Van ondergang gered Fortuna Sittard start driejarenplan: ‘Ik ben geen vluchter’

Woensdag, 22 juni 2016 om 18:48Thijs Post • Laatste update: 18:54

Fortuna Sittard werd van de ondergang gered en dat wil zeggen dat de club weer kan gaan werken aan een mooie toekomst. Dat gaat gebeuren met Ben van Dael als hoofdtrainer: woensdag ondertekende Van Dael een driejarige verbintenis. De oefenmeester werd in december aangesteld voor een periode van zeven maanden en hij had dus een aflopende verbintenis.

/

“Ik ben een vechter, geen vluchter”, legt Van Dael uit op de clubwebsite. “Ik ga er vol tegenaan, ook al is de situatie moeilijk. Er is zoveel te doen bij Fortuna. Meewerken aan het neerzetten van een nieuwe organisatie, dat is echt iets dat bij me past.”

“De komende jaren staan in het teken van een stabiele club worden, doorselecteren en presteren. Het doorselecteren zal altijd blijven plaatsvinden, wil je steeds beter worden”, gaat Van Dael verder. De mentaliteit gaat ook veranderen, verzekert de coach. “In mijn eerste zeven maanden waren er jongens die zichzelf te goed leken te vinden voor Fortuna. Komend seizoen zijn er spelers die echt blij zijn om voor deze club te mogen uitkomen.”


Poll

Ben van Dael is de juiste coach voor Fortuna Sittard


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door fcbayer33)

Ben van Dael is een uitstekende trainer voor Fortuna-begrippen, maar een 3-jarig contract in de tijd waarin Fortuna Sittard elke euro 10* moet omdraaien voor ze ze uitgeven is wel erg lang..

22 juni 2016 om 18:58

Ga d'r dan maar van uit dat ie de komende jaren niet zal verdwijnen.. Danmaar hopen dat t een goeie is

tja hoeft geen probleem te zijn, zolang ze hem er niet uitgooien. sterker nog het is waarschijnlijk goedkoper dan 3 keer een 1jarig contract.

Maar dan moet je hopen op zakelijk inzicht en een kalm besluitvermogen en dat is meestal ver te zoeken bij Nederlandse Bvo's

Fortuna zal nog steeds afhankelijk blijven van spelers die nergens anders een contract konden afdwingen omdat ze op dat salarisniveau gewoon aan overleven moeten denken. Clubs als MVV, VVV en Alemannia Aachen zitten in de buurt en kunnen allemaal meer betalen.

22 juni 2016 om 16:59

Klopt, maar Fortuna heeft zijn pijlen nu gericht op de Duitse 3e klasse, daar lopen leuke spelers rond voor een mijn club. Ik verwacht geen top klassering, maar ik ben al blij als we eens 3 jaar lekker in de middenmoot kunnen spelen met aanvallend voetbal en 3 jaar eens geen woord horen over financiële problemen. In Sittard zijn we na 16 jaar ellende snel tevreden

22 juni 2016 om 17:15

Is dat niet de vijver waarin Fortuna al jaren en jaren aan het vissen is? Hoezo zou het dan nu beter gaan dan al die vorige keren? Het lijkt er vooralsnog in ieder geval niet op dat er op technisch vlak zoveel verandert of veranderd is...

22 juni 2016 om 18:25

Spelers uit de derde Bundesliga kan Fortuna ook niet betalen. Wellicht bankzitters uit de Oberliga. Ik ga er vanuit dat er bij Fortuna rond de 30k gemiddeld betaald wordt met misschien een uitschieter naar 50k.

22 juni 2016 om 19:15

Ik denk eerder ook speler uit de regional liga en oberliga. Al zitten er in de regional liga ook mooie clubs:
Carl zeiss jena, alemannia aachen, rot-weiss essen, kickers offenbach.

22 juni 2016 om 19:22

Snap niet precies waar je al deze wijsheid vandaan hebt.

- Fortuna heeft al 2 basisspelers uit de Regionalliga gehaald (waarvan eentje 2e is geworden met zijn club en bijna alles speelde), ipv normaal uit de Oberliga.
- MVV moet ook elke cent omdraaien en kan echt niet meer bieden dan Fortuna.
- Kaya verdiende bij Fortuna rond de 75k

Fortuna is een club waar het echt niet allemaal grandioos draait financieel, maar het beeld wat je schetst klopt niet echt, Waarom zo extreem negatief?

22 juni 2016 om 19:49

@Yoink
Kaya werd extern betaald ja.. dit vertelde mij een fortunees. En het klopt dat ook wij elke cent moeten omdraaien, alleen hebben wij dit traject van jullie al tijd geleden ingezet, en sinds vorig jaar zijn we aan het bouwen.

22 juni 2016 om 19:58

Vind kaya een goeie keeper voor in juup. Had um ook graag gezien als reserve keeper bij roda

Die leden worden elk jaar gered denk? Wordt het niet een keer tijd om die club gewoon op te doeken?

22 juni 2016 om 17:28

Zei je dat een paar jaar geleden ook over je eigen clubje?

Dit spreekt zeer zeker vertrouwen uit.
Echter denk ik dat veel supporters toch in hun achterhoofd houden dat er heel wat moet gebeuren om dit seizoen tot een goed einde te brengen zowel op financieel als sportief gebied. Er is namelijk in de afgelopen jaren ontzettend veel kapot gemaakt waarbij clubmensen die veel voor de club hebben betekend schandalig zijn behandeld evenals sponsoren. Om maar niet te spreken over de investeerders die voor de zoveelste keer konden fluiten naar een groot deel van hun geld.

Ik ben eerlijk gezegd al blij als Fortuna aankomend seizoen kan uitspelen. Ik zie Fortuna niet zo snel naar categorie 2 gaan en de vraag is of de Knvb weer een oogje dichtknijpt (na haar schandelige vertoning als het gaat om de zaak Fc Twente)

Als klein jongetje de bekerfinale fortuna - ajax nog meegemaakt in de Kuip.
Goed dat de club gered is al blijf ik toch van mening dat de zuid-Limburgse clubs de koppen bij elkaar hadden moeten steken.
Ik geloof dat DSM een aantal jaren geleden hoofdsponsor had willen worden.

22 juni 2016 om 17:34

Ik weet niet of je een limburger bent,
Maar een fusie zal hier niet werken.
Hier gaan we liever kapot dan fuseren.

Fortuna moet het gewoon slimmer aanpakken, de gemeenten sittard-geleen zit vol met (grote) bedrijven die wel iets kunnen beteken voor fortuna

22 juni 2016 om 18:25

Welke grote bedrijven bedoel je dan? DIS? DSM? Die zullen echt geen geld insteken hoor.

22 juni 2016 om 19:03

Je zal altijd mensen hebben die er vol tegen zijn maar er zullen ook genoeg mensen zijn die er wel wat in zien en zeg nu eerlijk het is toch beter om uit Limburg 1 team te hebben wat in de eredivisie goed mee kan dan 3 teams die in de Jupiler league erbij zitten waarvan er 1 continue geld problemen heeft.

22 juni 2016 om 19:11

Als we per provincie een club pakken schiet het ook niet op dan is het seizoen zo voorbij

22 juni 2016 om 19:19

@sebasjuh moet dan brabant ook 1 club worden?
De clubs in limburg gaat het steeds financieel beter.
Roda is nu in handen van schrouff
En mvv heeft al lange tijd volgens mij geen finaciele problemen meer.
Hou je alleen VVV en fortuna over.

FC Limburg was een financieel luchtkasteel. De provincie heeft er zelf de stekker uitgetrokken omdat de gouverneur beloftes had gemaakt in naam van de provincie, en alleen de miljoenensteun van de provincie toegezegd was. De rest van de begroting was op niks gebaseerd.

Die laatste zin is iets waar ik mij flink aan erger als ik naar de JL en de interviews van spelers in die competitie kijk, stuk voor stuk vinden ze zichzelf te goed voor het niveau, ik zou moeite hebben een team te supporten in de JL als de spelers erin zo snel mogelijk hogerop willen. Niks mis met ambitie maar bij voetballers is het al snel arrogantie

Fortuna zit al jaren in de financiële problemen net als Roda, VVV en MVV. In Limburg is er gewoon geen markt voor zoveel betaald voetbalclubs. Leuk dat ze mee doen maar verwacht geen wonderen hiervan want onderaan in de JL zal het worden met kans op degradatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
18.PEC Zwolle9-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DuarteMiddenvelder190
M. SeuntjensMiddenvelder197
B. RienstraMiddenvelder182
T. TekieMiddenvelder181
T. NoslinAanvaller151
Y. van OschKeeper180
Z. FlemmingAanvaller143
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

Nederland
0 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren