PEC betaalt miljoenen terug aan anonieme geldschieter: ‘Wij weten wie’

Vrijdag, 24 juni 2016 om 17:40Robin Bruggeman • Laatste update: 17:52

/

PEC Zwolle ging een jaar geleden in zee met een anonieme geldschieter, waar het 1,8 miljoen euro van incasseerde. Het ging hierbij echter om een lening en de Zwollenaren moeten inmiddels beginnen aan de afbetaling: volgende week wordt namelijk het eerste termijn overgemaakt. Dat de geldschieter anoniem wil blijven, baart de club geen zorgen.

“Waarom anoniem? Hij wilde niet zijn naam in hoofdletters in de krant zien staan”, vertelt PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser aan De Stentor. “Wij weten wie het is. Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle ook.” De accountant van de club deed een uitgebreid onderzoek naar de financiële positie van de geldschieter en kwam tot de conclusie dat het geld niet van dubieuze bronnen afkomstig is, waardoor PEC met de investeerder in zee kon gaan.

De club ging vorig jaar op zoek naar een geldschieter die bereid was een flink bedrag in PEC te steken en vond die uiteindelijk in het eigen netwerk. Visser wil nog wel even duidelijk maken dat de investeerder geen invloed op het beleid van de club heeft. Hij heeft alleen recht teruggave van zijn geld met een rentebedrag, zo vertelt hij.


Poll

Vind jij het een probleem dat PEC Zwolle in zee gaat met een anonieme geldschieter?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door utrechtutd)

Zolang het allemaal financieel verantwoord is en er geen rare constructies in t contract staan is het allemaal prima.

24 juni 2016 om 18:27

Zie ook geen problemen.
Dat de geldschieter anoniem wil blijven kan ik wel begrijpen.
Waarom al die media aandacht als je je club wil helpen.
Daarbij weten de gene die het moeten weten wel wie het is.
Ga er vanuit dat de burgemeester en wethouders geen schimmige deals toestaat.

24 juni 2016 om 18:42

Eens, en daarbij moet je geen slapende honden wakker maken. Overvallers en dat soort tuig, kijken ook aandachtig mee naar dat soort nieuws.

24 juni 2016 om 22:09

Had twente nu ook maar gezegd dat de geldschieters anoniem waren, dan hadden ze misschien al die problemen niet gehad.

Zou het dezelfde anonieme geldschieter zijn die bij Twente anoniem wou blijven via Cyprus?

Maakt ook niet uit wat de beweegredenen zijn. Als de afspraken verder marktconform zijn vind ik het prima.

Tja Twente zei eerlijk Doyen.
Deze is uiteraard anoniem en natuurlijk geen invloed he.
:-D

24 juni 2016 om 20:30

Goed punt, wie controleert de belangen van deze anonieme geldschieter? Voor het zelfde geld is het vergelijkaar met Doyen bij Twente. Ik begrijp ook wel dat het het hoogstwaarschijnlijk een fan met een dikke bankrekening is die de club gewoon wil helpen door ze renteloos geld te lenen. Maarja het kan ook iemand zijn die hier zelf veel belang bij heeft. Iets dat anoniem is kan ook niet door de KNVB gecontroleerd worden. Toch?

25 juni 2016 om 04:51

In de tekst staat "zijn geld terug met een rentebedrag" dus dezr anonieme geldschieter krijgt wel degelijk rente..

Of het is een fout van VZ, maar dat kan natuurlijk niet.

Geen enkel probleem. Alleen voor de buitenstaanders is het een anonieme geldschieter. De Knvb zal vast in kunnen zien wie het was. Eveneens zal het waarschijnlijk gaan om een liefhebber, het lijkt me dat er dan ook geen voorwaarden opgenomen zijn die een financiële strop op kunnen leveren.

Gezien het feit dat de geldschieter anoniem is, kunnen we uiteraard alleen aannames maken. Echter is het niet altijd Doyen.

Hoe weet je dat de anonieme geldschieter niet doyen of zo is? Na wat er allemaal bij twente is gebeurd zou de licentiecommissie hier toch maar eens nasr moeten kijken.

24 juni 2016 om 22:51

ZWOLLE - PEC Zwolle betaalt volgende week zijn eerste termijn terug van de 1,8 miljoen euro die het sinds een jaar leent van een anonieme geldschieter. „Waarom anoniem? Hij wilde niet zijn naam in hoofdletters in de krant zien staan”, reageert PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser. Maar het geld is schoon, zegt de voorzitter. „Wij weten wie het is. Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle ook.”
De accountant checkte de achtergrond van de geldlener en ziet geen redenen aan hem te twijfelen. Dat is voor PEC en de gemeente Zwolle voldoende. De betaaldvoetbalorganisatie ging vorig jaar op zoek naar een investeerder en vond die in zijn eigen netwerk, vertelt Visser. En nee: die persoon heeft geen vinger in de pap bij de club. Het enige waar hij recht op heeft is zijn geleende geld in termijnen en met rente terug te krijgen, maakt Visser duidelijk.

25 juni 2016 om 04:52

Netjes ramon dat je even het hele artikel copy paste voor m.

Lijkt me, mits ze een goede check gedaan hebben, dat alles prima in de haak is.

Gewoon een clubman die rijk is maar daar niet om bekend wil zijn, om diefstallen etc. Te voorkomen. Zie het als een PEC fan die de loterij wint, bij wijze van.

Maakt allemaal niet uit wie de geld schieter is.
Als ze maar geen zeggenschap hebben over spelers is alles goed.
Weet alleen niet zo goed waarom ze anoniem willen blijven. Misschien is het 1 persoon die niet wil dat er meerdere bij hem komen om te vragen om geld? Anders is het natuurlijk jammer want het is toch een beetje reclame he.

Waarom niet gewoon geld lenen bij de bank als je een garantstelling van de gemeente Zwolle hebt! Bvo's, het blijft een wazig spel. Ga alleen in zee met anonieme filantropen.

Pec zal hiermee ook in de problemen komen. Ze geven geld uit wat ze zelf niet hebben. Vroeg of laat heb je een probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. VelliosAanvaller92
L. ThyAanvaller82
T. BeelenVerdediger90
M. BogardeVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren