belgie had in de 1e helft veel vaker moeten scoren natuurlijk, maar ze waren vaak wat slordig. Daarnaast voelt Lukaku zich niet helemaal op zijn gemak in deze spitsenrol heb ik het idee. Veel verkeerde beslissingen, beetje onwennig allemaal. Maar goed, 4-0 is netjes. Naingolan, Witsel en vooral Hazard waren genieten.

26 juni 2016 om 23:13

Mja kaarten worden na de kwartfinale kwijt gescholden, dus had weinig uitgemaakt.

26 juni 2016 om 23:18

Na de kwartfinale ja, dus als je er vandaag 1 pakt en in de kwartfinale ook dan ben je gewoon geschorst voor de halve finale.

26 juni 2016 om 23:34

Nee, pak je er vandaag een en in de kwartfinale een, is er niets aan de hand. Je zou normaal geschorst worden dan, maar alle kaartem vallen weg ma de kwartfinale, dus beide kaarten.

27 juni 2016 om 01:57

Hier zit je toch fout, openstaande gele kaarten worden kwijtgescholden, zodat een gele kaart in de halve finale nooit kan leiden tot het missen van de finale, maar schorsingen blijven staan. Dit is juist na de kwartfinale zodat mensen een schorsing jn de halve finale uit kunnen zitten, maar nooit in de finale. En het feit dat mensen nu in de halve finale er op los kunnen schoppen is al erg genoeg, daar hoeven de twee voorgaande rondes niet bij zoals jij hier nu voorstelt

27 juni 2016 om 10:25

Ahaa, het is iets anders dus. Bedankt!

26 juni 2016 om 23:23

Lukaku kan niet kaatsen, nee, dit is vast niet leuk voor hem maar het is logisch dat we een ploeg bouwen rond de Bruyne en niet deze beperkte olifant.

Ein-de--lijk mag Batshuayi invallen maar dat moet eigenlijk de 1e spits zijn en Origi nummer 2. De euforie na deze 0-4 is allemaal leuk en wel maar met Lukaku wordt je geen kampioen. Zoals Arsenal en Giroud of Atletico en Torres.

Slechte looplijnen, slechte passing, slechte controles... Raiola en zijn vader spreken graag over een toptransfer maar ik kan niet geloven dat er iemand een zak geld voor hem wil betalen.

26 juni 2016 om 23:35

Toch zal Lukaku blijven spelen.. wil ook graag Batsuayi zien, hoop ook dat Arsenal hem binnen haalt.

26 juni 2016 om 23:44

Ja Wilmots gazt vasthouden aan deze walvis om zijn fragiele zelfvertrouwen niet te breken. Hallo?

Dit is een EK en geen vriendentoernooitje tegen Suske en Wiske, daar kunnen we even echt geen rekening mee houden. Maar goed, Wilmots beslist helaas en zal Lukaku inderdaad blijven opstellen.
Al zijn we eerder gewonnen ondanks hem dan dankzij hem.

27 juni 2016 om 10:27

Ochja, zolang je wint maakt 't niet uit. Ben benieuwd tegen Wales.. Echt benieuwd.

Tja, ik lees hier zo vaak: het is maar ierland, het is maar zweden, het is maar Hongarije. Dat klopt allemaal wel, maar er zijn maar 4 wedstrijden die met een verschil van 3 of meer doelpunten zijn geëindigd. Daar was België tweemaal bij. Ook als enige met 4 doelpunten verschil gewonnen. Welke teams overtuigen dan wel vraag ik me af? Tegen Italie was het heel slecht, dat klopt, maar als je niet ziet dat België sindsdien enor gegroeid is en dit vandaag een heel ander team was dan kijk je niet denk ik. Het kan nog beter dat klopt, en het beste voetbal van het tornooi heeft Belgie zeker nog niet gebracht. We moeten niet gaan zweven maar de prestaties worden hier op vz wel erg tekort gedaan door sommigen

26 juni 2016 om 22:54

Het klopt dat België goed speelde vandaag, maar dat ligt ook altijd aan een tegenstander. Hoe ver mag je opkomen en voetballen? Verdedigend is Hongarije uiterst zwak, dat is ook waar.

26 juni 2016 om 22:57

Ik vond ze vandaag voor het eerst echt lekker spelen. Tegenstander maakt me niet uit idd. Ze deden alleen wel veel te lang over de 2e goal, want hongarije had ze ook wel echt kunnen afstraffen.

26 juni 2016 om 22:58

Het verschil is echter dat Belgie niet goed voetbal liet zien, met uitzondering van Ierland. Kijk, nu speelden ze fantastisch dus nu hebben ze zeker overtuigd. Alleen tegen Italie en Zweden was het ook gewoon zwak. Als je kijkt naar Kroatie bijvoorbeeld en Spanje, die hebben mij echt overtuigd. Belgie liet het slechts met vlagen zien tegen een minder land. Dit is de beste wedstrijd die ik uberhaupt een land heb zien spelen op dit toernooi. Enige grote minpunt is dat het 'maar' 4-0 is geworden. De 1-1 had zomaar nog kunnen vallen. Maar goed, ik ben blij voor de Belgjes! Nu hopen dat ze Wales kunnen oprollen.

26 juni 2016 om 23:07

Ja de kroaten hebben je echt overtuigd maar die zijn nu onderweg naar zagreb .. Ik zou liever de 4e wedstrijd goed spelen dan 1t/m3 ..

26 juni 2016 om 23:17

Amen, je verwoordt het goed. Sommigen zijn niet objectief of tactisch onbenul.

26 juni 2016 om 23:06

Ja hier sla je de spijker op zn kop, tegen italie waren ze abominabel, en dat is tot dusver de enige ploeg van formaat geweest. Neemt niet weg dat belgie gemakkelijk de finale gaat halen.

Gefeliciteerd België, goede match vandaag! Geniet ervan zo lang het duurt

26 juni 2016 om 22:55

Inderdaad. Na 10 juni is het gedaan.

26 juni 2016 om 22:56

Dat is knap Einstein hehe

26 juni 2016 om 22:57

Wat raar dat je dan na 10 juni stopt met genieten. Dan begint het toch juist?

26 juni 2016 om 23:39

July*

Een heerlijke overwinning van België maar ook mijn complimenten aan Hongarije. Speelden met veel lef en hadden zeker kunnen scoren. Courtois heeft gewoon een zeer goeie wedstrijd gekeept. Op naar de kwartfinales!!!

Geweldig pot van Belgie en ik heb voor het eerst sinds maanden weer echt genoten van Hazard!! Man of the Match for sure!! Houd deze vorm vast en dan kan Belgie zomaar het EK winnen, want het staat voor mij wel vast dat ze in de finale gaan komen..

26 juni 2016 om 23:01

Over zelfverzekerdheid gesproken... Ze moeten nog langs Wales en Polen/Portugal. Die gaan het nog loodzwaar krijgen, en al helemaal als ze zo slordig met hun kansen blijven omgaan.

26 juni 2016 om 23:09

Ach Portugal heb ik geen hoge pet van op en dat is voor mij de grootste uitdaging van België.. Die Belgen krijgen tenminste kansen en spelen erg sterk dat kan je niet zeggen van Polen/portugal en in mindere maten van Wales. Wales is een hele aardige counterploeg, maar neutraliseer Bale en Wales stelt geen reet meer voor..

26 juni 2016 om 23:15

Heb je Wales al gezien of niet? Ramsey en Allen spelen ook geweldig. Wordt nog lastig voor Belgie.

26 juni 2016 om 23:18

Zie portugal ze wel stukken op dezelfde manier waarop ze dat keer op keer met nederland hebben gedaan. Mijn finale is portugal - frankrijk

26 juni 2016 om 23:27

Als België aanvallend speelt halen ze met gemak de finale.

27 juni 2016 om 06:34

@yoeri Portugal geen kansen? Zelfs met deze wedstrijd van België meegerekend en de wedstrijd tegen Kroatië heeft Portugal meer kansen gecreëerd dan België. Meer dan wie ook zelfs.

27 juni 2016 om 09:12

Hahha dit belgie wint ook wel van spanje en duitsland.. echt ziekelijke kwaliteit gewoon!!

26 juni 2016 om 23:09

Als belgie wales net zo laat counteren als hongarije hebben ze nog een hele klus! En ik heb hazard nog nooit zo goed zien spelen voor belgie als vandaag, dus zou er ook niet zo van uitgaan dat hij dat blijft doen. Maar ben benieuwd!

26 juni 2016 om 23:11

Dit was weer de Hazard van 2014-'15 van Chelsea. Zo speelde hij wekelijks in de Premier League, ik denk dat hij dit niveau wel vast kan houden! Maar inderdaad, ik geloof niet dat de Belgen Wales zo zullen laten komen. Ik verwacht dat ze zelf een stuk verder terug zullen spelen om Bale maar vooral geen rushes te laten maken.

26 juni 2016 om 23:11

Niet overdrijven man. Als alles zo simpel was dan stopte ik met voetbal kijken. Gelukkig hoeft dat niet want voetbal is geweldig onvoorspelbaar

Laten we AUB dat Belgie niet weer gaan Hype het was met alle respect maar Hongerije en de uitslag was vrij geflateerd. En het spel blijft dit toernooi matig vs een Duitsland of Spanje gaan ze het heel lastig krijgen. Die loting zit ze ook nog is mee. En die De Bruyne begint nare trekjes te krijgen.

26 juni 2016 om 22:57

Niets zo leuk als een jaloerse Hollander! België subliem. Hazard subliem. Nederland matig.

26 juni 2016 om 23:05

Och jee ze krijgen weer praatjes. Goede eerste helft een mindere tweede helft. Wordt een mooie pot tegen Wales

26 juni 2016 om 23:06

Heb Nederland anders niet zien spelen vanavond?

26 juni 2016 om 23:06

Eerst Portugal door en daarna Frankrijk nu Belgie.. Pff moet een hele zwaar week zijn voor de hatende Nederlanders. R.i.p voor alle televisies die het niet hebben overleefd in NL. OT. Belgie was subliem en de wedstrijd tegen Wales word een heerlijke match. Maar toch gok ik op Bales.

26 juni 2016 om 23:09

België subliem? Hazard subliem? Ik vond Hazard best egoïstisch. Kon vaak afgeven, maar wou toch wat forceren. Vervolgens loopt hij vast, en geeft hij een paasje terug. Zijn assist en doelpunt waren mooi inderdaad, maar dat kwam omdat de verdediging van Hongarije niks voorstelt. Tegen een Boateng komt hij er niet makkelijk langs. Duitsland aan de andere kant, was eerder in de avond subliem, Slowakije had amper een schot op doel in de eerste helft. België is, vergeleken met Duitsland, niet spectaculair.

26 juni 2016 om 23:11

Als Nederlander moet je het toch snappen!

26 juni 2016 om 23:12

Haha jaloerse Hollander. Geniet maar van deze generatie en dat Nederland er een keer niet bij is. Na deze generatie kunnen de Belgen zich weer 20 jaar op wielrennen en tennis storten.

26 juni 2016 om 23:19

Waarom direct jaloers? Er sit wel een kern vam waarheid in zijn post. Daarnaast zijn er enorm veel mensen die in de waan van de dag leven en zo ontstaat er toch snel een kleine hype of overschatting. Los hiervan vond ik Belgie wel genieten vanavond.

26 juni 2016 om 23:19

Waarom is het haten als je een minder punt aankaart? Positieve feedback werd dat vroeger genoemd

26 juni 2016 om 23:22

Ik zie de Belgen op zijn vroegst in de finale weer verliezen

27 juni 2016 om 01:01

Doe aub niet zo zielig Rooney_10

Zoveel verkeerds zegt hij niet.

België is tot dusverre een topland tegengekomen en daar hebben ze behoorlijk tegen afgelegd.

En wil jij beweren dat ze de loting niet mee hebben?

Hij zegt ook niet dat ze afgaan tegen Spanje, maar dat ze het lastig gaan krijgen.

27 juni 2016 om 02:02

Hazard vs een RB met alle respect uit de Júpiler ofzo makie.

27 juni 2016 om 05:57

@ForzaSittard Oei, het zit je diep he. Anders zou je hem vast begrijpen want als je ziet hoe veel Nederlanders reageren over België sinds zij een toplichting hebben en die van Nederland vooral matig is. Het is alsof ze hier zand tussen hun billen hebben.

26 juni 2016 om 23:02

Geflateerd?voor Hongarije bedoel je vast. Dit was een gewoon een goede match en een terechte uitslag. Dan beginnen sommige meteen over een hype en geflateerd. Sorry dat sommige het ons gewoon niet gunnen. Maar dit was meer dan een terechte uitslag en had nog hoger moeten uitvallen. On topic: hazard was geweldig en batshuayi moet gewoon starten. Dit heb ik al vaker aangegeven. In het af en toe matige systeem wat wilmots speelt past Batshuayi veel beter in. Ben blij dat we echt overtuigend hebben kunnen winnen.

26 juni 2016 om 23:16

Kom op, het is zwaar geflatteerd! Dat zou je moeten weten. België was zeker na 1e goal op middenveld zoekgespeeld door die Hongaren. Ik heb respect voor Hongarije dat ze durven voetballen en aanvallen. België blijft een laffe ploeg die het moeten hebben van momenten. Zoveel goeie spelers en ze maken het niet af.

26 juni 2016 om 23:36

Zoekgespeeld. Kijk maar naar de statistieken. Sorry, laat je argumenten maar zien. Ik.ben benieuwd!

26 juni 2016 om 23:46

alisteas....

ik denk dat je best een andere sport zoekt. synchroonzwemmen ofzo lijkt me wel leuk...

zoekgespeeld door de Hongaren... het kan hier echt niet gekker worden.

27 juni 2016 om 01:16

Was wel enigszins geflatteerd hoor. Op 1-0 had België het toch wat lastig soms. En na de 2-0 is de wedstrijd over.

Trouwens de statistieken:

52% balbezit voor de Hongaren. Hongarije had een passingspercentage van 85% tegenover 82% van België.

16 schoten voor Hongarije en 25 voor België. 6 corners voor Hongarije en 8 voor België.

België was zeker beter, maar 4-0 is wat veel.

26 juni 2016 om 23:04

Eens Mourinho34, die de Bruyne heeft hele nare trekjes, eng mannetje. Goede voetballer, dat dan weer wel.

26 juni 2016 om 23:04

Wat ben jij een zuur voorbeeld van Nederlanders die alleen maar rancune hebben.. Als België slecht speelt dan is afkraken 'normaal' maar spelen die goed en winnen die dik dan is het: makkelijke loting en slechte tegenstander en 'logisch' Trieste lui aanwezig hier en blijf lekker zuur achter je tv'tje kijken. Gun die Belgen zeker alles!! Hazard was magistraal, fenomenaal gevoetbald!!

26 juni 2016 om 23:14

Ik gun die Belgen niet. Laat hun maar eerst zien tegen toplanden dan heb ik pas respect voor hun. Ze spelen alleen maar tegen laaggeklasseerde ploegen en dat was echt niet om aan te zien joh!

26 juni 2016 om 23:19

Dat is geen rancune. Nederlanders zijn gewoon kritischer. Kan me het wk herinneren 5-1 winst op Spanje en tegen Australie kraakte iedereen het weer af. En zo hoort het ook . Vandaag hing de 1-1 zelfs in de lucht tegen een abominabel slecht Hongarije dat is gewoon niet goed. Sterker nog Belgie zakte af naar bedenkelijk nivo ondanks een geweldige Hazard. Dat ze toch naar 4-0 counteren doet daar niets aan af.

27 juni 2016 om 01:27

Belachelijke reacties. Mensen begrijpen blijkbaar niet dat Hongarije slecht speelde omdat België met hoge druk dominant speelde. Ze moesten wel fouten maken door goed positiespel van België. Het regende kansen voor België in de beginfase en zo kon het ook al 5-0 staan na 30 minuten. Hongarije heeft zelf de verdienste van het creëeren van hun eigen kansen. Zo speelden ze ook goed tegen Portugal. Maar goed, ik begrijp jullie jaloezie hoor. Geen probleem.

26 juni 2016 om 23:38

Zielig mannetje, wie heeft het niet lastig tegen duitsland of spanje.. Prima wedstrijd, hup nr de volgende. Mensen zoals jij maken het leven niet aangenaam

26 juni 2016 om 23:46

De uitlsag geflatteerd? Beste man je kan wel zeggen dat het maar Hongarije was en dergelijke en dat klopt dan ook wel maar dat slaat toch echt nergens op hoor. Uitslag had hoger kunnen of zelfs moeten uitvallen. Alleen al eerste helft had het eigenlijk 3-0 moeten zijn

27 juni 2016 om 01:21

De uitslag was inderdaad geflatteerd, het had 8-1 moeten zijn.........

Hazard is nu echt in het toernooi. Een perfect voorbeeld van een groeiend voetballer tijdens een tournament. Dat kunnen we vooralsnog niet zeggen van de Bruyne. Als Lukaku en Mertens de juiste beslissingen hadden genomen in de laatste fase van de aanval, dan was de wedstrijd allang al beslist. Vooral Lukaku is echt niet goed in het nemen van beslissingen en heeft tekort aan overzicht. Hij ziet alleen de bal en de verdediger. Jammer.

Ik ben blij dat België in vorm geraakt. Na de 1-0 hadden ze het even moeilijk, maar stelden orde op zaken met een zeer goede Hazard voorop.

Hongarije gaf lekker veel ruimte weg, en daar wist België raad mee. Op naar de finale!

heerlijke wedstrijd van de Belgen. en Hazard was goed deze wedstrijd zeg. Dit is de Hazard waar Real interesse in heeft . Verder hoop ik dat ze de finale gaan halen

Hazard Motm. Snap niet hoe mensen hem overhyped kunnen noemen. Heeft zich in Frankrijk en Engeland bewezen. En na 1 zwak jaar is die overhyped.. Hazard heeft even mooi laten zien dat hij tot wel tot 1 van de beste in Europa hoort.

26 juni 2016 om 22:58

Laat het hem is doen tegen betere ploegen. Tegen Italië kon die het verschil niet maken.

26 juni 2016 om 23:04

Ik snap niet dat mensen hem wereldtop vinden. Dagjesmensen

26 juni 2016 om 23:08

Mensen zoals jullie hierboven houden niet van voetbal en genieten ook niet. Enkel zuur zijn en vuur spuwen is het enige wat jullie kunnen. Jullie zijn ook zeker van die fanboys die zeker alleen Messi of Ronaldo wereldtop vinden. Hazard heeft zich al bewezen, draaide simpelweg een slechte seizoen ( heel Chelsea ) en thats the end of the story. Hazard was magistraal Rn ik denk dat hij zal blijven groene dit toernooi zoals gemeld! Ik geniet van dit soort prachtige spelers

26 juni 2016 om 23:21

Op vorig seizoen na is hij al jaren wereldklasse. Als je dat niet ziet ben je een dagjesmens.

26 juni 2016 om 23:22

Hou toch op man, dat je Ronaldo nog überhaupt opnoemt, heeft al 4 wedstrijden voetballend niks laten zien. Zijn maar een paar spelers die zoals Hazard vandaag voetballend een wedstrijd naar hun hand hebben gezet, Vandaag waren het behalve Hazard ook Griezmann en Draxler. En dan heb ik niet over hun goals, maar over hun spel.

26 juni 2016 om 23:49

Wacht tot volgende week, in zijn Lille de kwartfinale. Daar gaat ie pas toveren denk ik

Eden Hazard zijn kunsten van vanavond deden me even terug denken aan onze Arjan Robben in zijn hoogtijdagen bij Oranje... man wat wil ik weer terug naar die tijd.

27 juni 2016 om 01:29

Toen ik de goal zag van Hazard moest ik ook meteen aan Robben denken. Naar binnen snijden en uithalen.

27 juni 2016 om 09:15

Met als enige verschil dat hazard gewoon stukkem beter is dan robben en niet 345 dagen per jaar geblesseerd is.

Zeer geflatteerde overwinning. Het moment dat de 1-1 in de lucht hangt wordt het 0-2 en dan is het natuurlijk klaar en over en laten de Hongaren de koppen hangen. Het wordt Belgie echt enorm makkelijk gemaakt, hoe simpel geeft Hongarije die eerste twee goals weg zeg. Maar goed hoe meer ze denken dat ze er al zijn hoe harder ze op de bek gaan. In ieder geval, GO WALES!

26 juni 2016 om 23:01

Klopt en dat lag meer aan Hongarije dan aan België. Vond Belgie alles behalve overtuigend spelen, een topland tegen komen en het is over en uit. Een topland had hier gewoon gewonnen met 7-0.

26 juni 2016 om 23:14

Het spijt maar jij kan beter een andere sport gaan volgen, als je de Belgen niet vond overtuigen.

26 juni 2016 om 23:24

De Belgen gaan linea recta naar de finale

26 juni 2016 om 23:25

Bedankt voor de tip. Ik denk echter dat jij diegene bent die beter een andere sport kan gaan volgen. Als je dit al overtuigend vindt ben je snel tevreden. Maar geniet er maar van, van mij hoef je geen andere sport te volgen.

26 juni 2016 om 23:26

Een topland zoals Portugal? Het werd 3-3. Triestige figuur, dat je niet mee juicht met de zuiderburen is best voor mij maar lul niet zo alsjevlieft.

26 juni 2016 om 23:31

Waar noem ik Portugal een topland....?

26 juni 2016 om 23:51

Zoals Portugal 3-3 speelde? Zoals Spanje 3-0 van Turkije won en niet met 7-0? Zoals Frankrijk niet 1 keertje met 3 doelpunten verschil won? Wat een onzin man. Je wint geen 7-0 op een tornooi als dit. Heeeeeel uitzonderlijk misschien

27 juni 2016 om 00:03

Een kinderhand is snel gevuld, zeggen wij Hollanders wel eens... Ik vind dat België ook nog niet veel voorstellen, en een geflatteerde 4-0 tegen een waardeloos Hongarije verandert daar niets aan.

26 juni 2016 om 22:59

Over het algemeen vind ik Belgie ook niet imponeren, maar vandaag waren zij de enige ploeg die de overwinning verdienden. Dit was echt niet geflatteerd. Dit was een duidelijke overwinning, waarin Belgie zichzelf moeilijk maakte en Hongarije zelf op de kaart zette. Het ontbrak aan precisie/zorgvuldigheid. Het kon al de eerste helft 3-0 staan.

26 juni 2016 om 23:02

Beetje overdreven dit! Al was Hongarije beter in de tweede helft. Ze waren te zwak vandaag. België terecht door.

26 juni 2016 om 23:14

Geflatteerd? Hoe heb jij de wedstrijd gekeken?

26 juni 2016 om 23:29

Sorry hoor maar dat het na gestuntel van Hongarije in de rust geen 0-3 is wil niet zeggen dat 0-4 niet geflatteerd kan zijn. Hongarije had gewoon goede kansen op 1-1 en dan is 0-4 inderdaad geflatteerd. Zeg nergens dat het niet verdiend is.

27 juni 2016 om 01:51

Je bent een zielig figuur. Maar Hongarije. Heb je ze zien spelen in hun Poule?? Niemand heeft tot hiertoe met 0-4 gewonnen! En ook niet de toplanden tegen de mindere goden. Belgie heeft het ongeveel 18min moeilijk gehad en dan zijn we uitgeklapt. Zoals ik al aangaf zielig. Misgunner. Gewoon negatief zijn omdat je ergens bang bent dat de Belgen misschien het EK kunnen winnen als ze zo spelen. Ze zouden mensen als jij moeten bannen. En neen, wat jij levert is geen kritiek. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld, punt.

27 juni 2016 om 01:33

Ik geniet echt wel van al die Nederlandse zuurpruimen hier. Het enige trieste eraan is dat mensen die hier zuurpruim zijn dat zonder twijfel zijn in het gewone leven, en dat terwijl het leven nochtans geweldig kan zijn. Maar uiteindelijk is dit, zoals veel zaken in het leven, te herleiden tot een gebrek aan intelligentie.

27 juni 2016 om 01:54

Je hebt het perfect verwoordt! Hoef er niks meer aan toe te voegen. Sommige kunnen geen onderscheid maken tussen kritiek en gewoon iemand anders iets gunnen. Zoals je al zelf aangaf. Ze zullen een heel zuur leven leiden. Kan beter lijden gebruiken.

Tijd dat de Belgen eens een tegenstander van formaat treffen, maar het worden oefenwedstrijdjes tot de finale lijkt het. Vind het een geflateerde overwinning, wel verdiend dat wel. Maar het spel van de Belgen kan mij niet bekoren, zelfs tegen een land als Hongarije laten ze de tegenstander het spel maken en counteren ze dankzij de snelheid op de vleugels. En dat is Belgie in een notendop. Eigenlijk beschamend deze kant van het schema. Hoop dat Wales niet zoveel ruimte weggeeft. Het kwaliteitsverschil was gewoon te groot vandaag. Had de Belgen eens graag willen zien tegen één van de sterkere tegenstanders, maar dat word denkelijk wachten tot de finale.

26 juni 2016 om 23:05

Belgie gaat winnen Johnnie P.

26 juni 2016 om 23:10

Rancuneus? Kan het ook zijn dat Nederlanders een voorkeur voor Duitsland hebben? Ik wel namelijk. Word ook vrij moe van dat België hypen man man. Belgen hebben vanavond wel meer dan prima gespeeld overigens. Enige minpuntje is dat ze zoveel aanvallen verprutst hebben, anders was het met de rust al klaar.

26 juni 2016 om 23:23

Maar ook door velen onterecht opgehemeld. Ze hebben de laatste jaren amper tegen een goede ploeg gespeeld en ook nu niet op Italie na.

27 juni 2016 om 10:30

Door sommigen wordt Belgie nu door dit potje gezien als topfavoriet en als topland, terwijl dit gewoon niet zo is. Hetzelfde gebeurt als ze slecht spelen, dan zijn ze ineens geen outsider meer en een middelmatig land. Het gebeurt allebei en het is jammer dat er zoveel mensen zijn die hierin meegaan.

Waarom moet Fellaini zo een viezerik zijn? Belgen gaan heerlijk verdiend door maar waarom moet Fellaini met dat achterlijke hoofd weer zijn vieze kant laten zien? Ik heb helemaal niks tegen United, Belgen of Mocros maar die Fellaini kan ik echt niet uitstaan. Leuk dat Batsi heeft gescoord. Heerlijke aanvaller. Hopelijk snel naar een topclub of een subtopper in de PL. Belgen gefeliciteerd!

26 juni 2016 om 23:02

Fellaini is letterlijk niks. Ik heb de laatste tien minuten op hem gelet. Elke keer als de centrumverdedigers de bal hadden, wandelde hij iets verder bij de middencirkel. Je ziet Radja en Witsel constant in beweging, de bal opeisen. Meneertje boswierie krijgt een 'second chance' maar doet niks extra's. Zijn relatie met Wilmots is verdacht....

26 juni 2016 om 23:09

Meneertje Boswierie? Eerder een mislukte super saiyan man. Midden in zijn transformatie dachten de makers van dbz: "kifesh deze man?" Hupsakee terug naar het veld om ellebogen uit te delen!

26 juni 2016 om 23:14

Hahahah, ik ga stuk. Weet je wat mijn enige verklaring is? Misschien wil Wilmots de tegenstander afschrikken met een wapen (achter de hand). Als je het letterlijk opvat, kan je geen betere vinden dan Fellaini... Die wil je niet tegenkomen op een vrijdagnacht op de Kruiskade in roffa....

26 juni 2016 om 23:23

Hahaha eerlijk gezegd lijkt het me best een pussy 1 op 1. Lugano, Egemen, Ujfalusi, dat zijn voorbeelden van gasten die je ook buiten het veld niet tegen wilt komen hehehe.

26 juni 2016 om 23:27

Is ook een verschrikkelijke vent. Staat hoog op mn lijstje. Best een lijstje trouwens.. Alba, Emre Can, Diego Costa, Tiago, Pepe etc..

26 juni 2016 om 23:35

Stel je eens voor dat je een halve finale haalt en deze oetlul gaat met en armen zwaaien. Meestal komt hij er mee weg maar ooit krijgt hij rood in een finale en dan zal het kot te klein zijn. Verschrikkelijke speler, in mijn ogen wordt hij enkel verslagen door Diego Costa. Ik zie nog veel liever een Pepe dan deze man, staat er eens 5 minuutjes op en weer Bam.

27 juni 2016 om 10:31

Haha ja dat is ook een enorm risico bij hem. Het is ook absurd hoe het kan dat hij bijna nooit rood krijgt.. Ongelooflijk, net zoals Costa.

Mooi resultaat van belgie maar wat hebben ze een geluk dat ze in het "makkelijke" schema zitten. Had ze wel willen zien in een 1/4 finale tegen een duitsland/spanje/ frankrijk ... deze treffen ze mogelijk alleen in de finale. ... toch hoop ik dan dat portugal de tegenstander wordt van belgie in de migelujk 1/2e finale.

26 juni 2016 om 23:03

altijd die negatieve reacties! dit Hongarije heeft Portugal weggespeeld

26 juni 2016 om 23:13

Hongarije heeft Portugal helemaal niet weggespeeld. Of is een zondagschot en twee van richting veranderde ballen een team wegspelen?

26 juni 2016 om 23:23

Dit hongarije had 90 minuten lang niks te zeggen tegen Portugal en hadden geluk dat die 2 ballen erin vlogen.

Portugal heeft ook tegen belgie een goede geschiedenis met recentelijk 2-1. vind het eigenlijk heerlijk hoe ploegen als Portugal, Wales worden onderschat en toch blijven verbazen!

Ik zou willen dat Spanje aan deze kant van het schema stond, die zouden helemaal op cruise naar de finale gaan.

26 juni 2016 om 23:26

Hahahahahahah Portugal weggespeeld? Portugal zat ontzettend te kloten in de counters die ze tegen kregen en die vrije trappen van Dzudzsak waren de enige momenten dat Portugal in de problemen kwam. Portugal domineerde zwaar in die wedstrijd

27 juni 2016 om 01:45

@ davy ... of je hebt de wedstrijd niet gezien tussen hongarije - portugal of je loopt onzin te lullen... ik ga maar voor het 1e aangezien ik je niet ken.

Haha, bij de BBC nabeschouwing: Lukaku werkt zich 80 minuten in het zweet, wachtend op een goede voorzet, en binnen een minuut krijgt zijn vervanger precies zo'n bal

Als Hazard dit niveau weet vast te houden, dan kunnen we de finale halen. Hele sterke toernoi van hem. Hazard, Alderweireld en Radja zijn de sterkste spelers dit toernooi.

26 juni 2016 om 23:56

En ook zeker Vermaelen. Radja niet echt, vandaag erg sterk, Tegen Zweden oke en tegen Italie slecht. Maar laten we hopen dat ie dit niveau nu vasthoudt

Toen ik na de eerste wedstrijd van België dit EK als een van de enige zei dat ze goed speelde werd ik gek aangekeken. Was bang dat het deze wedstrijd weer hetzelfde zou zijn maar ze maakten toch hun kansen af uiteindelijk. En man Hazard is toch echt een goede speler, mits in vorm vind ik hem toch wel minimaal bij de top 5 vd wereld horen. België op naar de kwart en halve finale!

Heerlijke wedstrijd! Hopelijk zitten ze nog lang in het toernooi.

Wordt ibahesh niet gigantisch geil van zijn spam berichten. Ontopic: gefeliciteerd België. Jullie zijn er nog niet maar het komt steeds dichterbij.

Niets afdoen aan de winst, volledig verdiend, maar wat was het voetbal slecht zeg. Hongarije was ontzettend slordig en er kwam geen enkele fatsoenlijke aanval van hun kant. België mag nog van geluk spreken dat de 1-1 niet valt.. Na 65-70 minuten was Hongarije de organisatie helemaal kwijt en kon zelfs Naingolan meer als 10 spelen dan als 6. België had deze score bij rust al moeten hebben staan en het had er 1 voor de geschiedenisboeken kunnen zijn. Proficiat met de overwinning, maar met het voetbal uit de eerste helft maak je geen kans tegen een topteam.

26 juni 2016 om 23:19

Als als telt niet. Want elke wedstrijd is anders. Tegen een topteam, zal België anders spelen en mentaal zich anders voorbereiden. Gewoon een goede pot en een signaal naar andere deelnemers. Zolang België niemand onderschat en in zichzelf blijft geloven, dan zal het goed komen, topteam of niet. Voetbal is onvoorspelbaar en daarom kijk ik. Topteams winnen niet altijd ( gelukkig )

27 juni 2016 om 00:15

Welke als bedoel je? Als 10 of als 6?

Of gebruik je zelf 'zolang' ipv als?

Feit is dat België met dit voetbal niet voorbij een topteam geraakt.

26 juni 2016 om 23:59

Tja dat je na 3 wedstrijden nog niet ziet dat Radja hoog op 8 staat en Witsel de vaste 6 is zegt genoeg vind ik persoonlijk

27 juni 2016 om 00:12

Sorry, ik had er natuurlijk uitgebreid bij moeten uitleggen dat je met een 1-0 voorsprong in een knock-out wedstrijd eerder verwacht terug gedrukt te zullen worden dan dat je frank en vrij aan kunt vallen. Speciaal voor de mensen die dat niet begrijpen dan, bij deze.

Leuk dat Belgie door is maar ik heb me toch wel aan hun spel geergerd. Kevin de Bruyne speelde ontzettend slecht en als Hazard niet mee deed was het Belgie nooit gelukt. Die Batshauyi vind ik al helemaal raar. Zo boos worden om een overtreding. Hazard speelde fantastisch maar met de rest van het Belgische team zie ik ze geen Kampioen worden.

Prima pot van België, het enigste wat je ze kan verwijten is dat de 2-0 lang op zich liet wachten. En Hazard die is helemaal terug wat een wedstrijd.

De Hongaren hadden de deur wijd open gezet. Een zee van ruimte kregen de Belgen achter de verdediging. Daar hebben ze goed gebruik van gemaakt.

Maar tegen Portugal gaat dit echt niet gebeuren. Tegen de Italianen lukte het ook niet dus ze zijn er nog lang niet.

26 juni 2016 om 23:16

Zenuwen van de eerste wedstrijd, verder was de opstelling waardeloos, 3 verdedigende middenvelders en een middenvelder als flankspeler. En zelfs dan hebben we genoeg kansen gekregen om minstens gelijk te spelen tegen Italië.

Portugal kon ook niet winnen van dit Hongarije, Ierland boog ook maar pas echt voor Frankrijk vandaag na de rode kaart.

Ik wil niet zeggen dat ze schitterend voetbal spelen, ze kunnen en moeten veel beter laten zien dan wat ze tot nu toe hebben laten zien. Tot nu zijn het vooral Alderweireld, Radja en Hazard die het team dragen, als De Bruyne, Carrasco, Witsel,... ook nog op gang gaan komen denk ik dat we veel beter voetbal zullen laten zien. En verder heeft België de zwakste coach can het toernooi aan het roer.

Tegen Portugal zal moeilijk worden, dan hebben we echt meer spelers in vorm nodig en moeten enkele zwakkere spelers zoals Meunier boven zichzelf uitsteken. Maar eerst nog maar Wales zien te overleven.

26 juni 2016 om 23:25

Nee joh, ook Portugal pakken ze. Of Polen, ik moet het nig maar zien of Portugal daar van wint.

Tot die 2-0 vond ik Belgie gewoon zwak speelde.

26 juni 2016 om 23:23

Dit, moet je voorstellen als ze winnen. Moet je dat de komende 20 jaar (waarin ze zich niet kwalificeren) steeds horen. Ik zou graag een EK winnaar zien die ploegen van niveau uitschakeld. En niet één die oefenwedstrijdjes speelt tot de finale om dan pas de 2e tegenstander van formaat te krijgen, welke misschien is uitgeblust door de zware kant van het schema. Alsof Ajax in de beker tot de finale alleen maar hoofdklassers treft en een jupiler league ploeg in de halve finale en dan hosanna en wereldprestatie roepen. (Niets negatiefs over Ajax, gewoon een voorbeeld). Ik kan niet voor België zijn, al woon ik 2 min van de grens, mede dankzij de haat en jaloezie op Nederland de laatste jaren. Gun het de Duitsers wel!

Hazard!! Dat is wat ik noem een wedstrijd voetballend domineren als speler. Wat een verschil, Portugal kon niet eens winnen van Hongarije, dat toen ook nog eens 5 basisspelers op de bank liet zitten. Veelzeggend over Porutgal en co. En ook over hoe goed België kan zijn.

26 juni 2016 om 23:28

Dat zegt helemaal niks. Kroatie was ook zo goed maar vlogen er toch uit. Belgie krijgt geen ruimte tegen Portugal

Knappe wedstrijd van de Belgen. Het is wel maar Hongarije maar 0-4 zijn hele duidelijke cijfers. Vooral Hazard was weergaloos, echt heel knap. Ik vind hem vaak onzichtbaar en vaak net niet, maar vandaag speelde hij echt heel goed. Als hij dit kan vasthouden en hopelijk ook Debruyne kan meetrekken dan kunnen België het zeker tot de finale schoppen. Wel prettig voor hun dat ze nu met Wales weer een relatief makkelijke tegenstander treffen.

27 juni 2016 om 01:34

Met de nadruk op 'relatief" want Wales heeft het België al zeer moeilijk gemaakt in de kwalificaties. Engeland kon er ook pas mee afrekenen in de laatste minuut.

België volledig verdient gewonnen en hebben de potentie nog ver te komen dit toernooi. Wat mij wel opviel is dat er redelijk veel momenten waren dat Hongarije het spel mocht maken en dat de backs/ middenvelders heel makkelijk door konden schuiven af en toe. Elek kon volgens mij zelfs een keer zeker 60m zonder problemen, met de bal aan de voet, opstomen. Hongarije heeft niet genoeg kwaliteit om dit af te straffen, maar andere landen zeker wel. Ook Wales met spelers van grote individuele klasse.
België moet in een wedstrijd als deze 90 minuten lang de baas zijn. Zelfs als het uiteindelijk 4-0 wordt en misschien 8-0 had kunnen zijn. Er werden teveel kansjes weggegeven, die sterkere tegenstanders sneller zullen benutten.

Marc heb je nog steeds liever Engeland of Spanje? Denkt het nu ineens niet meer door een relatief makkelijke zege, door individuele kwaliteiten! Nee niet van jou tactisch spelletje, overigens wel goed gewisseld. Belgie noet net dit team heel ver kunnen komen!

Hazard was eindelijk Hazardinho vandaag! Hoe hij kan dribbelen is fenomenaal. Voor de rest iets te veel kansen tegen gekregen. In de 2de helft veel minder druk gezet.

Wat een prachtige wedstrijd van de Belgen...als ze dit niveau kunnen vasthouden zie ik ze zo maar het EK winnen.

Hazard wat een ongelofelijk goede voetballer zeg...toch wel een beetje Messi...misschien nog niet qua goals...maar dribbelen kan hij net zo goed.

België heeft een zeer goede groep. Ik denk dat enkel Duitsland en Italië ze van het kampioenschap af kunnen houden als ze geen topdag hebben.

Ik ben benieuwd...zou het 28 jaar na Nederland het nu onze zuiderburen ook gaan lukken?
Alle ingrediënten hebben ze in ieder geval. Bedankt voor de fijne voetbal gala

26 juni 2016 om 23:24

Ik niet... zie ze dpanje/duitsland biet verslaan... ook ben ik benieuwd tegen portugal die weinig ruimtes weg geeft

26 juni 2016 om 23:32

Ik vind het erg opvallend dat we blijkbaar België niet durven in te schatten op waarde.

Is dat wat je hoopt, of wat je echt denkt? Ik bedoel, ja ik had ook graag Oranje bij het EK gezien...maar zelfs in een ontzettend zwakke poel slaagde Nederland daar niet in...zelfs dat vele nr3 nog doorgingen...

Ik heb als ik de reactie's doorlees het idee dat er vele het onze zuiderburen niet gunnen.
Wel ik denk dat het normaal is dat je het gunt aan elk prachtig voetballende ploeg.

Dit was de mooiste pot van het EK tot nu toe...(ook de Duitsers deden het mooi)
Ik zal je zeggen, ik zie ze Spanje wel verslaan...enkel Duitsland en Italië zie ik als lastigste tegenstanders...gewoon door de speelstijl...en dan denk ik zelf dat Italië het meeste problemen zou opleveren.

Maar ik zou er niet van versteld staan dat ze het EK kunnen winnen. Als je dat niet ziet, wil je blijkbaar enkel doem denken...(ik zeg dus niet dat ze het halen, maar Wales gaan ze voorbij)

27 juni 2016 om 00:32

Ik vind België erg goed, zeker vanavond. Maar tegen grote landen (let wel: op toernooi) is het nog geen goed huwelijk! Dat mag je benoemen.

Sterke wedstrijd van Belgie. Vind wel dat ze beter konden omgaan met hun counters in de 1ste helft, ze hadden nog meer kunnen scoren. Hazard heel goe gespeeld, en niet om te provoceren, maar bv Ronaldo zie je nooit op zo'n manier domineren.

26 juni 2016 om 23:28

Over obsessie gesproken.. Zelfs in een topic van Belgie en Hongarije krijg je het voor elkaar om uit te halen naar Ronaldo. Ik dacht dat Pique een obsessie had maar jij kan er ook wat van.

26 juni 2016 om 23:33

Ronaldo is natuurlijk ook een compleet andere speler. Hij is veel meer een afmaker en zal het spel niet zo kunnen verdelen. Hazard lijkt qua spel meer op een mix van Iniesta en Messi.

27 juni 2016 om 01:00

Ronaldo deed dat op die leeftijd maar is nu 31. Je kunt dat toch niet vergelijken man, ga hem beter met Neymar vergelijken. Allebei jong en van dezelfde generatie.

Vind het eigenlijk wel triest hoe je Ronaldo er weer bij haalt terwijl het niets eens over hem gaat.

26 juni 2016 om 23:33

Ben ik deels met je eens. Ik zit ook met een dubbelgevoel. Je gunt de Belgen het van harte natuurlijk, maar na ons uit te lachen, en vreselijk gedrag te vertonen ben ik het wel een beetje moe. Eerst vragen ze ons om achter de Belgen te gaan staan, doen we dat maken we een reportage vanuit het belgische kamp, worden we erg dom behandeld. Wilmots geeft geen goede antwoorden op onze vragen, dan heb je nog zo'n perschef die loopt de kloten. Tja ik begin me er aan te ergeren. Maar het voetbal staat centraal en dat hebben ze vandaag individueel goed gedaan!

27 juni 2016 om 00:19

Ach makker, jullie Nederlanders hebben jarenlang kunnen lachen met ons Belgen. Dat jullie er dan nu niet bij zijn, in zo'n groep in een tornooi dat is uitgebreid naar 24 landen, kun je begrijpen dat er mensen zijn die er lacherig mee doen. Niet alleen wij Belgen maar ook de Duitsers bijvoorbeeld. ;-)

Geloof me maar wanneer ik zeg dat er een hoop Belgen hebben gesupporterd voor jullie Nederlanders toen wij er niet bij waren en er zeker ook mensen zijn die het jammer vinden dat jullie er niet bij zijn, zoals ikzelf.

Ik hoop dat jullie je plaatsen voor het WK en dat we dan elkaar nog eens tegenkomen, zou wat zijn! ;-)

27 juni 2016 om 00:28

Eerst ons zien te plaatsen. 😂 Maar het gaat me niet erom dat we worden uitgelachen maar het gedrag van jullie perschef en bondscoach! Verder sta ik neutraal in het EK met een lichte, nou toch wel zware voorkeur voor jullie!!

Zwakke eerste helft van Belgie? Geflatteerde overwinning? De Bruyne zwakke match? Hazard liep zich vast en gaf dan pasjes terug?

De commentaar op Belgie hier wordt er echt alleen maar lachwekkender op. Belachelijk gewoon.

26 juni 2016 om 23:21

Trek het je niet aan...sommige mensen doen het er gewoon om. Als Nederlander moet ik eerlijk zeggen als ze dit niveau kunnen vasthouden ze denk ik een goede kans maken op de titel.

Ik heb genoten van de wedstrijd, met een meesterlijke Hazard...maar heel het elftal was gewoon goed.

Geniet van de dik verdiende overwinning, en laat degene die zuur doen lekker in hun sop gaarkoken...

Ik baal dat NL niet meedoet...maar als ze zo spelen mogen ze van mij winnen...(iets wat ik 28 jaar geleden ook live heb gezien )

Wat heb ik genoten van het aanvallende spel van onze zuiderburen. En al helemaal van Hazard. Echt een fantastische speler met veel techniek en een ongelofelijke versnelling. Als ze al hun 100% kansen hadden afgemaakt hadden ze er minimaal 6 kunnen maken.

De enige minpunten waren dat ze het niet het eerste halfuur al beslissen en redelijk wat kansen weggeven.

Ik gun ze het EK zeker met al de mooie aanvallende spelers en natuurlijk oude bekende uit de Eredivisie maar ik denk toch dat het Duitsland gaat worden. Die schat ik qua kwaliteit en ervaring denk ik toch verder dan België. Maar de beste wint niet altijd dus het kan zeker.

Nou eindelijk echt genoten, hoewel het er ook weer even naar uitzag dat de wet van murphy zou optreden. Wat is Hazard toch ook een fenomeen he, trouwens Naingolan is ook niet voor de poes hoor, en wat te denken van Courtios...
Nee dit Belgie gaat echt een prijs pakken de binnen 6 jaar.

Ik zie hier trouwens vaak commentaar op Meunier, maar die valt mij niet tegen tot nog toe.

26 juni 2016 om 23:31

Is dat zo? Meunier wordt bejubeld in de Franse, Engelse en Italiaanse pers, als je kritiek op Meunier ziet, zullen 90 procent van de critici wel fan van Anderlecht of Gent zijn, de rivalen van Club Brugge.

Vandaag was het misschien net ietsje minder maar goed hij viel niet uit de toon. Dat het geen Lahm is, is wel duidelijk, maar goed, zo is er maar 1.

27 juni 2016 om 20:23

Niet opgelet maar zou goed kunnen dat het fans zijn van andere clubs.
Ik vind het een prima back tot nog toe.

Na alle gegeven lof voor de Belgen en met name Hazard, is het weer tijd voor objectieve oer-Hollandse nuchterheid waarin te concluderen valt dat 0-4 een klinkende uitslag is, maar die op basis van de laatste 20 minuten is gelegd tegen een verschrikkelijk slecht cafe-elftal dat na de 0-2 compleet is ingestort. Natuurlijk nog steeds alle lof voor België, maar laten we niet vergeten dat ze tot de 78ste minuut nog moeite hadden tegen een zeer pover elftal.

Hongarije behoort namelijk tot een van die teams die het tot de 8ste finale hebben geschopt waarvan je nog meer berouw begint te krijgen voor Oranje dat zij er niet bij zijn. Zulke teams zijn zelfs door dit Nederlands elftal onder Blind nog materiaal om een overtuigende pot tegen te spelen. Hun spelmaker is de 37-jarige Zoltan Gera, die nou niet met vlijmscherpe steekballetjes zijn aanvallers weet te lanceren. Hij teert nog steeds op zijn succesvolle periode bij WBA en Fulham rond het begin van 2010's waarin hij deel uitmaakte van het succesvolle Fulham dat destijds de Europa League finale haalde. Voor de rest kreeg ik bij Hongarij hetzelfde idee als bij Portugal. Een niet heel creatief elftal dat afhankelijk is van de vorm van hun sterspeler. Het enige verschil is echter dat die sterspeler van Portugal drievoudig Gouden Bal-winnaar, Europees topscorer en misschien wel de beste speler van zijn generatie Cristiano Ronaldo is en dat van Hongarije Balazs Dzsudzsak die momenteel een rol als ster geniet bij het fameuze Bursaspor in Turkije. Als hij niet met een vlammend schot de wedstrijd open weet te breken, lijkt Hongarije niet de technische capaciteiten te hebben om dat op een andere manier te doen. Het land hunkert naar de dribbels van Puskas en de sluwheid van Ladislao Kubala en lijkt een al generaties lange droogte te hebben aan creatieve voetballers. Het is veelzeggend dat de wereld niet kijkt naar het harde werk van Dzsudzsak (die na de wissel van Gera uit armoede zowel als controlerende middenvelder, als als aanvallende middenvelder moest spelen) of naar de dribbels Gergő Lovrencsics (dat is blijkbaar de naam van die nummer 14 die alleen maar de bal over de zijlijn heeft geschoten), maar naar "die keeper van 41 met een sweatpants". Die 0-2 was zo veelzeggend dat dit niet een elftal is waar een land als België zich mee moet meten. Een miscommunicatie van Hazard die zonder enige bemoeienis van een Hongaar de bal mag voorleggen aan Batshuayi die (zonder een verdediger in een straal van 10 meter te bekennen) mag aanleggen voor de 0-2. België speelde met een heerlijke Hazard, maar voordat het 0-4 mocht worden hadden ze wel 2 verdedigende fouten nodig, Courtois die een paar keer goed moest ingrijpen en 20 nietszeggende steekballen die we achter de achterlijn zagen belanden. Ik kan nu al vertellen dat België het nog vrij moeilijk gaat krijgen, want ze hebben over het hele toernooi tot nu toe gerekend mij een uur geïmponeerd. Naast dat uur is het stroef, angstig en vrij matig. Maar desalniettemin feliciteer ik iedere Belg met deze klinkende zege en wens ik jullie het beste toe.

27 juni 2016 om 00:08

Heel juist geschreven zo is het precies. Moet alleen wel zeggen Belgie heeft wel de namen om van bijv. een Frankrijk of Duitsland te winnen alleen van wat ze tot nu toe laten zien heb je nou niet het idee dat ze dat ook gaan doen.

27 juni 2016 om 00:23

Lukaku past naar mijn gedacht niet in het systeem van Belgie, liever nu doorgaan met Benteke of Batshuayi. Je hebt gelijk dat de Hongaren van een minder niveau zijn maar ze staan er toch. En Belgie kon al op basis van de eerste helft al 0-3 voor staan. Het konop basis van de grote kansen 0-6 of 1-7 geworden zijn. Wales wordt in ieder geval moeilijker en door onderschatting en het tijdelijke vertrouwen en uitvallen van Vermaelen denk ik dat het best gelijk op zal gaan 1-1, 2-1 of 2-2. Wales is op ploeg die met heel veel moed, adrelaline, inzet en vertrouwen speelt en voor hen is het al zeer goed voor waar ze nu staan en ze zullen met een motivatie spelen dat ze niets te verliezen hebben

27 juni 2016 om 00:26

Haha, dit had ik kunnen schrijven en niet beter ook! Nuchter Hollands, het is opbouwende kritiek en dat zal niet gewaardeerd worden, maar het klopt wel! Dit is geen onzin, mooie analyse

27 juni 2016 om 01:50

Als Belgie zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen stond het bij de rust al 0-4, dus jouw verhaal houdt weinig steek.....

27 juni 2016 om 06:30

@broersebroedr Ik vind de Hollandse nuchterheid vooral gespeeld en vaker pure negativiteit wat ook aan jou leuk geschrevdn betoog maar met een duidelijke negatieve ondertoon. Weet je hoe voetbal werkt? Het is onvoorspelbaar. Precies hoe Hongarije het zover heeft geschopt kan België het toernooi winnen. Er is serieus geen enkele manier om te bepalen dat als België tegen Duitsland uitkomt ze Duitsland niet oprollen omdat de omstandigheden precies zo zijn dat dit gebeurd. Het enige wat we kunnen doen is gokken en geloof me vele spelers bij Holland Casini kunnen het beamen, je verliest vrijwel altijd. Elke wedstrijd is op zich dus zeggen dat het meeviel om vage redenen als leeftijd, sweatpants en dergelijke lijkt meer de beredenering van een roddelblad. Soms is een Hongarije lastiger dan een Duitsland misschien rolt België later Duitsland op. Vind je deze zeer simplistische gedachte niet veel logischer klinken, want meer dan dit kan je er moeilijk van maken. Of ben je ook zo'n persoon die jaar in jaar uit enorm blijft schrikken als een Barca, Real of Bayern opeens van een kleine club verliest?

27 juni 2016 om 11:11

België heeft dit EK een topland ontmoet, dat was tegen Italië en daarvan weten we allemaal hoe dat is afgelopen. Ze hadden het lastig tegen het eenmansteam van Zlatan en ze konden een volle helft lang tegen de matige nationale ploeg van Ierland niets bewerkstelligen. Dit zijn al drie indicaties dat België niet de topfavoriet is die men dit toernooi wil zien. Nu moeten we opeens hoop putten uit een uitslag die is gebaseerd op de laatste 20 minuten waarin een cafe-elftal compleet is ingestort? In dat opzicht vind ik landen als Duitsland en Spanje veel overtuigender. Ik durf daarom wel te zeggen dat ze de boot ingaan als ze teams van dat kaliber zullen ontmoeten. België heeft alleen in haar eerste wedstrijd een serieuze test gehad en is daar in alle opzichten in gefaald. Natuurlijk de bal is rond, maar Duitsland en Spanje hebben op mij veel meer indruk gemaakt dan België. Om maar te zwijgen over dat beide landen de ervaring en de kwaliteiten in hun selectie hebben die België niet heeft.

27 juni 2016 om 16:46

@Broersebroeder Ik wist niet dat je eerst op Broersebroeder indruk moet maken om te kunnen winnen. Daarbij zijn je indicaties ondoordacht. Dus aangezien ze het moeilijk hadden tegen die teams maar wel wonnen is het ook een indicatie van mentaliteit waar Duitsland vooral won en dit jkan betekenen dat zij zich niet staande gaan houden in een moeilijkere wedstrijd. Dat is dus de logica die je gebruikt. Je kan een ontaalbaar aantal indicaties vastplakken aan dit en zelfs de mening dat Wales kampioen gaat worden logisch maken maar voetbal is dat niet en zal dat nooit zijn. Misschien liggen al die landen België totaal niet maar de sterkste landen juist wel? Wat ga je dan zeggen? Indicaties geven aan dat België de finale niet gaat winnen omdat ze in de groepsfase matig waren? Zo kan je wel door blijven gaan.

Zo slecht is coach Wilmots volgens velen... Mensen praten elkaar gewoon na. Hazard en "overhyped" wordt in één adem te pas en te onpas genoemd. Ik ken geen enkele "arrogante" Belg. Wel hoopvolle Belgen. Maar ook gewoon realistische Belgen, te "realistisch" soms. En Fellaini... pfff... hetzelfde verhaal. Gewoon elkaar napraten... slechte voetballer enzovoort... #zucht #fellaini #overhyped #wilmots #hazard #liefde

27 juni 2016 om 00:13

Wilmots is wel degelijk een verschrikking hoor tactisch. Daar verandert een mooie zege niets aan

Ik zie Belgie het EK niet winnen maar ze maken een grote kans om de finale te bereiken. Tegen Duitsland of Spanje zie ik ze niet winnen, maar zou al tevreden zijn als ze de halve finale bereiken. Al moet Portugal of Polen ook nog lukken op papier. Maar nu Wales niet onderschatten !

Tis eigenlijk ook te bizar voor woorden als je erover nadenkt.. Belgie wordt tweede en krijgt eerst Hongarije en nu Wales.. Italie wordt eerste en krijgt eerst Spanje en bij winst op Spanje krijgen ze Duitsland.. Dit geldt ook een beetje voor Portugal overigens.. die worden 3e, krijgen dan wel Kroatie, niet echt super makkelijk maar op papier heb ik persoonlijk toch liever Kroatie dan Spanje. en nu krijgt Portugal, Polen.. Belgie en Portugal hebben door respectievelijk 2e en 3e te worden in de poule ervoor gezorgt dat ze de vooraf gevreesde 3 minimaal tot aan de finale ontlopen.. Geen Spanje, geen Frankrijk, geen Duitsland.. Terwijl een Italie dus in principe die gevreesde 3 achter elkaar zal treffen als ze de volgende 2 wedstrijden winnen. Bizar gewoon. Maarja leuk voor Belgie, prima gespeeld vandaag, heerlijk gewonnen en nu met Wales toch een prima kans om in ieder geval de halve finale te halen, wat een prima prestatie zou zijn. Voor mijn voorspellijlng overigens komt het op het moment het beste uit als de halve finales Wales - Portugal en Frankrijk - Duitsland wordt Finale Portugal - Frankrijk en winst voor Frankrijk, In principe zie ik het nog wel gebeuren ook.. Wales is dan op papier wel minder dan Belgie, maar toch kan en mag je ze niet onderschatten.. Alles is mogelijk dit EK, dat is wel gebleken.

Beste wedstrijd van de rode duivels en dan is de Bruyne nog niet eens top. Eden Hazzard echt duper gespeeld, genot om te kijken. Goede bank hebben ze ook en zitten aan de goede kan qua loting. Belgie loopt zo door naar de finale, hoop ik.

Goed gespeeld door Belgie. Hazard man of the match denk ik. Toch is dit nog steeds een C-land, dus niet meer dan normaal dat ze dit ruim winnen. Benieuwd hoe ze het gaan doen tegen de echte topploegen. En ook Wales en Portugal zijn enigszins angstgegners van ze.

Echt genoten deze match. We pushten Hongarije van in het begin meteen achteruit en kregen kans na kans waardoor het mooi 0-4 werd. Lukaku deed nog zo zijn best om elke bal te verliezen en telkens te laat te komen maar gelukkig kwam daar Batshuayi en gingen we van 0-1 naar 0-4. Die loopt sneller naar de juiste plek en beweegt beter voor de andere spelers en die doet gewoon altijd alles juist in tegenstelling tot Lukaku, die geen duel wint en met moeite de bal controleert.

Hazard heeft in zijn 174e interland ofzo eindelijk eens de volledige wedstrijd geschitterd, hij was sterk in de duels, gaf een assist en scoorde een pareltje. Zalige match.

Wat was België goed en wat was Hongarije belabberd. Ik ben echt benieuwd wat België kan doen tegen de toplanden als Duitsland en Spanje, maar ook Frankrijk en Engeland. Zonde dat die 4 landen aan dezelfde kant van het schema zitten. De andere kant met nu nog Portugal, Polen en Wales is aanzienlijk minder. De weg naar de finale ligt open voor de Belgen. Wel een kleine kanttekening, het was geweldig tegen een zeer slecht Hongarije. Tegen Wales zal het een stuk moeilijker worden, gezien hun formatie en gelet op de wedstrijden in de EK kwalificatie.

Al wie kritiek heeft op Eden...fuck you..azijnpissers !!!!!!!

27 juni 2016 om 06:23

Heb je lang op moeten wachten voordat je dat kon zeggen of niet hahaha

Met zijn optreden van gisteren de beste man van het toernooi, Hazard. Geen enkele speler heeft nog zo goed gespeeld als hij gisteren!

De Hongaren speelde misschien niet best, maar vind dit wel de verdienste van de Belgen!
Speelde een goede wedstrijd en zeker de 2e helft waren ze oppermachtig!
Eindelijk een wedstrijd waar ze echt laten zien waartoe ze in staat zijn.
Ben nu heel benieuwd naar Wales, die ook goed spelen dit toernooi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

198 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
Juventus wil Nicolo Zaniolo en Lorenzo Pellegrini overnemen van AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren