Eigen doelpunt beslist duel in voordeel van Wales

Zaterdag, 25 juni 2016 om 19:50Gijs Freriks • Laatste update: 20:07

De nationale ploeg van Wales heeft zich bij de laatste acht van het EK geschaard. Het team van bondscoach Chris Coleman speelde zaterdagavond geen goede pot, maar Noord-Ierland werd door een doelpunt van Gareth McAuley wel met 1-0 verslagen. Wales kan zich nu opmaken voor een ontmoeting met België of Hongarije.

/

Wales en Noord-Ierland schotelden de bezoekers in de eerste helft maar weinig boeiends voor en het gevaarlijkste moment was een afgekeurd doelpunt van Aaron Ramsey. Een Welshe voorzet werd door Sam Vokes voor de voeten van Ramsey gekopt en die verlengde de bal in het doel, maar stond een meter offside. De middenvelder van the Dragons had al eerder voor lichte dreiging gezorgd toen hij een voorzet van Gareth Bale bijna kon binnenwerken. Aan de andere kant deed Jamie Ward een poging, maar die werd overgetikt door Wayne Hennessey.

Het duel bleef potdicht zitten en het was veelzeggend dat Wales in de eerste helft niet één keer tussen de palen schoot, terwijl men in de wedstrijd tegen Rusland nog negen pogingen had gelost in de eerste 45 minuten. Na de verplichte onderbreking was de eerste serieuze mogelijkheid voor Wales: Vokes kopte na een uitstekende pass van Ramsey naast. De nummer zeventien van de wereldranglijst probeerde zich wat nadrukkelijker voor het Noord-Ierse doel te melden en na een klein uur werd het zowaar bijna 1-0.

/

Doelman Michael McGovern had een antwoord op een vrije trap van Bale, die verder vrijwel onzichtbaar was. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor Wales: een scherpe voorzet van Bale werd door McAuley jammerlijk in het eigen doel gewerkt. Het was het eerste eigen doelpunt van Noord-Ierland sinds oktober 2011, toen diezelfde McAuley zijn eigen keeper versloeg tegen Italië. Noord-Ierland hoopte met Niall McGinn en Josh Magennis in de ploeg nog wat te forceren, maar daar slaagde men niet in. Will Grigg bleef op de bank zitten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door freshprince90)

Dit was echt een dramatisch Niveau, en waarom zet de trainer van Noord Ierland grigg er niet in ?
Hoe slecht moet hij wel niet zijn.
Schat Wales kansloos tegen de belgen/hongarije.

25 juni 2016 om 19:57

In de groepsfase waren ze uitstekend. België gaat denk ik het spel proberen te maken, en dan zie ik Wales zo maar winnen. Tegen Hongarije schat ik 50/50, maar dan kan de kwaliteit van Bale de doorslag geven.

25 juni 2016 om 19:58

Zoals de commentator al zei Wales moet het spel maken, maar dat kunnen ze totaal niet. Tegen de Belgen of Hongaren kunnen ze op de counter spelen en dan gaat bale bijvoorbeeld een stuk meer opvallen

25 juni 2016 om 19:58

Mwa ... in een underdog rol waar ze het spel moeten maken spelen ze vaak wel beter. Al zie ik ze belgie niet verslaan, hongarije zou 50/50 zijn.

25 juni 2016 om 19:58

Als ze verder achter hadden gestaan had hij dat misschien gedaan, nu wilde hij de sterkste spelers erin brengen om toch nog resultaat te krijgen. Snap het aan de ene kant wel, al had ik hem voor de fans wel erin gebracht.

25 juni 2016 om 19:59

Die trainer van noord ierland man man man. Hoezo zit je Grigg er niet als je alles of niets speelt. Heeft een goed seizoen gehad bij wigan.

25 juni 2016 om 20:00

Eens, dit was de eerste wedstrijd die ik bewust heb uitgezet. Verschrikkelijk dat beide ploegen een groepsfase kunnen overleven.

25 juni 2016 om 20:31

Gewoon knap van Wales dat ze eerste zijn geworden in een moeilijke groep. Zeiken om het zeiken noem ik dit.

25 juni 2016 om 20:21

Echt zo zonde ja zoveel hype gehoord over grigg heeft ie niks gespeeld

25 juni 2016 om 20:35

Als Wales de ruimte krijgt om te counteren zijn ze sterk. Als ze het spel moeten maken hebben ze gewoon enorm veel moeite. De volgende wedstrijd zal een totaal ander Wales zijn.

Geen grootse wedstrijd. Wales kan Hongarije en België verslaan. Dat kan zomaar halve finale zijn....

25 juni 2016 om 19:56

zou toch wat zijn Wales Halve finale.

phoee prestatie van formaat. dat is dit eigenlijk al.

25 juni 2016 om 20:00

Hoezo? Dat zijn 1e zijn in de groep is een sensatie, maar met de huidige opzet kunnen dit soort landen "makkelijk" een 8e finale halen. Als je dan zoals wales een noord Ierland treft is een 1/4e finale niet ze sensationeel

25 juni 2016 om 20:01

Inderdaad. Als debutant de halve finale bereiken. Ze zullen alleen maar sterker en hechter spelen tegen Hongarije/Belgie. Ze spelen zonder paniek. Alsof ze al toernooien lang meedoen.

25 juni 2016 om 21:38

Maakt niet uit wie de tegenstander is! De kwartfinale is echt een prestatie voor wales!

25 juni 2016 om 21:44

Vindt ik wel meevallen, schat ze hoger in dan noord Ierland... knap dat ze door de poule fase kwamen dat dan wel

Hoogtepunt van de wedstrijd. Will Grigg ging warmlopen.

25 juni 2016 om 19:58

Ahahahahaha ik was zo blij maar daarna zie ik een kale man invalle en dacht echt van sh*t

25 juni 2016 om 20:21

Inderdaad met Grigg in het veld was Wales nergens geweest haha. Maar dit was wel met uitstek minst leuke wedstrijd op dit EK, maar dat viel te verwachten.

25 juni 2016 om 19:57

Wie is dat eigenlijk?

25 juni 2016 om 19:59

Noord ierse spits met 25 goals achter zijn naam staan dit seizoen, heeft ook zijn eigen liedje

Man man mab, die O'Neill is echt een idooit. Lafferty is barslecht, Washington kan geen potten breken en je laat een "topspits" op de bank zitten. Tsjonge tsjonge

Ongelofelijke drama voor Noord-Ierland en McAuley. Als je als Noord-Ierland's verdediging zijnde een geweldig EK speelt, maar dan toch onderuit gaat, door nota bene een eigen goal van de naar mijn mening beste verdediger van Noord-Ierland. Heb het gevoel dat als dat eigen doelpunt niet was gevallen, Wales toch had gescoord.

25 juni 2016 om 19:58

Waarom kan je trouwens Will Grigg er niet in zetten voor Washington waarvan je weet dat hij weinig gaat doen tegen een solide verdediging van Wales die alleen onder druk matig is. Gun de fans die het hele EK je team toezingt (ook vooral Will Grigg) gewoon een lolletje en laat Grigg eventjes spelen voor een minuut of 10. Hij kan ook nog potten breken voor je team.

25 juni 2016 om 20:07

Snap er ook niks van! Begrijp dat je als trainer niks te maken hebben met meningen van fans en liedjes en zo, maar die gast is nog een doelpuntenmachine ook naar het schijnt!

Het was niet om aan te zien. Wat een drama niveau. Maar op de tribunes zitten fantastische fans die dit toornooi kleur hebben gegeven.
Ik hoop dat Noord Ierland zich weer plaatst voor een toernooi. Kunnen we weer genieten van hun.

Verslag?? Hij verslag de keeper, man man man, dit is lagere school Nl
Verder een verschrikkelijke wedstrijd...

Die coach is echt een spelbederver. Zo slecht is Will Grigg toch niet? Het EK was zeer compleet voor Noord-Ierland en het was voor hun fantastische fans nog leuker geweest als Will Grigg had gespeeld.

25 juni 2016 om 20:03

Jawel hoor hij speelt niet voor niets in de League 2 en is gepromoveerd naar de League 1 de spits die er nu in staat zou wel beter zijn want die coach is niet achterlijk. Waarom zou je Will Griggs erin zetten omdat dat Nummer zo gehyped is op het moment? Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit.

25 juni 2016 om 20:08

omdat de alternatieven nou ook niet bepaald wereldspelers zijn ..

25 juni 2016 om 20:54

Omdat het verschil niet zo groot KAN zijn, de andere spitsen er ook niets van bakken, en je beste speler (het publiek) een plezier gegunt.

De trainer van Noord Ierland begrijp ik niet. Waarom zet je Will Grigg er niet in alleen om nog even het publiek een impuls te geven bij de laatste wissel?

Het heeft denk niet eens te maken met hoe goed of slecht Will Grigg is maar meer dat de trainer laat zien van kijk eens ik durf om hem er niet in te zetten. Het slaat echt nergens op.

25 juni 2016 om 20:03

Ja he. Dat zou een gigantische boost zijn voor de fans en op zo een moment kan het spoken. Echt een domme actie van de coach.

Ik zag één helft, en toen dacht ik: ik hoor wel wie er door gaat! Dat zegt eigenlijk wel genoeg.

Echt een hele dramatische wedstrijd dieptepunt van het EK ik was al bang dat er een verlenging aan zat te komen gelukkig uiteindelijk niet.

Ik denk dat Wales vandaag doodsbang was om te verliezen. Serieus, ik denk dat ze liever tegen België willen spelen dan zo een zwakke tegenstander. Er stond natuurlijk ook veel trots op het spel. Het is wel een Britse derby. Deze wedstrijd moeten we echt heel snel vergeten. Kroatië - Portugal kan echt niet slechter worden...

25 juni 2016 om 20:08

Dat denk ik dus ook. Wales doet aan negatief ''levelen''. Ze dachten van dat het te zuur zou zijn om in de achtste finale te verliezen van een Noord-Ierland. Tegen België of een ander (sub)topland zullen ze veel beter uit de verf komen. Dat heeft ook te maken met het feit dat hun sterspelers juist gevaarlijk zijn in de omschakeling.

Zo, dat is een lange zit geweest. Kwalitatief erg zwakke match. Vandaag denk je dan toch weer, hoe kan Nederland er nou niet bij zijn. Ik weet het, het is zoals het is, Nederland is er niet bij. Maar zelfs het huidige Oranje is veel beter dan wat we vandaag aan voetbal hebben gezien.

Hoe dan ook, blij dat Wales door is. Toch de ploeg met iets meer kwaliteit. Al vielen de grote drie van Wales, Ramsey, Allen en Bale erg tegen. Al staat die laatste toch weer op en sleept zijn land er toch weer doorheen. Dan heb ik meer respect voor hoe Bale op staat en zijn land bij de hand neemt in vergelijking met een Ronaldo of Zlatan die in alles uitstralen dat de rest blij mag zijn met hen te spelen.

N-I doet pijn aan de ogen hoe zij spelen, echt niet leuk om te kijken. Wel begrijpelijk, buiten Steven Davis hebben zij nauwelijks kwaliteitsspelers. Wel jammer dat Chris Brunt niet mee was naar het EK, geen geweldenaar maar had zeker een basisspeler geweest en een heel klein beetje voetbal in de ploeg gebracht. Ik begrijp dat hier iedereen Will Grigg in de ploeg wilde maar ik begrijp de Michael O'neill prima, je kiest de beste spelers.

Verder wil ik nog een thumbs up geven aan Ashley Williams geven, wat een bikkel en aanvoerder. Schouder geblesseerd, amper omhoog krijgen, bijna gewisseld worden en dan keihard roepen 'i'm fine', legend.

Isdit echt nodig? Kijken naar een 3de divisie match in Engeland tijdens een EK. Geen worden voor. Ik vind de fans van de kleibe Britse landen ook leuk, maar hun teams moeten eerst de basis van het voetbal leren.

Iedereen die zeik waarom de coach grigg niet invalt, lafferty heeft de Noord-Ierland Naar de ek bezorgd, hij verdient voor zijn prestatie een basisplaats. Ook vind ik jammer dat will niet mag invallen.
Maar ik had veel verwacht van bale. Hij was niet veel aanwezig bij de wedstrijd, buiten de assist voor mcauley. Die hennesy is de motm. Wel ga ik de fans missen.

Ik denk ook niet echt dat iemand een hele boeiende wedstrijd had verwacht.

De saaiste wedstrijd die ik ooit in mijn leven heb gezien!
Dit zal het EK niet beter maken.
Hopelijk zullen we veel leukere en betere wedstrijden zien dan deze.

25 juni 2016 om 23:15

Wales was er sowieso bij ondanks deze opzet, zelfde geld voor ijsland.

Zeker geen leuke wedstrijd, maar goed dat Wales uiteindelijk door is. Hebben toch iets leukere, bekendere spelers (behalve Will Grigg dan) en zijn in staat hogere ogen te gooien dan Noord Ierland. De eerste pot na de poulefase is altijd een beetje onwennig.

Het voelt een beetje alsof, omdat de wedstrijd al begint met landen als Wales en Noord Ierland, dan is het oordeel al klaar: Dit was een saaie wedstrijd... Als dit Duitsland - Frankrijk was geweest, dan was het een spannende wedstrijd geweest met hier en daar wat slordigheden.

Deze landen hanteren de lange bal, bij het gebruik van de lange bal kan een bal wel eens niet aankomen... Dit gebeurt niet bij Barca... want die spelen over het algemeen niet de lange bal, op een steekbal hier en daar na. Daarnaast is er een verschil of het Allen, Ramsey of Iniesta, Messi is die de bal geeft, maar datzelfde verschil is ook merkbaar bij meerdere (hoger gekwalificeerde) landen.

Dit was dan wel geen Barcelona - Real Madrid of Duitsland - Frankrijk, maar deze 2 veel kleinere landen mogen best wel iets meer krediet krijgen. Een fan van o.a. Man City wordt wel eens gloryhunter genoemd... In die trend kan ook worden gesproken van zekere glorykijkers.. Niemand dwingt je om alle wedstrijden te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wales

FIFA ranking: 18
6 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
S. ThomasAanvaller
D. JamesAanvaller40
K. MooreAanvaller41
D. WardKeeper40
B. DaviesVerdediger40
C. GunterVerdediger10
T. RobertsAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Wales.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Wales.

752 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
West Ham United en Stade Reims praten over een transfer van Hugo Ekitike. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren