‘Er zijn geen excuses: als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg’

Zondag, 26 juni 2016 om 17:41Robin Bruggeman

Henk Fraser leidde zondag zijn eerste training bij Vitesse en kwam daar met een behoorlijk jonge spelersgroep het veld op. De Arnhemmers zagen Piet Velthuizen, Renato Ibarra en Denys Ollinyk in de afgelopen weken vertrekken en dat gat werd vooral opgevuld met jeugdspelers. Voor Fraser, die niet veel versterkingen meer verwacht, vormt dat echter geen probleem.

/

“Voor mij zijn er geen excuses. Het zijn goede spelers. Misschien wel jong. Er zullen momenten zijn dat we tegen een zeperd aan lopen, maar ze hebben zoveel kwaliteiten”, vertelt hij aan Omroep Gelderland. “Er staat een heel goede staf, een heel goede organisatie dus we moeten niet nu al kijken naar excuses. We moeten gewoon presteren. Dat geldt voor mij en dat geldt voor iedereen. Ik heb altijd geleerd; als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg.”

Fraser, die over is gekomen van ADO Den Haag, is blij dat zijn spelersgroep bij de eerste training al zo’n beetje compleet is en hoopt dat Vitesse op deze manier alvast een kleine voorsprong kan pakken op de concurrentie. Technisch directeur Mo Allach heeft de trainer laten weten dat hij verder niet echt op versterkingen hoeft te rekenen, al denkt Fraser wel dat de club een ‘buitenkansje’ niet zal laten schieten, mocht die zich aandienen.


Poll

Denk jij dat Vitesse genoeg kwaliteit in de selectie heeft om volgend seizoen mee te doen in de strijd om Europees voetbal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door great-x)

Nou benieuwd wat nu de reacties zijn van voetbalminnend Nederland. Maar liefst 6 jeugdspelers doorgeschoven en verder 2 huurlingen van Chelsea voor een 2e jaar.

Interessant seizoen gaat het worden

26 juni 2016 om 23:44

Wie gaat er in de spits spelen? Er is geen vervanger van Solanke toch?

27 juni 2016 om 01:41

Dauda

27 juni 2016 om 22:09

Sorry late reactie. Maar we hebben Zhang en Dauda. Zhang speelt al wat jaartjes in de jeugd en is definitief naar de 1e selectie

27 juni 2016 om 07:26

Mooi om te zien dat Vitesse vollop gebruik gaat maken van jeugdspeler! Of ze daarmee kunnen strijden voor Europees voetbal is weer een tweede.

27 juni 2016 om 11:35

Ik ben benieuwd waar Vitesse zes jeugdspelers vandaan haalt die een toegevoegde waarde kunnen zijn voor de A-selectie.

Vitesse O19 en O17 waren vorig seizoen grijze middenmoters in de eredivisie.
Jong Vitesse heb ik vorig jaar zien spelen in Utrecht. Op de inmiddels in ongenade gevallen Pantic na, heb ik daar geen spelers gezien die mij positief zijn opgevallen. Eigenlijk vond ik Vitesse een heel matig elftal hebben. Maar ik baseer me daarbij uiteraard maar op één wedstrijd.

27 juni 2016 om 22:10

Vorig seizoen zijn de beloften van Vitesse kampioen geworden. Dit jaar hebben ze de beker gepakt. Dus dat zit wel goed zou je zeggen

Waar is Velthuizen heengegaan?

26 juni 2016 om 21:49

Contract niet verlengt. hij heeft nog geen andere club gevonden

Ben het met hem eens, maar als we ons voetbalniveau willen verhogen, moeten we juist andersom denken: als je ouder bent ben je altijd beter. Dat wil niet zeggen dat je alleen maar spelers van 30 jaar moet kopen, maar een goede mix is verstandiger. Nu zie ik het weer gebeuren dat Vitesse een net niet seizoen gaat hebben, met mooie opvliegingen van talenten, maar zonder een stabiel resultaat.

Die oudere spelers hoeven helemaal geen (voormalig) supersterren te zijn, kijk maar naar onder andere het FC Utrecht dat in 2010 heel aardig presteerde in de Europa League. Zij hadden met Mertens, Strootman, Van Wolfswinkel en Nana Asare talentvolle spelers (toen 23, 20, 21 en 24 jaar), maar zij werden juist heel goed ondersteund door Vorm (27 jaar), Silberbauer (29 jaar), Cornelisse (32), Nesu (27) en Sinouh (35), de ervaren krachten van het team.

Dus ik zou Vitesse adviseren om in ieder geval 2 ervaren spelers te halen. Die hoef je niet eens uit het buitenland te halen. Haal een ervaren eredivisiespeler.

26 juni 2016 om 18:08

Kruiswijk kashia vd werf dauda leerdam en room zijn ook prima ervaren. Vako ondertussen ook wel vind het wel goed van vitesse al die jeugdspelers plus baker en nathan. Verder is er toch niet veel op te halen voor vitesse

27 juni 2016 om 07:42

Leerdam en Dauda komen niet aan spelen toe en vd Werff heeft niet het gewenste niveau.
Dan heb je 3 ervaren krachten die echt wat toevoegen.
Schaars zou een hele goede aankoop zijn, en misschien is Schöne ook wel op te halen.

26 juni 2016 om 18:19

Schaars misschien een optie?

26 juni 2016 om 18:26

Of bel hassani

26 juni 2016 om 19:12

Ja ik zou zeggen tegen Fraser, waag een poging en Bel Hassani.

26 juni 2016 om 22:08

Schaars gaat echt niet bankzitten bij Vitesse na dat bankzitten bij PSV. Middenveld staat al bij Vitesse dus alleen breedte versterkingen voor op de bank is een optie.

26 juni 2016 om 22:56

Waarom bel hassani als je Koryan,Vako,Foor,Nathan en Baker hebt die op 10 kunnen spelen?

27 juni 2016 om 18:20

Volgens mij heeft Vitesse momenteel ook niet de middelen om een Bel Hassani te halen. Het artikel geeft aan dat alleen buitenkansjes bespreekbaar zijn en voor deze speler zal er gewoon een (stevige) transfersom neergeteld moeten worden. Schaars is gratis op te halen, maar is zijn salaris betaalbaar en heeft hij interesse om bij een club als (met alle respect) Vitesse te spelen? Die gaat of geld scheppen ergens of terug naar AZ denk ik.

28 juni 2016 om 13:52

Natuurlijk heeft hij interesse om bij Vitesse te spelen, veel meer interesse voor Vitesse dan voor az.

Ken je feiten voordat je onzin uitkraamt, thanks.

Er zal vast nog wel wat bijkomen vanuit londen

Denk zeker dat vitesse wel weer mee kan doen om Europees voetbal. ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. LetschUnknown
E. SturingUnknown
J. HouwenKeeper
E. CornelisseVerdediger
E. DasaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

Nederland
31 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren